Paragnost Eddie & Consulenten

Lieve lezer

Lieve lezerJe geduld wordt op de proef gesteld, is het niet? In bepaalde levensthema’s voel je je vastzitten, voel je nog geen vooruitgang, voel je je met je rug tegen de muur staan, ben je aan het wachten op/ naar, en toch kan je de bewegingen van groei-ritmes niets vooruitduwen. Het vraagt inderdaad geduld en vertrouwen, ofwel om de resultaten van datgene wat voor jou klaarligt zich rustig te zien ontvouwen, ofwel om andere keuzes te maken. Wachten op, vanuit zelf-begoocheling, is nooit de bedoeling.
Het is belangrijk om even een stapje terug te nemen, je gedachten te ordenen, tijd door te brengen op jezelf, te mediteren, vooral weg te blijven uit de omgeving waar chaos heerst , of in de nabijheid te zijn bij mensen die behoorlijk negatief in het leven staan. Is dit egoïstisch? Ik laat het antwoord bij jou, lieve lezer. Het is goed om dieper in te voelen waarom je je begeeft in een omgeving die jouw energie en jouw welzijnsgevoel naar beneden haalt, of waarom je de drukte opzoekt om nadien volledig uitgeteld op de bank neer te ploffen. Welke signalen moeten er nog meer komen dan?
Een stap opzij zetten waar je voelt in andermans drama te worden gezogen kan heel lastig zijn, maar op termijn werkt dit voor iedereen het best.
Door je op dit moment even terug te trekken, wordt je situatie helder en zal zeker leiden tot betere overwogen beslissingen in plaats vanuit emoties te handelen. Sommigen willen veranderen van job, hebben het ene sollicitatie gesprek na het andere, zonder gunstig resultaat. Het voelt alsof niets meewerkt, integendeel: de zoveelste afwijzing. Door te snel te willen gaan, moeilijke situaties uit de weg te gaan, neem je in een volgende tewerkstelling ongetwijfeld diezelfde leerpunten mee en misschien wordt dit nog moeilijker en lastiger.
Ik heb een tijdje geleden een jong meisje gecoacht die over uitstekende leiderschapskwaliteiten beschikte, alleen werd ze geconfronteerd met haar hooggevoeligheid en collega’s die minder sensitief in het leven en in het werk stonden. Grofgebekt, slordig, roddelmentaliteit, nonchalant, soms te laat op het werk verschijnen enz….én een pakje ‘ ouder ‘ dan zijzelf. Ouder…dat wél: wijzer? Dit werd heel snel duidelijk dat mijn cliënte niet opgewassen was tegen haar collega’s, en uiteraard werd het haar heel lastig gemaakt en in plaats van kordaat te handelen en de collega’s op hun werkafspraken te wijzen, trok ze zich meer en meer terug in zichzelf. Resultaat: ze kwam bij mij terecht toen ze met een burn-out thuiszat.

De tranenvloed in de eerste sessies waren zo hard nodig….want al die maanden had ze werkelijk alle emoties verdrongen. Het werd duidelijk dat ze niet zo snel zou herstellen door de maanden gepest en getreiter.

Wekelijks kwam ze in begeleiding om stapje per stapje te kijken naar haar pijnpunten als leidinggevende: het onderzoeken van haar kernkwaliteiten en haar valkuilen. Het werd heel snel duidelijk : delegeren? Grenzen trekken? Duidelijk en helder grenzen aangeven? Het ging dus zeker niet over haar jobinhoud maar wel door haar nog te weinig ervaring, werd ze niet au sérieu genomen. Haar eerste intentie was te stoppen met te werken op die werkplek en ik moedigde haar aan om haar verantwoordelijke positie in te nemen, waarvoor het bedrijf haar had aangeworven én waar ze verdraaid heel goed in kon worden als team-leider. Na ettelijke maanden begeleiding én extra opleiding via het bedrijf staat mijn cliënte helemaal in haar kracht. Degenen die weigerden mee te werken werden uiteindelijk ontslagen en nu hoor ik regelmatig het fijne nieuws dat de nieuwe mensen en degenen die dan uiteindelijk verstandig gehandeld hebben om eigen verantwoordelijkheid te nemen in hun job, dat het werken een stuk aangenamer verloopt, de communicatie helder en duidelijk is, grenzen gerespecteerd worden en het mooie is dat mijn cliënte nu ook beseft dat weglopen uit de situatie haar niet verder zou hebben geholpen. Nu was ze verplicht om ook naar haar eigen zwaktes te kijken en haar sterktes als opstapje in te zetten: een krachtige SWOT analyse had haar dus duidelijk goed gedaan.

