Paragnost Eddie & Consulenten

Nieuwe Maan in Stier 26 april 2017

Nieuwe Maan in Stier 26 april 2017
Stier heeft een heel grote behoefte aan veiligheid, zowel op emotioneel als financieel vlak en met Venus als heersende planeet ( als beschermer van liefde en schoonheid) is stier sensueel, vriendelijk en romantisch. Stier kan ook heel gierig en materialistisch zijn, zelfgenoegzaam en gulzig. Aan de andere kant weet stier wel wat hij wil en zet hij hardnekkig door. Hardnekkigheid en halsstarrigheid maakt de keel en de nek uiterst kwetsbaar en gevoelig voor klachten.
De maan in stier in het negende huis ( staat voor geloof, religie, filosofie, reizen…) en hier wordt alles wat te maken heeft met geloof, overtuiging in vraag te stellen. Wat biedt het vasthouden aan een overtuiging als het hart iets anders voelt? Vasthouden aan schijn-veiligheid, schijn-stabiliteit en jezelf en anderen hiervan willen overtuigen werkt niet meer. Vasthouden aan het geloof en de overtuiging dat materiële zekerheden garant staan voor emotioneel blijvend geluk is voor veel mensen nu bijzonder verwarrend. Relaties die voorheen voornamelijk eenzijdig gebaseerd waren op financiële voorspoed en die weinig gedragen werden vanuit het hart, worden ontbonden….het is begrijpelijk dat de verwarring, het verdriet, de boosheid, het onbegrip bijzonder groot is. Het is een heel grote valkuil er nog steeds vanuit te gaan dat huisje, boompje, beestje…en lang zullen ze leven, nog uitgeroepen kan worden.

Venus is de planeet die heerst over Stier ( en Weegschaal) en staat voor alles wat te maken heeft met liefde, aantrekkingskracht, schoonheid, bezit en kunsten, voor vrouwen voornamelijk het ruimte geven en beleven van eigen sensualiteit ( wat niet hetzelfde is als ‘ seksualiteit, hoewel sensualiteit en seksualiteit energetisch samenvloeit). Het is ongetwijfeld afhankelijk van de manier waarop we sensualiteit ervaren, gebaseerd op persoonlijke ervaringen uit het verleden. Bij het kijken naar het plaatje kan je zelf voelen en ervaren wat je voelt en denkt….en wat het misschien in jezelf in beweging brengt. Sensualiteit is in mijn beleving heel subtiel en toch krachtig aanwezig- zijn in eigen aard-ing en heeft weinig te maken met enige opsmuk. Het voelt natuurlijk en ongedwongen, zonder de bedoeling iets anders te zijn dan wat het is.

Deze Nieuwe Maan laat ons dieper schouwen in onszelf, wat zien we nog niet van onszelf ( of willen we nog niet van onszelf zien) wat onderdrukken we nog in onszelf ( waarover voelen we nog steeds schaamte- en schuldgevoel), wat kunnen we nog niet accepteren in onszelf ? Liefdevol naar de niet- aanvaarde delen in onszelf kijken, zonder onszelf te veroordelen, zorgt ervoor dat we onszelf bevrijden. Het is bewust kiezen nu om ballast los te laten, te zijn wie we zijn, met onze prachtige en minder prachtige kanten. In onze opvoeding en socialisatieproces hebben we helaas allemaal geleerd énkel die kanten naar buiten te brengen die door de omgeving geaccepteerd werd/ wordt, sociaal aangepast gedrag vertonen, niet buiten de lijntjes kleuren , niet buiten de box denken, als een kudde meelopen met de massa, en wat nu op collectief vlak gebeurt is het verlangen uit te breken ( de kooi wordt door velen opengebroken) uit te stijgen boven de massa, authenticiteit te laten primeren boven kuddegedrag en meelopen met de massa-mentaliteit…

Nieuwe Maan in Stier 26 april 2017Stier laat je ook ervaren de leiding over je eigen leven op te nemen, op elk vlak en dat vereist ook controle loslaten en durven gaan voor vernieuwing en verandering. Veel mensen vertellen klaar te zijn voor iets nieuws, al is het nog niet helder wat die vernieuwing precies inhoudt, maar dat dit wordt gevoeld ( en zich hierin behoorlijk onrustig in voelen) is wel duidelijk te merken.
Mercurius ( symboliseert de manier van communiceren, de manier waarop we denken, het redeneringsvermogen) en Uranus ( staat voor originaliteit, vindingrijkheid, onafhankelijkheid) in het 8ste huis ( wedergeboorte, seks, dood, geld) in ram zorgen ervoor dat oude afgedane structuren plaats maken voor nieuwe frisse creatieve mogelijkheden en aangezien ram een vuurteken is kan de communicatie rond die veranderingen wel eens heftig verlopen en abrupt een einde betekenen.

Bij deze wens ik al onze cliënten, al onze lezers een mooie vernieuwende Nieuwe Maan, genietend van het mooie, ongedwongene in een liefdevolle verbinding onder en met elkaar.

Medium Mieke
www.miekecoigne.com