Paragnost Eddie en Consulenten

Nieuwe (super) Maan in kreeft –

Nieuwe (super) Maan in kreeft –De vorige nieuwe maan stond in schorpioen en dit gaf je de mogelijkheid om dieper in jezelf te graven en te ontdekken wat je echt wil op hartsniveau. Velen zijn ondertussen de koers van hun hart gaan volgen vanuit een dieper weten en voelen, zonder te weten hoe die koers zich verder ontwikkelt…en dit is heel mooi om te merken dat heel wat mensen hierin ook meer innerlijke rust hebben gevonden. De invloed van kreeft heeft ook een heel mooi aspect om situaties uit het verleden te healen…Kreeft verlangt naar een zich geborgen en veilig voelen en ervaringen in het verleden die hebben geleid tot een je terugtrekken uit….mogen nu geheald worden. Het verleden herhalen is geen optie meer, het verleden is het verleden en heeft je gemaakt tot wie je bent geworden, doch als dit impliceert dat je door jouw persoonlijke verleden besloten hebt op de achtergrond te blijven, je mening en visie voor jezelf te houden én tegelijkertijd voelt te willen ‘ uitbreken ‘ en jezelf op aarde neer te zetten, dan is dit het beste moment om jezelf de toelating te geven jezelf te uiten, jezelf neer te zetten en je hier geborgen en veilig te voelen. Wat is het ergste dat kan gebeuren als je het opneemt voor jezelf, in plaats van je afhankelijk op te stellen van de goedkeuring buiten jezelf? Ok, er kan heel veel om je heen gebeuren…mensen die verwonderd, verbaasd zijn, mensen die je op je plek willen zetten ( de plek waarvan anderen denken dat jij zou moeten staan) kan het je helpen als ik schrijf: je gaat hier niet aan dood.je oude gedrag sterft want jij bent niet je oude gedrag, je mag de kooi openzetten met de symbolisch gouden sleutel die je bij je geboorte hebt meegekregen. Die kooi staat misschien al heel lang open en toch aarzel je om die kooi uit te vliegen, het gaf je nog wat bescherming, (schijn) -veiligheid, alleen laat je ziel je zien, voelen, horen, met al je (spirituele) zintuigen dat je nu klaar bent en je zelf in staat bent jezelf die veiligheid, geborgenheid ( die je wellicht lang in de handen van anderen hebt laten liggen) te geven.

Geef jezelf in de komende tijd de waardering, het respect, de liefde, geborgenheid, veiligheid die jij en iedereen verdient. Het is fijn om die waardering in jezelf te voeden op alle manieren die goed voor je voelen, zonder jezelf te vergelijken met anderen, jij bent jij, en jij bent uniek en authentiek en jij bent zelf aan zet. Je zoektocht naar binnen maakt je stil aanwezig bij jezelf, rustig en voel maar eens hoe één je je voelt in/ met jezelf en vanuit dit gevoel de verbinding met het AL?
Zoeken naar liefde, zoeken naar bevestiging, zoeken naar waardering…zonder die liefde voor jezelf te voelen leidt naar een zoektocht waar geen einde aan lijkt te komen….nog velen zoeken naar die gedroomde liefdespartner vanuit een gemis in henzelf nl een gemis aan liefde voor het zelf, de mens in zichzelf en zoeken een bevestiging dat ze liefde verdienen, liefde waard zijn. Een potentiële partner dient in dit geval als pleister op het verleden, de pijn, verdriet en afwijzing, hetgeen over het algemeen voor eventjes kan werken. Twee zoekende mensen die zich vanuit hun nog diepe wonden elkaar hopen te healen leidt ook vaak naar het projecteren van die diepe wonden tijdens het samenzijn. Er is niet echt de ruimte/ noch de mogelijkheid om het samen- Zijn tot een liefdevol partner-schap te ontwikkelen, strijd, drama is helaas het resultaat met het einde van de zoveelste poging tot het zoeken van een partner die de verwachtingen moet inlossen.
Nieuwe (super) MaanDoor de verhoogde/ versnelde kosmische ( en ook aardse!) trillingen worden gevoelens als sterk ervaren, alsook de behoefte om de liefde in zichzelf naar binnen te halen in plaats van naar buiten naar binnen te trekken. Pantsers worden stilletjes aan losgelaten, het pantser was een overlevingsstrategie om geen pijn meer te voelen, niet gekwetst te worden….dit is ook wat ik opmerk in consulten, de angst om opnieuw gekwetst te worden, de angst om zich opnieuw afgewezen te voelen, en dit kan zich weerspiegelen op alle vlakken, zowel op liefdesvlak, als professioneel vlak. De behoefte om zich gewaardeerd en geliefd te voelen is zonder meer een basisbehoefte en hier kan heel wat fout zijn gegaan, al geloof ik dat elk kind voor geboorte van harte welkom is. Het verlangen naar die oceanische fase uit het baarmoederlijk leven wordt onbewust na de geboorte een herinnering….ergens is dit wellicht de meest traumatische ervaring op aards niveau. We weten wel dat er zoveel meer speelt, maar ik weid hier in dit blog liever niet over uit, of ik kan zo meteen beter een boek schrijven.

