Paragnost Eddie en Consulenten

Dagelijkse maanstanden

Dagelijkse Maanstanden

 

Week 20, maandag 11 t/m zondag 17 mei

Maandag, 11 mei. De Maan in waterman maakt ons wat opstandig. Bovendien vormt ze hierbij een oppositie naar Jupiter. We kunnen snel geïrriteerd raken. Het is wel een goede tijd om onze eigen plannen uit te voeren en naar onze intuïtie te luisteren.

Dinsdag, 12 mei. De Maan wisselt van teken en gaat van het sterrenbeeld waterman naar het dromerige teken vissen. Hierbij nadert ze Neptunus. Deze samenstand past wat minder goed bij de Zon, Mercurius en Mars. Het is wel een goede dag om creatief bezig te zijn.

Woensdag, 13 mei. De Maan staat vlak bij Cheiron in vissen en maakt hierbij een vierkant naar Mercurius in tweelingen. Herinneringen kunnen ons even te veel worden, evenals sommige conversaties. Concentreer je op andere zaken.

Donderdag, 14 mei. De Maan gaat van vissen naar ram en hiermee verandert de sfeer behoorlijk. Van rommelig en dromerig worden we ongeduriger en actiever. Hiermee kunnen we ook meer gespannen worden. Het best benutten we deze energie door ijverig bezig te zijn.

Vrijdag, 15 mei. De Maan staat vlak bij Uranus en maakt een mooie driehoek naar Jupiter. We zijn nog steeds in een energieke vibe. Daarnaast hebben we wat minder geduld met onze medemens. Niet omdat we ongevoelig zijn, maar omdat we iets willen bijdragen.

Zaterdag, 16 mei. De Maan staat eind ram en gaat in de loop van de dag over naar het sterrenbeeld stier. Hierdoor begint het weekend langzaam op gang te komen. We zijn wat lui en willen genieten. Het is een goede dag om met vrienden en/of familie gezellig te gaan eten.

Zondag, 17 mei. De Maan midden in het sterrenbeeld stier geeft nog steeds een Bourgondisch tintje aan deze zondag. We hebben geen haast en willen vooral genieten. Het is een uitstekende dag voor een wijntje en een hapje of lekker lui voor de buis.

Maandag, 4 mei. De Maan staat in schorpioen en staat recht tegenover de Zon in stier. Het is Volle Maan en de gevoelens kunnen opgezweept worden. Let op je woorden, want discussies kunnen nu makkelijk ontstaan.

Dinsdag, 5 mei. De Volle Maan is voorbij, maar toch hangt er nog een emotionele sfeer. De Maan staat dicht bij Saturnus en samen maken zij een oppositie naar mars. Dit aspect is goed voor een kort lontje en voor ontevreden gevoelens.

Woensdag, 6 mei. In de ochtend maakt de Maan in boogschutter nog een ongemakkelijk aspect naar Mercurius. Woorden kunnen nu kwetsend overkomen. In de middag wordt de sfeer rustiger. Het is een goed moment om even buiten te gaan wandelen of tuinieren.

Donderdag, 7 mei. De Maan in boogschutter staat recht tegenover Venus, maar maakt daarbij zo’n mooie driehoek naar Jupiter en Uranus, dat wij van deze ongemakkelijke stand weinig last zullen hebben.

Vrijdag, 8 mei. Nog steeds maakt de Maan moeilijke standen door, ditmaal nadert zij Pluto, waarbij de oppositie naar Venus ook nog van kracht is. Deze dagen voelen wij ons wat serieuzer dan anders en wellicht ook wat meer betrokken met liefdeszaken.

Zaterdag, 9 mei. Het weekend belooft soepel te verlopen. De Maan in steenbok heeft de meest moeizame standen achter de rug. Inmiddels maakt zij mooie aspecten naar de Zon en Mars. Het is een goed moment om lekker actief bezig te zijn.

Zondag, 10 mei. De Maan staat vrij van slechte aspecten. Dit staat garant voor een mooie zondag. Hierbij staat de Maan inmiddels in het sterrenbeeld waterman. Het is een goed moment om met creatieve zaken bezig te zijn, of gewoon plezierige dingen te doen.

 

Maandag, 27 april. De Maan staat vlak bij Jupiter en maakt een prachtige driehoek naar Saturnus in boogschutter en Uranus in Ram. Jupiter en de Maan zelf staan hierbij in leeuw. Een mooie stand om onze plannen ten uitvoer te brengen.

Dinsdag, 28 april. Het begin van de morgen verloopt wat stroef. De Maan staat hierbij net in het sterrenbeeld maagd. Meestal levert dit veel activiteit op, maar nu kunnen gevoelens van vermoeidheid juist opspelen.

Woensdag, 29 april. Na de moeilijke stand van gister, staat de Maan weer wat gunstiger medio maagd. Liefdeszaken verlopen wel wat stroef, maar we hebben inmiddels wel weer meer energie. Het is wel een goede dag om dieper op onderwerpen in te gaan en hierover te praten.

Donderdag, 30 april. De Maan eind maagd staat prachtig naar de Maan en Mars in stier Hierdoor kunnen we bergen werk verzetten. Voor liefdeszaken is het nog niet de juiste tijd. Sommige dingen liggen nog steeds gevoelig.

Vrijdag, 1 mei. Met de Maan inmiddels in weegschaal belooft het een prettige ongecompliceerde dag te worden. Je houdt de sfeer gezellig en je hebt meer interesse in het sociale leven. Een dagje shoppen of met vrienden doorbrengen is een goed idee.

Zaterdag, 2 mei. De ochtend begint moeizaam. Hierbij kan een oud patroon opspelen. De middag is zeer geschikt om er een lekker op uit te trekken en de sfeer wat oppervlakkig te houden. Het is een gunstige tijd om te winkelen, uit te gaan of met vrienden op te trekken.

Zondag, 3 mei. De Maan in weegschaal/schorpioen staat prachtig naar Venus in tweelingen. Het accent ligt op liefde. Mercurius staat minder gunstig, dus diepgaande gesprekken zijn af te raden. Gewoon gezellig samenzijn kan al de juiste stemming geven.

©annette kok

Weekhoroscopen week 17, maandag 20 t/m zondag 26 april.

Maandag, 20 april. De Maan in het sterrenbeeld stier, dichtbij Mars en Mercurius geeft ons de energie om lastige zaken grondig aan te pakken. We komen misschien wat moeilijk op gang, maar als we eenmaal bezig zijn, dan gaan we door.

Dinsdag, 21 april. De Maan en Venus sluiten vandaag een verbond. Het is tijd voor romantiek. We hebben nog meer dan anders oog voor schoonheid. Het is een gunstige dag om te gaan shoppen. We kunnen met mooie aankopen voor het huis of voor onszelf thuis komen.

Woensdag, 22 april. De Maan staat nog steeds dicht bij Venus en maakt daarnaast een mooi aspect naar Jupiter. Deze lichtbrengers bij elkaar zorgen voor een liefdevolle en ontspannen dag. Het zou een gunstig moment kunnen zijn om naar de sauna te gaan.

Donderdag, 23 april. De Maan en de Zon verhouden zich onderling gunstig. Dat komt mooi uit, want met de gevoelige stand van de Maan in kreeft kunnen we wel wat positiviteit gebruiken. Het is tijd om een goed gesprek te beginnen.

Vrijdag, 24 april. De Maan staat middenin het sterrenbeeld kreeft. Hierbij maakt ze een oppositie naar Pluto en een vierkant naar Uranus. Er hoeft weinig te gebeuren of we raken uit ons evenwicht. Gelukkig schiet Mars te hulp, dus we kunnen wel lekker actief bezig zijn.

Zaterdag, 25 april. Met een wisseling van teken van de Maan en een vierkant naar de Zon, komt deze zaterdag wat traag op gang. De middag is prima geschikt om eens een lange wandeling samen te maken. Vermijd even pijnlijke onderwerpen.

Zondag, 26 april. Het is een prima dag om eens lekker naar buiten te gaan. Shoppen of een bezoekje aan een terras kan ons in de juiste stemming brengen. Met de Maan en Jupiter naast elkaar zijn we gevoelig voor complimentjes.

©annette kok

Maandag, 13 april. De Maan staat ongunstig naar Mars, maar weer gunstig naar Venus. Wanneer de sfeer vredelievend is, zal er geen vuiltje aan de lucht zijn, maar met ruzie zal de stemming omslaan naar grimmig.

Dinsdag, 14 april. De Maan staat recht tegenover Jupiter. Hierdoor zullen zaken minder voorspoedig gaan. Zoek het geluk in kleine dingen en geniet gewoon van het simpele leven. Sporten is af te raden. Ga daarentegen eens het gesprek aan.

Woensdag, 15 april. Het is een dag om ons rustig te houden. De Maan heeft het niet naar haar zin zo dicht bij Neptunus. Trek jezelf zo nu en dan even terug om dicht bij jezelf te blijven. Ook creativiteit kan goed uitpakken.

Donderdag, 16 april. De ochtend voelt nog wat lastig, maar vanaf het middaguur lukt alles weer beter en kunnen we onze aandacht weer bij onze plannen houden. Maak een plan of probeer de toekomst te visualiseren.

