Paragnost Eddie en Consulenten

Ook voor jou schijnt de zon

  Ook voor jou schijnt de zonHeb je een moeilijke periode achter de rug, waren de beslissingen die je hebt genomen moeilijk en zwaar?

Kan je nu stilletjes aan merken dat je inspanningen niet voor niets zijn geweest, dat je de beslissingen die je hebt genomen goed zijn voor je verdere toekomst, misschien kan je nu de vruchten plukken van alle inspanningen die je hebt geleverd.
Blijf even stilstaan vandaag en kijk even naar de weg die je reeds afgelegd hebt, waarin je het op een aantal vlakken een stuk makkelijker krijgt dan voorheen. Je hebt hard gewerkt aan jezelf om te komen waar je nu staat. Jezelf vergelijken met waar de anderen staan mag je loslaten, want ieder heeft een eigen parcours, een andere zielsopdracht waar je geen idee van hebt en ook dit geldt voor anderen die misschien een oordeel vellen over waar je staat, wat je hebt bereikt….

Misschien zijn er nog situaties waarin je nog geen beweging of verandering ziet, weet dat niets hetzelfde blijft, al lijkt het wel het geval te zijn. De enige constante van de verandering is verandering. Soms is het nog niet het juiste moment, soms heeft een situatie of een doel ‘ rijpingstijd ‘ nodig.

Zie jezelf als een boer die de zaden over zijn akkers geplant heeft en die nu rustig kan wachten tot het zaad ontkiemt… denk eraan dat je tere groen aandacht, water en andere voedingsstoffen geeft, zodat het vrij uit kan groeien.

Je kan op dit moment heel diep vanbinnen voelen dat je op de juiste weg bent om je levensdoel te bereiken. Blijf heel dicht bij jouw levensdoel en laat je niet afleiden.
Je weg op het levenspad is een proces dat door de hindernissen die je onderweg tegenkomt kunnen afremmen of blokkeren, maar als je heel goed blijft focussen kan je niet worden tegengehouden, hoe dan ook. En dit is ook zichtbaar voor anderen. Je groeit in jezelf en je weet heel diep van binnen: ‘ Ik ben op de goeie weg ‘.
Zie je, ook voor jou schijnt de zon, het is niet allemaal kommer en kwel. Het is altijd hoe je kijkt naar jezelf- een situatie – : loslaten kan je op twee manier ervaren : als een ramp of als een verborgen zegening.

Stel dat je je niet meer goed voelt bij een werkgever – je voelt dat je iets anders wil doen en je weet ergens heel goed wat je wil, doch de reacties op hetgeen je voelt, worden niet begrepen want je weet toch wat je hebt, en je weet nooit wat het nieuwe je brengt. Dat klopt voor een deel. Als je anderzijds in een situatie blijft zitten, waarin je je heel ongelukkig voelt, waarin je je niet verder kan ontwikkelen, waardoor je fysieke/ emotionele klachten door ontwikkelt, zal je nooit weten wat de sprong naar je zielsdoel voor jou in petto heeft. Je kiest dan wel voor het gekende , vertrouwde en het pad van de zekerheid en je zin voor plezier, levenslust en passie verandert je in een ongelukkig, apathisch en onverschillig persoon.

Het is een tijd waarin veranderingen zich opdringen, niets kan hetzelfde blijven, hoe graag je je ook vastklampt aan wat je hebt, aan wat je ziet en hoort…voor velen roept de Ziel naar bevrijding van alles wat jou tegenhoudt, afremt en ongelukkig maakt.

Navigeren op je Ziel leidt je naar je allerhoogste doel van zelfrealisatie en dat kan nooit als je ervoor kiest ter plaatse te blijven trappelen. Je hoeft het niet te doen of te laten omwille van de buitenwereld, maar simpelweg omdat ook jij geïncarneerd bent op deze plek om je te herinneren wat jouw bijdrage is aan het grote geheel.

En dat is een heel grote belangrijke bewustzijnssprong. Kijk eens wat je nog verder mag achterlaten, loslaten, het mag vanaf nu allemaal veel lichter worden. Kiezen voor zwaar of kiezen voor licht ? Wat kies jij?

Warme hartegroet
Mieke Box 45
www.miekecoigne.com