Paragnost Eddie en Consulenten

Loslaten zonder strijd

Loslaten zonder strijdLoslaten zonder strijd. Relaties komen en gaan. De tijd van levenslange beloftes en voorspellingen ‘tot de dood scheidt’ moeten we her-evalueren.

Leuk of niet. Het is zoals het is. Er zijn zoveel visies en meningen over relaties die hun tijd voorbij zijn. De illusie van de eeuwigdurende relatie op aarde was gebaseerd op religie/geloof. Die illusie wordt nog steeds verkondigd, terwijl de realiteit er helemaal anders uitziet.

In eerdere blogs heb ik over relaties in de Nieuwe Tijd geschreven. In essentie gaat het over de veranderende relatie met onszelf. Het besef dat je niet van jezelf houdt, jezelf voortdurend afwijst, jezelf laat onderdrukken, jezelf laat misbehandelen, jezelf in elke relatie een ‘slachtoffer’ voelt.

Overwegend is de slachtofferenergie zo gigantisch dat ik in dit blog er iets over schrijf. Ik ervaar zeer veel mededogen met klanten die de slachtofferenergie blijven vasthouden, zich er zelfs onbewust in wentelen of de hoop koesteren… om maar niet bij de ware essentie en kern te komen door het tekort aan zelfliefde. Anderzijds ondersteun ik mensen om de weg naar zichzelf terug te vinden, door de ontelbare verborgen patronen heen , onderdrukte liefde voor zichzelf. We hebben ze allemaal, die verborgen patronen.

Niemand is in die totale zelfliefde volledig geankerd. Mocht dit zo zijn, dan zouden we ook elkaar helemaal vanuit onvoorwaardelijke liefde bejegenen. Zelfliefde en onvoorwaardelijke liefde.

Kritiek op iemand, laster verkondigen, roddels installeren, afgunstig reageren op de succesjes van anderen. De donkere giftige sluiers hangen nog steeds over de aarde, precies omdat we hier in deze dimensie geïnfecteerd zijn door lage emoties. Zo ook in relaties die niet langer in stand gehouden kunnen worden. Liefde overwint alles. Hm. Is dat niet weer één van de Neptuniaanse invloeden?

Om door die lagen heen te komen is er geen andere weg dan de weg naar een diep-geïntegreerde zelfliefde en die kunnen we alsnog voor de komende tijd bewuster bewandelen.

Het maakt deel uit van alle identificaties die niet de essentie zijn, want in essentie zijn we multidimenisionele wezens.

Ons bewust worden dat we ons op elk vlak identificeren is een belangrijke stap om identificaties te herkennen en te ontdekken of deze identificaties een weerspiegeling zijn van wie we werkelijk zijn. (Neen, absoluut niet)

Hoeveel strijd gaat gepaard met het loslaten van een geliefde, hoe kinderen meegesleurd worden in de strijd. En hoe geliefden er niet in slagen om in liefde en uit liefde voor elkaar los te laten, maar de strijd zelfs doorvoeren ook al hebben beiden een nieuwe partner. Onlangs had ik een gesprek met iemand die me vroeg wanneer haar partner ging stoppen met pesterijen.

Het werd heel snel duidelijk dat deze persoon nog heel veel boosheid had ten opzichte van haar ex-partner. De drie kinderen werden helaas meegesleurd in die boosheid, waarvan de eerste benoemde loyaal te willen blijven naar de andere ouder, de tweede nam de boosheid over van de ouder die nog steeds boosheid ervoer, en de jongste vond het allemaal wel best zoals het was. Dit kon de ouder na al die jaren nog steeds niet verkroppen. Op de vraag wat zij nodig had om de pijn te verwerken, kwam geen antwoord.

Hoe kun je dan eerlijk met je kinderen omgaan, als kinderen ongevraagd verwikkeld geraken in de strijd van een ouder die niet kan verwerken dat een partner andere keuzes maakt.

Laat de kinderen in hun eigen bak van hun fontein staan zodat ze niet het slachtoffer hoeven te worden van onverwerkte emoties en gevoelens van ouders die uit elkaar zijn gegaan.

Ouders die op een emotioneel volwassen manier in liefde voor elkaar en uit liefde voor elkaar kunnen loslaten… ze zijn er zeker wel, ik ken er enkelen die vanuit die diepe liefde elkaar konden loslaten, hoe ingrijpend emotioneel de hele weg is geweest. Onmogelijk, beweren sommigen.

De manier waarop we kijken naar liefde, naar relaties, bepaalt de manier waarop ex-geliefden elkaar oprecht een nieuwe liefde gunnen.

Zelfs als de ander de strijd aanbindt, diepe liefde is in staat ook los te laten. In liefde, uit liefde.

Warme hartegroet
Mieke Box 45