Paragnost Eddie & Consulenten

De Nieuwe Maan kondigt zich weer aan

De Nieuwe Maan kondigt zich weer De Nieuwe Maan kondigt zich weer aan en dit in het vuurteken van boogschutter. Boogschutter laat ons werkelijk zien, zonder oogkleppen op. De energie van boogschutter is er ééntje van exploreren, vrij zijn, vuurpijlen afschieten, liefst op een speelse manier. Wat tot op heden niet is verwerkt, nog niet is losgelaten in dit leven wordt duidelijker, doch nemen we ook alles wat we via onze voorouders en bloedlijnen hebben meegekregen onder ogen, dan kan het nu eindelijk tot op een dieper niveau worden opgeruimd. Velen hebben heel hard aan zichzelf gesleuteld en dat merk ik in de gesprekken die ik heb met cliënten of in mijn praktijk. Anderen blijven nog vasthouden aan schijnzekerheden: relaties die niet langer dienen en toch vastgehouden worden, werk waar iemand zich helemaal opgebrand voelt en toch blijft vasthouden, de materiële illusies worden in stand gehouden tegen beter weten in.

Het is een uitstekende periode om mee te gaan met jouw stroom, zonder het evenwicht te verliezen tussen je wensen én enige realiteitzin: het leven is op aarde en het is op aarde dat we ons leven neerzetten, en onszelf de toelating geven dat dit alles gratieus, met gemak mag stromen is géén illusie, doch kan ieders realiteit worden. Het is belangrijk onze mindset te onderzoeken waarin we zelf geloven of niet geloven, vertrouwen of niet vertrouwen!

De boogschutter laat ons kijken en onderzoeken op diverse manieren, in eerste instantie door in onszelf te kijken en onszelf te onderzoeken: ik hoor soms in gesprekken ‘ Hij / zij wil me niet loslaten ‘ : ok, het gevoel van ‘ vastgehouden ‘ te worden is niet fijn, doch dit is een halve waarheid. Iemand valt je lastig, keer op keer, doch hoe krachtig ben je in de communicatie? Hoe duidelijk ben je in eigen gedrag, zodanig dat de ander je ernstig neemt en stopt met je lastig te vallen? Als jij het touw van dit spel compleet loslaat, stopt het spel, want JIJ speelt niet langer mee. Ook al blijft die ander je nog regelmatig ‘ lastigvallen: jij doet niet meer mee. Einde verhaal, Einde drama. ‘ Mijn collega roddelt over mij, loopt met de pluimen weg, is jaloers …..’ Ok, niet fijn, maar hoe ga jij hiermee om, wetende dat het roddelen, jaloezie, met de pluimen van andermans werk en prestaties weglopen eigen is aan de menselijke soort.

Is het zo dat jij nooit roddelt over iemand…..nooit een steek van jaloezie voelt, nooit eens de neiging hebt om met iemands pluimen wegloopt, al is het dan niet de bedoeling je collega onder de duiven te schieten? Ja, boogschutter laat ons eerlijk kijken in en naar onszelf!

Dus, hoe ga jij hier met alle menselijke ervaringen om? Maak je hier een drama van of reageer je op gepaste niet-agressieve manier door je collega op haar gedrag aan te spreken, wat jij hierbij voelt en wat jij zou waarderen bij die collega door ander gedrag te stellen?

We krijgen meestal de spiegels te zien die ons triggeren en dat zijn die triggers die we eerst bij in en bij onszelf erkennen, onder ogen zien, accepteren en healen in onszelf. Het gaat er niet langer over wie gelijk of ongelijk heeft, omdat dit jezelf en / de ander in het ‘ arme ik ‘ rol houdt. Als je eens rondsnuffelt om openbare sites zoals FB wemelt het van verhalen over mensen die zichzelf in een slachtoffer-energie wentelen, en uiteraard zijn er veel lezers die nog steeds hierin meegaan, de ander nog eens extra bekrachtigen in hun gevoel van ‘ mij overkomt altijd het nare ‘, ‘ ik word altijd bedonderd ‘ , ‘ het zijn de beste zielen die het hardst lijden ‘….je zou je bijna inhouden om fijne dingen neer te zetten, want hier blijken ook nogal wat mensen moeite mee te hebben. Een beetje de mentaliteit ‘ laat ons samen meetreuren voor onze ellende, onze shit, laat ons samen een front vormen tegen de bozen wereld, tegen al die bedriegers, profiteurs….’ Wat voel je hier bij het lezen van dit blog? Laat hier ook maar alles stromen, welke gevoelens, gedachten, overtuigingen er bij jou nu getriggerd worden: geef ze enkel ruimte, kijk naar het oordeel die je nog steeds over jezelf hebt en misschien uitroept, kijk naar de manier waarop je nog de behoefte voelt om te oordelen over anderen en vergeef jezelf.

Focus op de zin van jouw leven en hier kunnen drie fundamentele vragen je terug naar jezelf brengen:

Wie ben ik? Wat wil ik? Wat is mijn taak op aarde?

