Paragnost Eddie en Consulenten

Reflectieblog Tekortkomingen en gebreken

Reflectieblog Tekortkomingen en gebreken Reflectieblog Tekortkomingen en gebreken.  Onze mind heeft de neiging te praten over de tekortkomingen en gebreken van anderen. Waarom gebeurt dit eigenlijk? Heel eenvoudig helpt de mind het ego zich goed te voelen.
De ander is in de fout, de ander is dé zondaar, en in vergelijking met de ander voel je je een heilige. Ik ervaar hierin een zeer grote gevoeligheid en kan niet begrijpen waarom we anderen moeten zien als verkeerd, fout, met gebreken en fouten. Ik ervoer dat als kind als zeer verwarrend en ik heb daar nog veel ‘last’ van.

Als anderen het fout doen, in gebreke zijn, voelt het goed dat ‘ik’ tenminste niet zoveel of zelfs niets fout doe. Zo voelt het aan.
De behoefte om over gebreken van anderen te praten, te roddelen, erover te schrijven en liefst nog aangedikt met vele overdrijvingen. ervaar ik als heel verdrietig. Wanneer de roddel van de een naar de ander gaat, wordt hij luisterrijker. En wanneer hij weer opduikt, is er iets aan toegevoegd. Als je de roddel ’ s morgens aan de gang brengt ’ s avonds hoort, kun je heel verbaasd zijn. ’s Morgens was het maar een molshoop, nu is het een berg. Mensen zijn dus heel creatief, werkelijk creatief en inventief!
Waarom zijn mensen zo geïnteresseerd in roddelen over anderen, in fouten ontdekken bij anderen, in onderzoeken van uitvluchten en gebreken bij anderen?

Waarom willen mensen voortdurende bij anderen door het sleutelgat gluren?
Ik kan maar één reden bedenken. De reden is dat dit hen helpt zich beter te voelen over zichzelf. Ze worden chronische gluurders, enkel maar om een goed gevoel over zichzelf te hebben. Er is dus altijd een beweegreden.
Dat dit zeker gebeurt in ons werk aan de lijn bij paragnost Eddie ontgaat ons helemaal niet. We hebben ermee te dealen.
Wat gebeurt, is niet om anderen te helpen, wat er ook wordt gezegd of wordt beweerd, dat is het absoluut niet.
De fundamentele reden is: ‘Als anderen erg verfoeilijk zijn, ben ik of zijn wij als tegenstanders bewonderenswaardig, beter, eerlijk, zonder gebreken.’

Ze laten zich leiden door de relativiteitstheorie van Einstein.
Wil je weten wat de relativiteitstheorie van Einstein ons laat zien?
Even de uitdaging aangaan. Het plaatje bij het blog spreekt trouwens ook al voor zichzelf.

Inspirerende hartegroet
Mieke Box 45