Paragnost Eddie en Consulenten

Ontwaken, lastig maar gezond

De laatste tijd woedt de Pluto retrograde ook flink in mijn huis, mijn innerlijk huis wel te verstaan en de cliënten die me bellen en me het diepste van hun ziel laten zien, stel ik ook graag gerust…eind september wordt het toch weer rustiger, doch wat er nu nog tussenin naar ‘ boven ‘ wordt getild, laat het gebeuren, duw niets weg, laat alles er gewoon zijn.. nu ja, gewoon. Wat is ‘ gewoon ‘ in deze behoorlijk heftige omwentelingen, die toch herkenbaar en voelbaar zijn voor niet weinig cliënten.

Ik ben heel blij dat diegenen die me vaker bellen écht ontwaakt zijn en grote groeispurten maken, voor anderen weer kan ik er nog niet veel aan toevoegen noch betekenen omdat er nog te veel ik-gerichtheid is, te veel weerstand, de energie van ‘ ik ben het slachtoffer van….ik krijg niet de kansen die ik verdien…ik word altijd bedrogen ….ik, ik, ik en nog eens ik….en helaas valt dit gesprek dan niet mee, omdat ik mezelf niet zie als een glazen bol medium en allerlei onzinnige beloftes maak om te pleasen en zo gesprekken binnen te halen en te houden. In eerdere blogs heb ik al geschreven dat het doel van het mediumschap van de Nieuwe Tijd is iedereen die het wil en hier klaar voor is, het werktuig aan te reiken om het leven te creëren, te hercreëren , te ontwikkelen van aardemens tot kosmische mens, het lijderschap in het leven te transformeren naar het leider- en meesterschap in eigen leven realiseren. Dat is het allerhoogste doel van het leven in deze tijd en de reden waarom we allen in deze tijd en voor deze tijd gekozen hebben geboren te worden. En heb ik het allemaal gemakkelijk voor het zeggen? …absoluut niet, of dacht je dat ik, wij, als medium/ paragnost hierboven staan ( de illusie van erboven te staan= ego-denken) alleen weet ik wel dat iedereen, echt iedereen nu die keuze kan maken ( en dat is het stuk vrijheid dat we echt wel allen hebben) de beste versie van onszelf te worden, en alle oude dramaverhalen ( waar je verder niets mee opschiet) alle oude gedachten die je misschien te lang hebt gedacht over jezelf ( ik deug niet, ik ben niet goed genoeg, ik zie er niet uit, ik ben te dom, ik kan het niet, wie denk ik wel dat ik ben enz….) te veranderen en daarin hebben we allen werk te doen én de steun én de aanmoediging van elkaar nodig! Je kan wel blijven denken ‘ Ik heb niemand nodig, ik heb het altijd al alleen gedaan in mijn leven ‘….voel je de energie in die overtuiging, voel je welke boodschap hieronder zit, voel je het echt…en herken je dit ook bij jezelf en komt er nu verdriet, boosheid, woede, ontgoocheling en pijn naar boven?
Ontwaken, lastig maar gezondGoed zo, proficiat, want de eerste stap naar verandering is gezet…je bent het moe om alles alleen te doen, je bent het zat om er voor iedereen te zijn die maar even met de vingers knipt terwijl je jezelf in de steek laat en er niet bent voor jezelf, laat staan…dat er iemand ook voor jou is. Het zijn ervaringen die je misschien sinds je kindertijd hebt doorstaan….maar je bent niet meer dat kind, je bent een vol-wassen persoon met nog kinderlijke verlangens die heel dubbel doorwegen: enerzijds wil je en verlang je naar die aandacht die je hebt ontbeerd en anderzijds ontken je iemand nodig hebben. En zo zit ieders leven verweven en vol van verborgen verdrongen verlangens en waar precies dit bij jou, bij mij, bij elk levend wezen zit…alleen jij kan hier naar kijken, en voelen en de keuze maken echt vol-wassen te worden en te stoppen met het herhalen en blijven herhalen van kinderlijke en soms neurotische verwachtingen die geprojecteerd worden meestal op de partner, de werkgever enz…. In die zin hebben we nog allen te dealen met kinderlijke neurotische gedragingen, of we dit nu leuk vinden of vindt, want we blijven het zelf creëren en herhalen…sommigen tot ze het leven laten. Wanneer ben je het zelf moe van het blijven herhalen van patronen die je verder naar beneden halen ( en ja, onbewust doe je dit zelf) of hoelang blijf je over jezelf uitroepen dat je er nog niet klaar voor bent….hoezo? Waarom jezelf onnodig saboteren….waarom die pijn, woede, boosheid nog langer koesteren , vasthouden…om de ander te straffen? Om de ander te laten voelen wat jij voelt? Om de ander van hetzelfde laken een pak te geven? Om de ander ook te laten lijden?