De energie van de kreeftenergie kan jou ondersteunen je pantser los te weken ( eventueel met de prof. hulp van een ervaren lichaamstherapeut–) ik merk hierbij op dat heel wat mannen hun weg aan het zoeken zijn om hun harts-energie te laten stromen, de verbinding te maken vanuit hun hele wezen en niet meer zozeer gericht zijn op seks- zonder- meer, lust voor de lust. Zoals ik vorige blogs reeds geschreven heb….door oordelen over ‘ de man is een jager ‘, ‘ de vrouw is ‘ ontvankelijk ‘ , te veranderen, te herzien ( omdat dit nu de tijd is dat de energie- uitwisseling tussen partners aan het veranderen is) wordt de man geholpen om zich te openen, zich kwetsbaar op te stellen, zichzelf over te geven, zonder zichzelf te verliezen ‘aan ‘ de ander ( lees: zich vast te klampen aan). De kreeft is een teken van zorgzaamheid en bescherming, waarvan de schaduwkant kan zijn teleurgesteld, wrokkig te reageren, tot zelfs haatdragend, indien die zorgzaamheid en bescherming niet op dezelfde manier of wijze beantwoord wordt.
Nieuwe (super) Maan Herken je bij jezelf waar je teleurgesteld in bent, omdat de ander niet reageert of doet zoals jij verwacht? Zeg je ‘ ik heb die persoon losgelaten ‘ onder het mom van ‘ goed bedoeld ‘ en bespeur je toch bij jezelf heel eerlijk dat je het die persoon kwalijk neemt, je met je oordelen over die persoon ,jezelf toch in je hart vastzet en dit uiteindelijk ‘ schijn-loslaten ‘ is? Besef je dat die ander dat heel goed kan voelen wat onder die schijnvertoning leeft…

In mijn consulten zeg ik misschien iets te gemakkelijk…..je hoeft helemaal niets, als je dit niet voelt, leer te navigeren en te vertrouwen op je eigen navigatiesysteem, durf je vliegen al vind je het doodeng gezien te worden, durf je hart open te stellen al is er altijd de mogelijkheid gekwetst te worden als de ander weer andere keuzes maakt , durf vooral jezelf te zijn, al ga je niet één keer op je gezicht, het leven is één groot avontuur, waarin iedereen zijn hoofdrol mag ‘ spelen ‘ , je hoeft er de ander niet mee van dat grote podium af te duwen, er is genoeg plaats voor iedereen, alleen wil de miniset er nog niet aan geloven. Breek uit jezelf, zet alle gesloten deuren wagenwijd open, wees niet verbaasd als je vlinders, duiven …opmerkt, goddelijke boodschappers, voor zover je hieraan geloof hecht. Het mooiste is tegelijk dat je anderen gunt wat je voor jezelf gunt, want dat is waar onze wereld mag blijven op ronddraaien.

Aloha, Namasté, so much LIFE
Engelemedium Mieke
www.miekecoigne.com