Paragnost Eddie & Consulenten

PLUTO RETROGRADE in steenbok

PLUTO RETROGRADE in steenbokPLUTO RETROGRADE in steenbok – 22 APRIL tot 30 SEPTEMBER 2018

Pluto loopt vanaf morgen tot eind september retrograde en zoals we ondertussen al weten, is een retrograde best intens. Vanwege de intensiteit kunnen we veel meer zien en inzien dan normaal mogelijk is; alles wat nog ligt te slapen in het onderwuste wordt nu weer aangeraakt en komt naar boven. Een retrograde beweging is altijd gericht op innerlijke activiteit en concreet betekent dit dat onderliggende psychologische patronen die invloed hebben op het fysieke lichaam aangepakt mogen worden. Onder elke Pluto transit voelen we de druk om alles te elimineren wat niet meer bijdraagt aan onze groei, alles wat achterhaald is, verouderd en onze groei stagneert, worden losgelaten en getransformeerd.

We worden onder invloed van Pluto retrograde aangespoord om ons denken, onze communicatiepatronen, onze bevroren emoties, onze schijnveiligheid te herbekijken, te herzien om zodoende in een hogere versnelling te komen. Je kan jezelf voorstellen als een stevig huis van buitenaf bekeken lijkt het sterk en stevig te zijn, alleen is hetgeen je in je huis door de tijd heen hebt verzameld aan oude spullen die staan te verstoffen en giga veel plaats innemen zodat er geen ruimte is voor nieuwe dingen, oude energie….jij bent dat huis: veel stoffige oude gedachten, wankele basis want je bent nog steeds afhankelijk van anderen, een bevroren hart omdat je je niet meer laten kwetsen, het geld komt binnen en gaat er langs deuren en vensters weer uit omdat dit je tenminste nog wat plezier geeft, je zorgt heel slecht voor je maag, je darmen, je longen, want je kapt alles naar binnen wat je verlangen naar liefde voor even tot rust brengt, je neemt dieetpillen omdat je jezelf veel te dik voelt, je voelt je zo gefrustreerd dat je aan het einde van de dag je pakje sigaretten alweer leeg is…. Je zorgt slecht voor jezelf, je woning, je huis, je eigen fysieke woning waarmee je het voor de rest van je leven moet stellen. Dus hier worden we voor de komende maanden nog eens geconfronteerd….doen we verder op deze manier? Of maken we komaf met alles wat ons eigenlijk afhoudt van een harmonisch leven?

Het is een heel goede periode om schoon schip te maken, omdat dit proces is bijzonder krachtig , intens healend. We kunnen deze tijd gebruiken om te kijken welke patronen we blijven herhalen die ons leven overheersen ( waar we ons leven door laten overheersen) waar en waarom we voortdurend onze ‘ macht ‘ om ons leven te leiden op onze authentieke manier en onder welke omstandigheden we defensief reageren, waarom we anderen aanvallen ( zelfs op sub-assertieve wijze) , hoe we anderen uitdagen .

Op collectief vlak kunnen we opmerken dat bestaande machtsstructuren een verandering ondergaan.

Pluto retrograde markeert een tijd waarin we kansen mogen aangrijpen om meer controle over ons persoonlijke leven te krijgen, op elk levensvlak. Er zijn heel wat mensen die zich echt bewust worden van hun levensstijl en overstappen naar andere levenswijzen waardoor ze zich fitter, gelijkmoediger, stabieler, gezonder voelen én helder(der) weten, zien, horen ,proeven enz….

Deze periode heeft als thema ‘s : vernieuwen- verjongen- regenereren- herstellen- genezen en dit in het perspectief van vooruitgang, Pluto maakt met Jupiter in Schorpioen een mooie verbinding waardoor verandering, vernieuwing mogelijk is.

