Paragnost Eddie en Consulenten

Nieuwe Maan en Zonsverduistering

Nieuwe Maan en ZonsverduisteringNieuwe Maan en Zonsverduistering in Vissen – 26 februari
JUMP IN JOY

Elke nieuwe maan nodigt ons uit om naar binnen te keren, tot verstilling, contemplatief. We worden aangedreven de uitdagingen vanuit ons hart aan te gaan en wat niet overeenstemt met wie we zijn, los te laten.
Ik merk wel vaker op dat doorsnee bellers die graag hun toekomst voorspeld zien, weinig interesse hebben in de heftigheid en de invloed van de maancycli, waardoor er soms voorbarig beslissingen of conclusies worden getrokken. Ik ben dus altijd heel blij als er cliënten meer inzicht hebben in hun wisselende emoties, gevoelens en reacties.

Vanuit de Kabbalah leert de Nieuwe Maan in Vissen ons dat we vreugde en geluk op elk moment kunnen ervaren en zoals helaas te vaak wordt aangenomen dat geluk van voorbijgaande en vergankelijke aard is.
Vissen is het laatste Zodiakteken en staat symbool voor het einde van de winter. Vissen is een heel gevoelig teken ( water) met Neptunus als planeet ( de God van de zee en het water). Vissen kenmerkt zich met zijn grote empathie- en invoelingsvermogen. Met de Nieuwe Maan in Vissen zijn onze spirituele antennes sterker, voelen we dieper en intenser wat er speelt in onszelf en onze omgeving, zijn we heel wat gevoeliger en emotioneler. We voelen meer dan we kunnen verwoorden….en vooral diegenen die al aardig hun weg hebben afgelegd, zullen dit ongetwijfeld bevestigen.

Voor anderen die nog niet de tijd hebben genomen om naar binnen te gaan, voelen behoorlijk wat verwarring en zelfs boosheid en wentelen zich (hopelijk verandert dit dan) verder in hun slachtoffer-energie.
Ik hoor wel eens mensen die, ondanks ze weten dat die relatie hun beste tijd heeft gehad, heel boos, gefrustreerd reageren…heel veel verdriet omdat de illusie van het vasthouden van het sprookje hen niet het beloofde geluk heeft gebracht.
Ik blijf het herhalen: liefde kan niemand afdwingen, liefde kan je nooit beloven, als medium kan je niets beloven over de duurzaamheid van een relatie. Dit staat volledig haaks op het nieuwe mediumschap van de Nieuwe Tijd. Het maakt me niet succesvol als medium die liefst iets anders willen horen, maar mijn verantwoordelijkheid stopt waar een reading op een zuivere manier wordt gegeven en wat een cliënt er mee doet/ niet mee doet, is zijn/ haar verantwoordelijkheid. Stinkende wonden worden aan het licht gebracht, en dit is echt de tijd dat ik iedereen uitnodig die weg naar binnen te nemen.

Een prachtig voorbeeld van een jonge vrouw die ik al een tijdje coach in haar transformatieproces bij de breuk van haar geliefde: ik ben ronduit heel trots op die jonge vrouw, omdat ze werkelijk niets gecensureerd heeft in haar rouwproces. Daar waar velen haar vertelden dat er nog wel heel veel vissen in de oceaan zwemmen, en dat ze nu maar eens moet doorgaan met haar leven.
Ik begrijp wel dat dit het ongemak is van de omgeving om om te gaan met de angst voor eigen persoonlijk verlies. Het verlies van een geliefde die nog in leven is, moet zeker niet onderschat worden, ook dit is loslaten en gaat gepaard met een rouwproces.
Haar vriend heeft na een maandje een nieuwe vriendin en heeft voor zichzelf de knop omgedraaid. Een gesprek samen is hij uit de weg gegaan en zoals ik helaas vaker hoor de relatie stopgezet via sms. We staan nu zover in haar proces dat ze heel veel van zich afschrijft, op mijn advies neemt ze ook Bleeding Heart om de diepste pijn op energetisch vlak te verwerken, en stapje per stapje gaat ze door een intens diep proces, maar bijzonder mooi om te ervaren dat ze terug op haar twee benen staat, haar eigen patronen herkent en zich realiseert dat ze eerst het puin van het verleden dient op te ruimen voor ze zich terug kan openstellen.
Prachtig en ontroerend om deel te mogen uitmaken van haar transformatie en transmutatieproces. Dat is nu waar ik heel gelukkig van word….iemand empower tot self-empowerment, met de twee voeten op de grond én verbonden met het hoger en dieper weten.  Ik weet dat deze jonge vrouw straks klaar is om een even mooie ziel aan te trekken en haar wezen kan delen met diegene die met haar zielswezen resoneert.

De weg naar werkelijk healen op hartsniveau kan pas door diep naar de wortels te gaan van het oorspronkelijk verdriet en pijn. Op die plek vindt healing plaats, niet door er enkel over te praten, knop om te draaien, door te gaan met een nog gevulde rugzak van oude onverwerkte pijn. Hoeveel mensen herkennen niet de angst om zich opnieuw open te stellen voor liefde? Niet in eerste instantie de angst om gekwetst te worden, doch ook de niet-verwerkte ervaringen van verloren liefdes…er wordt een nieuwe relatie gestart, met het puin van het verleden van ongeacht hoe lang geleden.
Of men stelt zich niet meer open voor het nieuwe, of men gaat relaties aan die gebaseerd zijn op de afspraak ‘ vriendschap + ‘ ….ik oordeel hier niet over, zolang iemand ervan overtuigd is/ blijft dat hij/ zij hiermee gelukkig is, is dat prima.
Ook hier ik verhalen rond…vriendschap+ ontwikkelt zich bij de één verder tot liefde en de ander stelt zich niet open om zich verder te verbinden. Zoveel mensen, zoveel verhalen…en de meest primaire vraag in relaties is: ‘ Ben je bereid de sprong te wagen naar binnen en daar te kijken welk puin je nog op te ruimen hebt ‘.