We worden allen geconfronteerd met deze fundamentele vragen, zonder uitzondering. De sluiers worden opgetild, we kunnen het ons niet meer veroorloven in on-echtheid te leven, omdat we nog sneller ont-maskerd worden dan we ons kunnen voorstellen. Dit zien we op alle vlakken weerspiegeld in mondiale gebeurtenissen. Ook hier is het verstandig ons niet te laten meeslepen vanuit emoties, oordelen…maar te observeren, waar te nemen, te kijken naar hetgeen ons niet wordt getoond, te luisteren naar wat ons niet wordt verteld, maar zelf te onderzoeken wat met ons resoneert en wat niet. En wat niet met ons resoneert, mogen we onmiddellijk loslaten. Loslaten zonder oordelen en de focus houden op onszelf, onze taak, onze uitdagingen…er rijzen zoveel challenges uit de pan, maar de grootste levenschallenge is het leven helemaal doorleven en accepteren dat het leven ons de nodige uitdagingen biedt in de obstakels die op onze weg komen en dié obstakels als een strijder overwinnen. Niet om anderen te bewijzen hoe goed je bent, maar als grootste motivator om door te gaan, zoals bedoeld is vanuit jouw blauwdruk. Want dit is het nou net….ik en jij en iedereen hebben onze eigen unieke bijzondere blauwdruk, om die reden is het absurd onszelf met elkaar te vergelijken, het is ronduit zelfs zonde van je prachtige tijd jezelf te meten met wie dan ook. Er hoeft niets gemeten te worden, dan de beste versie van jezelf te worden. Dat is de TOP in jezelf en naar jezelf bewandelen en hoe JIJ dat wil doen is volledig JOUW zaak. Het doel is dat je aan het einde van jouw leven kan zeggen: ‘ Ik ben de beste versie van mezelf geworden, heb mezelf overstegen, het beste uit mezelf gehaald en dank zij al die obstakels, die leraren die me lieten zien waar ik nog oude kwetsuren mocht oplossen, ben ik geworden wie IK BEN. ‘

Je hoeft niemand te imiteren, maar je kan je wel laten in-spireren door diegenen die met jou het beste overeenstemmen en ook dat ligt niet vast…doorheen jouw groei kan dit zeker veranderen, en liefst wel eigenlijk. Het goe-roeschap leeft nog wel in diverse kringen, op verschillende plaatsen, doch het is de bedoeling in de Nieuwe Tijd, dat JIJ je EIGEN GOE- ROE wordt/ bent. De beste leermeesters geven jou de tools en handvatten en JIJ mag jouw weg bewandelen. Je hoeft niet in de voetsporen te lopen van iemand, je hoeft evenmin in de schaduw te gaan staan van iemand…maar JIJ mag jezelf nu helemaal laten zien op jouw unieke wijze. En dat laat boogschutter zien….op een eerlijke manier.

Om die reden zal de manier waarop we ons willen manifesteren van het grootste belang zijn: doen we dit op een slinkse wijze of blijven we in waarachtigheid eerlijk handelen of is er een verborgen agenda? Brengen we anderen in diskrediet om onszelf een betere positie toe te eigenen….

Blijf hier ook zonder oordeel naar kijken, want in stille wijsheid werkt het Omniversum hier heel hard met ons mee…;we hoeven niemand te verwittigen om uit te kijken naar iemand anders…het Omniversum grijpt soms heel snel in, en meestal op een manier die we ons niet kunnen voorstellen. Het Meesterschap ontwikkelen is een levenslange weg, we zijn in deze weg nooit afgestudeerd.

Ondanks dat velen de weg kiezen naar Boven en helaas ook hun weg naar Beneden verliezen, leven we in een materiële werkelijkheid ( waarvan sommigen ervan overtuigd zijn dat we in een materiële illusie leven, in een hologram) waarin we voor dit leven gekozen hebben, in deze bijzondere tijd mee te helpen aan groei en transformatie op aarde, meer vanuit een liefdevolle hartsverbinding te leven in onze relaties, in vriendschappen, op het werk….verdraagzaamheid, gelijkwaardigheid, vergevingsgezindheid, mededogen als belangrijkste nieuwe levenswaarden in ons hart te laten groeien.

De Nieuwe Maan kondigt zich weer Iedereen mag hierin zijn weg gaan zoeken, en dat is het mooiste….omdat ieder vanuit zijn waarheid zoekt, en vanuit die waarheid ook weer kan twijfelen. ‘ Moet ik nu mijn hart volgen of moet ik nu afgaan op mijn verstand ‘? Mijn gevoel zegt meestal ‘ Waar je verstand verbonden is met je hart maak je altijd de juiste keuze ‘ . Het is meestal het verstand dat ons op een dwaalspoor brengt.

‘ Wat zal ik doen…ik weet het niet, ik ben zo afgedwaald van wie ik ben, wat ik wil, wat ik hier kom doen’. Maak het stil in jezelf, ook al voel je misschien heel onrustig, het is het gekwetter van je gedachten dat de grootste onrustzaaier is. Ook dat kan je leren: je gedachtenknopje op pauze zetten.

Zoals Osho ons weet te vertellen: Wij Westerlingen zijn zodanig bezig met druk zijn , druk doen , aan het denken, piekeren, door onszelf helemaal uit te putten worden we vanzelf helemaal stil….komen we onze eigen leegte, en hiermee bedoel ik : liggen we gevloerd met een burn-out in bed, zijn we helemaal opgebrand. Actieve dynamische meditaties van Osho ( waaronder de dynamische meditatie van Osho) laten ons gewaar- zijn waar we niet in balans zijn, waar we teveel energie in stoppen ( ja, dat hoofd draait op volle toeren) doordat we al niet meer bewust Zijn hoe ons lichaam werkelijk voelt, en teveel vanuit onze WIL leven, volgt ons lichaam pas als het zich ronduit uitgeput voelt.

Zo, welkom New Moon….doe het rustig aan, niet te voortvarend en driftig, zet je focus rustig naar de volgende fase van jouw nieuwe leven, en neem de tijd om gelukkig te zijn, want gelukkig zijn / worden is een inside job! Voor mocht jij toch iets te hard, te streng, te veel oordelen over jezelf: Word beste vriendjes met jezelf, omarm wie je bent , laat alle oordelen die je naar beneden halen los

Warme groet en happy New Moon

Engelenmedium Mieke

www.miekecoigne.com