Paragnost Eddie & Consulenten

Lief mens, Lieve cliënt

toekomst-voorspellenIk val met de deur in huis met de titel ‘ Ik zie, ik weet….niet alles is voorspelbaar ‘.

Met dit blog is het de bedoeling één en ander rond het mediumschap toe te lichten, vooral omdat we vaker ervaren dat mensen soms wel met een verkeerd beeld en verkeerde verwachtingen naar ons bellen.
Dat wij als medium/ paragnost bij paragnost Eddie reeds op een andere manier werken is duidelijk.

Anders…hoezo?

Een medium is een medium ….wat is dan precies anders?

En anders? Is het dan beter?

Laat me duidelijk stellen….dit is niet de vraag waarmee wij ons verbinden.

Ons belangrijkste motief en beweegreden is elke cliënt met een eigen vraagstelling te benaderen volgens het bewustzijn waarin de cliënt in het leven staat.

Je gaat ook geen moeilijke vraagstukken voorleggen aan een kleuter die net zijn eerste stappen zet?

Wel, net zo werken wij met onze cliënten.

Ik kom even terug op ‘ anders ‘…inderdaad. We doen meer dan readingen geven…we geven ook aan onze cliënten de informatie mee die voornamelijk nu in de Nieuwe Tijd van heel groot belang zijn om vooral het eigen leven terug in eigen handen te nemen, alle verantwoordelijkheid te nemen in voor zoverre het kan, er zullen altijd wel onvoorziene, onvoorspelbare uitdagingen op het pad komen, die deel uitmaken van het al dan niet grote leerpakket van een cliënt.

En hier staan onze collega’s garant voor: kennis, inzicht in de overgang van het Vissentijdperk naar Aquarius vanuit een vernieuwde kijk naar eigen mediumschap.

En dat we hier allen heel nederig in staan, en erkennen dat we niet het hele plaatje kunnen ( en ook soms wel niet veronderstellen) zien is onze kracht en de reden waarom de spirituele advieslijn van paragnost Eddie een stijgend succes kent.

Dus, dat anders…heeft vooral te maken met de diepere inzichten die we meegeven aan cliënten, waarom ze zich onrustig voelen, waarom het net in deze maand, juli voornamelijk, meer aan het licht komt en nog veel meer….daar zit het ‘ anders ‘ zijn in.

Veel cliënten groeien dus heel sterk mee, worden veel bewuster, zijn niet afhankelijk van onze adviezen, door bv tien keer per dag te bellen, door tientallen mediums te bellen en nog verwarder te zijn….wij durven hierin duidelijk grenzen te stellen, cliënten aan te moedigen de rust in zichzelf aan te boren, een situatie zich rustig verder laten ontwikkelen, niets te forceren.

Veel cliënten geven zelf al aan dat ze begrijpen dat we geen ’tijd ‘ kunnen beloven…omdat tijd iets heel relatief is en een aardse creatie is en afhankelijk is van zoveel andere factoren…en wij al heel blij hiermee!

Veel cliënten realiseren zich dat ze zelf de verantwoordelijkheid dienen te nemen in het veranderen van hun leven: op relationeel vlak- op professioneel vlak- op het vlak van gezondheid enz….

Dat zijn de vruchten van onze manier van adviezen geven en van uiteraard ook met onze gaven te werken,. Het één kan niet zonder het ander.

Aarding, gronding in ons werk is van primordiaal belang…..dus als we zelf niet geaard/ gegrond zijn, kunnen we dit werk niet blijven neerzetten. Onmogelijk zelfs…vandaar ook dat nogal wat potentiële mediums  komen en gaan.  Soms wel compleet gedissocieerd van het leven op aarde. Jammer, niet?

Een krachtig talent gaat misschien wel verloren op die manier…maar ook dat is dan wel een mogelijke leerles.

Tot zover. Doorgaans verloopt alles fijn aan het werken met cliënten aan de lijn bij Eddie.

Maar nu….tja, er is ook het andere verhaal.

