Paragnost Eddie & Consulenten

Nieuwe Maan in Kreeft 13 juli 2018

Nieuwe Maan in Kreeft 13 juli 2018 Voor velen is het nu erop of eronder op zowat elk vlak. De opbouw van de intense Nieuwe Maan-energie is voor velen heel voelbaar. En of we nou als medium werken of een baantje bij de Post hebben, we hebben het allemaal ervaren.Voor velen is het nu erop of eronder op zowat elk vlak. De opbouw van de intense Nieuwe Maan-energie is voor velen heel voelbaar. En of we nou als medium werken of een baantje bij de Post hebben, we hebben het allemaal ervaren. Ook ik ben deze maand behoorlijk diep gegaan. Ken je dat: tranen van vreugde en dankbaarheid en tranen die losgetrild worden op een diepere laag van verstard verdriet? Laat ons maar eerlijk zijn met onszelf, en het pantser waarachter ons stralende ware Zijn opgesloten zit, losmaken. Hierover heb ik in een vorig blog geschreven: ons gepantserde hart. Bang om gekwetst, afgewezen te worden, bang om onszelf te laten zien, bang om niet aan de eisen en voorwaarden te voldoen, bang om voluit vanuit een open hart te leven. Leven vanuit controle/gecontroleerd worden of leven vanuit vrijheid. Vrijheid heeft vaak nog een valse bijklank, met name: egoïstisch en eigen gangetje gaan.
Kreeft (element water) is moeilijk te doorgronden en verbergt heel goed wat onder het pantser, de schaal zit. Als het zich bedreigd voelt trekt deze terughoudende kwetsbare persoonlijkheid zich terug in een baarmoederachtige omgeving waarin emoties verwerkt en begrepen kunnen worden. Het is een teken dat zich vaak misbruikt en misbegrepen voelt en last heeft van stemmingswisselingen. De overgevoelige zorgzame Kreeft kan heel gemakkelijk jaloers en bezitterig worden. De glibberige schaduw die voortkomt uit persoonlijke onzekerheid, is het gevolg van de krachtige emotionele grip die dit teken op dingen en mensen wil hebben. Wederzijdse afhankelijkheid en verstikkende liefde kunnen problemen zijn die aandacht nodig hebben. Kreeft zoekt emotionele steun en voeding bij anderen en het is de uitdaging om zichzelf te voeden. Het huis (gezin) is van vitaal belang voor een Kreeft en elke inmenging, verstoring of bedreiging van buitenaf, wekt emotionele angst op die elk ander aspect van het leven beïnvloedt. Bijvoorbeeld is verhuizen een ramp. De nostalgische romantische Kreeft koestert werkelijk alles uit het verleden. Wat bijvoorbeeld voor anderen rommel is, is voor de Kreeft heel belangrijk voor zijn/haar gevoelens van zekerheid en veiligheid.
Het is een uitdaging om de volgende aspecten te onderzoeken, met name de manier waarop je je verbindt met je binnenwereld. Raak alle plekken aan waar jij je pantser voelt zitten en voel wat dit pantser jou nu vertelt. Geef alle aandacht aan alle aspecten van jezelf die je veilig verbergt achter je het schild, je pantser. Wat zoek je in de buitenwereld? Voel je je zichtbaar of trek je je liever terug uit angst je kwetsbaar op te stellen? Hoe praat je met jezelf, over jezelf en hoe praat je met de ander? Sta je klaar om je terug te trekken achter je schild als iemand te dichtbij komt? Hoe kan jij dit pantser met liefde en zorgzaamheid losweken, zodat je kan stralen als het prachtige wezen die je in werkelijkheid bent?
