Paragnost Eddie en Consulenten

Liefde is meer…

Liefde is meerLiefde is meer dan verbinden met een ander
Als we de liefde echt leren begrijpen dan zouden we weten dat liefde veel meer is dan jezelf verbinden in een relatie met een ander..
De meeste mensen worden verliefd op een ander mens en na 3 maanden is de verliefdheid meestal over en daarna begint het echte werk.
Ja ik zeg bewust werk omdat liefde een werkwoord is.

Het houdt veel meer in dan je leven delen met elkaar. Het betekend ook elkaars leven integreren in het onze.
Alles absorberen van de ander en het samen beleven en ervaren van situaties en de fases doorlopen van elkaars groei. Waardoor we die beleving met elkaar evolueren. Tot we elkaar door en door begrijpen en uiteindelijk in een fase van rust komen waaruit we dan weer nieuwe zaadjes kunnen planten met elkaar.
Daarvoor is het zo heel belangrijk om eerst klaar te zijn voor de liefde voor jezelf.

Eerst leren houden en accepteren wie je zelf bent en jezelf helemaal accepteren met je lastige kanten en je ego stukken en je schaduwkanten die je soms liever niet wil zien van jezelf.
En ze zijn zo belangrijk al deze kanten van onszelf. Als je in een relatie stapt met een ander wezen is het goed om te weten wat je valkuilen zijn. Wat is het dat je liever niet wilt in een relatie wat is het waar je angst voor hebt. Wat is nog te pijnlijk voor je waar wil je nog aan werken.

Het zou mooi zijn als je deze vragen voor jezelf beantwoordt zou hebben voor jezelf zodat je heel goed kan aangeven aan de ander hoe je werkelijk in het leven staat.
Maar het is ook heel goed mogelijk om dit samen met een partner te ervaren. Mits degene openstaat om samen met aan te gaan. De meeste mensen hebben door het leven vele beschadigingen opgelopen en zijn angstig om weer aan een relatie te beginnen.

Dat is begrijpelijk maar het mag je niet weerhouden om door te gaan want deze pijnlijke relaties hebben je ook geleerd om jezelf te leren zien zoals je werkelijk bent.
De lessen die erin verborgen liggen zijn meestal pas zichtbaar als de relatie verbroken is. Omdat je middenin de brokstukken zit is er geen ruimte om te zien.
Dat zie je dan pas veel later omdat je dan de rust hebt om te kijken en te evolueren wat er is gebeurt en wat er echt is voorgevallen. Zoveel mensen hebben deze pijnen dat het eigenlijk een logische stap is om eerst helemaal terug te komen bij jezelf.
Zodat je eerst de kracht weer terug vindt en je herstelt van alle negatieve en enerverende ervaringen vanuit de relatie.

Vaak hoor ik dat men een jarenlange relatie heeft gehad met een narcist. Dan voel ik eigenlijk alleen maar dat deze twee mensen elkaar niet voor niets zijn tegen gekomen. Als je voelt na een tijd samenzijn dat je partner negatief aan het veranderen is neem dan maatregelen. Blijf niet hangen met de hoop dat het wel anders zal worden en doorzie de praatjes van de partner als je al geruime tijd tegen dezelfde dingen aan blijft lopen. Denk niet dat het vanzelf over gaat want sommige gedragingen komen juist pas na een tijd aan het licht.
En narcisme is maar een woord, de meeste mensen hebben deze trekjes.

Alleen bij de een is het erger dan bij de ander, en heeft de partner het toegestaan dat er zo een dwingerig en egoïstisch patroon is ontstaan. Kom onmiddellijk voor jezelf op als je merkt dat er iets vreemds begint te ontwikkelijken en denk niet oh ik hou zo veel van hem of haar dat verdwijnt wel als ik maar genoeg begrip en/of liefde toon.
Dat is namelijk juist de les voor degene die zich laat overheersen of manipuleren. Als je voelt dat het pijnlijk gaat worden stop dan met begrip tonen en praat met je partner voor het zo een vorm aanneemt dat er ernstige angsten beginnen te overheersen.
Ook als er kinderen zijn is het superbelangrijk om op tijd inzicht te krijgen.

Want zij zijn meestal de dupe van de gevechten tussen de ouders. Als de partner een krachtige energie heeft en jou weet over te halen tot iets wat je werkelijk niet wilt, is het gevoel dat bij je wordt losgemaakt de les die je mag leren, kom op tijd in actie.
Egoïsme en manipulatie is een veel voorkomend gegeven in relaties. Herken dit op tijd want degene die dit uitvoert is niet voor niets in je leven gekomen. Dit is meestal achteraf pas duidelijk voor de meeste mensen en meestal vrouwen komen er te laat achter en blijven maar hangen zoals ik al eerder aangaf.

Je kan alleen jezelf maar helpen door op tijd in te grijpen en hoe vreselijk naar het ook is als je partner niet wil werken aan zichzelf dan is het duidelijk tijd voor jou om keuzes te maken.
Goed dan komt er een moment dat je weer alleen bent en de behoefte aan een partner groeit. Maar tevens is daar ook de angst voor herhaling en blijft men liever alleen. Toch blijft de liefde roepen en komt men dan iemand tegen die wel aardig lijkt dan is daar een tweestrijd die meestal roet in het eten gooit.

Wat doe je dan in dit geval? Dan verwijs ik naar wat ik in het begin van dit blog schreef. Eerst helemaal terug naar je eigen kracht en leren van de dingen die zijn voorgevallen in je relatie. Er sterker en bewuster uitkomen dan je erin bent gegaan en daardoor niet meer dezelfde fout maken door te blijven hangen uit angst om alleen te komen te staan.
Hard werken dus om jezelf te helen met of zonder hulp en uiteindelijk leren goed je grenzen aan te geven ook aan jezelf.

Daardoor verander je jouw energie in een krachtige en bewuste mens en trek je partners aan die op dezelfde trilling zitten.
En geloof het of niet er zijn net zoveel mannen als vrouwen die trucjes meenemen in een relatie en het is voor mannen net zo belangrijk om eens een fijne partner te vinden. Ik zeg laat de trukendoos maar thuis en laat jezelf zien zoals je werkelijk bent. En juist dat kun je alleen maar als je leert om van jezelf te houden met alles erop en eraan en dit ook aan durft te geven aan de ander.

Relaties kunnen alleen maar groeien door er vol in te gaan en niets verbergen voor elkaar. Angsten die omhoog komen bespreekbaar te maken en elkaar de ruimte geven om jezelf te kunnen zijn.
Geen angst om elkaar kwijt te raken geen jaloezie geen bezitsdrang, geen controle, geen manipulatie, geen perfectionisme, geen verleden oprakelen maar vertrouwen en respect naar elkaar. Hier en nu zijn met elkaar en telkens wat tijd inbouwen om met elkaar te praten.

En mannen het is nonsens dat jullie niet kunnen praten want je praat honderduit met je maten en op het werk en op de voetbal dus dat kun je ook met je partner. Maar maak kwaliteitstijd met elkaar en geef elkaar vertrouwen.
Jij wilt toch eindelijk ook een fijne relatie? Werk dan eerst aan jezelf en laat liefde altijd stromen wat er ook is gebeurt in je leven. Als je door angst alles afsluit dan ben je je eigen vijand in plaats van de ander.

Ben je er klaar voor? Ga je nieuwe leven dan aan en laat het oude waar het hoort vèèèr achter je.

As je hier over een wilt praten met mij dan kun je mij bereiken op box 68 Paragnost-Eddie.

Warme knuffel,
Elisa-Lis