Paragnost Eddie en Consulenten

Nieuwe maan 18 november in Schorpioen

nieuwemaanNieuwemaan vindt plaats wanneer de zon én de maan op dezelfde plaats in de dierenriem staan. Bij elke nieuwemaan kan je zelf je diepste wensen en verlangens aantrekken, ongeacht welke verlangens. De nieuwemaan staat op 18 november in Schorpioen die ons duwtjes geeft om de diepte in te gaan, in onszelf. We zijn al even op weg naar de diepere lagen in onszelf, we weten dat het al langer de tijd is om vrede te sluiten met onze schaduwkanten en meer licht in te brengen zodat onze schaduwkanten geïntegreerd kunnen worden met de kanten waarmee we wél graag naar buiten komen en graag laten zien aan de buitenwereld. Schorpioen zet in dit proces méér kracht bij.
Schorpioen laat zich niet zo graag ‘ zien ‘ in die verborgen kantjes, is bang om zichzelf kwetsbaar op te stellen. Schorpioen bouwt gemakkelijk een muurtje om zich heen om niet gekwetst te worden. Schorpioen is heel gevoelig voor kritiek ook al is het opbouwend bedoeld, éénmaal Schorpioen zich gekwetst of afgewezen voelt, haal je die diepere verborgen schaduwkanten naar boven. Ik heb hierover in een eerder blog geschreven vanuit mijn persoonlijke werkervaring met een schorpioen.

Het verbaast ons dus niet dat de intensiteit van Schorpioen met nieuwemaan een perfect moment is om relaties te onderzoeken, te verdiepen of los te laten. Verbindingen ( zowel op liefdesvlak als vriendschappelijk) die tot stand komen tijdens nieuwemaan in Schorpioen hebben meestal grote kans van slagen, om duurzaam uit te groeien.
Het is ook de perfecte tijd om de emotionele rugzak op te schonen, boosheid, wraakgevoelens, wrok…los te laten, want al die emoties zijn puur gif, zijn ziekmakend voor lichaam en geest. Nieuwemaan in Schorpioen laat ons nu zien wat het vasthouden ervan nog oplevert, wat ze werkelijk betekenen, en wat ze nog waard zijn. Het is nu ook het moment om hier eerlijk naar te kijken en alle verdachtmakingen, schuld- en wraakgevoelens te onderzoeken. Vasthouden of loslaten, in het reine komen met jezelf en jezelf bevrijden van het zware juk? Willen we de karmische lessen die we hebben geleerd integreren als geleerd, begrepen of blijven we zelf belastend karma opbouwen? Aan ons de keuze, wat er ook gebeurd is in het verleden. Karma hoort bij het teken Schorpioen en nieuwemaan in Schorpioen kan een hele ommekeer teweegbrengen.

Ik leg het verband met wat er gaande is…de onderste steen wordt stilletjes aan naar boven gehaald, METOO haalt heel veel aan de oppervlakte in heel wat sectoren, zowel privé als op werkvlak. Misbruik en machtsmisbruik wordt massaal naar buiten gebracht…de manier waarop sommige situaties naar buiten worden gebracht voelt voor mij heel dubbel. En wat ik dieper voel is de energie van revanche, wraakneming…voor degenen die de zaak in België volgen, weten wellicht wat ik bedoel. Streven naar rechtvaardigheid, gerechtigheid zonder eigen aandeel te willen erkennen, leidt amper naar healing, naar verandering, naar wezenlijke transformatie. Daders en slachtoffers zijn allebei verliezers in de strijd TEGEN. Misschien is de manier waarop dit ‘ proces ‘ wordt gevoerd nodig om alle betrokkenen te confronteren met eigen schaduwkanten, verborgen en verdrongen kanten die nu nog gebruikt/ misbruikt worden uit angst voor zichzelf, angst om eigen aandeel te erkennen, en van daaruit elkaar te vergeven. Ik geloof niet in revanche, in wraak, maar als dit eerst die weg nog moet nemen om alle pus uit de wonde te knijpen, so be it. De transformerende krachten van onder andere Jupiter die voor het komende jaar doorheen Schorpioen loopt zal een bijzonder sterke en grote uitwerking hebben. Jupiter vergroot werkelijk alles! We kunnen maar beter meedeinen op ons eigen proces dan ons te laten misleiden door alles wat ( te ) sterk uitvergroot wordt.

