Paragnost Eddie & Consulenten

Mag ik even je aandacht?

Mag ik even je aandacht?Even een belangrijk dingetje. Energie werkt naar 2 kanten uit. Ik heb het al een aantal keer in een blog aangegeven, dat energie zowel werkt op positieve aandacht als op negatieve aandacht. Het is dan ook energie die jij in beweging zet. En je geeft aandacht aan beide.
Stel je hebt een aantal zaken die heel goed gaan in je leven en er is één ding wat maar niet van de grond wil komen. Je focus ligt dus voortdurend op dat ene ding, en daardoor laat je steeds je energie weglekken naar dat ene ding. Hierdoor gaan uiteindelijk ook de andere dingen in je leven minder goed omdat je daar minder energie instopt.
Andersom is het zo, dat als je positieve aandacht geeft aan wat wel goed loopt je ook de andere dingen wat positiever kan benaderen. Hoe dat kan? Dat is de wet van oorzaak en gevolg. Maak het maar belangrijk dan groeit het en je trekt uiteindelijk ook de andere dingen mee.
Tenzij je het op een negatieve manier belangrijk maakt, dan werkt het niet op die manier. Dan trek je juist negatieve dingen aan en zie je dat op een dag op je bordje verschijnen.
Elke gedachte elke uitspraak slingeren we de lucht in, dus ja het komt een keertje terug. Het werkt als een boemerang.
Stel je denkt niet zo best over iemand. Je verwenst diegene en je vindt het maar een verschrikkelijk mens en je heb er geen goed woord voor over. Daardoor kom je dus in een negatieve spiraal.
Wees er dan maar zeker van dat je negatieve energie aantrekt en dat er dus dingen opeens niet meer zo lekker kunnen gaan lopen. ‘’Moet ik dan mezelf inhouden? ‘’Boosheid zal er toch uitmoeten, ‘’ik ga niet op mijn tenen lopen dat is ook niet goed voor mij’’. Misschien is het handig om je gedachten niet altijd zo serieus te nemen?
Relativeren is altijd al een goede zaak, maar momenteel met al die energie op de aarde en mensen die even het loodje kwijt zijn, is het nog handiger om een beetje meer te kijken naar hoe de dingen er werkelijk voor staan. Wij mensen kunnen de onhebbelijke gewoonte hebben om te denken dat wat wij denken dat anderen daar ook zo over denken. Niets is minder waar wat dat betreft. Wij allen hebben een beeld van de werkelijkheid en daardoor is er ook zoveel strijd op het toneel.
We vullen veel in voor de ander, soms wel een heel verhaal en we regisseren ons suf. Hele verhalen gaan door ons hoofd over hoe dingen wel niet zouden moeten gaan en hoe men wel niet met je bezig is en is geweest. Ook zo een mooie dit. Hij/zij zal wel dit of dat hebben gezegd. En wedden dat ze over mij hebben gepraat, ik heb het gevoeld toen ik binnen kwam.
Wat je daarmee in werking zet is dat de energie juist omslaat naar het negatieve. Het wordt gevoed door jouw gedachte. Dus als je inderdaad de kamer binnenkomt met de gedachte dat men over je heeft gepraat en dat men jou ‘’want dat is je gedachte’’ niet moet, dan stuur je dat voor je uit. En zo ontstaat die vervelende sfeer in een kamer vol mensen.
Ook angst kan dit creëren angstgedachte kan ook de oorzaak zijn van een nare sfeer. Mensen zijn nu eenmaal antennes en die kunnen gaan storen als de verkeerde zender wordt opgepakt.
Houd je focus echt alleen maar op zaken die wel goed gaan in je leven en focus vooral in oplossingen. Weet en vertrouw dat er altijd overal een oplossing voor zal zijn. Ook al weet je nu nog niet hoe of wanneer-door vertrouwen te hebben zal er een goede energie met je bezig zijn en daardoor creëer je ook goede dingen in je leven.
Zo kan het negatieve geen kans krijgen om energie bij je weg te zuigen en daardoor maak jij het gebied steeds groter en trek je steeds meer mooie dingen naar je toe.
Oefening baart kunst en je krijgt de dingen niet voor niets. Je kan ook niet in één keer een meester chef zijn daar doe je ook een tijd over.
Leren, creëren, en vasthouden aan je focus dan ben je op weg naar een prettiger leven.

Hartegroet,
Elisa-Lis