Paragnost Eddie & Consulenten

Opgebrand en dan?

opgebrandSoms is er geen uitweg meer zichtbaar als je al zo lang tegenslag hebt gehad. Dan lijkt het er echt wel op dat er inderdaad geen weg meer is die je kunt bewandelen en blijf je ogenschijnlijk moedig door gaan op je eens gekozen weg.

Maar wat als die weg opeens ophoudt en je er achter komt dat het pad wat je begaan hebt eindigt in een doodlopende steeg?
Wat nu? Paniek alom en inderdaad hoe nu verder want je hebt alles ingezet op je gekozen pad en je had al zo een moeite om je over te geven in het begin.
Er waren zoveel angsten waardoor je eigenlijk niet goed wist of je door wilde gaan of stoppen en toen je uiteindelijk had besloten dat je er voor wilde gaan ben je erin gedoken met alles in jou.
‘’Het moet mij gaan lukken wat anderen kunnen kan ik ook’’ en moedig als je bent ging je erin met de volle 200 procent.

Je had jezelf een ultimatum gesteld en je liet je door niets of niemand meer tegenhouden.
De focus dus op succes en je liet je niets anders wijsmaken. Maar daar kwam de eerste teleurstelling. Omdat het zo lang duurde voor je van de grond kwam was er opeens een gat in het budget geslagen en daar kwam de stress om de hoek kijken.
Positief blijven dacht je het gaat lukken en Keulen en Aken is ook niet in één gebouwd en het kan altijd gebeuren dat het wat langer duurt dus kom op schouders er onder en doorgaan.
En inderdaad je klantenbestand groeide en vol trots schreeuwde je het van de daken.

Het was je gelukt om te groeien en nu was het een kwestie van volhouden en doorgaan dus.
Maar toen kwamen de blauwe enveloppen en je had wel een goede boekhouder zei je maar toch was er iets niet goed gegaan en je moest een flinke som terugbetalen aan de fiscus. Dat was dus een domper op de feestvreugde en daar kwam de stress weer om de hoek kijken.
Je had een mooie omzet gemaakt en je was zo blij dat je iets te veel risico had genomen en te veel had geïnvesteerd.

En tot overmaat van ramp begon het opeens ook weer minder goed te lopen. Je hebt echt alles uit de kast gehaald om het toch nog voor elkaar te krijgen er een succes van te maken maar het lukte niet en toen heb je de boeken moeten sluiten.
Verdrietig en ontgoocheld ben je de schade gaan opmaken en daar kwam uit dat je een behoorlijke schuld had openstaan zowel bij de fiscus als bij de leveranciers.
Wat nu? want je voelt je de laatste tijd zo heel moe. Je slaapt niet goed meer en je loopt maar te piekeren en hebt dus totaal geen puf meer om dan ook maar iets aan te pakken.

Opgebrand door de flinke hoeveelheid stress van de laatste tijd ga je naar je huisarts en zoals te verwachten stuurt deze je naar huis met een doos pillen en een verwijsbrief voor een psycholoog.
Je voelt je mislukt en zwaar ontmoedigt wat een naar gevoel is dit en niemand kan je erbij helpen. Het enige wat je wilt is slapen en niemand zien. En dit is dan ook wat je de komende tijd gaat doen. Je kan niets meer positief zien en wilt met rust gelaten worden.

Uiteraard is er een periode nodig om tot rust te komen maar ik wil je wel meegeven dat antidepressiva niet helpt om uit je dal te komen.
>Best is om eerst rust te nemen desnoods slaap je een gat in de dag als je lichaam en geest dit nodig hebben is dit zeker oké.
>Maar daarna is het verstandig om elke dag tijd in te bouwen om de natuur in te gaan.
>De natuur kan je energie weer zuiveren en terug geven dus verbind je beter met de elementen van de natuur dan pillen te nemen.
>Verder is het goed om zoveel mogelijk gezonde en voedende groenten en fruit tot je te nemen omdat dit ook het herstel kan bespoedigen.
>Men is geneigd om juist dan junkfood te eten ‘’maar niet doen’’ je gaat daar alleen maar verder door in de put komen.
> Ga op zoek naar een alternatief genezer en laat je zeker eens informeren wat je kan doen om hier zo goed mogelijk uit te komen.

Opgebrand zijn betekent dat je veel te veel van jezelf hebt gegeven en jezelf niet in acht hebt genomen. Het hoe en waarom doet er verder niet zo veel toe. Ik heb dit voorbeeld genomen om aan te geven dat een mens soms niet altijd het juiste pad volgt en daarom ook veel te veel van zichzelf vergt.
Het pad wat je kiest is daarom niet altijd inherent aan je zielen pad en kan daarom juist extra veel energie kosten. Voel je niet schuldig naar jezelf omdat je iets hebt gekozen wat volgens jou goed resoneerde met je energie.

Draai onmiddellijk die knop om en laat het gaan. Kijk naar de gedachten die je hebt en voel wat het met je doet. Oké je het gedaan vol goede moed maar het is niet geworden wat je ervan hebt gehoopt. Neem de tijd om dit te verwerken maar blijf er niet in hangen. Ga op zoek naar iemand die je kan helpen je juiste pad te kiezen. Een goede loopbaan coach kan je helpen hiermee of ga eens op zoek naar een Akashareader om te kijken wat er in je blauwdruk besloten ligt.

Zie je, het hoeft niet het einde te beteken en er is nog leven na een burn-out maar pak het op de juiste manier aan en ga op zoek naar dingen die je weer positief kunnen stemmen.
En vooral zoek mensen op die je kunnen helpen om uit je problemen te komen dat geeft ook weer wat meer lucht.
Het leven stopt niet maar heeft je wel wijzer gemaakt en mocht je weer opnieuw de sprong gaan maken dan heb je meer inzichten die je kunnen helpen om te anticiperen op de situatie.

Er zijn meer dan genoeg mensen geweest die het de eerste keer niet is gelukt om succesvol te zijn dus geef niet op en laat het leven je niet klein krijgen.

Jij bent de kaptein van je eigen schip dus zet je roer stuurboord en ga weer voorwaarts op zoek naar een nieuw avontuur.

Warme knuffel,
Elisa-Lis box 68