Vrijdag, 17 april. De Maan in ram staat erg gunstig naar Saturnus en Venus. Dit is goed voor romantische zaken. Deze stemming is goed voor romantiek en avontuur. Sporten of lekker buiten bezig zijn is ook een optie.

Zaterdag, 18 april. De Maan staat tussen de Zon en Uranus in. Het is Nieuwe Maan en rond het middaguur voelen we de actieve energie hiervan. We kunnen met succes aan iets nieuws beginnen. Het is een gunstig weekend om over liefdeszaken te praten.

Zondag, 19 april. Evenals gister lijkt alles bespreekbaar. Ook met dierbaren of vrienden over diverse onderwerpen praten kan verhelderend werken. Het is een mooie dag om gezellig samen te zijn of om op visite te gaan of te gaan shoppen.

©annette kok

Maandag, 6 april. De Maan staat oppositie met Mars. Dit geeft altijd wat tegenstrijdige gevoelens. We kunnen ons snel opwinden of onverdraagzame mensen op ons pad krijgen. Met geduld en kalmte valt er veel te voorkomen.

Dinsdag, 7 april. Nu botst de Maan met de planeet van de liefde. Op romantisch vlak kunnen we ons onbegrepen voelen of zelf verkeerd reageren. Lok geen ruzie uit, maar vraag even een time out. Te snel conclusies trekken kan onbedoeld grote gevolgen hebben.

Woensdag, 8 april. Wederom een dag, waarbij we niet echt goed in ons vel steken. We kunnen ons wat neerslachtig voelen of beperkt in dingen die we graag willen doen. Vandaag maakt Jupiter wel een keerpunt en gaat weer direct lopen. Dit trekt meer voorspoed aan.

Donderdag, 9 april. Vandaag kunnen we goed van de weer vooruitlopende Jupiter profiteren en bemerken wij dat bepaalde zaken weer van de grond komen. Er hangt een positieve energie in de lucht. Er kunnen ook goed klusjes gedaan worden.

Vrijdag, 10 april. De Maan eind boogschutter staat gunstig naar de Zon, Uranus en Mercurius. Het is een mooie dag om onze gevoelens te bespreken. Ook plannen maken hoort tot de mogelijkheden. Pas wel op in het verkeer, want we hebben de neiging te hard te rijden.

Zaterdag, 11 april. De Maan staat gunstig naar Mars, waardoor we goed achterstallige klusjes kunnen doen. Daarnaast zijn er diverse slechte aspecten, waardoor we wat humeurig kunnen zijn. Wekomen niet helemaal goed uit de verf.

Zondag, 12 april. Deze zondag is het nog steeds goed om ons rustig te houden. De morgen begint wat moeizaam en naarmate de dag vordert, voelen wij ons steeds beter. Het is een goede dag om te gaan wandelen of sporten, maar pas wel op voor blessures.

©annette kok

Week 14, maandag 30 maart t/m zondag 5 april

Maandag, 30 maart. De Maan staat dicht bij Jupiter en maakt een prachtige driehoek naar de Zon en Saturnus. Hierdoor lijkt het leven wat lichter en durven wij weer plannen te maken voor de toekomst. Er hangt een positieve stemming.

Dinsdag, 31 maart. De Maan in leeuw staat nog steeds erg gunstig. Het is een mooie dag om uit te gaan, zoals een bezoekje aan een restaurant, theater of bioscoop. Ook afspreken met vrienden of familie kan nu heel gezellig worden.

Woensdag, 1 april. De Maan staat gunstig naar Mars, waardoor we wel wat achterstallige klusjes kunnen doen, maar de oppositie met Neptunus vraagt toch alle aandacht. Hierdoor kunnen herinneringen opspelen, waardoor we wat droevig worden.

Donderdag, 2 april. De Maan maakt wederom weer een prachtige driehoek en nu naar Venus en Pluto. Dit is goed voor relationele en romantische zaken. Na gedane arbeid breekt het grote genieten aan. Tijd voor het Bourgondische leven!

Vrijdag, 3 april. Met een wisseling van teken gaat de Maan in de loop van de ochtend van de maagd naar de weegschaal. Dit is even een omslag, waarbij oude kwesties weer op kunnen spelen. We hebben het gevoel geen grip op de situatie te hebben.

Zaterdag, 4 april. Vandaag vindt er een Maaneclips plaats. Deze is totaal en alhoewel wij hem niet kunnen zien, zullen wij hem wel voelen. Veel oud verdriet komt naar boven. We kunnen in beslag genomen worden door gevoelens van chaos en verdriet.

Zondag, 5 april. Na de intensieve Maaneclips van zaterdag komen we langzaam bij van alle emoties. De sfeer is nog steeds niet helemaal goed. Daarom is deze dag geschikt om vooral lui en gezellig door te brengen met onze dierbaren.

©annette kok

 

Weekhoroscopen week 13, maandag 23 t/m zondag 29 maart

Maandag, 23 maart. Met de Maan dichtbij Venus in het relaxte sterrenbeeld stier gaat de week langzaam van start. We willen meer genieten en hebben oog voor schoonheid. Het is een goede dag om later op de avond samen met geliefden door te brengen onder het genot van een hapje en drankje.

Dinsdag, 24 maart. De Maan staat eind stier en maakt overwegend gunstige aspecten. De sfeer is nog steeds gemoedelijk en rustig. We kunnen ons zelfs wat lui of vermoeid voelen. Later op de dag worden we actiever en zelfs wat rusteloos.

Woensdag, 25 maart. Met de Maan in tweelingen kunnen we ons wat druk in ons hoofd voelen. Herinneringen spelen op, waardoor we met onze gevoelens alle kanten op geslingerd worden. Praten hierover kan weerstand oproepen. Accepteren en loslaten is het motto.

Donderdag, 26 maart. De Maan staat nog steeds niet goed naar communicatieplaneet Mercurius. Vraag zo nu en dan even een time out om niet in vervelende discussies te belanden. Benut liever de mooie energie van de Zon in ram.

Vrijdag, 27 maart. De Maan staat in het gevoelige teken kreeft en maakt een slecht aspect naar de Zon. Dit kan ons wat kriegelig maken. Daarnaast maakt de Maan een mooi aspect naar Neptunus en dat is weer goed voor onze intuïtie.

Zaterdag, 28 maart. Wederom een wisselende dag met de Maan in kreeft met een vierkant naar Uranus, maar weer een driehoek naar Cheiron en Mercurius. Benut deze dag om te shoppen of om een goed gesprek te voeren.

Zondag, 29 maart. De Maan staat inmiddels in leeuw en nadert Jupiter. We voelen ons lekker optimistisch en hebben zin om er iets feestelijks van te maken. Het is een mooie zondag voor visite of om uit te gaan.

©annette kok

Weekhoroscopen week 12, maandag 16 t/m zondag 22 maart

Maandag, 16 maart. De Maan wisselt van sterrenbeeld en gaat over van steenbok naar waterman. Onze gevoelens staan onder hoogspanning. We kunnen zelfs wat opstandige gevoelens hebben. Let op je intuïtie, want die werkt uitstekend.

Dinsdag, 17 maart. De Maan staat nog steeds in waterman. We kunnen mooie inzichten krijgen. Bovendien staat de Maan mooi naar Mars toe, waardoor we flink kunnen aanpakken. Het is een goede dag om klusjes af te maken of om lekker buiten bezig te zijn.

Woensdag, 18 maart. Met de Maan vlakbij Neptunus en Cheiron in vissen voelen we ons wat dromerig en vreemd. We kunnen overvallen worden door herinneringen en de stemming is wat gevoelig of weemoedig.

Donderdag, 19 maart. De Maan staat samen met Mercurius en Cheiron in vissen. Dit is een goede stand voor spirituele, maar ook voor communicatieve zaken. Zaken kunnen wel wat overdreven worden, dus blijf met je voeten op de vloer.

Vrijdag, 20 maart. Het is Nieuwe Maan en zij maakt een prachtige driehoek naar Jupiter en Saturnus. In de morgen is er een Totale Zoneclips van 09.30 tot 11.45. Gebruik wel een eclipsbrilletje om hiernaar te kijken.

Zaterdag, 21 maart. Vandaag vindt de Lente equinox plaats. Dag en nacht zijn nu even lang, doordat de Zon loodrecht op de evenaar staat. De Maan staat dicht bij Uranus, waardoor zaken wat rommelig of chaotisch aanvoelen.

Zondag, 22 maart. De Maan staat vlak bij Venus. Dit is een mooie romantische stand p deze zondag. Het is een gunstige dag om visite te ontvangen of op visite te gaan. Ook voor shoppen is het een goede dag.

©annette kok

 

 

Weekhoroscopen week 11, maandag 9 t/m zondag 15 maart

Maandag, 9 maart. De Maan wisselt van teken en gaat van libra naar scorpio. Hierdoor wordt ook de sfeer intenser. Intussen wordt er een mooi aspect gemaakt met Mercurius. Het is een goede tijd om zaken bespreekbaar te maken.

Dinsdag, 10 maart. Met de Zon en Maan in watertekens wordt de stemming gevoeliger. We kunnen betekenisvolle dromen hebben en ook onze intuïtie werkt uitstekend. Herinneringen kunnen opspelen en ons uit het evenwicht brengen.