De Nieuwe Maan in vissen laat ons diep in onszelf onderzoeken waar we werkelijk naar verlangen, welke weg we verder willen bewandelen en nodigt ons uit om alert te zijn op alle tekentjes die op onze weg komen via vb dromen. Doe die tekentjes niet af als onzin of toeval…ze komen naar je toe, vallen je toe om er notie van te nemen.
Je wordt geleid op je transformatiepad en dit vraagt nu heel eerlijk de vraag te stellen waar jouw hartsverlangens liggen en of je bereid bent je ogen te sluiten, je voor te stellen dat je die sprong durft wagen.
Herinner je je nog dat ik in één van de blogs schreef over de plaats waar je je ladder hebt gezet….staat die tegen jouw muur? Mooi.
Realiseer je je dat je je ladder niet tegen jouw muur hebt gezet, maar tot nu toe die ladder hebt laten staan om gezien te worden, niet tegen de massa in te gaan, niet tegen de verwachtingen van familie in te willen gaan?
Blijf je er met zware emoties naar kijken….en denk je bij jezelf: ik laat die ladder maar staan, het heeft toch geen zin meer….of heb je de moed je ladder tegen jouw muur te zetten?
Jazeker, het is de tijd om onze beperkende ego- stemmetjes tot zwijgen te brengen en de stem van ons hart te volgen.
Wil je nog verder in strijd leven of maak je nu de keuze gelukkig te worden?
Weet dat de planeet Uranus zorgt voor de verandering(en ) en jeetje, die kan heel wat opschudding veroorzaken op alle vlakken, zeker waar het al langer niet meer stroomt. Er is geen tegenhouden meer…en hou je het tegen, dan komt het wel een volgende keer terug en wellicht nog wat feller dan voorheen. Je hoeft niets meer uit te stellen noch tegen te houden…het is ja of nee…als het een ‘ ja, maarrrrr’ is dan weet ik al snel…dit gaat nog wel even duren, dit is een neen.
Wacht niet tot het donker wordt in je ziel….

Diepgaande healing van oude emotionele wonden kunnen nu plaatsvinden.
Ben je bereid om die wonden ruimte te geven en te genezen?
Ben je bereid knopen door te hakken op en bewuste en wijze manier, zonder anderen te schaden en uiteraard zonder jezelf te beschadingen.
Ben je bereid de laatste resten van schuld, schaamte vanuit het slachtofferbewustzijn los te laten?
Ben je klaar om ‘ thuis ‘ te komen in en bij jezelf, zodat je straks kan thuiskomen bij de ander, die zich net als jij thuisvoelt in en bij zichzelf? Zonder verborgen agenda, zonder claim, zonder knellende verwachtingen en beloftes, dan de belofte transparant in de verbinding te staan?
Velen ervaren al een tijdje onrust, een soms onbestemd en vaag gevoel van ongerustheid, onzekerheid…ik zeg hierbij dan: proficiat, je ben wakker aan het worden, je bent op weg naar de beste versie van jezelf, je bent op weg naar heel-wording en natuurlijk stopt dit nooit in ons leven, we zijn altijd onderweg naar de persoon die willen zijn, ontdaan en ontgroeid van de oude Vissentijdperk-energie.
Dat we nog maar net geland zijn in de Nieuwe Tijd ( of Aquarius) is nog maar de voorbode van alles wat we nog zullen mee-maken.
Nieuwe Maan en ZonsverduisteringEn die eerste stap hebben velen reeds gezet…en dat het niet altijd zo makkelijk zal zijn, hoef ik niet meer te herhalen, maar wat we wel kunnen is onderzoeken op welke manier we het best met alle veranderingen die er nog verder komen omgaan.
Blijven hangen is niet langer een optie, want geloof me, hier wordt je heel ongelukkig van.
Omring je met positief ingestelde mensen, verbind je niet met media-verhalen ( want die willen net nog meer onrust veroorzaken), neem je verantwoordelijkheid op voor een betere wereld voor Moeder Gaia, voor onze dieren, voor alles wat leeft en geef elkaar een warme hand vanuit een verbonden hart, want wij zijn hier echt allen verantwoordelijk voor, voor het allerhoogste goed van alles en iedereen.
Vermijd roddels en kwaadsprekerij , let op de woorden die je over jezelf en anderen uitroept ( dat is ook een vorm van zwarte magie), weet dat we allen dezelfde lucht inademen en dat de zon voor iedereen opgaat.

Heb je het lef die sprong te maken?
Sluit even je ogen, haal diep adem en bereid je voor op die sprong…naar jouw werkelijke Zielspad.
JUMP WITH JOY and BREATHE.

Heb een fantastische Nieuwe Maan !

Engelenmedium Mieke

www.miekecoigne.com