Cliënten die hopen, verwachten dat we voor hen hun problemen kunnen oplossen.
Dat we hen kunnen genezen.
Dat we kunnen toveren.
Dat we ervoor kunnen zorgen dat een partner terugkomt…door welke rituelen dan ook. Het maakt niet uit…als die partner maar terugkomt…
Dat we een hele toekomst, voor een heel leven kunnen ‘ voorspellen ‘.
En liefst in een relatie, dat helemaal niet goed verloopt , ‘ het komt goed, voor eeuwig en altijd blijven we bij elkaar ‘.
Dat ze de die baan krijgen, waarop ze al jaren zitten te wachten, en het komt maar niet
Dat we vertellen wat iemand ‘ denkt ‘
Hoe een vakantie zelfs zal verlopen, of een feestje….
En een enkele keer….of iemand nog lang gaat leven….
Dat we breuken voorspellen…omdat de cliënt het niet kan verkroppen dat de ex- partner een nieuwe partner heeft
En dit zijn nog maar een aantal voorbeelden…
Er zijn sowieso vragen die ik persoonlijk heel onethisch vind…en waarop ik niet antwoord en wel duidelijk ben in mijn standpunt.
Bam….de boze cliënt gooit dan verontwaardigd de telefoon neer.
Het is niet anders dan, ik blijf trouw aan de ethiek van mijn werk, simpel.
De vrije wil is wederzijds. Een cliënt mag heus boos worden, verontwaardigd reageren….
Ook wij hebben onze verantwoordelijkheid in ons werk als medium en de vrije wil om een consult te stoppen als grenzen niet gerespecteerd worden.

Als medium is het toch belangrijk jezelf te zijn en te blijven…waar het ene medium wel een antwoord wilt op geven, gaat een ander medium misschien weer anders mee om.
We merken dat cliënten toch naar iemand zoeken die dan toch een antwoord wilt geven op een vraag waar ik of collega’s niet wensen op te antwoorden, net omwille van de ethiek en de deontologie van ons werk.

Stel het je even zo voor: in mijn therapeutisch werk, is de informatie die ik heb van cliënten, heel vertrouwelijk…stel dat de moeder van mijn cliënte belt om te horen wat ik zo allemaal met haar dochter bv bespreek…wat denk je dat ik antwoord? Ik begrijp uiteraard de bezorgdheid, maar het geeft me niet het recht het vertrouwen van mijn cliënte te beschamen.

Stel je dus ook ons werk als medium op net dezelfde manier voor….het is niet anders.

Dat cliënten ook nogal eens op werkelijk ‘ alles ‘ een antwoord willen… hier en nu…en boos reageren als ze net op die dag, dit moment geen of niet voldoende informatie binnenkrijgen, horen, zien….alles heeft een reden waarom dit gebeurt!

Een medium onder druk zetten, manipuleren….of zelfs in diskrediet brengen, is wat helaas gebeurt.

Een eerlijk medium durft aan te geven dat er geen duidelijk antwoord is…of dat het nog niet het juiste moment is om op die vraag een schouwen te krijgen….en dat het de cliënt natuurlijk vrij staat een collega te contacteren…zo werkt het nu eenmaal.

Een medium dat zich zodanig profileert alles te weten, alles te zien;..op elk moment dat het gevraagd wordt contact met een overleden dierbare te maken….komt op een dag zichzelf wel tegen, niet wij hebben hier iets over te zeggen: de kosmos regelt dit wel.

Plots worden die medium heel ziek….een tekentje meestal van teruggefloten te worden.
Ik heb jaren geleden een alom geprezen trance medium gekend…op een bepaald moment merkte ik dat er iets niet meer klopte bij deze man….teveel boven, teweinig beneden….van bovenaf werd ingegrepen, ondanks we weten dat zelden wordt ingegrepen van Boven: free will.
Soms gebeurt het dan wél…de man is voor een hele lange tijd ‘ out ‘ geweest, ondanks hij een bijzonder goed trance medium was…voor zover ik weet doet hij niets meer in het spirituele werk.
Jammer, niet?

