Paragnost Eddie en Consulenten

Meer rust nodig?

meer rust

Het valt me op dat steeds meer mensen op zoek gaan naar plaatsen waar ze tot rust kunnen komen…je kan wel stellen dat je je rust in jezelf moet kunnen vinden, hetgeen deels klopt.
Ik had deze morgen een heel sensitief voelende cliënte aan de lijn, die de blogs die ik schrijf helemaal herkent en kan plaatsen vanuit haar ervaringen en persoonlijke groei…dit noem ik nu even ook fijne sparring-gesprekken. Ik gaf de cliënten nog enkele praktische tips mee, in het toepassen van de Californische bloesems nl Borage en Yarrow en liet haar even meekijken in de reading die ik voor haar meegaf. Fijn om te weten dat er ook een toenemend belangstelling is in het samen-werken met engelen-energie. De idee van engelen= zweven neemt met grote golven af.
Misschien heb je wel al eens gehoord over de ‘ pijnappelklier ‘ (epifyse) ? Het is een heel gevoelig orgaantje dat bij wijze van spreken ‘ beveiligd ‘ is en staat in verbinding met je hogere bewustzijn, het bewustzijn wat je verliet voor je naar de aarde kwam. De regie ligt bij dat bewustzijn en als dat bewustzijn weet dat er een fase aanbreekt waardoor er weer bereik nodig is, zal deze actief worden, zodat jij weer gevoed wordt door een ruimer bewustzijn.

Deze klier maakt een belangrijk hormoon aan nl melatonine, die bepaalt hoe we denken en hoe we ons voelen en destijds omschreef de filosoof Descartes de pijnappelklier als de zetel van de ziel. De pijnappelklier of het derde oog bevindt zich net in de midden van onze hersenen. Op dezelfde hoogte als de ogen.
Op het moment dat er teveel stoorzenders zijn, verschrompelt dit kliertje hetgeen tot gevolg heeft dat je je uit balans , moe en overprikkeld voelt. Je energiepeil daalt en heeft een weerslag op je fysieke lichaam.
Iedereen die dus hooggevoelig en sensitief is zullen veel gevoeliger zijn voor storende energieën en meer behoefte hebben aan een rustige omgeving of zoeken in huis een eigen plekje om bij te komen.
Je mag hierin echt best secuur zijn, want mensen die niet begrijpen waarom jij nou zo gevoelig bent, begrijpen dit niet. Punt. Je mag dit proberen uitleggen, verspil geen energie hieraan als je merkt dat je toch maar met een vreemde blik aangekeken wordt.
Op het moment dat jij een rustige omgeving opzoekt , hetzij in de natuur of bij je thuis waar je echt tot rust kan komen, wordt je pijnappelklier weer actief en vult deze zich met vocht en kan jij resoneren op een ruimer bewustzijn, en op energieën die je ruimer weten van bewustzijn voeden. En daardoor ben je minder gevoelig voor stoorzenders om je heen…
Zoek dus een plek of plekken war jij die rust ervaart want daar kom je echt bij. Het is heel goed voor je fysieke gesteldheid en voor de Od-energie in je aura, zodat die opnieuw kan sprankelen. ( Od: stralende zielenmaterie door Reichenbach in 1845 ontdekte natuurkracht, die je als een stroom uit de vingertoppen kan zien stralen—vnl sensitieven kunnen dit zien zowel bij dieren , planten als mineralen)
De plaatsen waar jij die rust kan vinden kan niemand voor jou bepalen, want hetgeen voor de één goed voelt, voelt voor de ander als storend.
Soms vertellen mensen me dat ze niet begrijpen waarom ze hier nu meer last en hinder door ervaren dan vroeger. Dit heeft voornamelijk te maken met een verhoogd toenemende gevoeligheid en die zoektocht om hiermee om te leren gaan is heel persoonlijk. Eén ding is wel duidelijk: een actieve pijnappelklier dwingt vooral sensitieven tot rust. Misschien had jij vroeger een beschermlaag?
Veel mensen worden ‘ onverklaarbaar ‘ moe, krijgen een burn-out. Dit kan het gevolg zijn van een pijnappelklier die- zonder er zich bewust van zijn- actief geworden is, waardoor iemand plotseling gevoelig wordt voor storende energieën in de werkomgeving. Een actieve pijnappelklier dwingt dus rust af.
Mensen die zich voorheen niet bewust waren van hun gevoeligheid en er destijds geen last van hadden, worden zich er dus ineens bewust van dat er zich onzichtbare storende elementen in hun leven aanwezig zijn. En het kan hen aanzetten om hun leven te veranderen, waardoor ze veel minder last krijgen van die stoorzenders. En dat is een antwoord op de vraag: hoe komt het dat ik hier vroeger totaal niet van voelde en nu wel.
Sensitiviteit of gevoeligheid wordt aanvankelijk als een last ervaren, doch het kan ook een kwaliteit worden als je hier bewust mee omgaat. De pijnappelklier is niet zomaar aan en uit te zetten, dit orgaantjes is niet door onze persoonlijkheid te beïnvloeden, daarentegen luidt het vaak wel een nieuwe fase van zijn in.
Blijf in elk geval heel trouw aan hetgeen goed voelt voor jou, het is een persoonlijke zoektocht, want zoals eerder is geschreven, wat voor de één voedend is, kan voor de ander storend werken.
Ergens raad ik het niet aan je pijnappelklier zomaar te activeren, of dingen te doen waardoor ze actiever zou werken; je kan het wel graag willen, maar uiteindelijk heeft je ego of je persoonlijke willen hier geen grip op. De wens om ‘ sneller ‘ verlicht te worden of je helder ziende kanalen te ontwikkelen werkt net tegendraads…maar in alles is ervaring dan ook weer de beste leerschool.
Door de jaren heen kan de pijnappelklier ook heel sterk vervuild zijn geraakt door voeding, cosmetica…alle ‘ troep ‘ die we innemen, opsmeren, inslikken….
Naast de rust kan je ook de pijnappelklier ontgiften en opschonen waardoor het lichaam het teveel aan calcium verwijdert vb het drinken van citroensap met gember. Bieten, zeevruchten en bepaalde zoutsoorten verwijderen ook het teveel aan fluoride en vitamine E heeft een antioxidante werking waardoor het lichaam in staat is serotonine en melatonine in het lichaam aan te maken.
Spiritualiteit en een optimale fundamentele zelfzorg = geïntegreerde spiritualiteit in lichaam , geest en ziel.

https://youtu.be/Xg6SRc0uR5c
Warme groet
Mieke Moon Box 45
www.miekecoigne.com