Paragnost Eddie en Consulenten

Nieuwe maan

Nieuwe maan nieuwe-maanvan verdere verdieping, Bijzonder is dat we nu voor de tweede keer een Nieuwe Maan in oktober hebben, zij het in het teken van de Schorpioen.  De nakende Midsummer geeft de gelegenheid om onze binnenkant verder te exploreren en alles wat er nog we nog niet aan de oppervlakte hebben gebracht of alles wat nog ligt te wachten om aan te pakken, verder ruimte te geven. Niet panikeren als je in jezelf voelt dat je hier nog niet klaar voor bent, je hoeft jezelf niet te forceren in jouw weg hierin…het Universum heeft geduld met jou, waarom zou je het dan niet met jezelf hebben dan?
Laat je niet vertellen dat je moet opschieten, laat je niet van de wijs brengen omdat anderen een voorsprong hebben, of ‘ verder ‘ zijn in hun proces..dit is absoluut niet belangrijk in jouw persoonlijke weg.
Voel je niet minder, niet schuldig, maar blijf wel bewust aanwezig in wat er gebeurt in je innerlijke wereld, in je hart, vertrouw op elk stapje dat je zet.

Het proces van diepgang, verdieping en transformatie gaat door….als cliënten me vragen ‘ stopt dit wel eens Mieke ‘ is mijn antwoord ‘ neen ‘. Zolang we leven is er altijd wel iets waar we onze aandacht mogen op richten, wat om verandering in onszelf vraagt, zij het dat het niet altijd even intens hoeft te zijn. Hoe luchtiger we omgaan met onszelf en onze levensthema’s , hoe gratieuzer en met meer gemak ( en die woorden neem ik graag over van Dr Roy Martina) we hier doorheen dansen, walsen zelfs.  Je kan doen alsof je alles al verwerkt hebt, klaar bent….ik ben niet diegene die je die illusie zal ontnemen, dat doet het leven wel door mensen en situaties op het pad brengen  ( bij wijze van test) waarin je zelf zal ervaren of dit wel degelijk klopt met je diepere realiteit.

Ik hoor soms wel eens straffe uitspraken als: ‘ Ik heb geen partner nodig, ik ben getrouwd met mezelf, ik ben heel gelukkig met mezelf en doe alles waar ik zin in heb ‘.  En tegelijk merk ik in alles op dat die uitspraak haaks staat op hetgeen die persoon onbewust/ bewust of bewust/ onbewust enz….in houding en gedragingen uitstraalt.
Schorpioenenergie is bijzonder intens diepzinnig, bijna onmogelijk om de diepte te peilen en emoties te uiten, vaak een muurtje om zich heen bouwend om de kwetsbarheid niet te laten zien. Schorpioen staat voor transformatie, dood en hergeboorte.

De Nieuwe Maan valt op één dag na samen met Halloween of Samhain en luidt een nieuwe fase in. ( 31 oktober).
Je kan het gevoel hebben dat je een bepaalde fase in je leven afrondt, of dat een einde is gekomen aan een moeilijke periode, zoals ik eerder schreef: relaties die niet meer het hoger doel dienen ( zoals relaties in de bewustwordingstijd nu gebaseerd zijn op evenwicht en balans, gelijkwaardigheid, samenwerking, geestelijke verbinding en hartsverbonden energie) een onbevredigende werksituatie die je ontgroeid bent ( meer en meer bedrijven groeien nu naar horizontaliteit,  naar gelijkwaardigheid op de werkvloer, waar machtsposities niet langer inherent zijn doch gebaseerd zijn op evenwicht in het werk- en relatiegelateerde). Je weet dat je klaar bent MET het oude, en je weet duidelijk dat je klaar bent VOOR het nieuwe, al weet je nog niet waar het nieuwe naartoe leidt.
Dat kan een tijdelijk gevoel van verwarring creëren…ik schrijf bewust ‘ tijdelijk ‘ want éénmaal je kiest voor het nieuwe, is er geen weg terug…je Ziel schreeuwt al zolang naar de verandering die misschien wel al zolang klaar voor je ligt, het Universum heeft geduld met ons en wacht wel tot wij klaar zijn om de sprong te wagen.