Wat je uiteindelijk met liefde doet, gaat nooit verloren.

Wat je ook doet, doe het zo goed als je kan, want geen enkel werk is te min of te klein om het niet goed te doen. Een tegenslag is soms nodig om te leren en door te zetten en dat vraagt geduld en vertrouwen en de bereidheid om de dingen opnieuw te doen , niet één keer maar tot je geleerd hebt.

Wat je ook doet vandaag, doe het zo goed als je kunt. De Meester Maker helpt ons eraan te herinneren dat er geen werk te klein is om niet goed te doen. Deze kaart spreekt vaak van werkliefde en raadt aan dat je je werk goed uitplant, voorzichtig begint en je door tegenslag heenslaat terwijl je leert door het proces. Vastberadenheid en geduld zijn hier vereist, evenals de bereidzaamheid om de dingen opnieuw en opnieuw te doen totdat het werk dat je levert beter is dan je ooit voor mogelijkheid had gehouden. Weet dat er binnenin jou een plaats van goddelijke kracht en innerlijk vermogen ligt.

Wat je ziel wilt dat je weet is dat je er klaar voor bent om in je kracht te staan. Als je je eigen autoriteit kwijt bent of weggegeven hebt aan iemand/iets anders, dan is het nu tijd om het terug te claimen. Als je vasthoudt aan overtuigingen die je beperken, of bang bent om buitengesloten, beoordeeld of verbannen te worden, dan is het nu tijd om deze beperkingen los te laten. Laat alle angst om je krachten te misbruiken los. Ware kracht domineert of manipuleert niet. Het is een gave van het universum die in je zit. Je hebt de spirituele kracht geboren uit liefde, wijsheid en elegantie. Deze kracht kan anderen genezen en licht in het donker brengen.

Vandaag sprak ik iemand die alsmaar twijfelde aan haar spirituele lerarenschap en bleef uitstellen waar ze duidelijk krachtig in was. Twijfelen is menselijk…wie nooit twijfelt en altijd over alles zeker en zelfzeker is, stel ik me altijd vragen bij. Jezelf durven laten zien in die menselijke kanten ervaar ik als een manier om elkaar waar-achtig te ontmoeten. Twijfelen anderzijds en blijven twijfelen waardoor je jezelf saboteert vraagt net om uiteindelijk in beweging te komen. Als je blijft uitstellen is het meestal uit angst dat je iets doet dat in het begin niet perfect is…alzeker in het spirituele werk is het streven naar ‘ perfect ‘ zijn een illusie. De enige manier om te verbeteren is om elke dag tijd te besteden aan persoonlijke groei.
Wat anderen ook mogen denken over de manier waarop jij jezelf ontwikkelt en je dienstbaarheid neerzet zoals het goed is voor jou en anderen, het doet er niet toe. Hoge bomen vangen veel wind en als dat een doorn in het oog van de ander is, dan ben jij vermoedelijk iemand die weet te raken. En hoe de ander hiermee omgaat, is niet jouw probleem noch jouw zaak. Hou daarom zeker in deze tijd je hart open, je mind helder en je tong in bedwang.

Warme groet
Mieke Moon Box 45
www.miekecoigne.com