Paragnost Eddie en Consulenten

Mijn partner

Mijn partner praat niet zo graag over zijn gevoelensMijn partner praat niet zo graag over zijn gevoelens.
Lieve mensen  je hebt geen idee hoe vaak ik aan de lijn hoor  ‘’mijn man is niet zo een prater’’ ook bij sommige vrouwen heb ik dit al gehoord dat ze het moeilijk vinden om hun gevoelens te uiten.
Als ik dan zeg dat ieder mens kan praten als je maar de juiste toon zoekt. Dan zegt men weer maar ik weet niet hoe ik hem/haar kan bereiken.
Ken je jouw partner dan niet? Weet je dan niet wat er om gaat in degene die bij je leeft, met wie je een gezin hebt , met wie je dagelijks het bed deelt ,met wie je dus een band hebt opgebouwd?
Weet je echt niet wat er omgaat in je partner? Dan is het dus duidelijk dat er iets in jullie contact mist. Er is dan geen ‘’rapport’’ zoals dat genoemd wordt in NLP . Het is van groot belang  om je gesprekspartner te voelen, elkaar in de ogen te kijken en  te weten dat er dan het contact is om een gesprek te openen.

Het gaat dus om aandacht naar elkaar.
Ja maar hij wil nooit praten, hij ontwijkt elk gesprek. Heeft er geen zin in zegt hij dan.
Wat is daar de werkelijke oorzaak van? Want kijk eens even heel goed naar je partner. Kijk eens hoe hij werkelijk in het leven staat.
Wat een plezier hij wel niet heeft met zijn vrienden, hoeveel en graag er dan gepraat wordt onderling. Niet iedere man heeft zoveel noten op zijn zang mee eens, maar de meeste mannen die thuis geen zin hebben om te praten zijn juist die mannen die de grootste mond hebben buiten de deur.
Hoe zou dit nu komen? Duidelijk is dat mannen geen zin hebben in gezeur.

Want ja dames ik ben zelf ook een vrouw en weet heel goed dat de vrouwen flink kunnen zeuren als het niet naar hun zin gaat. Maar ‘’en daar komt de aap uit de mouw’’ de onderliggende reden is meestal dat het gaat om een verdrongen stuk wat meestal een eigen leven is gaan leiden.
De gedachtegang van vrouwen is nu eenmaal heel anders dan die van mannen. Wat doen vrouwen namelijk; de meeste vrouwen benaderen alles heel emotioneel. Dus er is iets waar ze niet blij van worden bv het gedrag van de man, bv door grofheid, onverschilligheid of egoïsme. Uiteraard zijn er genoeg andere factoren waardoor mensen onvrede kunnen krijgen met de situatie in hun relatie.
Zoals externe factoren waardoor een relatie volledig om zeep kan worden geholpen als beide partners het niet in hun macht hebben om zich één te voelen in een situatie die buiten hun schuld om is ontstaan.

Ja en dan? Want ook hier komt weer van alles  om de hoek kijken. Ouders en andere familie die als stoorzenders werken en dus een probleem kunnen veroorzaken waar je met de juiste aandacht naar zou mogen kijken. Maar dan wel samen en vanuit het juiste oogpunt.
Niets is erger dan een partner die niet meer openstaat voor een gesprek zodat je alle angels eruit kan halen die pijn veroorzaken.
En veel is niet tastbaar omdat ‘’en daar begon ik dit blog mee’’ er geen goed ‘’rapport’’ is.
Partners mogen heel goed leren dat je samen bent in een relatie. Dat er dus ook samen mag worden gekeken naar elkaars fijne eigenschappen maar er mag ook gekeken worden naar de minder fijne dingen in het karakter. Samen eruit komen is het allerbelangrijkste, simpelweg omdat je nu eenmaal voor elkaar hebt gekozen.’

