Paragnost Eddie en Consulenten

Maak je leven eenvoudig bijzonder

Maak je leven eenvoudig bijzonderHet einde van de maand mei is in zicht….veel mensen verzuchten vaker ‘ eindelijk is die maand weer voorbij, hoe staat het met juni…’ wordt me gevraagd. Ondertussen ontgaan ons de mooie dingen en wordt voornamelijk gefocust op wat niet goed of minder goed gaat. Transformatie gaat nu eenmaal niet zonder slag of stoot en of we ons nu hierbij blij voelen of boos worden, aanvaarden, accepteren dat er niets verkeerd is aan het leven noch aan jouw leven, accepteren dat je keuzes kan maken die deel uitmaken van je allerhoogste doel en voor je allerhoogste welzijn, en dat andere mensen om je heen hier niet blij mee zijn, laat staan blij met jouw keuzes, is menselijk.

Het is in deze maand heel opvallend dat een aantal mensen de knoop hebben doorgehakt te verhuizen, weg uit de comfortzone, het nog schijnbaar veilige, de ene is verhuisd naar Zweden, weer iemand anders overweegt een tijdje door te brengen in Mexico, een ander verhuist naar Suriname, en nog iemand wil met haar gezin net over de grens van Nederland wonen…wat bijzonder, omdat ik ook doorheen de mooie gesprekken ook heel goed kon voelen dat dit geen ‘ vlucht ‘ is, maar een heel bewuste keuze. Het zijn ook onze gedachten en overtuigingen die ons vertellen…wow, dat is ver weg zeg…en de familie, de vrienden, het werk….tot en met…tja, waarschijnlijk is het een escape . Niets van dat alles. Uiteraard verhuizen voortdurend mensen…van het ene straatje naar het ander, van het ene huisje naar het ander, sommigen in de nabije vertrouwde omgeving en anderen laten het vertrouwde los en gaan een eindje verder of zelfs naar een ander land. Bijzonder moedig vind ik dat. Het ultieme teken van echt te kunnen loslaten. Om je leven tot jouw bijzondere te maken hoef je uiteraard niet te verhuizen.

De kunst is eigenlijk het alledaagse bijzonder te maken…en om dit te kunnen ervaren is het belangrijk de automatische piloot uit te schakelen. Door dit te doen, word je je bewust van je zintuigen. Wat bijzonder dat je ogen je perfect laten zien en kijken, je kan naar de mooie natuurgeluiden luisteren, genieten van zalige stilte, je geniet van lekker eten, je geniet van een aanraking….Zo eenvoudig kan je oefenen in het bijzonder maken van je dagelijks leven.

Is het té gewoon….? Sommige mensen vinden het onzin, het is gewoon, het is te eenvoudig, maar vanwaar komt de gedachte en de overtuiging dat een ervaring pas bijzonder is als het ongewoon is, ingewikkeld…..is het waar dat dit pas dé ultieme voldoening geeft? In mindfulness verwijs ik vaker mensen naar eenvoud, en waar anders kan je die vinden dan in jezelf? Onze zintuigen laten ons elke dag op een verrassende bijzondere manier het leven in vol-heid te ervaren. Hier elke dag aandacht aan geven, hoe bijzonder ons lichaam functioneert als we er elke dag de nodige zorg aan geven…en ik bedoel niet het smeren met de zoveel beloftevolle dure crèmes, ik bedoel evenmin het dagelijks onder de zonnebank vertoeven voor dat bruine kleurtje, ik bedoel evenmin het laten sleutelen aan je lichaam omdat je niet blij bent met jouw lichaam…en hopen dat je leven hierdoor bijzonder wordt, dat je hierdoor een lieve partner zal krijgen, dat je je hierdoor geliefd zal voelen, dat je eindelijk gezien zal worden….Ik voeg hier graag aan toe dat er soms medische ingrepen nodig zijn.

Maak je leven eenvoudig bijzonderJe kan dus vanaf het moment dat je ontwaakt jouw dagelijks leven bijzonder maken, op een eenvoudige manier…wat zeg je tegen jezelf als je in de spiegel kijkt, ook al kom je net je bed uit? Juist….ik zie er niet uit ? Of, hé lieverd, blij je vandaag te zien, goed geslapen?