Woensdag, 11 maart. De Maan eind schorpioen staat nog wel gunstig naar de Zon, maar maakt geen goed aspect naar de communicatieplaneet Mercurius. Ga liever geen discussies aan, want we zijn niet verdraagzaam genoeg.

Donderdag, 12 maart. De Maan staat samen met Saturnus. Dit werpt een lichte schaduw over de dag. We kunnen deze energie ook benutten om een blik naar binnen te werpen en te kijken waar wij ons verantwoordelijk voor voelen en waarvoor niet.

Vrijdag, 13 maart. Met de Maan in boogschutter is het een prima dag om wat aan sport te doen of buiten te gaan wandelen. De Maan maakt overigens een prachtige driehoek naar Mars en Jupiter. Dit is gunstig voor onze energie.

Zaterdag, 14 maart. De Maan staat inmiddels in steenbok en maakt een mooi aspect naar Venus. Het weekend kan romantisch van start gaan. Deze energie kan ons ook de avond vergezellen, alhoewel er vanuit Mars en Pluto spanning kan ontstaan.

Zondag, 15 maart. De ochtend gaat wat stroef van start. In de middag neemt de spanning af en zijn we weer in voor gezellige momenten met dierbaren of vrienden. Het is een goede dag om te ontspannen en even geen plannen te maken.

©annette kok

Week 10, maandag 2 t/m zondag 8 maart

Maandag, 2 maart. De Maan staat prachtig en maakt een mooie driehoek naar Saturnus, Uranus, Mars en Venus. Dit is gunstig voor liefdeszaken, maar omdat Mercurius buitenspel staat zal de communicatie minder goed verlopen.

Dinsdag, 3 maart. De Maan staat heel dicht bij Jupiter en samen botsen ze met de handels en communicatieplaneet Mercurius. Hierdoor zijn zaken wat minder goed bespreekbaar. In de avondlucht kunnen we de Maan en Jupiter met het blote oog onderscheiden.

Woensdag, 4 maart. De Maan gaat in de loop van de dag het gedienstige sterrenbeeld maagd in. De energie voelt nu wat rustigere en het is een geschikte dag om klusjes te doen en oude projecten af te maken.

Donderdag, 5 maart. Met een oppositie naar Neptunus en Cheiron en de Zon kunnen wij ons wat uit onze doen voelen. Het is Volle Maan. Hierbij kunnen oude gevoelens van verdriet opspelen. Herinneringen kunnen ons even uit het veld slaan.

Vrijdag, 6 maart. Met de Maan voorbij de Volle Maansstand voelen wij ons al wat prettiger. De druk is er af en we durven weer meer vooruit te kijken. Het is een geschikte dag om met familie, dierbaren en/of vrienden op te trekken. Ook shoppen kan plezier geven.

Zaterdag, 7 maart. De Maan staat in weegschaal. We hebben wat minder zin om thuis te blijven zitten. We willen er op uit trekken en ons tussen de mensen begeven. Winkelen of een terrasje pakken bevalt ons nu beter.

Zondag 8 maart. De Maan staat nog steeds in het vrolijke sterrenbeeld weegschaal, alhoewel er nu meer spanning is vanwege de oppositie met Venus, Mars en Uranus. We moeten een beetje op ons tellen passen, want een ruzie kan zo ontstaan.

©annette kok

 

Week 9, maandag 23 februari t/m zondag 1 maart

Maandag, 23 februari. Met de Maan in het sterrenbeeld stier komt de week traag op gang. We kunnen ons wat vermoeid voelen en de avonden zijn prima geschikt om lekker lui op de bank naar de tv te kijken.

Dinsdag, 24 februari. De Maan staat nog steeds in het teken stier. Het vierkant naar Jupiter kan ons wat vermoeid doen voelen. We voelen ons nog het beste bij een gezellig dinertje of een dagje winkelen of gezellig met vrienden doorbrengen.

Woensdag, 25 februari. De Maan in tweelingen staat prachtig naar Venus en Mars. Hierdoor kunnen liefdesgevoelens mooi tot uiting komen. Verder maakt de Maan een vierkant naar de Zon en Neptunus. Hierdoor kan men in jouw omgeving iets te heftig reageren.

Donderdag, 26 februari. De Maan in Gemini voelt zich vandaag een stuk beter door het mooie aspect naar Mercurius, Venus, Mars, Uranus en Jupiter. Deze dag belooft wat en door de prachtige planeetstanden kan onze dag bijna niet meer stuk.

Vrijdag, 27 februari. De Maan eind tweelingen maakt hoegenaamd geen aspecten. Een rustig dagje, waarbij we ons beter niet al te druk moeten maken. Stilte voor de storm, want in de avond beweegt de Maan naar het gevoelige teken kreeft toe.

Zaterdag, 28 februari. De Maan staat inmiddels in het sterrenbeeld kreeft. Hierbij wordt er wel een mooi aspect naar de Zon gemaakt. We kunnen wat gevoeliger en intuïtiever zijn. Let op dromen, want die kunnen betekenisvol zijn.

Zondag, 1 maart. De Maan staat heel mooi naar Neptunus, de Zon en Cheiron toe. Dit is goed voor onze creativiteit. De Maan staat niet zo heel gunstig naar Venus en Mars, waardoor de romantiek ver te zoeken is. Houd het vriendschappelijk.

©annette kok

Week 8, maandag 16 t/m zondag 22 februari

Maandag, 16 februari. De Maan dicht bij Pluto zorgt eerst voor wat frustratie en spanning. In de middag nemen gevoelens van ongenoegen af. ’s Avonds zij we in de gelegenheid om eens een goed gesprek op te starten.

Dinsdag, 17 februari. De Maan staat aligned met Mercurius. Dit is een prima dag om over onze gevoelens te praten. Samen met onze dierbaren kunnen we toekomstplannen maken. Daarna kunnen we al tot actie overgaan.

Woensdag, 18 februari. Het wordt weer Nieuwe Maan en we voelen nu reeds de energie, temeer omdat er eerst een oppositie met Jupiter gevormd gaat worden. We voelen ons onrustig en gespannen tot zelfs gefrustreerd.

Donderdag, 19 februari. De Maan heeft inmiddels de Nieuwe Maan achter de rug. Helaas vormt de samenstand met Neptunus vierkant Saturnus een trigger om oude pijnen her te beleven. Het is een prima dag om oud zeer los te laten.

Vrijdag, 20 februari. De Maan is voorbij Cheiron en de spanningen vallen van ons af. We kunnen weer plannen gaan maken en vooruit kijken. Het belooft een goed begin van het weekend te worden, waarbij gezellige evenementen op de agenda staan.

Zaterdag, 21 februari. De Maan staat samen met Mars en maakt gunstige aspecten. We kunnen nu uitgestelde klusjes mooi afmaken. Het geeft ons wat meer energie. Het is ook een prima dag om lekker naar buiten te gaan. Hier hoort shoppen ook bij.

Zondag, 22 februari. De Maan staat in honderd twintig gradenaspect naar Jupiter en dat geeft een optimistische stemming. Zeker na het conflict van kort daarvoor, toen de Maan samen met Uranus het vierkant naar Pluto maakte.

©annette kok

 

Maandag, 9 februari. De Maan vak bij de Node maakt een mooi aspect naar Jupiter. We zijn in een optimistische stemming en hoopvol gestemd. Het zou een mooie dag zijn om te winkelen of om in onze vrije tijd naar familie of vrienden te gaan.

Dinsdag, 10 februari. De Maan wisselt in de morgen van teken en verdwijnt uit weegschaal om het sterrenbeeld schorpioen in te gaan. Hierdoor wordt de energie wat zwaarder en vatten we zaken serieuzer op. Wel een goede tijd voor onze intuïtie.

Woensdag, 11 februari. De Maan staat nu middenin het teken schorpioen, maar maakt wel uitstekende aspecten naar Mars en Pluto. Fysiek kunnen we hiervan profiteren en eens flink onze armen uit de mouwen steken.

Donderdag, 12 februari. De Maan nadert de planeet Saturnus. Normaal gesproken tempert deze planeet onze vreugde, maar door de fijne aspecten naar Mars en Pluto kunnen we hier heel goed mee omgaan. Het is een dag om oude pijn los te laten.

Vrijdag, 13 februari. De Maan is net voorbij Saturnus. In de ochtend kunnen we nog wat hinder ondervinden van deze zware energie, maar in de middag vormt de Maan een prachtige vuurdriehoek naar Jupiter en Uranus en dat is genieten.

Zaterdag, 14 februari. De Maan staat iets minder geschikt naar planeet Mars, waardoor we vooral voorzichtig moeten zijn in het verkeer en tijdens het sporten. Daarnaast maakt ze nog een goed aspect naar Jupiter. Hierdoor voelen we ons blij, maar overschatten we ons wellicht.

Zondag, 15 februari. De Maan beweegt naar planeetgigant Pluto toe en dat is altijd een beetje oppassen geblazen. Ondanks het feit dat Pluto klein in massa is, is de uitwerking heel groots. Gelukkig krijgen we hulp in de vorm van het mooie aspect van de Zon.

©annette kok

Maandag, 2 februari. De Maan staat in het teken kreeft. In dit sterrenbeeld voelt de Maan zich helemaal thuis. We willen het gezellig maken en zoeken vrienden of familie op. Het wordt een dag met een lach en een traan.