Waar veel mensen geen rekening mee houden is dat je niet alleen met je partner trouwt/samenleeft maar er ook nog  familie/vrienden bij krijgt.
Allen met hun eigen sores en hun eigenschappen waar je wel of niet mee kan omgaan.
Anders is het als er bemoeizucht komt van de kant van familie en of vrienden.
Laat dit nooit tussen jou en je partner komen omdat je het bv niet eens bent met zijn/haar moeder of vrienden die zich moeien met je partnerkeuze.

Er is ook nog zoiets als respect voor elkaar. Nogmaals laat niets tussen jou en je partner komen ook al ben je het niet eens met elkaars familie.
Jullie hebben samen de mogelijkheid om oplossingen te zoeken voor bemoeizucht van buitenaf. Is het niet mogelijk om gesprekken aan te gaan met degene die voor de onrust zorgt, of het nu familie is of vrienden dan heb je zeker de keuze om afstand te nemen.
Je hebt je eigen leven samen en je mag leren dat er veel meer is dat er bestaat tussen mensen dan op het eerste gezicht zichtbaar is.

Zo kun je karma hebben opgebouwd in vorige levens en kan het zo zijn dat je in dit leven de mensen weer terug op je pad krijgt waar je in een vorig leven niet de juiste stappen mee hebt kunnen zetten. Soms  vind ik het wel jammer dat we niet een heel klein beetje mogen meenemen vanuit onze vorige levens als we weer in een nieuw jasje worden gestoken.
Zo zou het een beetje makkelijker zijn om onze patronen te doorbreken omdat deze dan sneller zichtbaar zouden zijn.
Maar dan ook weer dan zouden we er niet zo veel van leren en dat is nu juist de bedoeling op de aarde leren en groeien en daar heb je dan weer te maken met de groeipijnen die we vaak ervaren.

Lieve vrouwen een man is een ander mens dan een vrouw dat is niet alleen maar fysiek zichtbaar moor zeker ook mentaal is dit voelbaar.
Als we de beide kanten van onze persoonlijkheid kunnen integreren zodat we die balans in het vrouwelijke en mannelijke deel van ons wezen kunnen ervaren dan pas is die balans er.
Tot dan is het van belang om je eigen gevoelens eens goed onder de loep te nemen om er zodoende achter te komen waardoor je zo een irritatie naar je partner kunt voelen.
Dan pas kun je in eerlijkheid met je partner praten over je gevoelens en hoeft het tussen jullie niet te ontaarden in oeverloos gezeur zoals dat meestal gaat.
En lieve mensen dan beloof ik je één ding  en dat is dat je man zich niet meer afsluit voor je en dat je wél een fijne communicatie kunt opbouwen.

Het mes snijdt aan 2 kanten en als je eerlijk bent met jezelf dan weet je diep van binnen wel waar het aan schort tussen jullie.
Een man kan zich nu eenmaal anders uiten qua gevoelens dan een vrouw maar daarom is het niet minder goed. En is er zeker wel de behoefte om fijn met de partner te kunnen praten. Maar waar je een man beslist mee wegjaagt is zeuren om dingen die jezelf nog niet goed kan verwoorden. Zo creëer je alleen maar misverstanden en voelt hij haarfijn aan dat hij zich maar beter kan afsluiten om niet alle negatieve energie binnen te laten komen.

En zo is er geen begin en geen einde aan het verhaal. Het gaat er uiteindelijk eerst en vooral om dat je eerlijk naar jezelf kan zijn en dan pas kun je verwoorden wat er werkelijk door je heen gaat en doe dat dan vanuit je ik stuk.
Want meestal weet je partner echt niet wat er met je scheelt en misverstanden  zijn dan heel gauw de wereld in geholpen.
Openheid naar jezelf en je angsten wegzetten om datgene te aanschouwen waar je nog mee aan de slag kunt gaan dat is prioriteit.
Heb je daar problemen mee of kom je er zelf niet uit dan wil ik je daar graag mee helpen.

Je kan mij bereiken op Paragnost-Eddie  box-68.
Warme knuffel,
Elisa-Lis