Paragnost Eddie en Consulenten

Migraine belicht vanuit de Ziel

Migraine belicht vanuit de ZielIn mijn werk als spiritueel adviseur krijg ik niet alleen vragen rond relaties, loopbaan, financiën, maar ook vrij regelmatig en zeker nu de laatste tijd, rond specifieke en algemene gezondheidsklachten.

In eerste instantie verwijs ik steeds naar het feit dat ik geen medische diagnose stel, noch een arts vervang, wat ik wel kan meegeven is de verbanden leggen vanuit een dieper metafysische oorsprong en samen onderzoeken wat er nodig is om klachten aan te pakken, en dit vanuit mijn bijkomende achtergrond als natuurgeneeskundig therapeut.

Ik wil het in dit blog hebben over ‘ migraine ‘ . De laatste tijd hoor ik vaker klachten van toenemende migraine aanvallen en ondanks dat elk persoon zowat vanuit een persoonlijk verhaal vertrekt, zijn er bijzondere gemeenschappelijke kenmerken, die voornamelijk op een dieper zielsniveau zitten.

Om dit blog vorm te geven, wat niet pretendeert een ‘ totaalplaatje ‘ te representeren, haal ik me een paar verhalen van cliënten voor de geest, die op dit moment heel sterk worstelen met onvrede, ongenoegen in het werk dat ze doen en het verlangen om uit te breken, hun zielspad te volgen..het piekeren, het nadenken, het verlangen, het wegdromen….van het werk dat ze al zolang willen doen en toch niet de keuze durven maken omwille van de financiële situatie,, of de druk van de omgeving, de commentaar….het is één en al bedrijvigheid in het hoofd. Het hoofd draait nogal wat overuren en vaak al ….jaren.

Als ik een loopbaanreading doe met een cliënt, is het vrijwel onmiddellijk duidelijk dat hij/zij klaar is om een andere weg in te slaan, een weg dat meer aansluiting vindt bij die persoon. Vrij snel krijg ik dé informatie te zien of te horen via mijn Helpers…ik censureer niets van mijn doorgave.
Ik hoor en voel en zie vaak de ziel die heel ongelukkig is over het leven dat een persoon leidt, en specifiek richt ik me dan op de vraag van een cliënt, nl de loopbaan. Ik ben soms verbaasd hoelang iemand het volhoudt overeind te blijven in een werk waarin iemand zich niet meer kan verbinden, waar het allemaal vlak is, zonder uitdagingen, zonder echt groeipotentieel…en wat opvallend is, burn-out, depressies, veelvuldig en/of frequent ziekteverzuim….allemaal tekenen van de Ziel die al zolang schreeuwt om verandering.
Meestal ik het de cliënt zelf die zichzelf blokkeert door de angst voor verandering, een enkele keer door de omgeving….
Doordat alle energie naar het hoofd gaat- het denken, piekeren, verzuchten…., kan dit bij mensen die gevoelig zijn aan het hoofd, kan dit heel gemakkelijk leiden tot aanvankelijk hoofdpijn….tot toenemende migraine- aanvallen….en wie kan nu werken met zware migraine aanvallen?
Wie kan nog nuchter denken in die situatie….vaak moet diegene die de aanval vaak onvoorbereid en acuut krijgt, zich helemaal terugtrekken in een donkere kamer…alsof dit nog niet voldoende is, zijn kots- beurten nog eens extra belastend…hoe beroerd iemand zich dan kan voelen!?!

Hoe ongelooflijk het ook kan zijn voor de ‘ migraine’ lijder….migraine verschaft je ergens een alibi om geen actie te hoeven ondernemen. Het lijkt tegenstrijdig….want wie wil nu graag migraine? Op bewust niveau: niemand!
Stel even eerlijk voor jezelf de vraag  waar je werkelijk bang voor bent?
Wat wil je echt graag doen, maar wat / waarom durf je niet?

Het aantal cliënten, voornamelijk vrouwen, herkenden hun verlangen….sommigen vertelden dat ze zoveel gestudeerd hadden, maar er niets mee gedaan hadden….omwille van -tig redenen, waaronder: mijn partner heeft een carrière uitgebouwd, ondertussen hebben we kinderen gekregen, en ik heb een deeltijds baantje als secretaresse, ik was er in het begin wel blij mee…maar nu….voel ik meer en meer mijn frustratie, ik ben diep van binnen ook wel ‘ boos ‘ op mijn partner, en eigenlijk geniet van ik van langsom minder van mijn kinderen…en ik weet niet hoe ik uit die vicieuze cirkel geraak.
Mijn ouders snappen me niet….vinden het verschrikkelijk egoïstisch van mij, ik zou dankbaar moeten zijn dat ik een partner heb die zich te blubber werkt voor ons….en ik mag nog lachen dat we gezonde kinderen hebben, alle luxe….en toch;…ik ben en voel me niet gelukkig. Ik haat mijn werk…ik baal van alles. Ik ben niet gelukkig.