Om het lichaam te ont-pantseren zijn er heel wat mogelijkheden die heilzaam inwerken. Ik geloof stellig niet dat je je fysieke pantser ¬– want dat is wat gevoeld wordt ¬– kan loslaten vanuit het denken. Je kan denken dat je je pantser, je schild hebt losgelaten, omdat je erover leest, of mediteert. Lichaamswerk is de eerste weg om het pantser los te weken, los te trillen om van daaruit naar een geestelijke verandering toe te werken. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar. Kreeft is een waterteken en hierbij denk ik onmiddellijk aan holistic pulsing, cranio sacraal relaxatie in een zwembad. Dit zijn heel zachte en krachtige manieren en de moeite waard om te doen. Uiteraard kan de weerstand om het schild los te laten aanvankelijk heel groot zijn. En dat dit allemaal angst is om de grip en controle kwijt te geraken, is begrijpelijk. Het is nu aan iedereen om keuzes te maken.
We willen leven vanuit ons hart; heel mooi is dat. Maar leven vanuit je hart en hartsverbindingen creëren kan je pas als je je pantser hebt losgelaten. Er zijn geen eisen, geen voorwaarden, geen oordelen meer. Je ziet elkaar naakt. Figuurlijk. Je raakt elkaars hele wezen. Je voelt elkaars Ziel. Daar sta je dan. Naakt en kwetsbaar. En hoe snel trek je je niet terug als je voelt dat de ander zich terug verbergt achter het schild? En hoe moeilijk is het dan niet om in je eigen naaktheid en kwetsbaarheid te blijven en je niet terug te trekken uit een verbinding?
Dit is ook wat ik vaak hoor in gesprekken: ‘Als hij/zij niets van zich laat horen, dan ook ik niet. Ik trek me terug. Hij/zij is mijn liefde, vriendschap, genegenheid niet waard.’ Herkenbaar? En daarover gaat het nu: ‘Kan jij in je gevoel, zonder een schild voor te houden, in jouw liefde, vriendschap, genegenheid blijven en jouw energie verder laten stromen en de ander laten zijn als hij/zij dit (even) nodig heeft?‘ Door het andere gedrag te stellen als trekken en duwen uit angst om grip en controle over de ander te verliezen – zo hoor ik vaker – gaat men elkaar blokkeren op alle social media. Angst en onder de angst leven alle secundaire emoties als woede, wrok, verdriet. Wat maken we er voor onszelf en elkaar een potje van. Om te huilen. We blijven op die manier wel om de pot draaien, en blijven maar drama’s creëren waar we nu komaf mee mogen maken. Wat wordt het?
Klaar om alle gehechtheden aan oude gedragspatronen te veranderen? Het is niet erg dat je die oude gedragspatronen eindelijk herkent en bedankt voor de rollen die ze hebben gespeeld in het verleden. Je kan het echt NU veranderen.
Blijven we in onze eigen, er bovenop gecreëerde gevangenis zitten of breken we uit? De Maan en de Zon staan allebei in Kreeft hetgeen betekent dat gevoel en bewustZijn op elkaar afgelijnd zijn.
We hebben voor morgen een gedeeltelijke zonsverduistering (en de volgende is voor 11 / 08) wat ons dieper aanraakt in ons bewuste zelf vanuit onze essentie. Wat wil je van jezelf laten zien, wat hou je nog verborgen achter het schild en hoe kan je je pantser loslaten?
Hoe wil je vanuit je goddelijke scheppingskracht je leven her-creëren? Welke belemmerende gehechtheden mag je loslaten om jouw scheppingskracht volledig ruimte te geven? Want de gehechtheden kennen vele diepe lagen. Hoe diep en hoe ver wil jij gaan? Of hou je een stukje hechting vast omdat het je nog iets schijnbaar kan opleveren? Wat is dat dan?
We kunnen wel gemakkelijk stellen dat we ont-hecht zijn. Ik ontdek nog elke dag iets bij mezelf waaraan ik gehecht ben. En ben soms verbaasd als iemand me vertelt dat hij/zij totaal onthecht is. Waarom dan nog vragen hoe je ex-geliefde het stelt en of hij/zij een nieuwe partner heeft en of het nog lang zal duren? Ook dat zie ik als een stukje gehechtheid: het willen weten wat de ander doet, met wie de ander nu samen is én hoe lang die relatie wel kan standhouden. Vertel je me: ‘Omdat ik geïnteresseerd ben.’ Wat een valkuilen kent ons egootje. Onder het mom van interesse tonen. Ik voel toch de energie onder de vraag/vragen en krijg ik er dan ook een heel ander gevoel bij. Maar goed. Zo eerlijk zouden we echt moeten durven/willen zijn.
