Paragnost Eddie & Consulenten

Regisseur van je leven ?

Regisseur van je leven ?Ook al zijn we eigenlijk ‘ niet vrij ‘ in de aardse dimensie om voluit volledig het leven te leiden waar we naar verlangen, we kunnen er ondanks de vele beperkingen, naar streven de schrijver van ons levensscript te zijn/ te worden. Dat we in een grote bubbel van illusie, waarin we gemanipuleerd worden door machtsstructuren ( met strakke touwtjes in handen van machtsleiders) hoef ik denk ik niet te herhalen, in heel veel informatiebronnen kunnen we lezen hoe het werkelijk is gesteld op aarde; niettemin is het toch aan ons om zelf te touwtjes van ons leven in eigen beheer te houden. Je verlangt naar liefdevolle stabiele relaties, je wil zeggenschap over je leven, je wil je veerkrachtig en zelfverzekerd voelen, je wil erop vertrouwen dat de keuzes die je maakt, verstandige keuzes zijn, je wilt genieten van de wereld om je heen, kortom: je wilt voelen dat je écht leeft.
Ik geloof dat vanuit de diepere verlangens binnen bereik liggen. Als je om te beginnen je automatische piloot uitschakelt die je leven voor jou stuurt, zet je al een eerste stap. Kijken met andere ogen naar wat er zich in je denkwereld afspeelt, in welke richting je gaat, welke normen en waarden je tot uiting brengt, wat er zich echt afspeelt tussen jou en anderen.
Totdat je gaat inzien wat er aan de hand is, is het bijna onmogelijk veranderingen aan te brengen die jou of andere mensen ten goede komen en kan je niet in het middelpunt van het leven gaan staan, waar je echt thuishoort.
Het vermogen om positieve beslissingen te nemen is het allergrootste geschenk dat binnen onze mogelijkheden ligt en om de reden is het wel belangrijk te weten wat er werkelijk aan de hand is. En dat stelt je in staat de regisseur te zijn / te worden van je leven en geen toeschouwer, geen buitenstaander alsof het leven je ‘ overkomt ‘. Ongeacht in welke situatie je je bevindt en het gevoel hebt dat er over jouw leven wordt beslist. Neem de beslissing dit te veranderen.
Hoe kan je erachter komen om te weten wat er aan de hand is?
In eerste instantie- zie de dingen zoals ze zijn- niet door een gekleurde roze bril of door de bril van iemand anders ). Leer in stilte te observeren, te kijken naar jezelf en een situatie en laat je niet zomaar door andere mensen ‘ leiden ‘ ( vaak hoor ik dan nadien: hij / zij heeft me gedwongen) , let ook op de lichaamstaal van je eigen lichaam en dat van anderen, om de verlangens, behoeften, angsten en twijfels te leren zien en voelen die het lichaam overduidelijk laten zien. Sta met beide benen in het hier en nu en zie wat er op dit moment gebeurt. Denk na over de dingen die je gelukkig maken, dingen die goed voor je zijn en creëer meer van die ervaringen. Ontdek door heel eenvoudig te observeren welk effect je hebt op andere mensen. Kijk ook naar dingen die jou en andere mensen pijn doen en ga hier heel zorgzaam mee om, stop ermee met situaties te creëren de jezelf en/ of anderen kwetsen.
Kijk met de ogen van mededogen en liefde en blijf stilstaan bij de vraag of je gedrag overeenstemt met je normen en waarden.
Soms zijn we bang voor ‘ leegte ‘: als je bang bent om erachter te komen wat er aan de hand is, vraag dan een vriend/in of een therapeut om samen met jou te kijken. Leegte ervaren is een begin van een nieuw scheppingsverhaal.
Geef ook aandacht aan de eenvoudige dingen die je terugbrengen bij jezelf.
Met zoveel eenvoudige handvatten, word je de regisseur van je leven!

Warme groet
Mieke
www.miekecoigne.com