Paragnost Eddie & Consulenten

Je pijn niet langer ontkennen

Je pijn niet langer ontkennen In al de jaren dat ik als therapeut werkzaam ben is het mij duidelijk geworden dat de menselijke geest bijzonder krachtig is.
We doen onszelf heel wat aan en in onze diepste pijnen kunnen we dit een lange tijd vastzetten in ons systeem.
De confrontatie aangaan met je pijn is wel het meest lastige dat is een feit.

Maar sommige mensen kunnen die pijn in hun wezen volkomen negeren waardoor ze het uiteraard in stand houden.
Ze zijn dan totaal verdoofd en dit kan zodanig verborgen blijven dat het voor hun lijkt alsof het nooit bestaan heeft. Het onderbewustzijn bergt het dan als het ware op.
De ontkenning van deze diepe pijnen kunnen voor zeer lange tijd verborgen worden gehouden en daardoor kun je nooit jezelf zijn.
Alles wat je verbergt voor een ander verberg je ook voor jezelf en pijn heeft een bedoeling.

Het vraagt om aandacht het moet bekeken worden en met liefde worden geheeld.
Als je de pijn en het daarmee gepaard gaande verdriet vasthoudt dan kun je blokkeren en uiteindelijk ziek worden.
Op zijn zachts gezegd kun je altijd een gevoel hebben van ‘’niet zo lekker in je vel zitten’’.

Daarmee laat het lichaam voelen dat er ruimte mag komen om de pijn aan te pakken omdat het lichaam reageert op die verborgen energie. Zie het maar als een snelkookpan onder druk daar moet je ook de stoom laten ontsnappen anders knalt die pan uiteindelijk uit elkaar.
Zo is het ook met het menselijk lichaam. De geest stuurt het lichaam aan en aangezien je over een intelligent lichaam beschikt blijft het lichaam aangeven ‘’er klopt iets niet je mag er echt iets aan gaan doen’’.

Dan zegt de geest weer ‘’nee hoor geen zin in’’ laat maar lekker zitten allemaal als ik er niet mee bezig ben dan is het er niet, toch?
Niets van zegt het lichaam ‘’ik ben het zat dat je mij zo negeert’’ ik zal het je wel laten voelen dan.
Want zo luidt het gezegde ‘’wie niet luisteren wil die moet maar voelen’’.

En daar ontstaat de klachten die door lange tijd onderdrukking via het lichaam naar buiten komen.
Slapeloosheid/ Straatangst/Fobieën/ Verlatingsangst/Hyperventilatie/Jaloezie
Onzekerheid/Zelfontkenning/ Zelfmanipulatie/ Eetbuien/Dominantie/Bezitsdrang en wat al niet meer voor klachten je kunt krijgen. Pijn in het lichaam zoals Fibromyalgie, Reumatoïde pijnen, Migraine, Rugklachten, Maag en Darm klachten, Hartklachten, Allergieën en de meest vreemde klachten die niet herkenbaar zijn voor de reguliere artsen.

Voel jij je ook zo vreemd in je lichaam zitten en voel je dat je depressieve buien hebt dan is het de hoogste tijd om daar iets aan te gaan doen.
Onderzoek eerst of het onderdeel is van bv hoog gevoeligheid voor de energieën die op de aarde huishouden en of je bv door je gevoeligheid voor bepaalde stoffen te sterk reageert waardoor je ook last kan gaan krijgen van je lichaam.
Als je dat kan uitsluiten dan zou je met een goed alternatief therapeut/coach eens kunnen gaan uitzoeken waar de oorzaak van je klachten vandaan komt.

Mensen zijn in staat om jarenlange problemen op te potten in hun systeem waardoor er uiteindelijk eens een crash komt .
Burn-out is wel het meest bekende gevolg van verwaarlozing van het zelf en daardoor ontstaan op den duur weer andere gevolgen.
Oorzaak en gevolg wie kent het niet. Wat je ook hebt meegemaakt en hoe ernstig het ook is geweest verberg het niet voor jezelf en je omgeving praat erover en laat je helpen of ga in samenwerking met anderen in gesprek over wat je is overkomen.

Je bent helaas niet de enige die op aarde rondloopt want we zijn hier juist om onze pijnen aan te pakken. Om er aan te werken heb je elkaar nodig. Je kan dit niet alleen lieve mens. Verbergen van je trauma kost zoveel energie dat je in een toestand van overleven terecht komt . Veel relaties hebben het daardoor extra zwaar. De partner kan niet helpen omdat je niet geholpen wilt worden maar intussen blokkeer je steeds verder en er hoeft maar iets getriggerd te worden in het systeem en er is weer die pijn die geprojecteerd wordt op de partner/omgeving.

Doe jezelf dit niet langer aan en weet dat ook jij een gelukkig mens kan worden. Je hoeft jezelf niet langer te kwellen met angst-gedachten en jezelf beperkingen op te leggen omdat je niet verder durft uit angst dat het je weer kan overkomen.
Er zijn vele liefdevolle mensen op aarde die je kunnen ondersteunen. Die je kunnen helpen om die gedachtepatronen te doorbreken en die je weer in je kracht kunnen brengen.
Dat dit hard werken is dat spreekt vanzelf niets is voor niets. Maar de beloning is wel zo groot dat je jezelf weer terug hebt kunnen vinden dat je een totaal ander leven kunt gaan leven.

Laat dat de drijfveer zijn in je leven. Ik ben ervan overtuigd dat als jij echt wilt dat er ook voor jou een mooi leven op je wacht en jij bent het absoluut waard om je weer mens te voelen en niet langer als een robot door het leven te gaan.

Als je jezelf weer tot bewustzijn kan brengen en jezelf leert openen voor al die verborgen pijnstukken dan weet ik zeker dat jijzelf je beste vriend wordt voor de rest van je leven.

Voel jij jezelf ook zo verdoofd en ongelukkig met je leven en wil je er eens met mij over chatten dan ben ik bereikbaar op Paragnost-Eddie box 68.

Warme knuffel,
Elisa-Lis