Paragnost Eddie & Consulenten

Mercurius retrograde

Mercurius retrogradeMercurius loopt vanaf vandaag tot 15 april retrograde; een retrograde staat voor het teruglopen ( ik zie het vaak als een stilstand of een blokkade) en dan is het goed om heel alert te zijn!

Mercurius is de bemiddelaar tussen het onbewuste en het bewustzijn, staat voor communicatie, taal, verstand en intellect, bemiddeling, overdracht, mentale beweeglijkheid, wakkert de wil en de capaciteit aan om te leren, maakt nieuwsgierig en weetgierig.
Let voor de komende periode goed op voor alle communicatie, want met Mercurius retrograde kunnen heel gemakkelijk misverstanden ontstaan.

Wees dus op elk vlak van de communicatie duidelijk en helder, check gemaakte afspraken na , lees ook de kleine lettertjes voor je een contract tekent ( bij een mogelijke tewerkstelling of de aankoop van iets).

Technische apparaten ( gms, computer, laptop…) kunnen ook tijdens een retrograde uitvallen of plots defect geraken! Opschonen en deleten van bestanden die de apparaten infecteren kunnen problemen voorkomen.

Het is een goede periode om op te ruimen, gemaakte plannen extra na te kijken of deze (nog) goed voelen, zet maar de puntjes op de i.

Hoe wil jij de deze energie gaan aanpakken? Je weet dat Mercurius retrograde best een vrij geladen reputatie heeft en inderdaad kunnen hierbij gemakkelijker communicatieproblemen ontstaan, doch als je weet op welke manier je met deze energie kan omgaan in je dagelijkse leven, dan kan deze periode ook vanuit een positieve kijk, je aanmoedigen plannen door te zetten, de communicatie op hoog niveau te houden, zelf geen communicatie ‘ ruis ‘ te veroorzaken, je focus gericht te houden en je niet te laten misleiden. Je kan zelfs ook nieuwe dingen gaan creëren.

Om het geheel van de retrograde invloed te benaderen kan je één en ander voor jezelf nader bekijken
1. Wat brengt Mercurius retrograde teweeg in je leven?
2. Welk aspect in je leven wordt op dit moment het meest beïnvloedt?
3. Hoe kan jij de gevolgen ( of schade) ervan beperken?
4. Wat kan je hieruit leren voor de komende tijd?
5. Welk deel van je verleden vraagt om aandacht, om heling om op een positieve manier verder te kunnen gaan?
6. Zie een voor jou mogelijke positieve ontwikkeling waardoor de neiging om nog meer misverstanden of schade aan te richten afzwakt of sterk vermindert.

Extra tip voor de komende tijd, als je merkt dat communicatie voor jou een aandachtspunt is en hoe je relaties op een hoger plan kan brengen :
‘Communiceer met anderen zo helder als je kunt, om misverstanden, drama en verdriet te voorkomen. Als iedereen met onberispelijke woorden zou communiceren, dan zouden al onze relaties veranderen. Er zou geen oorlog zijn, geen geweld, geen misverstanden.’

Warme groet
Mieke Moon Box 45
www.miekecoigne.com