Ontwaken, lastig maar gezondEn jij dan? Wat denk je wat er gebeurt door op die manier je leven te ‘lijden ‘? Je kan de illusie hebben de ander te straffen, de ander te doen lijden, de ander het licht niet meer in de ogen te gunnen….en wat levert het je op? Genot, plezier, applaus…voor jezelf? En hoelang denk jij echt van die trofee te kunnen genieten want er komt een dag dat de drang naar vergelding geen effect meer heeft…val jij hoogstwaarschijnlijk in een heel diep dal en blijf jij verweesd achter vol wrok , haat, boosheid, verdriet, gevuld met toxische ziekmakende gevoelens én toch niet vervuld. Zie je wat er gebeurt in en met jezelf, want alles wat we doen met de ander, doen we ook aan onszelf. Alleen merk ik dat sommigen hier nog geen oren naar hebben en zich dan niet door mij begrepen voelen, omdat ik weiger op die manier mee te gaan en dit nog eens te bevestigen dat ze groot gelijk hebben de ander van eigen deeg een koekje te bakken. Ik kan met mededogen en compassie luisteren en de ander helpen in het verwerken van een situatie, een pijnlijke ervaring, en dat is ook waar ik voor sta. Niets toevoegen aan het lijden, dan wel het ‘ werktuig ‘ laten zien om zich te bevrijden van opgekropt verdriet, leed, pijn. Ook dat is het werk van een medium….het gaat veel verder en dieper dan wat soms cliënten verwachten in dit werk. Als medium dienen we zelf de weg naar binnen te gaan, de tijd en de rust nemen om aan onszelf te werken, eerlijk te kijken wat bij ons past en wat niet, wat we kunnen en waar onze grenzen liggen. We kunnen het levenspad niet invullen en voorkauwen voor anderen, we kunnen geen blokkades van anderen weghalen…dat is ook vaker de reden waarom blokkades weghalen eventjes een goed gevoel geeft, een gevoel van verlichting geeft en een korte tijd nadien zijn de blokkades terug…het is toch duidelijk dat we ook mensen die handvatten, die werktuigen dienen aan te reiken zodat een cliënt kan verder groeien en leert ook zelfverantwoordelijkheid leert te dragen voor het leven. Dit is ook vaker de reden waarom mensen niet meer geloven dat healingen geven maar eventjes werken….omdat hen niet geleerd wordt zichzelf te leren healen, blokkades zelf te leren weghalen …..Dit is de grootste bijdrage van alle Nieuwe tijd werkers: de mens alle werktuigen aanreiken en hen eraan herinneren dat alle verantwoordelijkheid bij hen ligt om van binnenuit te willen genezen ( van gedachten, emoties, zieke-verschijnselen) dus een volmondig en bewust JA IK WIL en dat wij hieraan samen een mooie bijdrage mogen leveren, net zoals wij als medium/ paragnost voor een volmondig en bewust JA IK WIL zeggen. Wat voor cliënten geldt, geldt ook voor ons…