En kunnen we ons überhaupt wel in de aardse dimensie volledig onthechten en onttrekken, dat is nog maar zeer de vraag. We kunnen wél de aanzet geven ons zoveel mogelijk los te maken van alles wat niet meer bijdraagt aan bewuste groei, waarin we onszelf in de kooi vastzetten en tegelijk schreeuwen dat we eruit willen. Ik hoor vaak ‘Ik wil het niet meer.‘ Goed. Wat wil je dan wél? Want dat is veel belangrijker. Je weet al jaren wat je niet meer wilt, en er verandert niets, omdat je niets in beweging brengt of hoopt dat een engel of een medium jou kan redden of uit die gevangenis kan sleuren. Mediums die ook als coach getraind zijn, weten dat jij uiteindelijk de sleutel in handen hebt om de deur van de gevangenis open te maken.
Stoppen met schreeuwen en brullen dat je er genoeg van hebt, naar binnen keren, onderzoeken welke eerste stap je gaat zetten – wat en wie je kan ondersteunen om je verder op je pad te leiden op weg naar je ware essentie – is de weg naar transformatie- transmutatie en hercreatie.
Pluto loopt retrograde in het Aardeteken Steenbok (met Jupiter in Schorpioen). Pluto is de vernieuwer en vertegenwoordigt werkelijk alles wat geëlimineerd moet worden, inclusief knagende wrok, naijver, jaloezie die zich in de diepte van de ziel schuilhouden. Deze planeet brengt zonder pardon alles aan het daglicht, zodat de psychologische processen die aan gedrag ten grondslag liggen kunnen worden begrepen én veranderd. Het tempert het goud in de ziel. Pluto heeft dus heel veel te bieden aan hen die bereid zijn door te dringen in onbekende gebieden. De donkerste ervaringen kunnen omgevormd worden, zodat een grote creatieve kracht kan vrijgemaakt worden. Alles wat is vergaan, wordt vruchtbare compost voor nieuwe groei. Zaden worden gezaaid en ontkiemen in het donker. Pluto zorgt zo nodig met veel kracht voor nieuw leven. Het verkeerd gebruik maken daarentegen leidt tot duisternis, verwoesting tot oorlog. Samengevat heeft Pluto krachtige banden met de cyclus van conceptie – geboorte – dood en wedergeboorte, waarin de energie voortdurend wordt herboren, sterft en wordt vernieuwd. Doorgetrokken naar seksualiteit, sterft het ego in een intense orgastische ervaring, die veel verder gaat dan fysieke bevrediging. Het krachtige thema dat hierin duidelijk centraal staat is totale overgave. Overgave is vrijwel onmogelijk met een schild, een pantser. Dus het is heel voelbaar dat er barsten komen in het pantser. Het mag, het is goed dat dit nu gebeurt, want de beloning die er voor in de plaats komt is onvoorstelbaar groot.
Jupiter is een van de grootste planeten en staat voor expansie, uitbreiding. Een van de symbolen van deze planeet is de hoorn des overvloeds en symboliseert vruchtbaarheid en overvloed. Vertrouwen is een kwaliteit van Jupiter en deze planeet helpt het beste van een ‘slechte’ situatie te maken. Jupiter is nooit bang om een kans te grijpen. Anderzijds is het geluk van Jupiter grillig: het kan dus als een donderslag bij helder hemel net zo snel verdwijnen als het is gekomen. Schepping en manifestatie vormen de kern van deze planeet. De magiër is de eeuwige zoeker naar waarheid en de drang naar nieuwe kansen. Jupiter staat in het waterteken Schorpioen, die grote nadruk legt op seksuele activitei. Die schuift de grenzen van esoterische kennis op.
