Paragnost Eddie en Consulenten

‘’De Liefde Overwint Alles””

‘’De Liefde Overwint Alles””Vaak is het vechten om niets. Boosheid en frustratie. Onderliggende pijn, en angst voor confrontatie.
Maar als je door alle lagen heen gaat en je ondanks je angst toch die stappen zet, dan pas ben je op weg naar echte liefde. Dan kies je echt voor jezelf en uiteindelijk voor de ander.
Degene die naast je staat onvoorwaardelijk met een open vizier. Degene die je steeds weer spiegelt en laat zien wat je helemaal niet leuk vind, waar je een hekel aan hebt, waar je tegen in verweer komt.
En wil je deze krachtige reminders op een gegeven moment niet meer onder ogen komen? Want
je hebt al genoeg moeten slikken denk je dan, je bent al tegen te veel deuren opgelopen voel je dan, je kan  jezelf niet meer veranderen want dit is wie ik ben en daarmee klaar. Heb je daar geen zin in dan accepteer je mij niet zoals ik ben en zo is dat punt uit.

Echt? Daar gaan we dan eens even naar kijken want als jij zo perfect ben, hoe komt het dan dat je geen ene relatie kunt volhouden? Hoe komt het dan dat je steeds wegrent als je geconfronteerd wordt met dit stuk?

Ja zeg…begin je weer te zagen en te zeuren? Oh dus dit is zeuren? Als je nooit luistert en ik vraag je om aandacht. Als ik je vraag om wat attenter te zijn, en  mij niet als een meubelstuk te zien, maar als een gelijkwaardige partner met wie je alles zou mogen delen en niet alleen de echtelijke sponde.

Als ik je vraag om ook eens de kinderen in bad te doen, en of ze te helpen met huiswerk, en de vaatwasser uit te ruimen?
Wat denk je eigenlijk van mij? Dat ik een Robot ben? Iemand die je aan en uit kan zetten?
Die geen eigen mening heeft en dus net zoals onze grootmoeders helaas geen stem hadden en alleen maar mochten zwijgen.

Die tijd leven we gelukkig niet meer in lieve mensen. Dus ja vrouwen ik heb het al eerder gezegd, leer je partner communiceren en neem de tijd voor elkaar. Bouw echt momenten in waardoor je samen kunt zijn  en zorg ook echt voor gezamenlijke interesses. Want als hij altijd op het voetbal zit en jij met je vriendinnen aan het shoppen bent, dan gaat het lastig worden, toch?.

Het gaat in dit blog om spirituele verbindingen die we allemaal uiteindelijk met elkaar hebben maar waar nog zo weinig mensen gehoor aan geven omdat we leven in één groot Collectief waar we allemaal met de horde meehuppelen. ‘’Jammer genoeg wel’’ moet ik zeggen. Hoewel er steeds meer mensen een eigen mening gaan hebben en dit ook gelukkig verkondigen, en ook voelen en weten dat er veel meer is dan wat we met onze fysieke ogen kunnen waarnemen.

Spiritualiteit en daardoor anders in het leven staan gaat steeds meer leven. In sommige gezinnen is het een verwerpelijk thema, en mag er zelfs niet over gesproken worden, maar in steeds meer families merken wij op dat er langzaam maar zeker deuren open gaan die eerst gesloten bleven.
En dat geeft weer perspectief ook in relaties. Want waar je jouw mooie hartenergie laat stromen naar elkaar daar gaan weer andere motieven mee spelen. Dan ga je anders leren kijken naar elkaar en wordt je milder.
Als er begrip en zachtheid is naar de partner en je kunt elkaar openen in vertrouwen dan stroomt de verbinding beter en leer je met respect naast elkaar door het leven te gaan.

We gaan toch niet voor minder, of wel soms?
We gaan leren gezamenlijk onze grenzen aan te geven aan elkaar en deze ook te respecteren. We gaan leren om rustig te communiceren de ander uit te laten spreken en niet steeds te onderbreken, We gaan elkaar lief hebben net zoals we elkaar voor de eerste keer in de ogen keken.
We gaan rustige en liefdevolle momenten in bouwen. We laten de tv eens een avondje uit en maken het gezellig met elkaar. Want als er een één grote stoorzender is dan is het de TV wel, de Laptop, de IPhone, de games op de TV …harde schreeuwerige krengen vind ik het.

Maar ja, ik ben ik, en ik ben echt wel van deze tijd, want ik heb ze ook allemaal behalve de Games.
Er is een tijd voor alles, en voor alles is een tijd.

Als je maar af en toe… eens heel even…elkaar weer diep in de ogen kijkt en weet en voelt dat het er nog is.
Dan zit je goed, want ondanks alle drukte en hectische tijden is de liefde toch nog altijd de verbindende factor.

Laten we dat alsjeblieft nooit vergeten.

Heb het goed met elkaar,

Warme groet, Elisa-Lis
www.yoirotterdam.nl