Geef ook voldoende zorg en aandacht aan je gevoelens die je misschien al zolang ‘ onder controle ‘ hebt gehouden, omdat je bang was voor het oordeel van de buitenwacht, je familie, je vrienden, kinderen enz….het is evenmin nodig om je hele hebben en houden en je hele verleden in de openbaarheid te zetten…het is wel opvallend dat de één hier meer behoefte aan heeft, iedereen heeft het recht hier op zijn/haar manier ruimte aan te geven.
Hoe meer je nog te verwerken hebt, hoe sterker en groter de behoefte is om het verleden vb van je af te schrijven of te herhalen en ook dat is prima, zolang je je er maar bewust van bent en weet dat je niet langer dat verleden bent en je nu die volwassen persoon bent, klaar om een nieuw script te schrijven, jouw script.

Het kan nu helpen een dagboek bij te houden ( tenminste als je iets voelt voor schrijven) en alles wat je hart bezwaart neer te schrijven, ongecensureerd….het kan ook helpen te schilderen, niet met penseel, niet in structuur, niet het perfecte plaatje dan wel recht vanuit je gevoel…action painting….ik herinner me dat ik om mijn scheiding te verwerken bijzonder veel geschilderd heb…geen vormen, geen figuren, geen perfecte plaatjes, ik had net mijn jaartraining ‘ Binnenste buiten met de elementen ‘ afgerond en geassisteerd, dit was voor mezelf dé ultieme manier om alle diepe gevoelens uit te schreeuwen…met verf, terwijl mijn tranen bleven stromen, mijn hart als een gek tekeer ging, woede, verdriet…alles zat in mijn schilderijen. Mijn lieve heel spirituele papa kwam elke dag langs om te kijken en te voelen en elke keer zag hij dat zijn jongste dochter het ging redden, emotioneel.
Je hoeft maar één iemand om je heen te hebben die je helpt je gevoelens te dragen…al moet je er wel zelf helemaal doorheen. Dat was in mijn geval mijn lieve paps zaliger.

nieuwe-maan-in-het-tekenJe kan jezelf binnenste buiten keren op zovele manier en als je dit nog eens kan delen met een groepje mensen die net zoals jij door een moeilijke periode gaan….doen, zou ik zeggen, gewoon doen. Het is een tijd van jezelf te bevrijden en het juk van je verleden van je af te gooien. Je kan dit nooit leren uit boeken, je kan dit slechts door dit echt helemaal te doorleven, zelfs kort en krachtig….het is trouwens niet meer de tijd om jaren in therapie te moeten gaan om je verleden te healen, je innerlijke kind ( en dat blijft een leven lang IN ons ) je moeder/ vader verbinding enz….gun jezelf dit cadeau en vertrouw erop dat je hier gelouterd uitkomt én dat je in staat zal zijn om te vergeven én te danken voor alle ervaringen, hoe verschrikkelijk ze ook zijn geweest.

Herken je bij jezelf de volgende gevoelens/ gedachten?
– Je ziet op dit moment nog geen andere uitweg? je voelt je vastzitten, geblokkeerd, met je rug tegen de muur staan?
– Je voelt je vermoeid, moe, je bent hét moe om op dezelfde weg door te gaan?
– Je hebt behoefte om uit te spreken wat je al zolang voor jezelf houdt?
– Je voelt je vastzitten in een situatie omdat je je schuldig voelt, je verward voelt, je verantwoordelijk voelt…voor ….
– Je ziet duidelijk wat je wil en je hebt knopen doorgehakt, je kan niet meer terug omdat je weet dat dit het beste is voor jezelf én voor de ander ( en) en toch twijfel je, vanwaar komt die twijfel….?
– je hoopt dat die relatie zich zal herstellen, terwijl je diep in je hart ‘ weet ‘ dat het klaar is….
– je weet dat de manier waarop je leeft niet goed is voor je emotionele, fysieke, spirituele gezondheid en je blijft jezelf op de kop geven….je blijft toch doorgaan en je wil stoppen met verslavende gewoonten…
– je wil zo graag dat je relatie verandert…je hebt geen idee wat er omgaat in je partner….
….

