Paragnost Eddie en Consulenten

NIEUWE MAAN IN VISSEN- AFRONDING

NIEUWE MAAN IN VISSEN- AFRONDINGDe Nieuwe Maan van maart op de 17-18 valt in het waterige, intuïtieve teken van vissen en brengt een gevoel van voltooiing.
Vissen is het laatste teken van de dierenriem cyclus; alles draait om evenwicht te vinden en het gevoel van innerlijke heelheid te creëren. Evenwicht en verbinding begint altijd in en met onszelf.
Vissen in Nieuwe Maan geeft ons een totaalbeeld van het voorbije jaar en laat ons zien hoe alles bij en in elkaar past op een unieke en bijzondere manier.
Het leven kan ons naar boeiende richtingen leiden, doch als we ons allen afstemmen op het hogere plan, ons levensscript, omarmen en accepteren wat voor ons ligt, ligt het pad op een vreedzame manier voor ons open.

Vissen zwemmen in tegengestelde richtingen en weerspiegelt het zoeken naar vrede en harmonie soms in teveel richtingen zodat je leven niet echt voluit kan stromen. Dit verwijst naar innerlijke onzekerheid, angst en twijfel. Deze Nieuwe Maan brengt brengt voor sommigen diepere emoties aan de oppervlakte. Kijk op www.astro.com waar jouw zonneteken staat en mogelijks Vissen in jouw geboortechart voorkomen.

Vissen regeert over de voeten, die ervoor zorgen dat we ons sterk verbinden met de aarde, met ons fysieke lichaam, zodat we vanuit stand-krachtigheid onze eigen richting kunnen uitgaan.
We worden dus nu aangestuurd om ons pad te lopen in vrede en harmonie; het astrologisch jaar 2017 wordt met VISSEN afgesloten en dit geeft bij sommigen reeds een dieper gevoel van voltooiing, afronding. Vissen in Nieuwe Maan laat ons reflecteren over onze toekomst.
Je hoeft geen exact uitgewerkt plan uit te stippelen, maar wel de nieuwe zaadjes te planten en wat niet tot volle wasdom is gekomen los te laten.
Denk na over de volgende stap van je leven, welke emoties sleur je nog mee uit een ver verleden en kijk hoe jij die emoties nu kan integreren als leerervaringen en leerlessen, die altijd over jezelf gaan en niet over de ander.

Overstijg het oude Vissentijdperk- denken in slachtoffer en dader-termen, overwin de verleiding om anderen de schuld te geven van jouw lijden, herinner je dat er voor incarnatie ‘ karmische zielscontracten ‘ werden afgesloten om elkaar te helpen in het verwerken van oude karmische stukken. Zolang er niet begrepen is dat alle ervaringen dienen voor jou allerhoogste welzijn én dat van de ander, is het moeilijk om naar een hogere versnelling in bewustzijn te groeien

Verleg je focus met deze krachtige Nieuwe Maan op jouw doelen, jouw unieke levensweg, en verzaak alles wat te maken heeft met wraak en vergelding. Creëren vanuit wraak of vergelding, trekt enkel nog méér van dit soort aan. Wie met modder gooit, verliest grond. Wie grond verliest, verliest zijn basis.

Vissen energie dwingt ons te kijken naar het groter geheel, het grotere plaatje en geven ons nogmaals de kans om de zin van alle gebeurtenissen te begrijpen.
Oude wonden komen door de planeet Cheiron aan de oppervlakte en worden soms zonder omzien geventileerd, frustratie-ontladingen tieren dus op dit moment welig onder velen en het liefs via social media vanuit een verlangen gehoord, gezien te worden in die pijn van afwijzing, ontkenning. Dit voedt enkel de dualiteit en strijd in zichzelf in het zoeken naar sympathie en erkenning. Er wordt in de stof voor enige turbulentie gezorgd, of een storm in een glas water veroorzaakt, doch de gevolgen voor zichzelf zijn niet te overzien. Want stof gaat liggen, en de storm gaat voorbij. Degene die het stof veroorzaakt, blijft achter met een leeg gevoel. En dit zorgt ervoor dat de diepe wonden niet worden geheald omwille van de ‘ grip ‘ die de ervaringen nog steeds hebben op persoonlijk vlak.
Jij kan hier nu voor een andere weg kiezen, de weg van vergelding en wraak en vasthouden is een keuze net zoals de weg van vergeving en integreren een keuze is.
Kijk naar het groter geheel en concentreer je enkel op jouw reis, jouw levensreis, al hoef je niet te weten wat het leven je allemaal op jouw levensreis brengt; je hebt wel altijd een keuze voor de manier waarop je de dingen ziet en ervaart en hoe jijzelf hiermee omgaat. Je kan de dingen zien als een zegen zodat je kan groeien en je kan de dingen en jezelf zien als een slachtoffer zodat je niet verder kan met je leven. De keuze is altijd aan jou.
Het is een fantastische tijd om dankbaar te zijn voor alle ervaringen en lessen die je hebt geleerd, alle actoren die jou geholpen hebben dichter bij je ware authentieke zelf samen te vloeien, en die actoren ook dankbaar te zijn voor het gegeven dat ze hebben bijgedragen tot jouw groei.

Sommigen zijn er nog niet aan toe om het grote plaatje te zien en kunnen nog niet die dankbaarheid toelaten vanuit het oude dualistische denken, het vasthouden aan het slachtofferisme en daderschap, het vasthouden aan wraak en vergelding. Niettemin krijgt iedereen in alle opzichten nieuwe kansen om dit denken , voelen en handelen te transformeren en te transmuteren.

Kijk even vanwaar je komt, waar je nu staat, wat je allemaal achter je hebt gelaten, waarvoor jij dankbaar bent, niet alleen voor de fijne leuke ervaringen maar ook de minder fijne ervaringen. Het totale pakket includeert werkelijk alles en iedereen die deel uitmaakt / uitgemaakt heeft van jouw bijzonder unieke levensreis.

Wat heb jij te vieren? Waar ben jij blij mee? Ben je echt blij met wie jij bent? Durf jij ook voor jou waarheid staan zonder de ander naar beneden te halen of in diskrediet te brengen? Durf jij de confrontatie aan om je kwetsbaar op te stellen? Durf jij ook te kijken naar je eigen schaduwkanten? Durf jij het aan imperfect te zijn, al zijn we vanuit onze Bron allen Lichtwezens?

Leven op de aardse dimensie is niet altijd gemakkelijk, maar hoe meer we ons overgeven en leven in de wijsheid en ritmes van ons eigen hart en ziel , ons richten op het goede, hoe gemakkelijker het wordt om de drek en de modder te overstijgen die we op onze reis tegekomen.

Ik eindig het blog met een verwijzing naar de lotus, die we allen zijn….

‘ De lotus is geworteld in de modder. Ze groeit in troebel water, vervuild water. Onweerstaanbaar aangetrokken door het licht dat ze niet kent. Haar intuïtie trekt aan haar, lokt haar, tilt haar op en dwingt haar om te klimmen. Plotseling ontmoet ze het licht. Wanneer ze door de wateroppervlakte breekt, dan open ze zich. Ze bloeit in volle glorie en verblind als ze is, verrast ze iedereen. Schitterend in haar weergaloze schoonheid. ‘
Heel veel liefs en prachtige Nieuwe Maan!
Mieke Moon Box 45
www.miekecoigne.com