Paragnost Eddie en Consulenten

Neem jezelf een onder handen

Neem jezelf een onder handenJe hoeft het niet ver te zoeken ….elke dag een tiental minuten eenvoudige mudra- of handposities nemen verbetert je fysieke, emotionele en spirituele welzijn!
Bovendien is het effect op het hart, de bloedsomloop heel gunstig en helpt bij maag-darmklachten, slaapproblemen en verbetert je immuniteit. Uit talrijke onderzoeken blijkt dat er na een aantal weken een flinke toename van antistoffen in het bloed gevormd worden. Dus je hebt niets te verliezen!

Eigenlijk hebben we ons lichaam als krachtige genezer/ healer, we dragen onszelf elke dag, we bewegen ons voort met ons bewegingsapparaat, we gebruiken dagelijks voortdurend onze handen, om het even bij het onderwerp te houden, maar we zijn ons er niet vaak bewust van, behalve als we ergens pijn voelen. De oude wijzen in het Oosten wisten al heel lang wat er in onze handen en vingers zit, en het is nog niet zodanig lang dat die kennis ook wetenschappelijk onderzocht en bekrachtigd is.

We weten dat elke vinger een betekenis heeft en dat er ook doorheen onze handen, onze vingers energiebanen lopen. Je voelt je vermoeid? Je hebt weinig inspiratie? Je ervaart teveel druk ? Je wil meer helderheid en inzicht? Pak die vingers aan door ze een paar minuten te masseren. Zo eenvoudig? Jawel, eenvoudig, het is enkel een kwestie van door te zetten en er een dagelijkse gewoonte van te maken, net zoals je elke dag doucht, je tanden poetst enz…Alleen al bij het dagelijks masseren van je vingers, kom je als vanzelf meer in balans. Hoe bewuster je je aandacht richt, hoe duidelijker het effect.

Het ‘ karakter ‘ van elke vinger is een wegwijzer
• De duim staat voor intuïtie, doorzettingsvermogen, kracht, impulsiviteit
• De wijsvinger staat voor geldingsdrang, inspiratie, autoriteit, zelfkennis, eigenwaarde, onafhankelijkheid, ratio
• De middelvinger staat voor evenwicht, verantwoordelijkheid, materialisme, bezinning en teruggetrokkenheid, daadkrachtigheid
• De ringvinger staat voor idealisme, schoonheid, creativiteit, relaties,
• De pink staat voor spiritualiteit, vooruitziendheid, logica, het verlangen om te weten, snelheid van geest, communicatie, seksualiteit.

In de Ayurveda staat de duim voor het element vuur
De wijsvinger voor het element lucht
De middelvinger voor ether ( de hemel)
De ringvinger voor het element aarde en de pink voor water.

In het Westen wordt vaker Jin Shin Jyutsu ( uit Japan) met veel succes toegepast en door het vasthouden van een bepaalde vinger kan een onprettig gevoel afzwakken.

Voel je je verward, gefrustreerd dan kan je een paar minuten je pink ( afwisselend rechts en links) vasthouden , let ook hierbij op dat je je ademhaling afstemt naar je buik toe.

Voel je je down, droevig, eenzaam dan kan je een paar minuten afwisselend je ringvinger vasthouden. Laat alles wat er is ook zijn en hou je ademhaling gelijkmatig naar je buik toe.

Voel je eerder rusteloos, prikkelbaar, boos dan kan je je middelvinger vasthouden en ook hier uiteraard op je ademhaling focussen.

Voel je je op dit moment angstig dan kan je je wijsvinger vasthouden.

En ben je iemand die zich vaak snel zorgen maakt of snel ongerust is? Pak dan maar voor een aantal minuten je duim vast.

We kunnen onze handen en vingers als een ‘fysieke landkaart ‘ bekijken, waarin alle organen en systemen terug te vinden zijn. Van je oren tot je darmen, werkelijk alles vind je in je handen en vingers terug.

Als er teveel energie in een bepaald orgaan aanwezig is, strijk dan eenvoudig de vingerwortel naar de vingertop, en in het andere geval strijk je van de vingertop naar het begin van de vinger. Voer de beweging langzaam uit. Let ook hierbij op je ademhaling.
Specifieke handbewegingen of mudra’s geven rust, helderheid, en laten ons de verbinding voelen met het Al.

Mudra’s toepassen vraagt natuurlijk de volle bewuste aanwezigheid om het effect te voelen…je moet het zeker niet doen als je je niet aangesproken voelt, of als je heel snel resultaat wilt ervaren. Zeker in de tijd waarin we ervaren dat alles snel moet gaan…nochtans zorgt het mede voor meer geestelijke helderheid, meer energie, meer rust en zorgt uiteindelijk ook voor meer rust in het transformatieproces.
Zijn er nog meer voordelen? Zeker….
• Alle meridianen worden gestimuleerd
• Het veelbesproken ‘ gelukshormoon’ ( serotonine) stijgt
• Stress vermindert
• Het hart, de longen en de nek varen er wel bij
• Verhoogde hersenactiviteit
• Zintuiglijke ervaringen zijn intensiever
• Heldere kanalen worden scherper, zuiverder

Dagelijkse spirituële hygiëne toepassen…heerlijk om er zelf het beste voor jezelf uit te halen. Te druk? Geen tijd? Het is toch een kwestie van tijd nemen. En je hoeft er niet voor naar buiten te gaan, want je hebt alles bij de hand, in je eigen handen en je krijgt het dadelijk helemaal in de vingers.

Werk je buiten de deur en zit je op kantoor? Wie maalt erom dat jij even een paar minuten tijd voor jezelf neemt…niemand werkt de volle 8 of 9 uur zonder even een pauze-moment in te lassen. Kijk maar eens hoe je voor jezelf af en toe een pauze- voor jezelf kan nemen.

Neem je het openbaar vervoer? Gewoon er even een mooi moment voor jezelf van maken door met je vingers te spelen. Dat is wél iets anders dan je vervelen en met je vingers zitten draaien.

Je voelt wel of dit iets is voor jou en misschien wordt het wel één van jouw dingetjes om tijdens een onrustig moment, die vinger vast te nemen, in plaats van een pilletje hap-slik- ‘ schijn ‘ weg- te nemen.

Er is zoveel wat we zelf kunnen doen om onze gezondheid hoog te houden…alleen…ik vrees dat we wel wat ‘ lui ‘, ‘ gemakzuchtig ‘en ‘ onverschillig ‘ zijn geworden wat onszelf betreft. Je hoeft je niet uit te sloven, hard te lopen en uit te putten. Het kàn ook anders. En dat is ook waar ik voor ga. En jij?

Mieke Moon Box 45
www.miekecoigne.com