Paragnost Eddie en Consulenten

Nieuwe Maan in Leeuw

leeuw maan

Lieve lezers, de laatste dagen ook meer ‘ last ‘ gehad van de verhoogde energie? Ik heb ook ervaren dat ik meer dan anders last had van draai-duizeligheid, plotse kiespijnscheuten, pijnlijke spieren en gewrichten, sneller vermoeid, ook meer behoefte aan stilte, rust, mijn kwebbelende denkende hoofd enige verlichting geven, meer behoefte aan minder doen en dichter bij mezelf blijven. Ik heb dus ook veel minder blogs geschreven maar wel elke dag 5 tot 10 minuutjes youtube filmpjes gemaakt: Licht- Inspirerende boodschappen voor de Nieuwe Tijd ‘.
Ook al weten we meestal wel hoe we ons kunnen focussen in onszelf, onszelf centeren, ons niet laten verleiden om mee te gaan met het gekwebbel van anderen om ons heen, het sluipt er soms wel verraderlijk tussenin. Heb je ook meer en intensiever gedroomd? Want ook dit behoort tot de mogelijkheden….
Veel gesprekken draaiden rond het zich her-schikken van een nieuw levensplan, bewust van de zovele ontvangen signalen, signalen die van binnenuit komen, beginnend als een gevoel van ‘ onrustig zijn ‘, het nog niet kunnen benoemen of definiëren wat het precies is, én tegelijk toch dat diepere gevoel dat er iets staat te veranderen. Dit is voor sommige mensen ondertussen al helder geworden: wat wil ik écht, waar ligt mijn hart en op welke manier kan ik mijn plan(nen) nu concreet aanpakken—in de vorm neerzetten. Ook relaties zijn de laatste maanden een veel besproken onderwerp geweest….klaar om uiteindelijk los te laten en een nieuwe frisse start te maken of nog in situaties vastzitten die toch wel moed en lef vragen om eruit te stappen. Het blijven vasthouden aan hetgeen niet langer bijdraagt tot ieders geluk en welzijn houdt jou en iedereen die betrokken is in de situatie in de greep en is een aanslag op je gezondheid en geluk: het ontbreken aan zelf-liefde. Liefde is niet vastklampen, onder controle houden, overmeesteren, manipuleren, maar wel kunnen los-laten. Wat levert drama op? Eerlijk….hoeveel uren, dagen, maanden vestig je je leven op één aspect van het totale leven? Wat levert het je op…en waarom kies je nog steeds voor het lijden in plaats van liefde vanuit jezelf voor jezelf? Ik kan hem/ haar niet loslaten, want ik hou zoveel van die persoon, als hij/ zij me niet meer wilt, dan is mijn hele leven kapot, stelt mijn leven niets meer voor. Dat is het verhaal dat je jezelf vertelt, dat is het verhaal dat zoveel mensen nog aan zichzelf vertellen….als ik maar ….dan pas kan ik gelukkig zijn. Gelukkig zijn is een keuze die je elke dag opnieuw kan maken en moet je niet aan voorwaarden onderwerpen.
Geldt dit dan voor alles…JA. Door elke dag bewust te kiezen voor het allerbeste in je leven, een gezonde geest in een gezond lichaam en een gezond lichaam met een gezonde geest. De kracht van de gedachte heeft een sterke invloed op onze gezondheid, net zoals het waken over gezondheidsbevorderende voeding…het is soms jammer dat de verbanden nog niet door iedereen gelegd worden, helaas vertelt ons lichaam ons waar we niet goed voor onszelf zorgen of gezorgd hebben, en dit geldt voor iedereen, zonder uitzondering. Lichaam en geest zijn één geheel.
In die zin zijn we allen verantwoordelijk voor de kwaliteit van ons leven, leven we verbitterd, dan zal dit in ons lichaam weerspiegeld worden. Blijven we ons in een situatie vastzetten ( en dat doen we zelf) dan zal dit in ons lichaam weerspiegeld worden, op die plekken waar we onze eigen gevoeligheden hebben. Dus : tijd om niets meer voor jezelf verborgen te houden in eerste instantie. Het is dus niet van belang of de ander goed of fout is, het gaat niet over de ander, wel over jezelf.