Ik stel die eenvoudige oefening wel eens voor bij mensen die hun leven helemaal niets vinden, dat er helemaal niets bijzonders is , noch gebeurt in hun leven. Soms krijg ik het antwoord dat ze dit maar stom vinden….’Is dàt de tip die je me geeft, heb je niets anders bijzonder te vertellen Mieke? Ha, bijzonders te vertellen? Hoezo, ik vertel je net iets wat je duidelijk nog niet hebt gedaan…is dàt niet bijzonder? Hier zit vaak iets onder nl in de spiegel kijken als ik net wakker ben, geen gezicht…ik moet eerst mijn gezicht ‘ aantrekken ‘.

Tips om je leven eenvoudig bijzonder te maken? Kies alledaagse handelingen en hou dit een tweetal weekjes vol, tijd dan om weer met andere handelingen je leven als sprankelend en bijzonder te ervaren.

– Een deugddoend bad nemen ( net iets langer dan anders), of een douche met een natuurlijke heerlijk geurende douchecrème nemen ( liefst natuurlijk) of eenvoudig de waterstralen van de douche over je lichaam ervaren
– Tanden verzorgen met meer aandacht dan voorheen
– Je haren met meer aandacht dan voorheen wassen, kammen, verzorgen
– Met aandacht de ontbijttafel dekken en al je zintuigen hierbij betrekken
– Een kopje thee, koffie en heerlijk je zintuigen laten genieten van de heerlijke aromatische geuren en met kleine slokjes je kopje thee, koffie opdrinken.
– Rook jij? Geniet je dan bewust van dat sigaretje of is je sigaret in een mum van een minuut alweer verleden tijd?

Probeer dan meer eens het volgende uit: ( een tip van Osho ( Baghwan) indien je graag wil stoppen met roken) onderzoek het pakje sigaretten ( kleur, vorm, de woorden die op het pakje sigaretten staan…..) neem langzaam en bewust het sigaretje uit het pakje, kijk naar die sigaret, ruik aan die sigaret, onderzoek dit sigaretje met al je zintuigen, neem je aansteker en ook die onderzoek je ook bewust, klaar om je sigaretje aan te steken? Neen, niet direct die sigaret in je mond steken en als gek beginnen lurken aan die sigaret….nu breng je heel langzaam en onderzoekend de sigaret naar je lippen…en proef eens bewust die filter….ok, nu langzaam hopla iets verder zodat je eindelijk kan genieten van je sigaret, langzaam….heel langzaam…is dat een bijzondere ervaring? Misschien niet onmiddellijk want je rookt heel vermoedelijk die sigaret op ‘ automatische piloot ‘.

– Hoe bijzonder was deze ervaring achteraf gezien? Of vond je er niets aan? Ik denk dat iets in je beleving is veranderd….ik weet wel dat mensen die op een bewuste manier willen stoppen met reken de heel eenvoudige manier van Osho succesvol is. Zo bijzonder….sommige mensen vertellen me dat het zelfs geen geld heeft gekost, geen pleisters, geen speciale kauwgom, geen hypnose….ja, zo bijzonder eenvoudig.
– Zing je wel eens….ook al denk je niet te kunnen zingen? Zing je wel, ga dan eens experimenteren met het zingen van boventonen, durf eens het gekende patroon te veranderen
– Aangezien veel mensen over een vaatwasser beschikken, is het ook leuk om samen de afwas te doen .Mensen die samen de afwas doen, hebben na het nuttigen van een maaltijd ook nog een gezellige babbel, contact met elkaar. Ok, lang leven de vaatwasser, zeker in grote gezinnen is dit welkom, het gaat erover even de automatismen te doorbreken en te ervaren hoe bijzonder het is over een vaatwasser te beschikken én hoe bijzonder het is samen de afwas te doen. Bijzonder, niet?

Doorbreek het dagelijks gevoel van sleur door iets helemaal anders te doen, of door iets op een heel andere manier te doen….ik geef soms eens de opdracht aan iemand die vastzit in automatismen, een heel andere weg te nemen naar huis…eenvoudige en simpele tips om je leven op een meer bewuste en aangename manier te ervaren. We zijn ondertussen gewoontemensen geworden door de sterk doorgevoerde automatisering…het is goed om hier stil bij te staan en de verandering zelf te creëren.
Hoe wil jij automatismen ( die je levensvreugde hypothekeren) doorbreken? Waar wil jij meer magie in je leven brengen? Hoe eenvoudig maak jij je leven bijzonder en uniek.

Liefs
Engelenmedium Mieke
www.miekecoigne.com