Dat het een bijzondere tijd van doorgedreven verandering is…dat hebben gelukkig al velen begrepen, maar daarom nog niet geaccepteerd. Sommigen blijven jammer genoeg toch nog hardnekkig vasthouden aan een leven wat niet gelukkig maakt, want uiteindelijk maak je je geluk in eerste instantie zelf door gelukkig makende keuzes te maken. Blijven hopen dat een partner terugkeert in je leven, wat wél eens kan uiteraard, terwijl dat hij / zij al jaren iemand anders heeft, een nieuw leven is begonnen en gelukkig is met het nieuwe leven, en vragen of die relatie nog lang blijft duren….hoe jammer om jezelf dan niet hetzelfde geluk te gunnen….de gedachte van enkel met dié ene persoon gelukkig te kunnen zijn is beangstigend verontrustend. De gedachte dat je in kleine cirkeltjes om je eigen as blijft draaien en bang bent om voluit jouw leven te omarmen, je vleugels te spreiden en je door niemand te laten kortwieken. Makkelijker gezegd dan gedaan én toch….dat is het échte leven dat vraagt naar indalen, incarneren in je eigen be-sta-an. JIJ mag be-sta-an en staan in jouw leven en je karmische levenslessen die het zwaarst doorwegen op dit moment, afmaken.

Kies je ervoor om nog even die zware bagage met je mee te torsen, ik vind het eerlijk gezegd, heel heel jammer, want ik weet dat er toch die dag, dat moment komt, dat jij die zware bagage helemaal kotsbeu zal zijn, alleen ik weet niet wanneer, ik kan zoiets niet voorspellen omdat jij en ik en iedereen een vrije keuze hierin mag maken.

Heb je te maken met mensen die niet het beste uit jou naar boven halen? Die je met hun verouderde machts-energie behandelen, dat je niet jezelf kan zijn, voor jezelf mag staan?
Want dit is nl wat echt aan het veranderen is….mensen die leven vanuit hun hart en mensen die leven vanuit macht. Voel maar….ga echt voelen en durf het ook te voelen zodat je het verschil kan maken tussen waarachtige hartsverbindingen of verbindingen die verbonden zijn aan macht en controle. Zo ook geldt dit op elk vlak van het aardse leven. Wie heeft het voor het zeggen, nog steeds? Mensen die macht hebben om dingen te doen, dingen aan te pakken, dingen te creëren, kunnen zich nu ook verbinden met hun harts-bewustzijn, maar dat is inderdaad nog een hele weg.
We zijn in elk geval aardig op weg. En als we nu eens aardig voor elkaar kunnen zijn, gedurende de hele weg, nou, dan zijn we zeker aardig goed bezig.
Voor hen die toch meer willen weten kunnen elke week naar het vertaalde Pele Rapport van Kaypacha kijken, vertaald en ondertiteld in het Nederlands door Bob Kukler, wil je meer inzichten over je persoonlijke geboortehoroscoop, consulteer een professioneel astroloog, ik blijf het extra aangeven omdat ik meer dan ooit zoveel mensen hoor die nog niet op de hoogte zijn van de zovele ontwikkelingen die aan de gang zijn , de sterkere energetische invloeden en zoveel meer, de astrologische ( wat toch een zuivere exacte correcte wetenschappelijke is van het groter plaatje) en zich hierdoor vastklampen aan wat gekende en vertrouwd is, veilig voelt, maar geloof me of niet, wie niet openstaat voor de gangbare versnelde veranderingen, en niet beseft dat mediums hier niet bij machte zijn dit proces te manipuleren, wordt het echt niet de makkelijkste tijd.
Zoals ik al eerder schreef….je mag bidden zoveel en zo vaak je wil, je mag de engelen om hulp roepen , we zijn hier wel degelijk op AARDE gekomen om net die bijzondere transitie door te maken en dat dit nu gepaard gaat met veel innerlijke beroering ( wat ik trouwens evenmin altijd even leuk en gezellig vind) komt uiteindelijk ten goeie voor de hele mensheid. Zijn we onze belofte voor incarnatie vergeten? Ik geloof van niet….ik denk zelfs dat velen het zich beginnen te her- inneren.

Heb het goed!
Mieke Moon Box 45
www.miekecoigne.com