Paragnost Eddie en Consulenten

De mens is een spiritueel wezen

De mens is een spiritueel wezen,

De mens is een spiritueel wezen,

De mens is een spiritueel wezen, maarhelaas zijn velen de betekenis daarvan kwijtgeraakt.
Het is niet zo vreemd natuurlijk want de mens wordt overspoeld en overprikkelt door alles wat op hem/ haar afkomt.
Probeer dan maar eens bij jezelf te blijven, het daagse leven vraagt veel te veel van de mens en daardoor wordt de afstand tussen ratio en gevoel steeds groter.
Op deze manier ontstaan veel geestelijke en lichamelijke klachten en kan men soms niet wijs meer worden van wat er allemaal in het lichaam gebeurt.
Vaak hoor ik mensen zeggen, ‘’nou ik weet niet wat ik heb hoor, maar zo maar opeens voelde ik mijzelf toch naar worden’’ ik vraag dan ‘’ waar was je op dat moment’’ ja …ik was aan het winkelen of soms heb ik het opeens als ik aan het werk ben en het overvalt mij dan.
Men wordt dan humeurig en/of angstig of men voelt zichzelf opeens heel ziek worden. Men projecteert dan vaak weer deze gevoelens op de partner of zijn omgeving.
Omdat dit soms gepaard kan gaan met heftige emotionele uitbarstingen zijn de reacties vanuit de omgeving ook niet mals. Er is vaak onbegrip omdat men niet weet waar het vandaan komt. En veel mensen zijn ook niet zo gevoelig, dus ben je iemand die wel hoog/gevoelig is en je hebt regelmatig last van deze uitbarstingen waar familie of vrienden bij zijn, dan kun je er de klok op gelijk zetten dat deze toch ernstig aan je geestelijke vermogens gaan twijfelen.
Vaak wordt er dan een etiket op geplakt. Je zal wel overspannen zijn, of een nog ergere uitspraak zij/hij is geloof ik gek aan het worden. Waarom neem je niet een tijdje iets in dan wordt je rustiger?

Nou lieve mensen, ik kan u verzekeren dat dat niet de oplossing is, medicijnen tegen angsten of depressie lossen niets op, maar verdringen de klachten alleen maar en richten alleen schade aan in het lichaam.
En ik kan wel zeggen dat ik blij ben dat er meer en meer aan het licht komt daarover en dat dat ook gepubliceerd wordt.
Wat wel belangrijk is, is om te leren zien waar deze gevoelens zo plotselinge vandaan kunnen komen en wat je gedurende de dag hebt gedaan.
Vaak is men overprikkelt door te veel indrukken en als je dit niet herkent bij jezelf en je neemt niet op tijd rust dan kan dit escaleren en de gevolgen zijn daar.
Leren jezelf te kennen is een absolute voorwaarde als je hoog/gevoelig bent omdat je dan beter voor jezelf en anderen je grenzen aan kunt geven.

Fijn zou ook zijn als de omgeving en de mensen waar men mee leeft, partner, familie, vrienden, wat meer begrip zouden hebben door zich bijvoorbeeld wat meer te verdiepen in jou als mens als spiritueel wezen, ‘’wat uiteindelijk iedereen is’’ maar wat men waarschijnlijk nog niet van zichzelf heeft ontdekt.
Zo groei je ook dichter naar elkaar toe en kun je zelfs een betere band krijgen met elkaar.

Zeg niet zo snel’’ je bent gek’’ en stop met oordelen. Kijk eerst eens waar dit gedrag vandaan kan komen, vaak is het dat die arm om iemand heen en het begrip voor de situatie meer resultaat geeft dan een doos met pillen.
Neem de tijd voor elkaar en ga op onderzoek uit, en weet dat de hoog/gevoelige mens vaak veel kwaliteiten in huis heeft. Zo kunnen ze meestal situaties veel sneller overzien, en zijn ze er altijd om oplossingen aan te dragen en zijn ze erg sociaal, en altijd in de buurt als je ze nodig hebt.

Ook hebben deze mensen heel veel liefde te geven, en zijn het echte vredestichters.
Het enige waar ze niet tegen kunnen is te veel prikkels, en daar is in deze schreeuwende maatschappij bijna niet aan te ontkomen. Overal is lawaai en er wordt je van alles opgedrongen waar je niet om hebt gevraagd, dit kan ‘’en is meestal dan ook zo’’ ziekmakend zijn.
Snapt u dat een beetje begrip van het thuisfront dan zo belangrijk kan zijn?

Het beste is om iemand even tot rust te laten komen zodat de energie weer normaal door het lichaam kan stromen en wacht even tot diegene zelf aangeeft er weer te zijn.
Om op deze manier begrip te tonen kunnen er meestal veel problemen voorkomen worden, en wordt de omgang met elkaar absoluut verbeterd.
Hou van elkaar zonder oordeel, en stel geen voorwaarden want heeft niet ieder mens het recht om zijn ware zelf te zijn?
Elisa-Lis
www.yoirotterdam.nl