Cheiron is een mythische figuur uit de griekse mythologie en was beroemd om zijn kennis van de geneeskunde ( en was ook o.a. een bekend beeldhouwer).
Hij was onsterfelijk maar toen hij door een giftige pijl van Herakles werd verwond, stond hij zijn onsterfelijkheid af aan Prometheus om van zijn pijnen te worden verlost. Wij kunnen onder invloed van Cheiron in nieuwemaan naar manieren zoeken die onze diepste wonden healen en genezen. Kijk eens terug naar de tijd hoeveel alternatieve manieren er als paddestoelen uit de grond zijn gerezen? Heel vaak werken oude systemen niet meer zo krachtig…net omdat ons systeem meer en meer afgelijnd wordt op de nieuwe tijd.
Uranus en Eris in nieuwemaan zorgt ervoor dat er heel plotse veranderingen of drastische beslissingen kunnen worden gemaakt. Uranus is de planeet die staat voor verrassende verandering (en ), plotse ommekeer, gedachteflitsen en met Eris , een kleine dwergplaneet, ontdekt 5 januari 2005, is genoemd naar de godin van de twist, is het niet vreemd dat relaties ‘ plotseling ‘ verbroken worden, de beslissing neemt naar een ander land of een andere plek te emigreren of te verhuizen, van beroep te veranderen, een heel andere richting wilt uitgaan….

