Paragnost Eddie & Consulenten

NEPTUNUS RETROGRADE

NEPTUNUS RETROGRADEOm nog even samen te vatten wat een retrograde betekent: vanaf de aarde gezien lijkt het alsof de planeten achterwaarts lopen. Retrograde planeten hebben als effect dat we ons niet gemakkelijk kunnen uiten ,althans voor de krachten waarvoor de retrograde planeten voor staan. Die krachten hebben we meestal door opvoeding, aanpassingsgedrag aan de buitenwereld afgeleerd, verdrongen. Het is dus altijd een zoektocht om tijdens die specifieke retrogrades te leren omgaan en die krachten op een positieve manier te gebruiken. Dat kan dus wel eens goed botsen met de eisen van de buitenwereld of de onmiddellijke omgeving. Als er in jouw geboortechart planeten retrograde lopen ( en er kunnen er wel verschillende zijn) dan ben je iemand die op een vrij individualistische manier met je eigen doelen, waarden en normen wil omgaan, die wil je zelf helemaal neerzetten, ook al word je als ‘ vreemd ‘ , of ‘ eigenwijs ‘ of ‘ koppig en dwars ‘ neergezet. Kijk maar eens in je eigen geboortechart op www.astro.com waar en of je retrograde planeten hebt lopen en consulteer voor verder advies en inzicht een astroloog. Er wordt gegarandeerd heel veel duidelijk! Een retrograde leidt altijd tot enige vertraging…dus hier is vaak dan de boodschap: geduld, niets afdwingen noch forceren!
Neptunus staat in zijn eigen Vissenteken en concreet betekent dit dat je behoefte voelt om je naar binnen te keren, je onderzoekt wat je diep in je hart speelt, als je je verward voelt, vanwaar die verwarring komt. Neptunus ‘ invloed maakt gevoelig, dromerig, streeft naar het realiseren van het allerhoogste ideaal of doel, sommigen uiten op kunstzinnige manier…en er is natuurlijk ook de neiging te verdwalen zelf-gefantaseerde verhalen met als gevolg het ontvluchten van de realiteit en dit kan alle vormen aannemen van drinken, drugsgebruik tot excessief seksueel gedrag. Sommigen voelen zich niet begrepen, voelen zich niet thuis op de aarde, streven naar een andere manier van leven, en dit heeft te maken met het zich herinneren van eigen afkomst. Het leven op aarde is niet de leukste plek, als je een andere of andere ervaringen hebt gehad in een andere dimensie.
Tijd om wat emotionele afstand te nemen van de buitenwereld en naar binnen te kijken in je eigen binnenwereld: ben je bereid om de waarheid onder ogen te zien, ongeacht waarover je misschien al een hele tijd twijfelt, je onzeker over voelt : is deze partner wel de partner waarmee ik me verder kan verbinden, is dit het werk dat waar ik mijn kwaliteiten kan in neerzetten, is dit nog de plek waar ik wil blijven wonen, zijn dit nog de vriendschappen die gebaseerd zijn op wederzijds respect enz….Je komt maar op één plek tot een antwoord en dat is in je hart. Hoe vaak je het ook aan een medium of paragnost vraagt wat je zou ‘moeten ‘ doen: het antwoord ligt niet bij een medium of een paragnost , maar wél in je hart.
Het is dus heel goed mogelijk dat de sluier in één beweging opgetild wordt en dat je heel helder kan zien hoe je je zelf verhalen hebt verteld om jezelf te troosten, om je partner niet te ontgoochelen, om de collega’s niet teleur te stellen….denk zelf even na over alle thema’s in je leven die verpakt zijn met een mooie rode strik, maar waar je hart van binnen heel diep verlangt naar verandering. Die verandering kan alleen jij realiseren, maar daar tegenover staat inderdaad beslissingen nemen, keuzes maken en hierin je volledige verantwoordelijkheid opnemen.
Je realiseert je dat je in cirkeltjes draait, dat je met je rug tegen de muur staat, en dat je misschien wel veel te lang vastgehouden hebt aan een strohalmpje.
Ik had vandaag met een cliënte die me vertelde dat ze na 12 jaar wikken en wegen om haar partner te verlaten, besloten had nu klaar te zijn om de relatie te beëindigen. Haar kinderen waren nu op een bijna volwassen leeftijd, maar toch had ze last van een diep schuldgevoel…want in haar beleving was ze als partner mislukt, had ze gefaald. Ik zag ook wel een nieuwe liefde in de reading en vertelde haar dat er een andere partner op haar levensweg lag. Ze beaamde dat ze heel recent iemand had ontmoet, die ze herkende als een heel diepe zielsverbinding. En dat klopte in wat ik voor haar zag in haar reading.. Een beetje onwennig vertelde ze dat het nu tijd was om hierover met haar partner te praten, open en eerlijk…..al jaren leefden ze als broer en zus, enkel voor het huis, de kinderen en de familie/ buitenwereld, bleven ze bij elkaar. Ik vond dit een heel eerlijk voelend gesprek, met zoveel respect en integriteit naar haar partner toe en vertelde haar ook als hart onder de riem dat partners ook kunnen scheiden in liefde, uit liefde voor elkaar, zodat beide partners opnieuw gelukkig zouden kunnen worden met iemand die in een volgende levensfase beter bij hen past. Ze bedankte met voor de wijze woorden en ik merkte eveneens op dat haar gemoedsgesteldheid veranderd was.
Lees voor de huidige retrogrades nog even de voorgaande blogs en vooral interessant is dit ook na te kijken in jouw persoonlijke geboortehoroscoop.

Warme hartegroet
Mieke
www.miekecoigne.com