Paragnost Eddie en Consulenten

Reflectieblog Van alle dingen die voorbijgaan

Van alle dingen die voorbijgaanReflectieblog Van alle dingen die voorbijgaan. Het is niet moeilijk om ergens op een heerlijke warme plek in je hangmat te liggen, genietend van een koele pina colada, alsof de tijd helemaal stilstaat. Je maakt je geen zorgen en het leven lacht je heerlijk toe.
Het is een ander verhaal als je net vernomen hebt je job te zijn kwijtgeraakt, en je geen idee hebt hoe het op korte termijn verder moet. Je overschouwt je leven en je komt in een flits terecht in de ervaringen van tegenslagen.

Je hebt al die tegenslagen dapper overwonnen en je herinnert je dat je meer bent dan tegenslagen. Het zijn ‘tranche de vie’ en niets meer dan dat. Je weet dat je over voldoende vaardigheden beschikt om minder prettige levensgebeurtenissen aan te pakken.
Je kunt op verschillende manieren kijken naar die levensgebeurtenissen: met angst of met vertrouwen. Angst kun je ook loslaten omdat je in het verleden in staat bent geweest de problemen daadkrachtig aan te pakken.

Zolang we in onze comfortzone zitten, is er geen vuiltje aan de lucht. En zelfs dat gaat voorbij want in het leven doen zich ook crisissen voor die zich soms als een donderslag bij heldere hemel voordoen. Het is niet in alle situaties gemakkelijk om gelijkmoedigheid te ervaren.
Het kan wel een lichtpuntje zijn om te weten dat alles voorbijgaat. Alles wat ooit is geweest, vergaat ooit. En dat is voor ons als mens soms een ondraaglijke gedachte. Dus die gedachte wordt heel snel weggeduwd. In feite is het niet de vergankelijkheid wat een ondraaglijk gevoel geeft, maar de weerstand.
Waarom willen we ons hart verbinden aan dingen die vergankelijk zijn? Er is geen enkele reden om tegen de levensstroom in te gaan. Situaties komen en gaan, zowel de fijne als de minder fijne momenten.

Wat er ook is, haal diep adem, laat liefde stromen in dit moment, zelfs als het nu even niet fijn voelt, laat elk verzet los. In acceptatie vind je je rust-punt.

©Mieke
Warme groet
Mieke Box 45