Paragnost Eddie en Consulenten

Lichter leven en je trillingsfrequentie verhogen

Lichter leven en je trillingsfrequentie verhogenSoms krijg ik de vraag : ‘ Hoe kan ik mijn trillingsfrequentie snel verhogen ‘. Nu, dat je je trillingsfrequentie kan verhogen is zeer zeker mogelijk, alleen…snel? Wat is snel. Je springt toch ook niet van de 1ste trap van de ladder naar de hoogste trap van de ladder?
Je hoeft helemaal niets ingewikkelds te doen hiervoor, omdat het meestal heel eenvoudig is , misschien zodanig eenvoudig dat je niet gelooft dat in eenvoud net verandering mogelijk is. Je hoeft het niet buiten jezelf te zoeken evenmin, want we hebben werkelijk alles in onszelf. Ik geef uit de losse pen een paar wegwijzers die jij naar hartelust, zonder jezelf of anderen te schaden, kan oefenen. Je trillingsfrequentie verhogen, om het zomaar even als dusdanig te benoemen, ligt binnen jouw bereik. Bij elk levend wezen trouwens.
We hebben het gemakkelijk over ons innerlijk kind…in de grote mensenwereld wordt het innerlijk kind snel afgedaan als: ‘ onzin ‘. Ik heb helemaal geen behoefte om te bewijzen ( hoe zou ik dat ook kunnen) dat we allen een innerlijk kind hebben, we zijn allemaal kind geweest we zijn bij gratie van elke dag ouder te worden ‘ volwassen ‘ geworden, en dat betekent niet dat we die delen verloren zijn, van baby tot volwassene, we zijn enkel niet echt meer in contact, in verbinding met die delen in onszelf. Neem nu eens echt de tijd om te luisteren naar het spontane uitbundige vrolijke schaterlachen van een kind? Wat hoor je, wat zie je en wat voel je? Wat ik hoor is dat ik geen valse ‘ noten ‘ hoor in het lachen, er is geen grijntje bedrog te bespeuren in het lachen van een lach…het lachen komt van diep en doet me spontaan meelachen. Het lachen komt vanuit de trillingskern van openheid om gewoon te zijn in het moment. Een puur hart dat losgelaten is in de wereld , heerlijk naar binnen komt én me aansteekt. Kunnen we nog écht als een kind lachen? Voluit lachen? Of heb je al heel vroeg de opmerking gekregen niet zo onnozel te lachen, wat minder luid te lachen enz….?
We hebben vrees ik het lachen verleerd door de commentaar en reacties van de buitenwereld, we hebben geleerd ons ‘ in te houden ‘ en beschaafd te lachen: even lachen met de lippen op elkaar geknepen, maar voel je je lachen nog in je buik? Ik denk van niet…het lachen is een activiteit om de spieren van ons gezicht even met drie spiertjes naar omhoog te trekken en al evensnel zakken de mondhoeken weer richting ‘ controle ‘.
Lachen, glimlachen, grimlachen, spottend lachen, grijnslachen, uitlachen…er zijn heel wat variaties op ‘ lachen ‘. Ga eens lekker oefenen met alle variaties op lachen, ga maar eens experimenteren en dat voor een spiegel. Voel je dan weer als een kind, denk aan een superleuke herinnering waar je als kind zo hard moest lachen, dat je snel naar het toilet moest lopen. Komaan, laat je gaan, groot kind. Lachen op commando lukt niet…hoor ik soms wel eens. Geloof me, met enige fantasie, lukt het jou ook. Misschien heb je nog iets te veel oordeeltjes rond lachen dat je het niet meer houdt?
Je kan dus als aanloop naar plaatsen gaan waar je kinderen zich uitleven, hardop vrolijk gelukkig lachen…en voel maar eens wat dit ook met je doet.
Lachen is de jus van het leven , om onszelf kunnen lachen maakt dat we onszelf beter kunnen relativeren. Lachen doen we helaas als groot kind vaker om iemand uit te lachen, lachen met de ander is iets anders dan lachen om iets wat de ander heeft uitgestoken en waarover nu nog gepraat wordt als een : ‘ weet je nog toen…tjonge tjonge, als ik eraan denk kan ik mijn lach niet inhouden ‘.
