Paragnost Eddie en Consulenten

De Psychisch Elementen en de relatie

De Psychisch Elementen en de relatie medium-mieke

Onbewuste energieën leiden een geheel eigen leven in onze psyche.

Waardoor het kan voorkomen dat er situaties en (re)acties kunnen ontstaan waardoor wij mensen en zeker in de meer intieme relaties geen begrip kunnen opbrengen voor elkaar. Zeker als je er geen weet van hebt.

Waarom reageert die ander zo belachelijk op mij. Of waarom dring ik niet tot hem /haar door? Wat is dat toch dat ik steeds weer tegen een muur aan loop?

Onbewuste energieën kunnen ervoor zorgen dat wij elkaar totaal niet/meer begrijpen.

Als er iets uit balans is bij jezelf dan kom je dat zeker in je relaties tegen want de ander reageert op je en spiegelt je in je gedrag om daarmee aan de slag te gaan. Als we daar inzicht in hebben en ons kleinzielig gedrag leren overwinnen dan kan een lastige relatie omgetoverd worden in een gelijkwaardige relatie waar je beiden veel plezier en genoegen uit kan halen.

Als je jezelf niet echt prettig voelt bij iemand dan is dat een teken dat de energie niet lekker stroomt met die ander.

Het kan zijn dat de psychische elementen van elkaar verschillen. Sommige mensen hebben meer energie dan de ander. Als je bijvoorbeeld een gevoel hebt dat je wordt leeggezogen. Zoek dan momenten op om zonder de partner weer energie op te laden bv in de natuur of bij vrienden.

Je hoeft immers niet alles samen te doen maar is het heel gezond om ook gescheiden dingen te doen dat houdt een relatie ook levendig.

Liefde is een mooie en krachtige energie maar weet ook ‘’en daar gaat dit stukje ook over’’ dat we allen bepaalde psychische elementen bezitten en dat sommige elementen niet echt samen kunnen gaan tenzij je er weet van hebt en daar zeker samen mee aan de slag kunt gaan.

Ik zal een beknopte uitleg geven over de elementen waardoor het wellicht iets duidelijker kan worden wat er kan spelen tussen mensen in relaties.

-Het element VUUR staat voor temperament, vitaliteit, zelfbewustzijn , enthousiasme etc…en zijn meestal ongeduldig omdat ze iets zien en dat onmiddellijk willen uitvoeren en daardoor geen aandacht meer kunnen hebben voor de ander. Ze zijn ‘’ik gericht en kunnen over de ander heen walsen Weinig zelfbeheersing en consideratie naar anderen toe. En kwetsen dus de ander zonder daar bij stil te staan.

Daarentegen zijn zij de inspirators, geven zij ons de moed om door te gaan en geven zij ons vertrouwen.  Deze avontuurlijke en licht opvlambare wezens zijn  in staat om door alles heen te kijken en dus achter de sluier te kijken. Zeer ondernemende mensen die eerst doen en dan kijken of het wel succes kan hebben. Maar voor dat ze daar achter zijn gekomen hebben ze alweer iets anders bedacht om mee naar buiten te komen. Weinig geduld en ze houden niet van saaiheid. Het zijn de doeners van de dierenriem en onder het element vuur vallen de geb tekens…Ram, Leeuw, Boogschutter.

Als er een tekort aan het VUUR is zal er uiteraard een gebrek aan levensvreugde en vertrouwen in het leven zijn.

Dan kan er een minderwaardigheidsgevoel ontstaan en …wat is de zin van mijn leven gevoel kan ons overvallen.

Het is dan superbelangrijk om aan de slag te gaan om de VUURenergie te gaan versterken.

Door in beweging te komen en ook om met kleuren te werken en gezond te eten. Door uit je hoofd te gaan naar je lichaam en heerlijk speels te worden en al de dingen te doen die ons echt blij maken versterk je jouw levensvreugde.

Alles met mate want te veel vuur kan alles vernietigen. Het vuur mag matig branden met af en toe een opflakkering.

-Het element AARDE staat voor waarnemen, realisme, zintuigelijke waarneming Inzicht in het functioneren van de tastbare wereld. Zij zijn uiterst geduldig gedisciplineerd en vertonen een groot doorzetting en uithoudingsvermogen. Ze zijn heel doelmatig. Meestal zijn AARDEwezens ze niet zo spontaan en zijn voorzichtiger dan de `VUURwezens’.  Dit zijn de typische `Kat uit de boom kijk’ mensen omdat de aarde nu eenmaal meer tijd nodig heeft om feiten te verzamelen.

Als er een te veel AARDE is dan kan men bekrompen en argwanend zijn tegenover alles en iedereen.. ‘’ik geloof het pas als ik het zie’’

Daarentegen is het wel zo dat de AARDEmens alles rustig op kan bouwen en heel bewust is van zijn haar energie. Deze mens houdt er niet van om opgejaagd te worden en is ook zeer fysiek ingesteld.

Ze nemen graag de tijd voor alles. En houden van een gezellige gemoedelijke sfeer. Ook hebben ze meestal behoorlijke sterke fysieke zintuigen. Alles mag rustig worden opgebouwd en dat kan al zijn bij een kaarslichtje en of bij een heerlijk wijntje. Om zo in een sfeervolle omgeving uiting te geven aan hun gevoelens. Het zijn de bouwers van de dierenriem en onder het element AARDE vallen de tekens…Maagd, Steenbok  en Stier.

Uiteraard is dit alles niet zaligmakend voor de VUURmens, want met zijn spontane en vurige aard is het meestal het tegenovergestelde van de AARDEmens.

Maar als AARDE en VUUR elkaar weten te vinden dan kan er zeer zeker een mooie combinatie ontstaan .

En zo kan het zijn dat een VUUR mens een AARDEmens kan inspireren en overtuigen van zijn visie en zal de AARDEmens een fantastische aanvulling zijn op de VUURmens .

AARDEpartner houdt van rustig de dingen overzien en geduldig naar een doel toe werken terwijl de VUURpartner allang zijn interesse heeft verloren en weer met een ander speeltje bezig is .

AARDE en VUUR zijn elkaar tegenpolen en kunnen veel van elkaar leren en elkaar de nodige steun geven. Ze zijn uitstekende partners en vullen elkaar heel goed aan.

Wat AARDE mist aan VUUR vult VUUR aan bij AARDE en omgekeerd is dat hetzelfde.

Als beide partners elkaars noden leren te begrijpen en elkaar daarin respecteren dan kan er een mooie en harmonieuze relatie ontstaan.

Leven en laten leven, en kijken en voelen en vooral weten dat we alles al geweest zijn en dus echt niet alleen maar de wijsheid in pacht hebben.

Volgende keer wil ik graag verder gaan met de andere elementen.

En ik hoop dat het een beetje duidelijk is waardoor dingen in de relatie niet altijd lopen zoals je graag zou willen.

Alles heeft uiteraard ook te maken met groei en weet dat alles mogelijk is als je maar wil zien in de spiegel van de ander.

Warme groet,

Elisa-Lis

www.yoirotterdam.nl

www.yoiranta.com