Paragnost Eddie en Consulenten

Migraine en andere hoofd-zaken

Migraine en andere hoofd-zakenIn mijn leven als therapeut heb ik al vele mensen met migraine ontmoet. Vele mensen die hoofdpijnklachten hadden en mensen die regelmatig zo ziek ervan waren dat ze uiteindelijk niet meer konden werken van de narigheid.
De oorzaak van hoofpijnklachten is altijd lastig te vinden gezien er meerdere oorzaken kunnen zij. Sommige soorten hoofdpijn kunnen voortkomen uit spanning of je kan ook hoofdpijn hebben die van de organen af kan komen. Lever die niet goed werkt dus afvalstoffen te lang in het lichaam houdt of dikke darm die niet op tijd de afvalstoffen afscheidt. Of kan het zijn dat de nekspieren behoorlijk vast zitten dat er daardoor geen goede doorstroming meer is naar het hoofd.
Maar Migraine is toch wel een lastige rakker hoor en deze soort van hoofdpijn kan ernstige verstoring in het leven geven. Migraine is al door zovele artsen onderzocht en uiteindelijk is er geen enkele oplossing dan rustig in een donkere kamer gaan liggen en/of medicatie te nemen met de nodige bijwerkingen.
Meestal wordt er gezegd dat men te veel in het hoofd zit en daardoor niet door kan doorstromen. Te veel analytisch in het leven staan en echt alleen maar vanuit het hoofd bezig zijn. Dit veroorzaakt een te hoge druk in het hoofd net zoals in een snelkookpan waardoor de energie niet meer kan doorstromen.
Te sterke controle over het eigen leven wil ook blokkades veroorzaken in de doorstromingschakra = het gebied aan het achterhoofd’’ waardoor alles op slot gaat en er niets meer kan binnenstromen vanuit de ziel. Er is dan geen balans meer in de energie en daardoor krijgt men migraine.
Migraine is dus eigenlijk een signaal van de ziel om iets te doen aan ons leven. Onderzoek je leven eens en kijk eens waar je teveel vasthoudt aan oude gedachtenpatronen en kijk eens wat je blokkeert in je leven en waardoor je zo een angst hebt om het spirituele leven te omarmen.
Vanuit de kosmos gezien is er een andere benadering mogelijk. Degene die niet doorstroomt in zijn evolutie die blokkeert zichzelf en daarmee ook de groei van zijn ziel.
Omdat we nu in een andere tijd zijn beland vanuit het Vissen naar Aquariustijdperk is de druk ook wel groter geworden voor de mensen en is migraine een steeds groter terugkerend probleem geworden.
Ons bewustzijn wordt steeds een beetje meer geopend. Alles is nu op het bewustzijn gericht en als je mee gaat in deze groei dan zijn daar mooie kansen om een groter bewustzijn te ervaren en de diepere zin van het leven te doorgronden.
Anders is het voor de mens die geheel bezig is met de materiele kanten van het leven. Als je jezelf alleen maar identificeert met de materie dan is er kans op verslavingen, koopgedrag, stress, overspannenheid, migraine etc. Eenmaal in de greep van de materie is het lastig voor de ziel om door te dringen tot de mens. Er is simpelweg geen ruimte voor. En het belangrijkste is nog dat de Aquariustijd zoveel met zich meebrengt aan ontwikkeling en inzichten dat de mens zichzelf veel onthoudt door de impulsen niet tot zich te nemen.
Veel mensen hebben het contact met de bron verloren en met de oorsprong in zichzelf het goddelijke in zichzelf. In het tijdperk waarin we nu leven wordt ons bewustzijn steeds meer gestimuleerd en we voelen het ontstaan ervan elke dag het contact is bezig te herstellen. En we mogen langzaam maar zeker gaan herkennen dat het er is elke dag weer een beetje meer. Alsof we herboren worden en we opnieuw gaan zien wie we werkelijk zijn.
We zijn mens en god ineen en het wil tot uitdrukking komen in ons zelf. Als we dit tegenhouden dan onderdrukken we de goddelijke krachten in onszelf en daardoor ontstaan hoofdklachten als migraine. We zullen mogen inzien dat we best gelukkig mogen zijn met de materiële dingen om ons heen maar dat de werkelijke bevrediging ligt in de diepere beleving van de ziel de verbinding met de bron.
Deze brengt echte vervulling terwijl het materiele alleen maar verslavingen in de hand werkt. Hoewel het lastig kan zijn om de hang naar materie los te laten zullen we de roep van de geest mogen leren verstaan. Er is nog veel werk te doen maar als wij niet meebewegen en wij de doorstroom daardoor tegenhouden kunnen er steeds meer hoofdklachten ontstaan
Ook zijn er de Oertrauma’s die lang geleden zijn ontstaan en daardoor vele angsten omhoog brengen in ons systeem. Wij hebben door deze trauma’ s de doorstroom tegengehouden en daardoor kan de ziel haar impulsen niet goed doorgeven en raken wij geblokkeerd. Je ziet dat bij mensen die hevige angsten hebben voor het spirituele en erg in hun hoofd leven in plaats van in het hart. Angsten die zo blokkerend werken dat ze er alleen maar zijn en zich volkomen afsluiten van zichzelf.
De angsten worden in stand gehouden en daardoor ontstaat ook de welbekende angst voor het leven zelf. Uiteraard kan door middel van goede therapie deze angst aangepakt worden een therapeut die dieper in kan kijken op deze angsten kan hierin veel bereiken.
Migraine is op te lossen als we het leven op een meer spirituele manier benaderen, dus als we de Oertrama’s aanpakken en daarmee onszelf bevrijden van de diepe blokkades waarmee we onszelf volledig vastzetten dan kan er een totaal opschoningsproces plaatsvinden in onszelf. Waardoor alles weer kan gaan stromen en we tevens een nieuw bewustzijn mogen ontvangen.

Wil je hierover een praten met mij dan kun je mij bereiken bij paragnost -Eddie box 68.
Warme knuffel, Elisa-Lis