Ontwaken, lastig maar gezondGeloof het maar, beste lezers van dit blog, Pluto loopt voor iedereen retrograde, en afhankelijk van waar jouw Pluto in jouw geboortechart staat, kan het best heel pittig zijn! Velen vertellen me dat ze plots dromen over ex-partners vb schrikken ervan omdat ze samen zijn met een nieuwe partner en gelukkig zijn, anderen voelen opnieuw een diepe boosheid naar boven komen ten opzichte van een ex ( of meerdere exen) weer iemand anders maakt zich zorgen omdat zijn partner vermoedelijk het slachtoffer is geweest van incest en elke vorm van aanraking plots vermeden wordt, ik schrijf er ook nadrukkelijk ‘ vermoedelijk ‘ ben, want zoiets zwart op wit stellen als medium is onverantwoord en onethisch, dit is werk voor deskundige hulpverleners binnen een veilige setting en zeker niet te bediscussiëren via telefoon, zoals er nog wel levensthema’s zijn die met de grootste zorg en aandacht op een andere manier van hulpverlening dient aangepakt te worden. Dus Pluto haalt de bezem erdoor…tenminste het is de beste tijd om nu al die kleine en grotere wonden te healen en dat vraagt ook de intentie om diep naar binnen te gaan en zoals ik al in meerdere blogs heb geschreven, bloedeerlijk te worden met onszelf en te stoppen met de ander te beschuldigen, want dit bevestigt nog maar meer de slachtoffer- energie, je geraakt niet meer uit de vastgeroeste overtuiging dat je leven om zeep is, niets meer te bieden heeft, je toch altijd de verkeerde partners aantrekt ( lees je goed: aantrekt…en dit doe je zelf…wet van de resonantie, vanuit nog niet gehealde ervaringen).

En om te eindigen geef ik nog eens graag mee dat zachte heelmeesters altijd stinkende wonden maken. Geef mij toch maar liever iemand die me een flinke por geeft zodat ik hiermee verder kan,, dan iemand die me zachtjes en liefjes laat indutten en me zegt: alles komt goed, droom maar verder, de Engelen zullen je redden, terwijl ik diep in mijn hart weet dat ik niet gered word zonder mijn verantwoordelijkheid op te nemen . Ik kan alle signalen die ik zie, voel, hoor negeren ( en die komen dan in mijn geval via mijn liefdevolle krachtige Engelenvrienden) omdat ik me in de steek gelaten voel en nog dat kinderlijke neurotische opstandige kind voorop laat gaan of ik kan ook beslissen: ok, ik heb het begrepen, ik zit al veel te lang vast in mijn eigen draaikolk, ik heb geleerd te zwemmen en te surfen op de meest heftige golven van de oceaan, dus ik kan het…en ik doe het!

Je hoeft me absoluut niet te geloven, je mag het best allemaal onzin vinden, je mag er alles bij bedenken en alles bijhalen om het tegendeel te bewijzen. Met dit blog valt niet te bewijzen hoe het grootse meest wonderbaarlijke Universum werkt, al zijn er zoveel boeiende artikelen over geschreven trouwens dat ik deze zelf niet meer kan bijhouden…en nu, het grootse wonderbaarlijke Universum in een groots fantastisch Universum: dat zijn wij! Jij en ik en WIJ. Dus vergeet even wat je doet in je leven….ik ben medium, ik ben leerkracht, ik ben dokter, ik ben…blablablablabla…wat dacht je van voldoening te voelen bij de woorden IK BEN
Of je nu medium, leerkracht, dokter, advocaat, bakker, schilder of schrijver bent….het maakt in het groter Spel van het Universum niets uit….we zijn allen kleine schakeltjes in het groter geheel en allen heel hard nodig om de boel draaiende te houden. Niet?
Hou het mooi, hou het liefdevol voor jezelf en je medemens, hou het ook ondanks alles wat er is ook nog leuk en fijn voor jezelf en je medemens.

Liefs
Medium Mieke
www.miekecoigne.com