Dinsdag, 3 februari. De Maan staat dicht bij Jupiter en samen maken ze een oppositie met Mercurius en de Zon. Het wordt Volle Maan en dat voelen we. Het houdt de gemoederen bezig. We kunnen ons onrustig of opstandig voelen of zelfs emotioneel.

Woensdag, 4 februari. De Maan heeft zojuist een heftige Volle Maan achter de rug. We moeten nog even bijkomen van deze heftige energie. In de middag vinden we meer rust en krijgen we fysiek weer meer energie.

Donderdag, 5 februari. De Maan vormt een vierkant met Saturnus en staat daarnaast oppositie met Venus. Dit kan een wat nare energie geven, waarbij we op liefdesgebied wat gevoelig zijn. Vraag even om een time out.

Vrijdag, 6 februari. Ditmaal maakt de Maan een oppositie met Mars, maar staat gelukkig gunstig naar Pluto. Deze stand kan wat onrust of pech geven in het verkeer. Pas op voor ongelukjes en houd je aan de snelheidslimiet.

Zaterdag, 7 februari. De Maan wisselt rond de middag van teken en gaat van de Maagd naar het sterrenbeeld weegschaal. We beginnen de zaterdagmorgen rustig. We kunnen nog wel wat klusjes afronden. De middag en avond zijn geschikt voor visite of uitgaan.

Zondag, 8 januari. De Maan staat vlakbij de Node en samen maken ze een mooi aspect naar Mercurius. Dit is een mooie gelegenheid om onze toekomstplannen te delen met onze dierbaren. Ook visites kunnen in de smaak vallen. Ook goed om herinneringen op te halen!

©annette kok

Maandag, 26 januari. De Maan staat in het teken ram en maakt daarbij een prachtige driehoek naar Jupiter. Zo dicht bij Uranus kunnen er nu mooie nieuwe plannen opgestart worden. Het belooft een actieve dag te worden.

Dinsdag, 27 januari. De Maan staat vandaag in het teken stier. De energie is nu veel rustiger en ook wij willen het kalmer aan doen. Met een mooi aspect naar Pluto kunnen we er een rustige dag van maken, waarbij het accent ligt op genieten.

Woensdag, 28 januari. De Maan staat nog steeds in de stier, maar voelt zich minder goed onder het slechte aspect naar Jupiter. We zijn wat voorzichtig en dat kan op zich geen kwaad. Het mooie aspect naar Cheiron, Mars en Neptunus stelt ons in staat oude zaken los te laten.

Donderdag, 29 januari. De Maan staat in het vrolijke teken tweelingen, waarbij de Zon middels een goed aspect zijn steentje bijdraagt. Tijd voor gezelligheid en leuke ontmoetingen of visites. Toch kan er een serieuze ondertoon zijn.

Vrijdag, 30 januari. Met merendeels gunstige aspecten naar de Maan belooft het vandaag een prettige dag te worden. Het lijkt ons mee te zitten. De avond is geschikt voor ontspanning en gezelligheid.

Zaterdag, 31 januari. De Maan begeeft zich rond het middaguur naar haar eigen teken, de kreeft. Hierdoor kan het weekend wat sloom op gang komen. We kunnen ons wat slap of emotioneel voelen. De middag en avond is zeer geschikt voor familiedinertjes.

Zondag, 1 februari. De Maan trotseert een oppositie met Pluto. Dit kan even beklemmend voelen. Oude zaken spelen op. Het mooie aspect naar Mars geeft ons wel de mogelijkheid om oud zeer los te laten.

©annette kok

 

Maandag, 19 januari.

De Maan staat dicht bij Pluto en voelt zich hier niet zo gemakkelijk onder. Iets dringends kan onze aandacht vragen. Eigenlijk willen wij zaken heel anders gaan aanpakken, maar weten nog niet hoe.

Dinsdag, 20 januari.

Het is Nieuwe Maan. Deze stand kunnen wij benutten om een nieuw plan te maken en eens na te denken hoe we bepaalde zaken in de toekomst willen hebben. Nieuwe initiatieven krijgen de kracht van de Nieuwe Maan mee.

Woensdag, 21 januari.

Na de intense Nieuwe Maan in waterman kunnen we even tijd nodig hebben om op gang te komen. We hebben mooie nieuwe inzichten verkregen en zoeken naar een weg om deze toe te gaan passen. De dag komt rustig op gang.

Donderdag, 22 januari. We zitten in een wat vreemde energie, waarbij we ons geïrriteerd of verward kunnen voelen. Dit is onder de stand van de Maan heel begrijpelijk. De positie van de Maan geeft wat wrijving dicht in de buurt van Neptunus.

Vrijdag, 23 januari.

De Maan heeft wat kritieke punten gepasseerd en conjuncties met planeten achter de rug. Hierbij was de invloed van de Maan tegenover Jupiter goed te voelen. Inmiddels staat zij eind vissen en wordt het allemaal wat rustiger.

Zaterdag, 24 januari.

De Maan maakt rond het middaguur de oversteek van het teken vissen naar de ram. Dit is een prima stand om het weekend lekker lui en dromerig te beginnen en in de middag achterstallige klusjes aan te pakken.

Zondag, 25 januari.

Met de Maan gunstig naar Mercurius is het een goede dag om visites af te leggen en gezellig met elkaar te babbelen. Er zit wel een addertje onder het gras, want de conjunctie naar Uranus kan onverwachte emoties omhoog halen.

©annette kok
Maandag, 12 januari. De Maan staat bij de Node in weegschaal. Dit is een mooie stand, waarbij we meer oog hebben voor de ethische kant van de dingen. We hebben meer zin om zaken fraaier te maken en ons mooi aan te kleden.

Dinsdag, 13 januari. De Maan staat wat onrustig naar de Zon toe. Hierdoor kunnen we ons wat verward voelen en niet goed weten hoe en wat te kiezen. We kunnen ons suf piekeren en er toch niet uit komen.

Woensdag, 14 januari. De Maan in het heftige teken schorpioen kan onze emoties opzwepen. Doordat de Maan overwegend gunstig staat pakt dit goed uit waardoor er ook een erotische sfeer kan ontstaan. Ook goed voor de intuïtie.

Donderdag, 15 januari. De Maan staat nog steeds in schorpioen, maar doordat ze op Saturnus afstevent ontstaat er een serieus kantje. We worden op onze verantwoordelijkheden gedrukt en zijn ons bewust van onze daden.

Vrijdag, 16 januari. In de ochtend staan de Maan en Saturnus aligned in boogschutter. Een mooi aspect naar de Zon maakt er een mooie dag van, maar het negatieve aspect naar Mars, Neptunus en Cheiron kan wat pijnlijke zaken aan het licht brengen.

Zaterdag, 17 januari. Met de Maan in boogschutter kunnen we de zaterdag mooi benutten om naar buiten te gaan en wat te ontspannen in de natuur. De Maan staat vrij van slechte aspecten, dus belooft het een mooi begin van het weekend te worden.

Zondag, 18 januari. Rond het middaguur wisselt de Maan van teken en gaat over van de boogschutter naar de steenbok. Hierdoor worden we iets serieuzer. Mochten er nog klusjes wachten dan kunnen we die in de middag mooi volbrengen

©annette kok

Maandag, 5 januari. De Maan in kreeft staat ongunstig. In de vroege ochtend is er een Volle Maan. Deze kan nog emotioneler voelen dan anders, want de Maan staat hierbij in haar eigen teken, waardoor gevoelens opgezweept worden.

Dinsdag, 6 januari. Na de heftige Volle Maan van gister kunnen we even bijkomen van alle gevoelens die door ons heen zijn gegaan. Het is een stukje verwerking en loslating. De Maan staat nog steeds niet gunstig, vooral niet naar Mercurius. Houd gedachten nog maar even voor je.

Woensdag, 7 januari. De Maan in leeuw kan ons wat overmoedig maken. We kunnen ons nu makkelijk overschatten. Besteed liever de tijd nuttig en kijk waar we onze presentatie en voorkomen kunnen verbeteren. Een kappertje is een goed idee.

Donderdag, 8 januari. Met een oppositie naar Mars kunnen we ons boos en teleurgesteld voelen. De Maan staat daarbij eind leeuw en gaat in de avond over naar het teken maagd. We worden weer wat bedachtzamer. Tijd om na te denken!

Vrijdag, 9 januari. De Maan staat in maagd. Dit is een mooie stand om achterstallige klusjes bij te gaan werken. Ook zaken die nauwkeurigheid vereisen kunnen nu heel goed gedaan worden. We willen nu omring worden door eerlijke en betrouwbare mensen.

Zaterdag, 10 januari. Indien we aankopen gaan doen, dan overwegen we om wat meer geld neer te leggen, mits de zaken van uitstekende kwaliteit zijn. We zijn wel een beetje klaar met goedkoop en namaak. Klusjes in huis worden met plezier gedaan.

Zondag, 11 januari. Het is echt een dag om lekker te luieren. We lijken vooral in de ochtend niet vooruit te branden. Het is met de Maan in de middag in weegschaal een prima tijd om visites te ontvangen of zelf op bezoek te gaan.

