Paragnost Eddie en Consulenten

Neem de verantwoording voor je zelf

Neem de verantwoording voor je zelfAls je jezelf hier niet in kan vinden stop dan gerust met lezen lieve mensen .
Zoals je inmiddels wel weet is er zo immens veel tussen hemel en aarde en voor sommigen is elke poging om dat daadwerkelijk te begrijpen te veel gevraagd.
Maar ook deze zo belangrijke zaken moeten wij behandelen om dit stuk bewustzijn onder de mensen te brengen.

Vele mensen verlangen alleen maar naar een maatje een partner waar ze dan hun hele verdere leven gelukkig mee hopen te zijn.
Begrijpelijk want we willen onszelf allemaal geliefd voelen. We hebben elkaar nodig om te groeien en liefde te ervaren.
Maar de liefde zoals je inmiddels ook al weet is eerst en vooral voor jezelf bedoelt.
Groei maar in je zelfbewustzijn om te weten dat eerst jij zoveel liefde mag ontvangen van jezelf om pas daarna een ander lief te kunnen hebben.

Lastig om dit te realiseren vooral omdat we zoveel mogen leren hier op aarde onze vergetelheid leert ons juist dat we helemaal opnieuw mogen beginnen met een blanco blad dus. Al de lessen die we vóór onze incarnatie hebben afgesproken met de andere medespelers zijn we door die vergetelheid weer vergeten dus we zijn hier blanco zoals ik al zei en daar gaan we dan.
Dan kun je het tegenkomen dat we bv ouders hebben die zelf geen liefde kunnen geven. Wat doe je dan als kind?
Dit is uiteraard heel moeilijk en pijnlijk. Meestal houden deze mensen wel van je maar kunnen ze het niet uiten of laten ze die gevoelens niet toe uit angst.
Vele mensen dragen een behoorlijke angst met zich mee en juist die angst verhindert ze om lief te hebben ook wel bindingangst/verlatingsangst genoemd.

Op latere leeftijd is heling van het innerlijke kind dan nodig om juist al die pijnstukken onder ogen te zien en daaraan te werken. Je kan dan als volwassene veel pijn ervaren en veel moeite hebben in het leven om je te mengelen met anderen.
Je kan bv gedrag hebben aangemeten wat laat zien dat je afstandelijk bent, of dat je in een relatie niemand dichtbij laat komen, of überhaupt niemand in je leven wilt uit angst voor afwijzing.
Er kunnen meerdere redenen zijn waardoor je zo in het leven staat maar als je alles al hebt onderzocht in je leven en je bent er niet echt uitgekomen dan kun je wel aannemen dat je angst is mee geïncarneerd.
Juist in dit leven is het dan super belangrijk om daar aan te gaan werken en als je het lastig vindt om dat te doen in je eentje dan kun je op zoek gaan naar een goede therapeut of spiritueel werker om zo je zielendelen weer te verenigen met elkaar.

Neem het je ouders echter niet kwalijk dat zij je niet de liefde hebben gegeven die je nodig had. Zij zijn de medespelers in het spel weet je nog? Wellicht was jij in een vorig leven wel iemand die zelf weinig liefde kon geven en heb je nu de afspraak gemaakt om dit zelf te ervaren in je huidige leven.
Je kan nu dus je verantwoording nemen voor jezelf om die pijnstukken aan te pakken.
Het is in elk geval niet de bedoeling om je ouders nu ook van jouw liefde te onthouden juist dan mag je ze in het licht zetten en ze liefde sturen.

Jouw ziel weet wel degelijk hoe het allemaal in elkaar zit. Je hogere deel is daar van op de hoogte dus je kan er alleen maar door groeien en zo weer een stap verder komen in het proces.
Door daar te komen en echt heel bewust te worden van hetgeen ik in dit blog schrijf is het zaak om jezelf te verdiepen in de materie.
Anders vindt je dit blog maar onzin en heb je geen flauw benul waar dit werkelijk over gaat.

Maar als je eens heel goed zou kijken naar de relaties in je leven of de relaties van mensen uit je omgeving dan zou je al enige dingen kunnen ontdekken.
De rode draad is dat relaties helemaal niet zo makkelijk zijn en dat we altijd te maken hebben met een ander mens met zijn/haar levenslessen en dat het daardoor ‘’ook al is de aantrekkingskracht en verliefdheid nog zo groot’’ niet zo eenvoudig is om tot een goede relatie te komen zonder aan en met elkaar te werken aan onze en eigen stukken.
Daardoor gaan relaties in deze tijden zo moeizaam. Je ruilt elkaar gewoon weer in toch als het te zwaar wordt?

Geen zin in hoor ik vaak zeggen. Maar je gaat daar wel je lessen mee uit de weg dus leer je niets en in een volgende relatie kom je weer hetzelfde tegen en hoor ik zeggen ‘’ik stop er maar mee want het lijkt wel echt niet te lukken deze was nog erger dan die vorige’’ Ja hoe minder je werkt aan je eigen lessen hoe zwaarder het wordt in een volgende relatie.
Simpel en een eenvoudig gegeven.

Je zaait wat je zal oogsten en dat geldt op vele terreinen maar vooral wat de liefde betreft.
Neem de verantwoording voor jezelf zou ik zeggen en kijk eens verder in de materie want het leven is niet alleen maar aards genoegen neem dat maar van mij aan.
Je leven kan enorm veranderen als je de uitdaging aangaat met jezelf.
En weet je? Je gaat mensen tegen komen met dezelfde trilling is dat wat?

Daar gaat het juist om dat je loslaat wat je niet meer dient en dat je daardoor die enorme vrijheid krijgt om te ontvangen wat nodig is. Je komt dan elkaar tegen en voelt dan een enorme verbinding.
Goddank dat je eindelijk zover bent gekomen dat je weer samen kan smelten want dit deel van jouw ziel heeft al die tijd gewacht op die ander.
We kunnen dus heel veel zelf doen door de verantwoording te dragen voor onszelf.
Niets is wat het lijkt mooie mensen onthoudt dat onder die diepere lagen van ons bewustzijn veel ligt om ontdekt te worden. En dat het de hoogste tijd is om daar werk van te maken.

Wil je hulp daarmee ga dan eens op zoek naar een goede therapeut. Of wil je eens chatten met één van ons aarzel dan niet om contact op te nemen.

Warme knuffel,
Elisa-Lis box 68