Paragnost Eddie en Consulenten

Luister naar jezelf niet naar je Ego

Luister naar jezelf niet naar je EgoIeder mens op aarde heeft te leren dat de belangrijkste les is, jezelf weer te vinden en te leren kennen.
Vele mensen lopen vast doordat ze bv luisteren naar mensen vanuit hun omgeving of gewoon omdat ze denken dat ze nooit gelukkig worden en daardoor zichzelf zo vast zetten dat er geen ontsnappen mogelijk lijkt.
Niets is minder waar. Ik zeg wel diverse keren per dag tegen mensen verander je Mindset = je manier van denken.

Het is niet nodig om gedachten vast te zetten in je hoofd want dit vertraagt het groeiproces. We zijn allemaal in meer of mindere mate soms slachtoffer van ons eigen denken.
Omdat we de hele dag bijna niets anders doen dan denken is er vaak geen ruimte om in te dalen in ons ware gevoel.

Wat is dan je ware gevoel vragen mensen mij. Hoe kom ik daar dan bij? Ja lieve mensen dat vraagt oefening. En als ik dat al zeg dan heeft het merendeel van de mensen al geen zin meer om verder te luisteren. En nee er is geen pil voor. Je zal dit echt zelf moeten doen. En weet je het is nog fijn ook als je bezig bent om uit die grijze massa te ontsnappen. En als je dan opeens merkt dat er rust over je heen komt en je voelt je lichaam ontspannen en je krijgt opeens een Zen gevoel dan is daar opeens je ware gevoel als beloning .

Dat is uiteindelijk alles. En geef het een kwartiertje per dag om te beginnen. Wat is nu 15 minuten per dag? Je belt langer met je vriendinnen en daar ben je soms al zo moe van of je staat soms langer in de rij bij de kassa om af te rekenen.
Doe het eens voor jezelf om vanuit je hoofd in je hart in te dalen en geef het ego nu maar eens vrijaf. Je hebt je ego nodig voor je aardse stukken af te handelen en als je het nodig hebt dan kun je het inschakelen. Maar het is niet nodig om elke dag bezig te zijn met de ego-stukken die je als pijn ervaart als verdriet als onzekerheid als angst als haat als jaloezie als boosheid en frustratie.

Dat is helaas nog bij veel mensen aan de orde van de dag. Elkaar met de grond gelijk maken en denken dat ze dat maar ongestraft kunnen blijven doen. Niets is minder waar want in NO-Time krijg je het direct weer op je bordje terug. Universele wetten waar je niets aan kan doen.
Geef het eens een kwartiertje van je tijd als je wilt? En kijk dan eens wat het met je doet. Ik zal de kortste oefening geven die ik zelf ook trouw elke dag doe want ja ook ben een denker daarom pas ik het elke dag toe en binnen de kortste keren voel ik mezelf uit mijn hoofd vertrekken.

Oefening:
Zet je gsm uit en zet bv een witte kaars aan en als je dat prettig vindt een zacht relaxed muziekje.
Zet jezelf op een stoel. Zit rechtop met de voeten plat op de grond.

Visualiseer dat er vanonder je voeten wortels diep de grond in groeien en zet deze wortels diep vast in de aarde.
Blijf rustig ademen. En leg één hand boven je navel en één hand onder je navel. En adem nu naar je handen toe. Rustig adem in door de neus ‘’buik bol’’ en dan adem uit door de mond ‘’dan buik plat’’ .

Doe dit eerst een paar keer heel rustig aan anders kan het zijn dat je wat licht in je hoofd wordt en dat is niet de bedoeling. Dus rustig blijven ademen en voel dan dat je schouders wat gaan zakken en je borst wat meer ontspannen aanvoelt . Adem nog steeds rustig in en uit en blijf zo nog even ademen tot dat je voelt dat je weer wat in je rust bent gekomen. Dan blijf je nog even rustig zitten en beweeg je wat met je voeten en handen rek jezelf even uit boven je hoofd en strek je armen en benen.

Dan doe je nog even je ogen dicht en glimlach dan naar binnen. Dus aks het ware dat je in de spiegel glimlacht naar jezelf maar doe dat dan naar binnen. Dit geeft een heerlijk gevoel van connectie met jezelf.
Drink daarna een glas water om de afvalstoffen weg te laten voeren uit je lichaam en ga dan rustig aan verder met je dag of ontspan verder.

Deze oefening geeft je de rust in je hoofd en daardoor kun je meer relativeren en de illusie doorprikken van het aardse leven. Want waar zijn we met zijn allen mee bezig kun je jezelf afvragen. Doe maar niet want je bent nu net lekker rustig door de oefening.

Geniet van het begin van je nieuwe leven en laat je niets aanpraten waarvan je het gevoel hebt dat het je onrustig of verdrietig maakt als je dat toch voelt zet dan je ego even in de kast op de plank en zeg dan heel simpel…NEE NU EVEN NIET…

Hou het goed voor jezelf en als je eens wilt praten dan kun je mij bereiken op box 68 van paragnost-Eddie.

Warme knuffel,
Elisa-Lis