©annette kok

Weekhoroscopen week 1, maandag 29 december t/m zondag 4 januari

Maandag, 29 december. De Maan staat dicht bij Uranus. Dit brengt altijd wat onrust. Het beste vinden we een uitlaatklep in bezigheden. Misschien hebben we nog wat klusjes te doen, die voor het eind van het jaar af moeten.

Dinsdag, 30 december. De Maan gaat in de morgen over van het sterrenbeeld ram naar de stier. Hiermee verandert de energie van druk en actief, naar gezellig en lui. Prima toch om hiermee het einde van het jaar in te luiden.

Woensdag, 31 december. Op deze laatste dag van het jaar staat de Maan bijzonder gunstig. Er hangt een fijne sfeer, waarbij we integer met elkaar om willen gaan. Gesprekken krijgen een wat serieuzere ondertoon.

Donderdag, 1 januari. De Maan staat heel mooi naar Venus en Mercurius. Dit is gunstig voor de liefde en voor Nieuwjaarsbezoekjes, want de gezelligheid zit er al snel in. Gesprekjes zijn leuk en vallen in goede aarde. Na deze drukke dagen kunnen we wat moeilijk op gang komen.

Vrijdag, 2 januari. Deze dag kunnen we nog benutten om wat verschillende dingen af te wikkelen. Ga hier niet te lang mee door, want de Maan staat niet zo gunstig naar Cheiron en Neptunus. Probeer realiteit en fantasie van elkaar gescheiden te houden.

Zaterdag, 3 januari. Aan de stand van de Maan zal het niet liggen, want die staat bijzonder goed. We kunnen deze dag nog benutten om nog snel even wat af te handelen. Langzaam maar zeker koerst de Maan naar een Volle Maan toe en dan hebben we onze energie nodig voor persoonlijke zaken.

Zondag, 4 januari. Met de komende Volle Maan kunnen we ons behoorlijk emotioneel voelen. Met de Maan in kreeft zullen de tranen sneller vloeien. Herinneringen kunnen ons gauw te veel worden. Geef hier aan toe, want dan komt er weer ruimte voor nieuwe ontwikkelingen.
©annette kok

Week 52, maandag 22 t/m zondag 28 december

Maandag, 22 december.

De Maan staat net na Nieuwe Maan dicht bij Mercurius, Pluto en Venus. Samen staan zij in het sterrenbeeld steenbok. Dit is een interessante stand. Afhankelijk van de geboortehoroscoop ervaren we het als goed dan wel slecht.

Dinsdag, 23 december.

De Maan staat eind steenbok en maakt een mooi aspect naar planeet Saturnus. We hebben het gevoel goed bezig te zijn en kunnen ingewikkelde klusjes nu gedisciplineerd afronden. Pas wel op voor al te perfectionistische trekjes.

Woensdag, 24 december.

In de ochtend van 24 december is de Maan inmiddels het teken waterman ingegaan. Kerstnacht nadert de Maan planeet Mars. Het is een goed moment om wat actie te ondernemen, zoals de Kerstmis bezoeken. We kunnen last hebben van slapeloosheid.

Donderdag, 25 december.

Deze eerste Kerstdag kan actief voor ons beginnen. Velen van ons benutten deze dag om wat achterstallige klusjes te doen in de vroege morgen. In de middag is er meer gelegenheid voor gezelligheid.

Vrijdag, 26 december.

Op deze tweede Kerstdag staat de Maan inmiddels in de vissen en nadert Neptunus en in de avond Cheiron. Het is een mooi moment om herinneringen op te halen. Stel je tijdens het Kerstdiner flexibel op, dan wordt deze dag een feest!

Zaterdag, 27 december.

De Maan staat nog steeds in het teken vissen en maakt een hele mooie verbinding naar de Zon in steenbok. Vandaag kan een mooie mengeling worden van relaxen en nuttig bezig zijn.

Zondag, 28 december.

De Maan begin ram ondervindt wat dualiteit tussen de krachtmeting met de Zon en Saturnus, waar zij respectievelijk ongunstig en gunstig mee staat. Wanneer we kritisch naar ons eigen gedrag durven kijken, kan er toch iets goeds uit voort komen.
©annette kok Week 51, maandag 15 t/m zondag 21 december

Maandag, 15 december. De Maan in weegschaal staat wisselend goed en slecht. Hierdoor kan deze dag als een emotionele achtbaan aanvoelen, terwijl we juist zoeken naar balans. De communicatie kan nu stagneren.

Dinsdag, 16 december. De Maan nog steeds in weegschaal, maakt een conjunctie met de Noordelijke Maansknoop. We kunnen even geplaagd worden door gevoelens van twijfel. Maak even pas op de plaats en bepaal je richting.

Woensdag, 17 december. De Maan staat vrij van slechte aspecten en maakt de overgang van het teken weegschaal naar het sterrenbeeld schorpioen. We ervaren deze woensdag als een fijne dag. We kunnen goed naar onze intuïtie luisteren.

Donderdag, 18 december. De Maan botst met Mars. Hierdoor kunnen wij onze omgeving geïrriteerd reageren. Wanneer je zelf kalm blijft, dan weet je de situatie te kalmeren. Op romantisch gebied kunnen we leuke ervaringen hebben.

Vrijdag, 19 december. Deze vrijdag wordt gevoelsmatig een wat moeilijke dag. Het lijkt allemaal wat minder te lukken en we zijn wat zwaar op de hand. We kunnen troost vinden binnen de familie of het gezin of afleiding zoeken in de natuur.

Zaterdag, 20 december. Na de zware Maanstand van gister kunnen we vandaag weer opgelucht adem halen. Deze zaterdag belooft een vrolijke en luchtige dag te worden, waarbij het weekend liefdevol en romantisch van start kan gaan.

Zondag, 21 december. De Maan dichtbij de Zon maakt een mooie vuurdriehoek naar Jupiter in leeuw en Uranus in ram. De sfeer is goed en de [Kerst] stemming begint er goed in te komen. Deze zondag is goed voor uitjes, familievisites en ontmoetingen met vrienden.

©annette kok
De Maanstanden voor: Week 50, maandag 8 t/m zondag 14 december

Maandag, 8 december. Met de Maan in kreeft kan de dag wat emotioneel aanvoelen, maar het biedt ons wel de gelegenheid om oud verdriet los te laten en zodoende te verwerken. Het is een mooie dag om met familie herinneringen op te halen.

Dinsdag, 9 december. De Maan staat nog steeds in het gevoelige teken kreeft, alleen staat zij nu vrij van slechte aspecten. Hierdoor kunnen we genieten van alle goede eigenschappen van de Maan in kreeft, zoals familiezaken, huiselijkheid en gezelligheid.

Woensdag, 10 december. De Maan begin leeuw botst eerst met de energie van Mars in waterman. Onze emoties kunnen een loopje met ons nemen. Gevoelens van boosheid of rebellie zijn nu goed mogelijk.

Donderdag, 11 december. De Maan staat dicht bij Jupiter in leeuw en maakt een prachtige driehoek naar de Zon en Mercurius in boogschutter en naar Uranus in ram. We kunnen deze mooie vuurdriehoek benutten voor nieuwe plannen.

Vrijdag, 12 december. De Maan gaat vandaag over van het teken leeuw naar het sterrenbeeld maagd. Deze wisseling in de middag kan ons wat vermoeid maken. We zijn wat gevoeliger voor indrukken.

Zaterdag, 13 december. De Maan begin maagd staat jammer genoeg negatief tegenover Neptunus en Cheiron. Dit drukt enigszins de stemming en we kunnen ons wat melancholisch voelen. Gelukkig komt er hulp via de planeten Venus en Pluto.

Zondag, 14 december. De Maan staat vierkant naar de Zon. Dit is altijd een wat kritieke stand waarbij we dualiteit binnen onszelf of via anderen kunnen ervaren. We kunnen onder deze omstandigheden beter geen discussie opstarten.
©annette kok

Maandag, 1 december.  De Maan ontmoet Uranus in ram. Het stel staat wel goed samen naar de Zon en Mercurius, waardoor we de energie goed kunnen benutten door nieuwe plannen uit te gaan voeren.

Dinsdag, 2 december. De Maan eind ram maakt een prachtige driehoek naar de planeten Jupiter en Venus. Zodoende wordt er een vuurdriehoek gevormd van resp. de tekens ram, leeuw en boogschutter.

Woensdag, 3 december. We kunnen ons aan het begin van deze dag eerst wat vermoeid voelen. De afgelopen dagen hebben veel energie gekost. We kunnen deze luiheid goed gebruiken door te genieten middels een hapje of een drankje en even ’s avonds even niets te hoeven.

Donderdag, 4 december. De Maan halverwege de stier heeft het prima naar haar zin in dit teken. We maken ons minder druk en stress krijgt vandaag weinig kans. Het is een mooie dag om creatief bezig te zijn.

Vrijdag, 5 december. De Maan begin tweelingen is zeer geschikt op deze Sinterklaasdag, want we kunnen met deze Maanstand genieten van gezelligheid en visite. Na het uitpakken van de cadeaus kunnen er leuke gesprekken ontstaan.

Zaterdag, 6 december. Het is Volle Maan. De Zon staat hierbij in het teken boogschutter en de Maan in het tegenovergestelde teken tweelingen. We kunnen ons wat verward voelen, want aan de ene kant willen we ons afzonderen en ergens zoeken we ook de drukte op.