Ik merk vaker op in gesprekken met cliënten dat verbindingen die een tijdje vervlakt waren , of zelfs jaren geleden werden aangegaan, zich opnieuw herstellen…dit zijn vaak verbindingen waarin ik opmerk dat dit zielsverbindingen zijn ( en hierover heb ik lang geleden een blog rond geschreven: tweelingzielen en andere allianties) doch de één of de ander of zelfs allebei waren in die tijd nog niet klaar om deze zielsverbinding te dragen, laat staan als dusdanig te herkennen.  Het verlangen naar een tweelingziel wordt naar mijn gevoel en ervaring te vaak voorgesteld als het ideaal en dat is het niet! Willen tweelingzielen op een gelijkwaardige manier een relatie aangaan, dan dienen heel veel obstakels overwonnen te worden om zover te komen in een verbinding die zich dan op een duurzame manier verder kan ontwikkelen. Laat die illusie van het verlangen hiernaar los, je kan ook heel gelukkig worden met een maatje, een soulmate…en blijf vooral je hart volgen in het aangaan van een liefdesverbinding en niet ‘ is hij / zij mijn tweelingziel ‘ , vooral bij vrouwen vind ik dit soort vragen nogal vaak terug.
Hou het maar bij liefde zonder voorwaarden of de illusie dat het dit moet zijn…allemaal ego issues.

volle-maanHet is nu vooral de groei van het hartsbewustzijn van de man dat voor de komende tijd naar voor treedt. Vrouwen zijn doorgaans meer en meer bewust van hun hartsverbondenheid, en hierin hebben vrouwen een heel belangrijk en toch bijzonder mooie taak in door de man te helpen opnieuw de verbinding te maken met hun hart.
Ook de man heeft gekwetste en gewonde delen in zijn hart…en wie kan de man het beste hierin mee helpen healen: de vrouw: de vrouw kan de man helpen de zachte, kwetsbare kant te laten zien op een liefdevolle hartsvolle manier, er niet op inhakken, te eisen, te manipuleren, te dreigen met….en omgekeerd kan de man bijdragen tot het cultiveren van de krachtige sterke energie in de vrouw ( waarin de vrouw nog vaak te vaak en te veel vanuit emoties reageert, zich afhankelijk opstelt van de man) de mannelijke sterke krachtige  energie in de vrouw en de vrouwelijk zachte kwetsbare energie in de man. Transformatie in een liefdevolle partnerrelatie kan zich maar voltrekken als de beide partners zichzelf helemaal laten zien vanuit kracht en kwetsbaarheid en betrokkenheid.

Mag dit nu je deel worden in deze tijd van verdere bewustwording en transformatie.

In de Engelentarot is het mooi om te weten dat 30/10/2016 LOSLATEN representeert met Aartsengel Azraël aan onze zijde, als onze Gids. Deze kaart impliceert dat je je spiritueel verder ontwikkelt, je angsten en twijfels onder ogen mag zien. Tijd om verder te gaan, je hebt er niets meer bij te winnen ter plaatse te blijven trappelen.
Je mag nu het nieuwe verwelkomen en omarmen en danken voor alles wat heeft bijgedragen tot wie je nu bent geworden en wat je hebt bereikt in je leven. Je bent mensen en situaties ontgroeid, net zoals anderen om je heen jou wellicht ongroeid zijn hetgeen niet betekent dat jij of iemand anders beter is of verder staat. Het is een synchroon proces dat zich geleidelijk aan heeft ontwikkeld.
Heb je het moeilijk en je houdt van de hulp van de Engelen, vraag dan de ondersteuning van AE Azraël, Hij geneest  je hart in een tijd van rouwverwerking, en helpt je om het verleden achter je te laten.

Ik wens iedereen een mooie krachtige Zwarte Maan waar het licht je deel mag worden in alles wat nog in een donker hoekje ligt te wachten om gezien te worden.
Voor al deze vragen, bedenkingen, kan je terecht bij www.paragnost-eddie.nl 

Warme groet
Engelenmedium Mieke

www.miekecoigne.com