Paragnost Eddie en Consulenten

Mannen komen van Mars

Mannen komen van Mars en Vrouwen komen van Venus? Jmannen komen van marsazeker wel en aangezien we allen zowel vrouwelijke kanten als mannelijke kanten in onszelf hebben zijn beide aanwezig in zowel de man als de vrouw.
Dus zijn wij vrouwen soms heel erg verbolgen over het feit dat hij zo Marsiaans kan doen en zijn de mannen soms verbolgen en geïrriteerd dat de vrouwen zo Venusiaans kunnen doen.
Lieve vrouw een man is toch juist zo aantrekkelijk om zijn stoere mannelijke gedrag? Daar viel je toch op toen je hem zo zag staan en je zijn krachtige energie voelde.
En lieve man je zag haar toch staan in dat mooie jurkje en je was toch onmiddellijk weg van haar?
En toen je elkaar leerde kennen was het toch zo betoverend tussen jullie, waardoor het leek alsof hij de prins op het witte paard was en jij zijn mooie lieve Engel?

Ja ja, en toen ging de roze bril af en zag je elkaar helemaal in jullie naakte glorie, en daar begonnen de verwijten en de klaagzang naar elkaar.
Zij: Jij met je grote ego en je onbehouwen gedrag…
Hij: Jij met je gezeur en je gepiep overal over…
En daar begonnen Mars en Venus hun pijlen op elkaar af te schieten.
Zij tegen haar vriendin: in het begin was hij zo leuk en zo lief voor mij en nu is hij alleen maar heel nors tegen mij…
Hij tegen zijn vriend: ik weet niet wat ik fout doe ze is echt zo onmogelijk jaloers en humeurig..

Relaties beginnen altijd heel fijn ondanks de vele teleurstellingen die we allemaal wel in de liefde hebben maar door de verschillen tussen man en vrouw komen de problemen vanzelf opzetten.
Mannen willen eigenlijk dat hun vrouw een beetje is zoals de jongens en vrouwen willen dat hun man een beetje is zoals hun vriendinnen zijn.
Dat kan uiteraard niet zo zijn het zijn juist de verschillen die zo aantrekkelijk maken.
Je kunt met je partner zeker wel fantastische en mooie dingen delen maar een vrouw blijft een vrouw en een man blijft een man.
De meeste mannen zitten niet zo in de spraakmodus waardoor vrouwen dan weer klagen dat hun man niet zo een prater is. Dit geldt uiteraard niet voor alle mannen want er zijn er genoeg die de oren van je hoofd kunnen kletsen.

Je wist dit van te voren dat hij wat stiller was dan jij dus je had het kunnen weten.
Ja maar hij wil nergens over praten, oh is dat zo? Hier had ik in een eerder blog al aangegeven  dat mannen wel degelijk willen praten over hetgeen er speelt maar ze hebben geen zin in klaagzang want dit lost ook niets op, waar toch?
Mannen zijn rationeel en daar is niets mis mee, want door zo in het leven te staan kunnen mannen ook beter en adequater reageren in situaties dan vrouwen.

En zijn er ook heel gevoelige mannen die zeker hun vrouwelijke kant in balans hebben en daardoor meer begrip kunnen hebben voor de vrouw.
En dit zal zeker ook zo zijn voor vrouwen die hun mannelijke kant hebben ontwikkeld kijk maar naar het bedrijfsleven waar vrouwen op een hoge positie zitten of in de politiek waar vrouwen ook rationele beslissingen moeten nemen.
Zo is er dus wel degelijk een verschil tussen mannen en vrouwen merkbaar als beiden hun balans niet hebben gevonden en daar begint dan het projecteren op elkaar. Er is niets mis mee om te leren wat steviger in je schoenen te staan als vrouw en er is ook niets mis mee als je als man wat meer je gevoelens zou tonen.

Vreemd genoeg is dit precies wat beide partners dan nodig hebben maar waar ze oh zo vaak moeite mee hebben vanuit een aangeleerd gedrag of uit schaamte of het lastig vinden om je kwetsbaar op te stellen.
Hierdoor groei je juist meer naar elkaar toe en kun je elkaars beste maatjes worden.
Mannelijk Mars en vrouwelijk Venus verenigd is de ideale partner. Dat dit lang niet altijd mogelijk is kunnen we wel herkennen aan de strijd waar velen in leven.

Maar er is hoop, want het is zeker niet onmogelijk om dit voor elkaar te krijgen.
Als je open leert staan voor elkaar en je leert te luisteren naar de woorden achter de woorden dan is er zeker kans op groei en daar gaat het uiteindelijk om.
Samen groeien in bewustzijn en liefde zodat je met elkaar door 1 deur kan blijven gaan als Mars en Venus hun ego hebben afgelegd en elkaar hebben gevonden in totale harmonie.

Als je hierover wilt chatten met mij ben ik bereikbaar bij paragnost-Eddie box 68.

Warme knuffel,
Elisa-Lis