Zondag, 7 december. De drukte ligt weer achter ons en we kunnen het weer rustiger aan doen. Behalve luieren kan een wandeling in de natuur ook een prima afleiding geven. Toch kunnen onze plannen ook doorkruist worden. ©annette kok Week 48, maandag 24 tm zondag 30 november

Maandag, 24 november =  Het wordt een fris begin van de week; in ieder geval gevoelsmatig. Met de Maan eind boogschutter in een mooie driehoek naar Jupiter en de Maansknoop beginnen we goed gemutst aan de nieuwe werkweek.

Dinsdag, 25 november =  Vandaag kunnen we ons beter even rustig houden, want onze gevoelens kunnen opgezwiept worden vanwege de botsing tussen Pluto en Mars. We kunnen vandaag beslist nergens de humor van inzien.

Woensdag, 26 november =  De zware energie van gister ligt nog wel vers in ons geheugen, maar de sfeer wordt al wat lichter. We hervatten onze dagelijkse bezigheden. De Maan in sextiel naar Mercurius en Saturnus zorgt dat we ook nog eens goede gesprekken kunnen voeren.

Donderdag, 27 november =  De Maan in waterman maakt ons wat opstandig, maar wel op een prettige manier. Toch lopen we wat tegen de maatschappij aan te trappen. Wanneer we iets zoeken, dan kunnen we altijd wel wat aanmerken.

Vrijdag, 28 november =  Onze opstandige houding van gister is wat grimmiger geworden. Sommigen onder ons zijn ronduit chagrijnig. We kunnen met oneerlijkheid te maken krijgen en dat is altijd moeilijk om te verteren.

Zaterdag, 29 november =  Gevoelens van oud verdriet spelen in de ochtend op. Dit kan nog vers in ons geheugen liggen, maar het kan ook een stukje oud zeer zijn. Hierdoor zijn we wat minder scherp en zitten we een klein beetje in onze slachtofferrol.

Zondag, 30 november =  De Maan staat vandaag eindelijk weer gunstig, waardoor het een prettige zondag kan worden en we met plezier dingen kunnen ondernemen. Er lijkt vandaag geen vuiltje aan de lucht. Met de Maan in vissen bekijken we alles een beetje door een roze bril.

©astromedium annette kok

Maandag

17 november. De Maan in maagd staat gunstig naar Zon, Saturnus en Venus. Dit is een bijzonder mooie stand, waarbij we ons rustig en tevreden voelen. We hebben een gevoel van acceptatie en geruststelling.

Dinsdag,

18 november. De Maan bij de Node in weegschaal maakt ons wat twijfelachtig, maar omdat zij mooie aspecten maakt naar Venus kunnen wij deze dag besteden aan gevoelszaken en liefdeszaken.

Woensdag,

19 november. De Maan staat wel gunstig naar Jupiter, waardoor we ons optimistisch en krachtig voelen. Er is echter wel een minpuntje. Het vierkant naar Pluto en Mars maakt ons vandaag wat gespannen en opvliegend. Het lijkt in tegenspraak met elkaar.

Donderdag,

20 november. De Maan in schorpioen zorgt voor een emotionele achtbaan, maar dit keer op een positieve manier. We ontdekken wellicht hartsgeheimen van onszelf of over een ander. Dit kan ook iets uit het verleden betreffen.

Vrijdag,

21 november. We kunnen vandaag een leugen ontdekken en dit willen wij zuiveren. Verbaal staan we sterk en willen we de waarheid naar boven halen. Al met al vinden we het wel een behoorlijk intensieve dag.

Zaterdag,

22 november. Het is Nieuwe Maan in het teken schorpioen/begin boogschutter. De Zon en Maan staan op het punt om van teken te wisselen. Dit geeft een nieuwe intentie aan onze plannen. Fysiek kunnen we ons wat moe voelen.

Zondag,

23 november. Na de Nieuwe Maan van gister kunnen we ons vandaag ontspannen en voelen we ons weer veel beter. Het is een mooie dag om de natuur in te trekken en tijd door te brengen met dierbaren. De Maan staat samen met Venus.

Maandag 10 november, … De Maan maakt een prachtige driehoek in het element water. Ze staat daarbij in het teken kreeft. Dit is haar eigen teken, waardoor gevoelens verscherpt naar buiten kunnen komen.

Dinsdag, … 11 november. De Maan staat nog steeds in kreeft en maakt een driehoek naar de Zon in schorpioen en Cheiron in vissen. We kunnen oude herinneringen goed verwerken om het vervolgens los te laten, wanneer het ons in onze groei belemmert.

Woensdag, … 12 november. De Maan eind kreeft maakt ditmaal een gunstig aspect naar Saturnus en Venus. Dit werkt gunstig door met betrekking tot relationele vraagstukken. Gesprekken hierover moeten nog wel even wachten.

Donderdag, … 13 november. De Maan in het sterrenbeeld leeuw staat alleen gunstig naar Uranus. Dit kan wel voor een actieve en doortastende vibe zorgen. Haar slechte aspect naar de Zon en Saturnus kunnen ons wat humeurig maken.

Vrijdag, … 14 november. De Maan maakt een samenstand met Jupiter. Omdat zij samen niet goed naar de Zon en Saturnus staan kunnen we met oneerlijkheid te maken krijgen of met onredelijkheid. Wij kunnen zelf ook extra gevoelig ergens op reageren.

Zaterdag, … 15 november. De Maan staat een stuk rustiger naar de Zon en Pluto toe. Hierbij staat ze in het nuchtere sterrenbeeld maagd. We hebben wat emotionele dagen achter de rug, maar we kunnen nu weer puin gaan ruimen.

Zondag, … 16 november. De Maan in maagd staat prachtig naar Mars toe. Het is een gunstige dag om vooral actief bezig te zijn. Mochten er nog lastige klussen liggen te wachten, dan kunnen we die vandaag geconcentreerd afronden.

Maandag, 3 november. De Maan staat eind vissen. Dit maakt ons wat gevoeliger voor sferen. We willen dagdromen en plannen maken voor de toekomst. Er is wat minder daadkracht. Zolang onze rust niet verstoord wordt, voelen we ons prima.
Dinsdag, 4 november. De Maan staat samen met Uranus en maakt zich op om een oppositie aan te gaan met Mercurius en de Maansknoop. Dit kan ons verwarren en we raken overspoeld van onrustige gevoelens. Het is moeilijk om te focussen.
Woensdag, 5 november. Er heerst nog steeds chaos in ons hoofd en in onze harten. De Maan maakt zich los van de oppositie naar Mercurius en de Maansknoop. De sfeer kan grimmig en ruzieachtig zijn. Zet deze energie om in fysieke activiteiten in plaats van ruzie.
Donderdag, 6 november. Deze dag komen we iets bij van de intense gevoelens van afgelopen dagen, maar nog steeds kan er onderhuids woede of frustratie spelen. We voelen ons heen en weer geslingerd door onze emoties en met de komende Volle Maan wat in de war en gevoelig.
Vrijdag, 7 november. Na de afgelopen Volle Maan in stier moeten we even bijkomen. We kunnen hierdoor wat meer behoefte hebben aan rust en comfort food. Toch kan bewegen en gezond eten voor een beter gevoel zorgen. Zoek de balans en kies uit beide opties wat.
Zaterdag, 8 november. Na de heftige energie van de afgelopen week met het spanningsveld rond de Maan  zijn we nog niet helemaal klaar met onze maandelijkse Volle Maansproces. Ditmaal botst de Maan met Neptunus, waardoor we ons wat verward kunnen voelen.
Zondag, 9 november. De Maan staat midden tweelingen en staat eindelijk vrij van negatieve aspecten. Hierdoor kan deze zondag een gezellige dag worden. Het is een geschikt moment om visites te doen en over ditjes en datjes te praten.

Maandag, 27 oktober. De Maan in boogschutter maakt een mooie vuurdriehoek naar Jupiter en Uranus. Hierdoor zit het wel goed met onze gevoelens en voelen we ons prettig en actief. Er heerst een optimistische stemming.

Dinsdag, 28 oktober. Met de Maan dichtbij Mars en Pluto kunnen we ons wat opstandig voelen. We raken snel op onze teentjes getrapt of merken dat bij anderen. Er kunnen ontactische opmerkingen geplaatst worden. Het is een goede dag om te sporten.

Woensdag, 29 oktober. De Maan staat vandaag nog onder invloed van Pluto. Deze twee planeten gaan niet zo goed met elkaar. Gevoelens van machteloosheid, maar ook herinneringen kunnen opspelen. Ook deze dag gaat weer voorbij. Zoek afleiding.

Donderdag, 30 oktober. De Maan wisselt rond het middaguur van teken en verlaat het sterrenbeeld steenbok om in het teken waterman binnen te draaien. hierdoor en vanwege de zware stand van gister voelen we ons aanvankelijk wat mat. Later verbetert dit en worden we actiever.

Vrijdag, 31 oktober. De Maan in waterman maakt ons wat impulsief. Vooral omdat er weinig gunstige aspecten voorkomen. We kunnen beter even tot tien tellen of goed na denken voor we iets zeggen of doen. Het kan niet zo goed overkomen.

