Paragnost Eddie en Consulenten

Neem het zoals het is

Neem het zoals het isWaarom komen er zoveel rampen en narigheid via de tv onze huiskamers binnen? Het lijkt wel alsof er momenteel geen fijne dingen meer te zien zijn. Leven is niet makkelijk heden ten dage maar dat is het nooit geweest.

Ik hoor mijn grootmoeder zaliger nog zuchten als ze met haar vermoeide lichaam neerzeeg in haar fauteuil. Hèhè ik zit ‘’zei ze dan’’. Als kind was ik vaak bij haar en ik keek haar dan aan en zag dat ze moe was van het leven wat ze leefde.. Nog altijd zie ik die vriendelijke ogen mij aankijken, en haar blik gaf aan- neem het zoals het is ”als je er niets aan kunt veranderen- neem het dan zoals het is.

En ja, dit is een wijze les geweest van mijn grootmoeder.

Vaak zie en hoor ik mensen worstelen met oude gedachtenpatronen en overtuigingen die ze eigenlijk allang los hadden mogen laten, maar die nog steeds een belangrijke rol in hun leven spelen. Toch een teken dat het niet helemaal een plek heeft gekregen als je er nog steeds mee bezig bent.

Erger is het als je niet wilt inzien dat je nog steeds met 1 been in het verleden staat en met de andere in het heden en dat je zelf de overtuiging hebt dat je allang los bent van dat verleden. Tja…spiegeltje aan de wand wie heeft de wijsheid in de hand?

Wat we laten binnenkomen via de media en vooral de ‘social media” is onze eigen keuze daar kan niemand ons bij helpen’. Wel is het verstandig om berichten niet ons leven te laten bepalen want uiteraard zijn we heer en meester over ons eigen leven en is het zeer onverstandig om je te laten meesleuren door andermans shit.

En dit geldt natuurlijk voor alles zo….

Blijf bij jezelf wat ook een ander van je denkt en over je uitspreekt. Laat je nooit intimideren door iemands demonen, en laat je nooit overheersen, door niemand niet. Meestal zit er onder iemands tirade een stuk angst, en wil men driftig de ander overtuigen van de waarheid. Hun waarheid dan wel te verstaan, die uiteraard niet ”de waarheid” is.

Vastzitten in oud zeer, in oude patronen, in overtuigingen, we komen ze allemaal dagelijks tegen. En het meeste wordt gevoed door die media die zeer overtuigend je beeldscherm binnenkomt.

Kijk maar wat dit schrijven met je doet, haal je jouw wenkbrauwen op, of heb je een frons in je voorhoofd, of denk je- wat een wijsneus wie denkt ze dat ze wel is, of heb je zoiets van ”ja er zit wel iets in”?

Wat het ook is, ik heb geleerd- zelf uiteraard door schade en schande- zoals men dit noemt, om alles met een flinke schep zout te nemen.

Want wat waarheid voor de een is, is het zeker niet voor de ander. Maar we moeten wel leven met zijn allen, dus laten we het een beetje relativeren allemaal.

Boos zijn is goed, boos blijven niet, jezelf uiten is goed, maar als er niemand oprecht luistert kun je beter je mond houden, en het verleden is daar waar het verleden hoort- achter je, en verwacht aub niet dat iedereen het met je eens is, want daarvoor zijn we allemaal te verschillend.

Beetje water bij de (wij)n? Ik ben daar wel vóór hoor- zeker weten, het leven is al moeilijk genoeg. En zoals mijn lieve grootmoeder mij altijd zei…

” kind neem het zoals het is. ”Als je er niets aan kunt veranderen- ‘’neem het dan zoals het is”.

En dat doe ik dan maar, ‘’ik neem het helemaal zoals het is’’, tot ik er iets aan kan veranderen.

 

©Elisa-Lis