Een toekomst voorspellen…het succes van de lijn….maar hetgeen wij doen is krijtlijnen uitstippelen, tendenzen aangeven, spiritueel- down- to -earth adviezen aanreiken ( voor zover de cliënt het zelf wilt en er ook open voor staat) maar nu komt het: wat een cliënt met die krijtlijnen, adviezen doet dat is de volledige verantwoordelijkheid van de cliënt.

Soms willen cliënten blijven hangen in een slachtofferrol: ik ben een pechvogel, ik ben geboren voor het ongeluk, ik zal nooit….of ik ben altijd….nooit en altijd en ik heb het geprobeerd….allemaal uitdrukkingen waar ik vooral heel alert en attent in ben, en opmerk: ‘ hoor eens wat je over jezelf uitroept ‘. Je bent een prachtig mens, een goddelijk wezen, je komt net als iedereen uit dezelfde Goddelijke Bron. Je mag nu opnieuw leren van jezelf te houden, en alles wat je ooit over je hebt gehoord, alle oordelen over wie je bent, loslaten…dit is niet wie je bent en nooit bent geweest. ‘

Besluit: we zijn allemaal mensen als medium, spiritueel adviseur, healer….en vinden het fijn als er leuke comments komen op het gastenboek, over wat allemaal uitkomt en uitgekomen is….maar wat uitkomt is vooral de manier waarop de cliënt met het eigen leven en de richtlijnen omgaat.

Het bewustzijnsniveau van cliënten triggeren….aanmoedigen, ondersteunen, het allerbeste uit cliënten te halen, de beste versie van zichzelf worden…dit draagt tegelijk bij aan onze eigen spirituele groei.

De clichés over het mediumschap zijn al lang achterhaald…en dat is onze verantwoordelijkheid, nl het mediumschap neerzetten met de waarden die aansluiten bij de Nieuwe Tijd- de Gouden Tijd- de tijd waarin iedereen mag ontwaken.

Wakker worden doet soms wel eens pijn…..oud zeer verwerken, loslaten en het leven, het nieuwe leven omarmen, met een vernieuwd en open vizier en te weten: ‘ Jij bent de kapitein van je schip, jij staat aan het stuur, jij laat op de boot wie jij wilt, jij bepaalt jouw koers….en soms stappen mensen in om er weer even later uit te stappen…’.

Dat er nog altijd het niet te voorspellen, onverziene in het leven is….dat is het goddelijke mysterie van het aardse leven.

Als medium zijn we dus , de een wat meer dan de andere, bewustzijnswerkers.
Een gereedschapskoffer aanreiken, met de nodige afgestemde handvatten, werkinstrumenten…wat voel je hierbij, lief mens, lieve cliënt…zodat jijzelf uiteindelijk in je Meesterschap mag gaan staan?

Willen we ascenderen dan hebben we echt iedereen nodig hierin….en tot iedereen mee naar een hoger bewustzijnsniveau groeit, zullen we samen uiteindelijk ‘ ascenderen ‘ en geen moment eerder.

Zie je….we hebben iedereen nodig hierin! Nieuwe Tijd is een ” WIJ ” tijd…de tijd van ‘ Ik ‘ is eigenlijk voorbij.

Wat wil jij dat jou toe-komt?
Wat voel jij diep in jouw Ziel?
Ben jij bereid heel eerlijk naar jezelf te kijken, Eerlijk met jezelf te zijn?
Wil jij transparant zijn voor jezelf…en naar ons?
Wil jij graag echt gelukkig zijn?
Ben je bereid om die stappen te zetten?

We zijn er voor jou! Stap mee in de lift….Bij paragnost Eddie vind je dé mediums/ paragnosten/ spiritueel adviseurs die je daadwerkelijk verder helpen in jouw groeiproces.

Heel veel liefs
voor paragnost Eddie

©Medium Mieke

www.miekecoigne.com