Zaterdag, 1 november. De Maan staat dicht bij Neptunus, maar wel heel erg mooi naar de Zon, Venus, Mars en Pluto toe. We kunnen wat weemoedige gedachten of herinneringen hebben, maar toch kunnen we hier goed mee omgaan. Deze dag is goed geschikt voor creatieve doeleinden.

Zondag, 2 november. We voelen ons wat dromerig en deze zondag kunnen we benutten om wat te lanterfanten, te dagdromen of creatieve dingen te doen. De sfeer is wat mysterieus. Je met spirituele zaken bezig houden kan mooie inzichten geven.

©annette kok

De Maanstanden voor: Week 43, maandag 20 tm zondag 26 oktober

Maandag 20 oktober.

De Maan staat ongunstig naar Mars. Hierdoor kunnen we moeilijk op gang komen en ook wat minder lekker in ons vel zitten. Misschien voelen we ons zelfs wel wat boos. Gelukkig maakt de Maan wel een goed aspect naar Saturnus, zodat we toch de juiste stappen zetten.

Dinsdag 21 oktober.

De Maan is zojuist het sterrenbeeld Weegschaal binnengekomen en staat slecht naar Pluto. Er komt weinig uit onze handen en we voelen ons onder druk gezet. Later in de avond zijn we meer hoopvol gestemd.

Woensdag 22 oktober.

De Maan in Weegschaal staat dan wel recht tegenover Uranus, maar voelt zich wel gesteund door de Zon, Mercurius en Venus. We denken na over onze plannen en willen een nieuwe start maken.

Donderdag 23 oktober.

In de avond rond 23.49 uur vindt er een gedeeltelijke Zonsverduistering plaats. In onze regio is dit helaas niet zichtbaar, maar we kunnen deze invloed wel voelen. We kunnen ons wat onrustig voelen.

Vrijdag 24 oktober.

Na de gedeeltelijke Zonsverduistering van gister kunnen we vandaag vastberaden zijn om ergens onze schouders onder te zetten. Hierbij kunnen we een mooi inzicht hebben gekregen hoe we het gaan aanpakken.

Zaterdag 25 oktober.

Na de euforische dag van gister volgt er vandaag helaas een klein dipje. We zijn wat meer in onszelf gekeerd en bekijken onze nieuwe plannen met meer [zelf]kritiek. De Maan dichtbij Saturnus zorgt voor deze kopzorgen.

Zondag 26 oktober.

De Maan staat in Boogschutter. Dit is een goede stand om vooral flink werk te verzetten of eens lekker de natuur in te gaan. Hierdoor kunnen eventuele muizenissen snel naar de achtergrond geschoven worden.

©annette kok

Week 42, maandag 13 tm zondag 19 oktober

Maandag 13 oktober. De Maan maakt een wisseling van het teken Tweelingen naar het sterrenbeeld Kreeft. Hierdoor kunnen wij in de avond overspoeld worden door gevoelens waar we ons in eerste instantie geen raad mee weten.

Dinsdag 14 oktober. De Maan staat nog steeds in het gevoelige teken Kreeft. We durven wat minder risico te nemen en we voelen wat meer behoefte om de gezelligheid en veiligheid thuis op te zoeken. Haar goede aspectering zorgt er wel voor dat we het gezellig hebben.

Woensdag 15 oktober. De Maan eind Kreeft heeft het nog steeds zwaar te verduren wat betreft ons gevoelsleven. Het gunstige aspect naar Saturnus wat zij maakt zorgt er wel voor dat we de situatie eerlijk willen beoordelen, ondanks het feit dat we ons er ongemakkelijk onder voelen.

Donderdag 16 oktober. De Maan draait het sterrenbeeld Leeuw in. Vaak wordt er beweerd, dat dit een gunstige stand is om naar een kapper of een schoonheidsspecialiste te gaan. Het is een gunstige stand om aan ons uiterlijk te besteden.

Vrijdag 17 oktober. De Maan staat heel gunstig bij Jupiter; samen staan zij in het teken Leeuw. Dit geeft ons een natuurlijk charisma en zelfvertrouwen. We zijn in een optimistische stemming, waarbij wij anderen ook hun voordeel gunnen.

Zaterdag 18 oktober. De Maan in Leeuw maakt overwegend goede aspecten en is onderdeel van een mooie vuurdriehoek met Mars en Uranus. Dit vraagt om actie. We kunnen deze energie heel goed gebruiken om onze doelen te halen.

Zondag 19 oktober. De Maan inmiddels in Maagd voelt zich eerst wat ongemakkelijk tegenover Neptunus. We kunnen door herinneringen of nare dromen geplaagd worden. Met deze energie kan het helpen om even de natuur in te gaan of door lekker creatief bezig te zijn.

Week 41, maandag 6 t/m zondag 12 oktober

Maandag 6 oktober:

De Maan dichtbij Cheiron in het toch al wat emotionele sterrenbeeld Vissen maakt het ons moeilijk. Er kunnen wat traantjes vloeien of we worden geplaagd door oude herinneringen. Toch lucht dit ook weer op.

Dinsdag7 oktober:

De Maan draait vandaag het sterrenbeeld Ram in. Er hangt een wat vreemde energie waar we last van kunnen hebben. Velen van ons zullen het rustig aan willen doen. Laat je niet verleiden door discussies.

Woensdag 8 oktober:

Vandaag vindt er een Maaneclips plaats. Daarnaast is het Volle Maan en de emoties kunnen hierbij hoog oplopen. Ga ongemakkelijke situaties zoveel mogelijk uit de weg en lok ook geen ruzie uit.

Donderdag 9 oktober:

Na de heftige Maanstanden van gister moeten we nog even bijkomen. Haar invloed is nog steeds erg voelbaar, want vandaag botst de Maan astrologisch gezien met Mercurius. Nog even rustig aan dus.

Vrijdag 10 oktober:

Het is qua kosmische invloeden nog niet helemaal rustig, maar toch ebben de heftige emoties al wat weg. De Maan staat al wat verder in het sterrenbeeld Stier. We willen genieten en rustig aan doen. Daarbij kunnen we ons hondsmoe voelen.

Zaterdag 11 oktober:

De Maan staat aanvankelijk nog in de Stier, maar gaat in de middag/avond over naar het teken Tweelingen. Het is een gunstige dag voor visite, een Bourgondisch etentje of een bioscoopbezoek:

Zondag 12 oktober:

Eindelijk wordt de energie weer wat lichter en kunnen we weer meer relativeren. Daarom kunnen we mooi genieten van deze mooie zondag. Met de Maan in Tweelingen in een gunstig aspect naar Mercurius kunnen we heel wat afkletsen. ©annette kok Week 40, maandag 29 september t/m zondag 5 oktober

Maandag 29 september. Met de Maan vlak bij de opstandige planeet Mars kunnen we wat opvliegend reageren. Ook kunnen we te hard werken, waardoor we uitgeput raken. De Maan’s mooie stand naar de Zon en Venus maakt gelukkig veel goed.

Dinsdag 30 september. Rond en in de middag maakt de Maan in het sterrenbeeld Boogschutter een prachtige Vuurdriehoek naar de planeten Uranus in Ram en Jupiter in Leeuw. We kunnen deze mooie stand goed benutten door eens flink aan te pakken waar we mee bezig zijn.

Woensdag 1 oktober. De Maan dichtbij Pluto in Steenbok is altijd een wat lastige stand. Vandaag komt er hulp uit de hoek van Mercurius en Neptunus. Praten over hetgeen ons dwarszit kan voor veel opluchting zorgen.

Donderdag 2 oktober. Vandaag laat de Maan een lastige stand achter zich. Zij staat hierbij in het ambitieuze teken Steenbok. We kunnen strenger voor onszelf zijn dan nodig is. Tegen de avond kunnen we hierdoor uitgeteld zijn.

Vrijdag 3 oktober. Deze dag komen we wat moeizaam op gang. De Maan begint in het teken Waterman. Hierbij staat zij heel slecht naar Mercurius, maar goed naar de Zon en Venus. Het kan een gezellige dag worden, maar begin geen moeilijke discussies.

Zaterdag 4 oktober. Op deze dierendag staat de Maan in het dierminnende teken Waterman. Haar mooie aspecten naar de Zon, Venus en Uranus kan voor een hele aangename dag zorgen. Haar oppositie naar Jupiter maakt ons daarentegen ook wat opvliegend.

Zondag 5 oktober. De Maan verlaat het sterrenbeeld Waterman en ruilt dat in voor het teken Vissen. De zondagochtend is prima geschikt om uit te slapen. De middag is weer meer geschikt voor gezellige zaken, zoals visite, een etentje, iets creatiefs of gewoon lekker lezen.

©annette kok

Week 39, maandag 22 t/m zondag 28 september

Maandag- 22 september. De Maan in Maagd wendt zich van haar oppositie af met Neptunus en beweegt nu naar de planeet van de liefde, Venus toe. Hierdoor wordt het in ons gemoed ook een stuk rustiger en hebben wij weer oog voor romantiek.

Dinsdag- 23 september. De Maan staat aligned met Venus en vlakbij de Zon in het sterrenbeeld Maagd. Dit is een prachtige stand om naar onze intuïtie te luisteren. Vandaag is een geschikte dag om prachtige inzichten te krijgen.