Nieuwe Maan in Leeuw

Hoeveel hou je van jezelf dat je nu met de komende nieuwe maan in leeuw ( vuur) je hart volgt, je plannen concreet maakt ( en je niet laat vertellen dat het toch niets wordt! ) de leiding van je hart volgt, luistert naar je gedachten, je ingevingen, je intuïtieve vermogens? Leeuw is een vuurteken en staat symbolisch voor de zon, en zeker in deze dagen kunnen issues met vrienden, familie en partners heftiger aan de oppervlakte komen. Waar het gaat over de buitenkant, waar het gaat over succesvol zijn, materiële kwesties, de glitter en glamour, naar aandacht en bevestiging zoeken want leeuw staat graag in het middelpunt van de belangstelling, met soms nogal groots vertoon. Laat je dus niet zo verleiden mee te stappen in het vergelijken van wie nu succesvoller, geslaagder, beter, knapper, rijker….is, ook dat is een verhaal die we nog steeds als dé norm van waarachtig gelukkig zijn ophangen. Al eens de vraag gesteld dan waarom meer en meer mensen die materieel helemaal niets tekort komen, in een overvloedige luxe en weelde leven, -tig keer dure vakanties nemen….zich vaak van binnenuit helemaal niet gelukkig voelen, met depressies te maken krijgen , in drugsgebruik verzeild geraken, zich het leven ontnemen tot gezinsdrama’s waar de menigte zich dan heel verbaasd over uitlaat? Ook die mensen worden bewuster en realiseren zich dat ze in een soms oppervlakkig bestaan zijn terechtgekomen…leven met de buitenkant, leven met vergaarde titels , maar in wezen een heel eenzaam bestaan leiden en lijden aan het leven. Ook die mensen beluister ik vaker aan de telefoon….ik heb alles en ik voel me leeg van binnen. De eerste stap is gezet….maar het is heel heel moeilijk en lastig om de volgende stappen te zetten, omdat de impact van een mogelijk materieel verlies nog te zwaar doorweegt op het kiezen voor een innerlijk gelukkig leven. De beide kunnen uiteraard….materieel succes en overvloed én gelukkig zijn. We hebben in onze opvoeding misschien meegekregen dat we niet alles in ons leven kunnen hebben…en dat is ook een verhaal geworden, ook dat is slechts een verhaal, we zijn ook hier geïndoctrineerd door een waarheid, die niet dé waarheid is. Ik ken evengoed heel succesvolle mensen die heel gelukkig zijn, met een heel rijke warme binnenkant , heel gul en aimabel.
Dus die leeuw…..je weet het….laat je niet verleiden om in wiens drama dan ook mee te gaan, zie het als iemands verhaal, het is niet jouw verhaal en je hoeft er niet in mee te gaan. Jij hebt je verhaal, ik heb mijn verhaal, iedereen heeft zijn eigen verhaal….en zie hoe relatief onze verhalen zijn. Kunnen we er ook nog eens om lachen? Onze eigen- gecreëerde verhalen waarin we onszelf zo graag op de voorgrond zetten, onszelf zo graag laten zien, hoeveel beter we het wel weten, en denken dat we het nog wel eens beter weten voor de ander? Het veinzen van betrokkenheid, maar toch met de achterliggende gedachte het beter te weten…het wordt echt zo duidelijk waar in het contact met anderen een ruizige sfeer hangt…er wordt niet echt iets benoemd noch uitgesproken, maar je voelt het tot in je kleinste teentje. Herken je dit? Je vermijdt discussies die eigenlijk over het verhaal van de ander gaat….en de ander wil je verleiden om in discussie te gaan over jouw keuzes, jouw leven….niet doen! Weet waar het vandaan komt….het is jouw verhaal! En jij hebt recht op jouw verhaal net zoals de ander ook recht heeft op zijn/ haar verhaal.
Hou je vuur levendig voor jezelf, geef je over aan de leiding van je Hogere Zelf, wees voor jezelf en de ander een inspiratiebron en weet dat we hierin ons eigen verhaal schrijven, herschrijven, herbewerken tot zolang het resoneert op Zielsniveau. Goddelijke Leiding is aanwezig, hier en nu en continu!

volle maan

Heb een heel fijne inspirerende New Moon in LEO!
Engelenmedium Mieke
www.miekecoigne.com