Paragnost Eddie en Consulenten

HET LEVEN VOLUIT VIEREN EN LEVEN

het levenHet begint duidelijker en duidelijker te worden wie je werkelijk bent, wat je echt wil en wat je hier komt doen… voor velen is dit méér dan werken en doodgaan, dat was het dan.
Er zijn inderdaad al zoveel boeken op de markt gekomen, zoveel cursussen, challenges aangeboden om erachter te komen wie je echt bent. Nou, wie je echt bent? Ik heb toch zo zelf iets van ‘ Ik ontdek nog elke dag iets van mezelf en gelukkig stopt dit niet ‘. Veel van hetgeen gelezen wordt, in cursussen en challenges worden aangebracht hebben zeker een prachtig doel, het is nu enkel nog al het geleerde, hetgeen ontdekt werd in praktijk omzetten, elke dag weer opnieuw. Dit blijkt toch vaak bij velen nog het moeilijkste te zijn: integreren van het geleerde. Levenslang leren dus….tenminste als je echt wil weten wie je bent, wat je wil en wat je hier komt doen op aarde.

Zoals al in eerdere blogs heb geschreven is het energie- en tijdverspilling jezelf te vergelijken met anderen…om de simpele reden dat ieder mens een eigen unieke levensweg aflegt, een unieke blauwdruk en hierbij nog eens zelf keuzes maakt in de loop van zijn leven. Er zijn geen slechte keuzes, er zijn geen mislukkingen, je kan niet falen, het zijn allemaal ‘ leerlessen ‘ op aarde, waardoor jij kan groeien, bewust worden, wakker worden en betere, gezondere keuzes kan maken.
Ik hoor vaak cliënten zeggen: ‘ Hij is met de verkeerde vrouw samen ‘, ‘ Zij maakt domme beslissingen, ik moet haar behoeden voor….’ Tot hoeverre moeten wij ons gaan bemoeien met iemands keuzes? Hebben wij het recht iemand te behoeden voor, behalve als een keuzes ‘ levensbedreigend ‘ is voor zichzelf en anderen?
Ik geloof niet dat dit zo zwart-wit werkt en bovendien als je er toch in geslaagd bent iemand te overtuigen iets al dan niet te doen, wat zal de keuze zijn voor een volgende keer? Wellicht een herhaling van het vorige , omdat degene die je behoedt hebt, toch weer een keuze maakt vanuit hetzelfde bewustzijn, en niet kon leren van de vorige ervaring.

Met alle goeie bedoelingen….ervaring is de beste leerschool. Zegt het spreekwoord: ‘ Een ezel stoot zich geen drie keer aan dezelfe steen ‘…Is dat zo? Dan ben ik wellicht op sommige vlakken wel een ezel , haha.
Belangrijkste is dat ik wel heb geleerd en het geleerde geïntegreerd heb. Dus maak je geen zorgen lieve lezer, leren doe je toch, als je maar volhoudt en wakker wordt én wakker blijft.
Niet omdat er buiten een boze wereld met boze wolven zijn, maar wel omdat we bang zijn en ons laten afschrikken door gedrag van mensen die zelf heel onzeker, bang en boos zijn.

En de gedachte dat iedereen maar op hetzelfde tijdstip zou moeten wakker zijn en bewust zijn is een illusie en bovendien heel verwarrend en frustrerend voor moedige mensen die wel willen, maar door de impact van hun blauwdruk meer ‘ tijd ‘ nodig hebben om te zijn waar anderen die een luchtiger pakketje meegenomen hebben verder staan. En niet te vergeten, de vrijheid die we allen nemen om op het juiste moment te ageren of vb een mooie kans voorbij te laten gaan….