Woensdag- 24 september. Het is vandaag Nieuwe Maan. Zowel de Maan als de Zon staan in het teken Weegschaal. Het is een prachtige dag om nieuwe plannen uit te voeren en een start met iets nieuws te maken. Dit kan wel eens helemaal bij je horen.

Donderdag- 25 september. De Maan staat nog steeds in het sterrenbeeld Weegschaal, maar schaart zich nu bij de planeet van communicatie Mercurius. Het is een uitgelezen moment om bepaalde gesprekken te voeren. Stel dit niet uit!

Vrijdag- 26 september. De Maan staat in de ochtend nog in het sterrenbeeld Weegschaal en dichtbij Mercurius. In de middag/avond gaat zij naar het intense teken Schorpioen. Mocht je iets te zeggen hebben tegen iemand, doe dat dan in de ochtend.

Zaterdag- 27 september. De Maan in Schorpioen staat deels goed, maar ondervindt ook mindere aspecten. We kunnen wat humeuriger en somberder zijn dan anders. Probeer je flexibel op te stellen en haal geen oude koeien uit de sloot.

Zondag- 28 september. De Maan heeft haar kritieke ontmoeting met planeet Saturnus bijna achter de rug, maar zij staat nog steeds slecht naar Jupiter. We moeten hier nog even van bijkomen, want de gevoelens kunnen hoog oplopen. ©annette kok

De Maanstanden voor:

Week 38, maandag 15 t/m zondag 21 september

Maandag 15 september. De Maan staat erg gunstig naar Mercurius. Moeilijke gesprekken kunnen nu heel makkelijk gevoerd worden. Stel je flexibel op en houd de onderwerpen wat luchtig, dan kun je heel wat te horen krijgen.

Dinsdag 16 september. De Maan maakt een vierkant naar de Zon, waardoor de dag wat minder soepel verloopt. Dit kunnen we fysiek, maar ook emotioneel merken. Het goede nieuws is wel, dat de Maan een prachtig aspect maakt naar Neptunus. Dit is goed voor inzichten en creativiteit.

Woensdag 17 september. De Maan staat in het emotionele en gevoelige teken kreeft. Hierdoor hebben wij intense gevoelens. We verlangen naar veiligheid en geborgenheid. Gezellig met onze dierbaren. Het mooie aspect naar Venus zorgt voor een romantisch tintje.

Donderdag 18 september. De Maan staat eind kreeft en maakt een gunstig aspect naar de Zon. Gevoelsmatig is het oké, maar omdat de Maan een vierkant maakt naar Mercurius kunnen we beter onze frustraties en irritaties voor ons houden.

Vrijdag 19 september. De Maan staat heel dicht bij Jupiter in het sterrenbeeld leeuw en samen staan zij gewoonweg prachtig naar Mars. Het belooft een mooi begin van het weekend te worden. Dat wordt genieten!

Zaterdag 20 september. De Maan, nog steeds dicht bij Jupiter, staat niet echt slecht, want met haar mooie driehoek naar Uranus mogen we veel nieuwe ideeën ontvangen. Jammer dat het vierkant naar Saturnus ons humeur wat drukt.

Zondag 21 september. De zondag kan wat traag voor ons op gang komen. Met de Maan net in het sterrenbeeld maagd en overwegend ongunstig geaspecteerd, hebben wij niet onze beste dag. Gevoelens van boosheid kunnen opspelen. Communicatie gaat wel lukken, mits diplomatiek! ©annette kok

De Maanstanden voor:

Week 37, maandag 8 t/m zondag 14 september

Maandag 8 september.

De Maan staat heel gevoelig tussen de planeet Neptunus en Cheiron in. Bovendien is er in de nacht van 8 op 9 september een Volle Maan en die kan heel emotioneel worden.

Dinsdag 9 september.

De Maan maakt een mooi aspect naar Mars toe. Hierdoor voelen wij ons lekker energiek en willen we zaken aanpakken. Emotioneel gezien kan het nog een lastige dag worden, vooral omdat de planeet van de liefde Venus moeilijk staat.

Woensdag 10 september.

Venus bereikt een volle oppositie met Neptunus. Op liefdesgebied is dit verwarrend. De Maan bij Uranus oppositie met Mercurius gooit hierbij nog eens extra kolen op het vuur. Ga ruzie uit de weg.

Donderdag 11 september.

Op emotioneel gebied is het nu iets rustiger nu de Maan een mooi aspect maakt naar Jupiter. Hierdoor voelen we ons goed en optimistisch gestemd. De Maan staat in het teken Ram. We kunnen wat actiever zijn dan anders.

Vrijdag 12 september.

Eindelijk breekt er op liefdesgebied een mooie invloed aan. De Maan staat in het sensuele teken Stier en staat in een mooie driehoek naar Venus en Pluto. Dit wordt genieten en belooft een mooi begin van het weekend te worden.

Zaterdag 13 september.

De Maan staat nog steeds in Stier en staat heel mooi naar de Zon toe. Hierdoor hangt er een romantische en goede sfeer. Het is verstandig rustig aan te doen en ook niet al te zware gesprekken te voeren.

Zondag 14 september.

Helaas staat de Maan vandaag niet gunstig. We voelen ons vermoeid en raken snel geïrriteerd. Het is een goede dag om heel rustig aan te doen, want de Maan raakt een vierkant naar Venus, Mars en Neptunus. Oppassen geblazen. ©annette kok

Week 36, maandag 1 t/m zondag 7 september

Maandag 1 september. De Maan staat in de vroege ochtend op een moeilijke positie tussen Saturnus en Mars in Schorpioen is. Hierbij ondervindt de Maan geen gunstige aspecten. De dag komt zeer moeizaam op gang. Pas op voor gevoelens van woede en wraak.

Dinsdag 2 september. Na de moeizame stand van de Maan van gister voelt deze dag als een ware opluchting. We hebben wel veel behoefte aan beweging. Even de natuur in gaan kan ons helpen weer in balans te komen.

Woensdag 3 september. De Maan staat prachtig geaspecteerd in het sportieve teken Boogschutter. We beschikken over energie en zijn optimistisch gestemd. Tegen de avond zijn we nog steeds goed gemutst, maar krijgen we meer oog voor onze verantwoordelijkheden.

Donderdag 4 september. Met de Maan dicht bij Pluto in een slecht ascpect naar Mercurius kunnen we onze tijd beter niet verdoen aan ingewikkelde gesprekken. Haar goede verbinding naar de Zon zorgt ervoor dat we onze handen uit de mouwen willen steken.

Vrijdag 5 september. De Maan in Steenbok staat nog steeds gunstig. We zijn ambitieus en werken lekker door. We willen graag iets bereiken of hogerop komen. Tegen de avond zijn we moe maar voldaan.

Zaterdag 6 september. We hebben waarschijnlijk iets te hard gewerkt en willen nu vooral rustig aan doen. Fysiek is het niet de beste dag voor ons. Even de batterij weer opladen, dan komt alles weer goed. Het is wel een prima dag om lekker bij te kletsen.

Zondag 7 september. We voelen ons baldadig en opstandig. Misschien zijn er vandaag verplichtingen, waar we eigenlijk niet aan mee willen werken, zoals een geplande visite. We hebben veel meer zin om dingen voor onszelf of met dierbaren te doen. Dit is een dilemma. ©annette kok

De Maanstanden voor: Week 35, maandag 25 t/m zondag 31 augustus

Maandag 25 augustus. Vroeg in de middag valt de Nieuwe Maan in het teken Maagd. Tijdens deze Maanstand voelen we meer de behoefte om ons wat terug te trekken en ons te bezinnen op de toekomst. Het is een mooie tijd voor mooie inzichten en nieuwe plannen.

Dinsdag 26 augustus. De Maan staat nog in het ijverige sterrenbeeld Maagd. Omdat de Maan dichtbij Mercurius, de planeet van handel en communicatie staat kunnen we deze stand mooi benutten voor deze gebieden. Dit geldt ook voor administratie afhandelen.

Woensdag 27 augustus. De Maan verlaat in de avond het teken Maagd. We ronden nog wat klusjes af. ’s Avonds draait de Maan het sterrenbeeld Weegschaal in. Tijdens de wisseling van de Maan kunnen we ons wat vermoeider voelen.

Donderdag 28 augustus. De Maan in het sterrenbeeld Weegschaal staat eerst gunstig en zorgt voor een plezierige dag. Laat in de avond staat zij recht tegenover Uranus. Irritaties kunnen nu helaas op de loer liggen.

Vrijdag 29 augustus. Door een slechte positie van de Maan in weegschaal tegenover Uranus kunnen we eerst wat opstartproblemen hebben. Tegen de middag voelen we ons actiever worden en verbetert ook ons humeur.

Zaterdag 30 augustus. De zaterdagochtend is echt geschikt om heel rustig aan te doen en te genieten van het weekend. Zij staat pas in het sterrenbeeld schorpioen. De middag besteden we het liefst actief. De avond belooft romantisch te worden.

Zondag 31 augustus. De Maan bevindt zich op een moeilijke positie in het teken Schorpioen. Zij nadert een paar lastige planeten, namelijk Mars en Saturnus. Het is tijd om knopen te ontwarren en om vooral eerlijk te zijn.

©annette kok