Heftig verhaal…maar voor nogal wat vrouwen herkenbaar.
Een verhaal is zo interpersoonlijk en kan niet veralgemeend worden uiteraard. Er is niets mis met welk werk dan ook, het gaat erom als een cliënt symptomatische klachten begint te vertonen, we toch met alle respect en aandacht naar het verhaal moeten luisteren en samen kijken hoe het leven van iemand stapje per stapje de gewenste richting kan uitgaan. En zoiets kan een cliënt niet alleen…de support van een partner, ook soms wel van de kinderen, de gezinskern, is hierbij van allergrootst belang.
Gebeurt dit niet dan is de kans groot dat de cliënt tot den treure toe in het drieste verhaal blijft steken en in het geval een partner niet wil dat er iets verandert binnen de dynamiek van het gezin….en de cliënt toch doorzet, de relatie onder spanning komt te staan…met een mogelijke breuk tot gevolg.

 

Migraine aanvallen verdwijnen langzaam maar zeker de dag dat jij de beslissing neemt te herkiezen

Ik herinner het in het bijzonder één vrouw die het hele plaatje in haar hoofd klaar had….alleen was haar angst zo groot om de stap te zetten een praktijk op te zetten, opleidingen had gevolgd, en niet zo eventjes een kortdurende, dan wel heel divers opgeleid, dat ze een jaar later me terugbelde, in een heel grote depressie was beland…ik schrok me te pletter, want alle randvoorwaarden waren vervuld om haar praktijk bekend te maken…een prachtige website, een heel ruim en bijzonder mooi aanbod….huilend kwam ze in mijn praktijk, ze leefde van een uitkering, had voortdurend migraine aanvallen, voelde zich zo ziek, ze was er ondertussen zo van overtuigd dat het niets voor haar was….én ondanks dat haar partner haar volledig steunde;…de angst verlamde haar volledig.
Gelukkig dat haar partner besefte dat het een diepe angst was om te mislukken, te falen én niet goed genoeg te zijn.
Bij dieper graven kwamen we bij het trauma: haar vader had haar vaak als opgroeiend meisje verbaal meegegeven dat ze als vrouw niets te betekenen had dan te zorgen voor haar gezin…net als de moeder.
Een goeie vrouw, echtgenote, ouder zijn, gaat niet gepaard met carrière maken.

Daar zat dus een dieperliggende overtuiging die mijn cliënte als waarheid had overgenomen..we zijn dus aan de slag gegaan met het aanpakken op energetisch niveau van die diepliggende blokkerende negatieve beperkende overtuiigingen met de therapie van Dr Roy Martina.

Na een paar stevige energetische sessies kwam mijn cliënte in haar power, haar kracht, en met de steun van haar partner, is haar praktijk in een mum van tijd helemaal terug op poten gezet. Haar slapende praktijk is ondertussen een bloeiende praktijk in België. Migraine aanvallen?
Dat is verleden tijd…haar vader? Heeft ze vergeven alsook zichzelf….omdat ze niet trouw aan zichzelf kon zijn….Een ouder heeft op zijn beurt ook weer een heel pak aan overtuigingen meegekregen door socialisatie, eigen aan het cultureel erfgoed en de tijd waarin de overtuigingen niet conflicteerden met de tijd waarin we nu beland zijn.

Laat me stellen dat niet iedereen migraine aanvallen krijgt, lieve lezer, het heeft echt te maken met eigen gevoeligheden…de één ontwikkelt maagproblemen, de ander weer krijgt het aan de rug….voor mensen die heel veel in het hoofd zitten, een overdosering van de hoofd-energie, zijn gevoeliger voor het ontwikkelen van hoofdpijn, migraine aanvallen…

Belangrijk is dat je leert contact te maken met wat de pijn je wilt vertellen, je wilt verduidelijken, en weet dat het een roep van je ziel is, niets méér dan dat, maar waardevol genoeg om gehoor te geven aan je ziel.

Heb ik gemakkelijk spreken? Absoluut niet….je kan soms niet alles tegelijk veranderen, beginnen met één stap te zetten opent de deur naar jouw geluk.
Zoals iedereen, moet jijzelf wel de bereidheid hebben die stap te zetten, maar weet….wij zijn er om jou hierin de beste begeleiding te geven, SMART, met de voeten op de aarde want je zielsdoel zet je neer op aarde…ik ben realistisch, ik geloof in dromen…en jij?

Doe wat je zo na aan je hart ligt, het enige wat je kwijtrijkt is….migraine, het allerbelangrijkste wat jij terugkrijgt: je gezondheid, een vervuld en gelukkige toe-komst en dat is wat jou en iedereen toe-komt.
En dat lieve lezer, ben JIJ waard, dat is jouw GEBOORTE RECHT!

Heel veel liefs
©Medium Mieke

www.miekecoigne.com