Paragnost Eddie en Consulenten

Liefdevolle vriendelijkheid

Ik-Jij-Wij

We gunnen elkaar het allerbeste. Dat vertellen we aan elkaar, als we elkaar graag mogen. Bij de mensen die we niet zo graag mogen of bij wie er een naar verleden ervaren is, is het een heel ander verhaal.

Om liefdevolle vriendelijkheid te beoefenen hoef je niet te mediteren, het is de houding die je van binnenuit aanneemt en is met niets anders verbonden dan ons hart. Je kunt dit nergens anders ervaren, voelen en toepassen. Hoeveel boeken je hierover leest, hoeveel meditatievormen of cursussen je rond ‘metta’ volgt. Het leven en de mensen die zich om ons heen bewegen laten ons ervaren en voelen hoe harts-vriendelijk of hard-vochtig we met onszelf en andere bronwezens omgaan.

Stilte-momenten laten ons echt voelen hoe het met ons ‘hartsbewustzijn’ is gesteld.
Zinnen als: ‘Dat ik succes mag hebben. Dat ik gelukkig mag zijn. Dat ik gezond mag zijn. Dat ik vrij mag zijn van lijden’. Laat deze zinnen tot in je hart doordringen met een warm diep gevoel van vriendelijkheid. Herhaal deze woorden zachtjes en laat elk woord van creatie resoneren.

Breng je aandacht naar iemand om wie je geeft, zie deze persoon voor je en spreek dezelfde woorden uit: ‘Dat je succes mag hebben. Dat je gelukkig mag zijn. Dat je gezond mag zijn. Dat je vrij mag zijn van lijden’.

Kies nu iemand met wie je niet goed kunt opschieten, met wie je ruzie hebt gehad en spreek dezelfde woorden uit en laat elk woord van creatie in liefdevolle vriendelijkheid resoneren.

Breng alle personen nu samen en spreek dezelfde woorden in het meervoud op een liefdevolle vriendelijke manier uit: ‘Dat wij succes mogen hebben. Dat wij gelukkig mogen zijn. Dat wij gezond mogen zijn. Dat we vrij mogen zijn van lijden’.

Een stapje verder is waar liefhebbende vriendelijkheid uiteindelijk naar alle levende bronwezens uitgebreid wordt; mensen, dieren, planten. Het hele universum. Stuur dit gevoel van vriendschap, zorg, liefhebbende vriendelijkheid en mededogen vanuit het hart alle kanten op.
‘Dat iedereen succes mag hebben. Dat iedereen gelukkig mag zijn. Dat iedereen gezond mag zijn. Dat iedereen vrij mag zijn van lijden’.

Dit is wat ik voor mezelf gun, voor jou, voor ons en voor iedereen. Ik gun voor iedereen een bijzonder inspirerend 2020.