Venus en Jupiter maken samen een driehoek met Neptunus.
In de psychologische astrologie symboliseert Venus de behoefte aan zekerheid, harmonie, stabiliteit en ontspanning in relaties. Jupiter staat voor het vertrouwen in het leven, het geloof in de zin ervan, voor onze idealen en waarden en voor het zoeken naar en het vinden van onze persoonlijke levenszin. Neptunus staat voor het grenzen opheffende principe. Hij staat voor onze kosmische antenne waarmee we het buitzintuiglijke en fijnstoffelijke oppikken en ons in staat stelt verborgen samenhangen en toekomstige trends en andere ontwikkelingen aan te voelen.
Nieuwemaan in Schorpioen gaat ook over financieel partnerschap, dus waar jouw geld samenwerkt met het geld van de ander. In het geval je de intentie hebt een financieel partnerschap aan te gaan of stop te zetten is het hiervoor ook het beste moment. Ons intuïtief aanvoelen wordt sterker op heel vlakken, we zien helderder waar we onszelf een rad voor de ogen hebben gedraaid, of waar we naiëf zijn geweest. We mogen naar ons eigen aandeel kijken, zonder onszelf te ( blijven) uitroepen als slachtoffer, maar wel bereid zijn te erkennen dat we een leerervaring hebben gehad. Zolang we blijven denken in dader- slachtoffer, houden we vast aan het oude denken en verandert er innerlijk niets.
Hoe wel zelf kijken naar ons transformatieproces is belangrijk, het kan behoorlijk frustreren het gevoel te hebben te weten wat we niet meer willen maar nog niet helder hebben gekregen wat we dan wél willen. We roepen gemakkelijker ‘ dit wil ik niet meer ‘ ..bij de vraag ‘ wat is het dan wat je werkelijk wilt ‘ volgt er een stilte. Een medium kan je helpen dieper te kijken naar wat voor jou nog onduidelijk is, alleen is het niet aan een medium het werk voor een cliënt te doen…ook dat is gebaseerd op het oude denken. ‘ Vertel me moet ik die partner of die andere nemen ‘ , Zeg me eens welk huis ik moet kiezen, dit huis of dat huis ‘. Ik weet dat mijn antwoorden soms heel frustrerend zijn voor cliënten die verwachten dat ik de keuze voor hen maak. Ik weet dat ik met die houding mensen niet help te vertrouwen in eigen heldervoelen wat wel goed is voor hen en hierbij ook verantwoordelijkheid opnemen voor gemaakte keuzes. Sommigen vinden dit een teken dat ik niet- weet, anderen als een makkelijke manier om geen verantwoordelijkheid te nemen een uitspraak te doen…dit maakt ook deel uit van het ‘ oude denken ‘, vanuit verwachtingen, vanuit angst om zelf te staan voor eigen keuzes én verantwoordelijkheid. De verantwoordelijkheid en leerprocessen ontnemen van mensen vind ik geen daad van vertrouwen en liefde in de medemens.
Op een andere manier, en soms nog heftiger/ zwaarder, worden de leerlessen nogmaals aan diegene die we zogenaamd willen helpen, voorgeschoteld…word je gezegd weg te gaan van die persoon, zonder de zielslessen begrepen werden, trekt die persoon vaker iemand aan met de zielslessen die nog niet werden begrepen. Om één van die redenen vertellen mannen/ vrouwen verhalen dat ze elke keer weer opnieuw iemand aantrekken die misbruik van hen maakt, hen beliegt en bedriegt, mishandeld worden….Wisselen van partner zonder zelf de energetische patronen in zichzelf te veranderen, is niet dé oplossing…rationeel wéét je dat een toxische relatie niet goed voor je is, emotioneel zit er een bevroren geschiedenis die nu ook losgeweekt mag worden. Je kan er boeken over lezen tot je ogen dichtvallen…inzicht is één ding, aan die bevroren stukken werken leidt naar innerlijk duurzame transformatie.
Zoals lezers ondertussen weten ben ik een groot voorstander van emotioneel lichaamswerk, omdat ons lichaam een bevroren geschiedenis draagt waar de ratio teveel ruimte krijgt…om te analyseren , zodat het werk van binnen niet aan de orde zou komen. Ons mind is hierin de grootste saboteur en controleur.
Zolang lichaam – geest en ziel niet geïntegreerd worden, is ons deel disharmonie en disbalans…hieruit voortvloeiend voelen we ons minder en minder levendig, strompelen we de dag door, doen we wel ons ding om de maandelijkse rekeningen te kunnen betalen, maar is ons lichaam een leeg en onbezield omhulsel.

Transformeren is ombuigen waar we in vastlopen:
Ik moet van job veranderen, want ik hou het er niet meer vol kan je misschien even anders formuleren naar een ‘ Spannend, ik kijk nu bewust uit naar een plek waar ik mezelf verder kan ontwikkelen, waar ik mijn kwaliteiten kan inzetten. Ik ben dankbaar voor alles wat ik heb geleerd.
Ik laat die man/ vrouw nu los kan je ombuigen naar vb ‘ Ik maak ruimte voor iemand met wie de verbinding stroomt op elk niveau van mijn leven ‘.
Je kan even reflecteren wat jij op dit moment wil veranderen , helder, duidelijk en vanuit je hart…want je hart is een bijzonder sterke magneet.
Als jij vb nu meer vertrouwen wilt ervaren, vertrouw dan meer op jezelf.
Als jij niet wilt dat men jou dingen wijsmaakt, let dan op dat je ook jezelf niet op één of andere manier voor de gek houdt.

Als je meer respect wil van anderen, respecteer dan ook jezelf.
Als je wil dat de relatie met je partner ( of met iemand anders) verandert, verbetert, verbeter dan eerst de relatie die je hebt met jezelf.
Hier kan je ook je eigen lijstje aanvullen…en op die manier ben je verder een goed op weg in jouw persoonlijke transformatie- proces.
Zoals ik vaker zeg en schrijf en dat geldt ook mezelf uiteraard: word de dader van je leven, de creator en medeschepper vanuit het hoogste welzijn voor jezelf en de medemensen en Moeder Aarde.

Heb een bijzonder mooie krachtige nieuwe maan
Engelenmedium Mieke Moon Box 45
www.miekecoigne.com