Paragnost Eddie & Consulenten

Nieuwe maan in stier

Nieuwe maan in stierNieuwe maan in stier – grote kosmische verschuivingen en veranderingen

Het afgelopen weekend was bijzonder intensief en heftig…heb ik ook opgemerkt in sommige consulten: korte lontjes- acute relatiebreuken ( voor de -tigste keer) – zich emotioneel/ fysiek niet lekker voelen – heel moe – prikkelbaar – zwaar gevoel….de stijging van de energie blijft heel sterk toenemen en zeker met de vurige tekens als Ram- Stier- Steenbok en Schorpioen waarbij nog heel wat onverwerkte zaken ( als triggers en mogelijkheid om te verwerken ) naar boven komen, schaduwkanten naar buiten worden geduwd ( vervormd), zaken waar een diep frustratie-gevoel omheen hangt, waar sommige nogal heel hard lopen te gillen wat er allemaal onrechtvaardig, oneerlijk is enz…

Nieuwe Maan luidt altijd een tijd van een nieuw begin aan.
De Nieuwe Maan van 15 mei valt in het Aardeteken Stier dat de weg vrijmaakt voor grote kosmische verschuivingen en veranderingen. Dit is niet alleen te wijten aan de energie van de nieuwe maan, maar ook omdat Uranus in Stier op dezelfde dag verschuiven.. Uranus brengt nieuwe energie en met het teken Stier is dit zeker positief!

Uranus staat voor het ideaal van de Franse revolutie: voor vrijheid, gelijkheid en broederschap.
Hij belichaamd het originele in je, je streven naar onafhankelijkheid en individuele vrijheid. De planeet geldt als grote bevrijder.
Uranus representeert verrassende veranderingen, gedachteflitsen en plotselinge ommekeer.

Stier-energie gaat over het vinden van stabiliteit en veiligheid waarin de thema’s als geld, gezondheid en familie een grote rol spelen, het zoeken naar externe veiligheid, maar het is ook heel belangrijk veiligheid en zekerheid van binnenuit te vinden. We moeten ook accepteren dat de weg helemaal openligt en niets gegarandeerd kan worden en niets vastligt, want de enige garantie is verandering en leren te accepteren dat er op het levenspad heel wat wijzigingen kunnen plaatsvinden. Dit is waar de Nieuwe Maan om draait. Alles in het leven heeft een begin en een einde, net zoals ook een einde komt aan ons aardse leven. Elke dag ervaren we onze eigen geboorte en dood als een transformatieproces. Elk moment ervaren we de constante stroom van verandering. Soms worden kleine veranderingen niet opgemerkt en soms zijn ze heel sterk aanwezig en voelbaar en voelen we flink door elkaar geschud. Maar dat is het leven. Het krachtigste wat we zelf kunnen doen is ons instellen op de idee van de verandering.

Onder deze Nieuwe Maan-energie en de veranderende energie van Uranus worden we meer en meer aangestuurd ons te richten op het creëren van stabiliteit in ons leven waarin het thema van de verandering aanvaard zal moeten worden. Veranderingen gaan voornamelijk rond het loslaten van patronen en gewoonten, negatieve reactie-patronen, jaloezie, wraak, roddels, oneerlijkheid, duistere gedachten en gedragingen. Anderzijds kan het ook duidelijk worden welke mensen het oprecht met je bedoelen en wie niet, wie fake- gedrag vertoont, wie spelletjes speelt, wie je kan vertrouwen en wie niet , wie je oprecht geluk gunt en wie niet en hoe je je grenzen krachtig mag neerzetten.

Stabiliteit staat niet garant voor ‘ zekerheid ‘, maar meesurfen op de wilde golven van het leven in de vorm van uitdagingen, levenslessen, ervaringen. De verschuivingen die samengaan met de energie van de Nieuwe Maan kunnen voor plotse veranderingen zorgen, op elk levensgebied. Het kan dus best je wereldje op zijn kop zetten, waardoor je je realiseert dat niets evident is, waar je zelf enige moeite zal moeten voor doen.

De beste manier om te navigeren doorheen deze krachtige energie is aanwezig te zijn / te blijven in het moment. Treden er plotse veranderingen op die je toekomstplannen op losse schroeven zetten, maak je je zorgen hierover of voel je je ongerust, blijf dan sterk in je focus op de dingen van moment tot moment, die je wél verder helpen.

We zijn mede-creators op deze prachtige planeet en we hebben graag de controle over hoe we voelen, denken en handelen; door ons bewuster te worden van onze gevoelens, gedachten en handelingen kunnen we meer in vrede met onszelf en de gebeurtenissen omgaan en ons openstellen voor nieuwe mogelijkheden.

Strijd voeren tegen de gangbare veranderingen werkt niet. In plaats daarvan kunnen we ervoor kiezen onze weg vrij te maken naar het nieuwe, ook al kunnen we niet onmiddellijk zien waar ons pad naartoe leidt. Je mag dus niet voluit kiezen voor jouw leven en jouw geluk en hierbij hoort ook het loslaten van het zelf blijven in stand houden en creëren van drama- verhalen. Je kan ervoor kiezen anderen de schuld te blijven geven voor alles wat misloopt in je leven….je kan er ook voor kiezen om je eigen script te schrijven en je leven terug in eigen handen te nemen. Ga voor waar je waarachtig voor staat, waar jij in gelooft, ruim innerlijke rotzooi op , want we zijn alvast vertrokken voor een geweldige rit van 7 jaar. Aan jou de keuze hoe je die rit richting wenst te geven.

Samen met de komende veranderingen, komt een golf van creativiteit aan de oppervlakte; wanneer verandering in je leven stroomt, vormt dit tegelijk een periode van verhoogde creativiteit, waarin nieuwe informatie naar je toekomt, of nieuwe levensomstandigheden gecreëerd kunnen worden. Door te focussen op het nieuwe en het vechten ertegen te stoppen, kan je je hart en je geest openen voor dingen die je misschien nog niet eerder hebt opgemerkt waarin een nieuwe realiteit jouw deel wordt.

We bewegen allemaal onder de krachtige energie, we worden geleid om de veranderingen te accepteren en ons hierin veilig te voelen.

“In het leven is de mens flexibel en evolueert hij. Op het moment van de dood is hij stijf en onveranderlijk. Planten in de zon zijn flexibel en vezelig, maar ze lijken droog en breekbaar. Dat is waarom flexibiliteit en veerkracht geassocieerd worden met leven, en stijfheid en onveranderlijkheid samengaan met de dood.” Lao Tse
Wil je graag voor de komende tijd inzichten rondom de komende veranderingen en hoe dit zich in jouw persoonlijk leven weerspiegelt? Aarzel niet om je vraag/ vragen voor te leggen. Deze tijd gaat meer en meer samen met loslaten en vernieuwen….

Heb een krachtige liefdevolle Nieuwe Maan!
Mieke Moon Box 45
www.miekecoigne.com