Pluto en Jupiter dwingen ons om ons over te geven en het oude los te laten, en dat dit met diepe crisissen kan gepaard gaan. Het is niet anders, maar zoals al ik schreef. Het brengt heel wat verschuiving met zich mee. Verschuiving van een ingekrompen ingedut leven naar een expansief leven met als doel door te groeien naar onze goddelijke creatiekracht.
Om nog alles duidelijker te kaderen verwijs ik graag naar de wekelijkse rapporten van Kaypacha die in het Nederlands vertaald (Irma Schiffers) en ondertiteld worden door onze collega Bob Kukler (Box 80 ). Deze worden elke week ook onder het kopje blog op de site van www.paragnost-eddie.nl geplaatst. Wil je de basiscursus Astrologie online volgen via webinars van Kaypacha dan kan je aanmelden via bob@kuklerfilmliteratuur.nl
Zelf kan je ook verder kijken via www.astro.com want voor iedereen kunnen er andere aspecten aan het licht komen, afhankelijk van je persoonlijke geboortechart.
Ik deel graag een korte en krachtige reading met Osho Zen
De vrek – 4 van regenbogen
Kijk naar de kaart en merk alle details op. Wat zie je, wat voel je, is er iets wat jou aanspreekt en is er iets waar je je in aangeraakt bij voelt? Neem je tijd ervoor, hoe meer je kan opnemen van deze kaart, hoe duidelijker je in je persoonlijk verhaal terechtkomt.
In het blog zijn er verschillende thema’s aan bod gekomen. Willen we groeien en expanderen, dan zullen we moeten loslaten wat het expanderen afremt.
De vrouw op de kaart heeft een vesting om zich heen gebouwd (het pantser, het schild) en houdt al haar bezittingen (zie het zo ruim mogelijk), die ze als haar schatten beschouwt (haar bezit, eigendom, en zie dit ook heel ruim) krampachtig vast.
In werkelijkheid heeft ze zoveel vergaard om zich mee op te schikken ¬– waaronder ook veren en bont van dieren – dat ze er alleen maar lelijker op wordt.
De kaart daagt ons uit te kijken waar we ons aan vastklampen, en wat we zelf denken te bezitten dat zo waardevol is dat er een vesting nodig is om het te beschermen.
Het hoeft geen hoog banksaldo of andere materiële bezittingen te omvatten, het kan ook iets heel eenvoudigs zijn: tijd overhebben voor een vriend of het risico nemen iemand te vertellen dat je van hem/haar houdt.
Net als een dichtgemetseld bron die stagneert omdat ze niet gebruikt wordt, verliezen onze schatten hun glans en waarde als we weigeren ze te delen met anderen.
Wat het ook is dat je vasthoudt, bedenk dat je het niet kan meenemen. Houd het minder stevig vast en voel de vrijheid en expansie die het gevolg zijn van delen met anderen.
Zodra je je gaat vastklampen, ongeacht of het mensen of aardse zaken zijn, mis je het doel; je loopt het helemaal mis.
Dingen zijn nooit het doel, maar JIJ, je meest innerlijke wezen, bent het doel; niet dat mooie riante huis. Maar je mooie, schitterende, authentieke Zelf, niet die tig nullen op je bankrekening, maar je innerlijke rijkdom: geen stapel dingen maar een open, kwetsbaar wezen, waar miljoenen dingen toegang hebben.
Het leven kan maar voluit stromen vanuit een diep, onvoorwaardelijk vertrouwen in OVERGAVE dat je nu in je leven mag creëren dat afgelijnd is op jouw zielsmissie.
Liefde kan maar voluit stromen vanuit een open hart, onvoorwaardelijk en vrij van eisen en verwachtingen.
Ik wens iedereen een boeiende tijd in expansie en Liefde met een zacht open hart. Maak het heel zacht in jezelf, voor jezelf, want jij bent het waard.
Stroom in Liefde uit Liefde en deel in Liefde uit Liefde.

Warme hartegroet
Mieke Box 45
www.miekecoigne.com