Mensen die veel lachen voelen vanzelf veel lichter, luchthartiger en zonder dat ze zelf echt bezig zijn met de gedachte ‘ ik moet mijn trillingsfrequentie verhogen en liefst zo snel mogelijk ‘. Dit zijn net die mensen in wiens gezelschap je graag verblijft, ze zijn verre van oppervlakkig, hebben soms wel eens meer spirit in zich dan ze laten uitschijnen. Spiritualiteit en licht- en luchthartigheid gaan hand in hand samen. Het is nogal eens de overtuiging dat spiritueel bezige bijen het altijd moeten hebben over zware thema ’s willen ze zich een spiritueel imago aanwenden en serieus genomen willen worden.
Muziek is een volgende manier om je energie lichter te maken. Herken je het volgende: je hoort plotseling een deuntje in je hoofd. Wat doe je? Je zingt hardop het deuntje of niet? Wist je dat je uit je favoriete deuntjes energie en vreugde haalt? Het helpt je ook verder om uit het hoofd te gaan en je zorgen opzij te zetten. Muziek heelt. Muziek maakt ons zacht als het ons hart raakt.
Eindelijk geef je dus jezelf de toestemming om de trilling van geluk, vreugde en plezier te ervaren. Geef je alvast maar een schouderklopje en leef je uit. Voel je leven in een levendig lichaam, doe maar even iets lichtzinnigs: het is onze goddelijke geboorterecht om voluit het leven te vieren, en laat mogelijke schuldgevoelens los en voel je vrij om te genieten!
Neem je tijd om je ziel op te schonen, je gedachten en overtuigingen die je vastzetten om te buigen die niet bijdragen voor een vreugdevol leven. Stof de hoeken van je geest af, verwijder al die spinnenwebben in je geest zodat je weer open kan staan voor nieuwe inzichten. En adem eens een paar keer heel diep in en uit….dat is het prachtigste geschenk dat je aan je ziel kan schenken.
Hoe kan je je spiritualiteit in je dagelijks leven neerzetten als je zoveel geestelijke rommel meesleurt, als je nog steeds leeft vanuit wraak en vergelding. Word je bewust dat enkel jij hiervan last en hinder ondervindt én ook ziek kan worden.
Als je je heel goed bewust bent dat oude gedragspatronen je niet langer meer dienen, dan ben je weer op weg om je trillingsfrequentie, jouw bewustzijn , te verhogen. Tijd om de blauwdrukken te transformeren en te herconfigureren wat je nu nodig hebt in jouw leven. De trilling van verandering is werkelijk verfrissend en vernieuwend en mag je omarmen. Accepteer dus de nieuwe spannende programma’s die je voor jezelf hebt geschreven: neem een blad papier en vernieuw én herschrijf het contact met jezelf.
Het is dus de tijd om ook elke cel van je lichaam te helen: accepteer de veranderingen in je trillingen en laat datgene wat je ziek heeft gemaakt, los. Je bent het waard, sta open om totale heling van binnenuit te accepteren.
Weet dat alles verandert, beweegt en verschuift: deze trilling is prachtig maar alleen wanneer we onszelf de toestemming geven, zal dit proces gratieus en pijnloos verlopen. Zorg ervoor dat jij klaar bent voor de omschakeling die je te wachten staat en omarm de nieuwe veranderingen die het in jouw leven met zich meebrengt. Wees in beweging met jouw essentie en je wordt opgetild naar het volgende niveau.

Om dit blog af te ronden een citaat van Don Miquel Ruiz:
‘Wees onberispelijk in je woorden
Vat niets persoonlijk op
Ga niet uit van veronderstellingen
Doe altijd je best ‘
De kracht van eenvoudige boodschappen lijken soms wel eens in het échte leven een zware klus te zijn. Blijven oefenen…want oefening, baart kunst.
Als je dit voor mekaar krijgt, gegarandeerd dat je leven lichter, leuker én echt spiritueel wordt.
Warme groet
Mieke Moon Box 45
www.miekecoigne.com