Eerlijk…..wie kan nu echt zeggen: ‘ Ik handel ten alle tijden op het juiste moment op de juiste manier en grijp mijn kansen op elk moment dat deze voorbijkomen? ‘ Wie durft hier echt zeggen: ‘ Ik ben nooit op mijn bek gegaan ‘?
Wie durft zichzelf echt te laten zien en vanuit die echtheid voluit leven, want dàt is waarover het leven gaat.
Ondanks dat je op je bek bent gegaan, niet de meest gezonde keuzes hebt gemaakt in een moment van het leven, beslissingen hebt genomen waar je nu een ander gevoel hebt aan overgehouden ….wat heb je hiervan geleerd?
Want dàt is wat jou de kracht en de moed heeft om voluit te leven als de mens die je bent geworden, dankzij het op je bek gaan, ondanks de beslissingen of keuzes die je hebt gemaakt en toch niet de béste zijn geweest….

Weet je lieve lezer, het is zo jammer in angst te leven, angst om op je bek te gaan, want wat zal de familie zeggen, wat zullen de buren misschien zeggen, misschien wrijven mijn vrienden zich in de handen….Angst is dé grootste oorzaak om niet voluit je leven te leven, laat staan je leven te vieren.

Het raakt me heel diep als een cliënt me vertelt het leven niet meer te zien zitten, uit hun ellendige leven te willen stappen, er een einde aan willen maken…ik ga mee met mijn cliënten in hun allerdiepste zielenpijnen tot ze er meestal zelf achterkomen dat ze wél willen leven, maar niet langer op de manier zoals ze het leven gestalte geven.

Wie heeft nog nooit dit gevoel gehad, ‘ Wat doe ik hier,mijn leven is een mislukking , één kwelling….’ en mag ik ajb de illusie van ‘ wij spirituele mensen hebben dat gevoel nog nooit gehad ‘, want dan heb je allicht een dikke grote onbereikbare muur gebouwd rond je hart. Ik weet en veel spirituele werkers dat we dit werk ook doen vanuit onze vaak zware leven, vaak reeds als kind. We verkopen geen gebakken lucht, wij mediums, wij weten vaker wat leef in onze cliënten omdat we zelf een hele lange weg hebben afgelegd. En dat geldt ook meestal voor psychologen, maatschappelijk werkers, therapeuten. Ik ken méér hulpverleners die zelf door zoveel ellende zijn gegaan maar door het werken aan zichzelf ook dé beste hulpverleners zijn. Hulpverleners die nooit de uitdagingen des leven op hun pad hebben gehad, zullen wel goed zijn, maar ik hoor ook vaak: ‘ ik voel geen rapport, geen verbinding, ik mis de warme nabijheid als is die hulpverlener technisch goed.

Face alle angsten waarom je bang bent voluit te leven….het is jouw leven, en jouw leven is slechts van jou en behoort jou volledig toe, dat is de enige reden waarom je hier op aarde bent. Jij bent op aarde gekomen met jouw mogelijkheden , jouw talenten , jouw gaven en het is aan jou om hier iets mee te doen. Zie de aarde als een plek waarop je volop mag oefenen, mag experimenteren – zonder anderen schade te berokkenen uiteraard! – spreid je armen, open je hart, voel hoe je hele lichaam gaat stromen, want je leven ervaar je in eerste instantie via je lichaam.

Hoe vaak ik opmerk dat het leven gedacht wordt met gedachten, vanuit het hoofd, vanuit het denken?
Hoe vaak ik opmerk dat vooral vrouwen die de top willen bereiken ten koste van hun zachte vrouwelijke zijn, bijna verkapte mannen worden? Het evenwicht is vaak zoek….het gaat over evenwicht creëren, vrouwen die zichzelf overschreeuwen en meer vanuit hun yang – kant leven en hun yin- kant meer en meer laten ondersneeuwen…en ondertussen vervreemd geraken van het echte vol-uit leven als vrouw?

Besef dat je ingenieus in elkaar steekt en dat je je volledige potentieel kan ontwikkelen, in balans, in evenwicht en dat je echt je leven voluit kan vieren , zonder als man te feminiseren en als vrouw te masculiniseren.

Je bent als ziel te vergelijken met een druppeltje water. Als je je als mens verbindt met andere mensendruppeltjes vergroot je je kracht en potentieel. Als je één wordt met de Bron, dan verbind je je weer met de grote oceaan en is jouw potentieel maximaal te gebruiken.

Dit beeld maakt dat je je angsten, je twijfels laat varen….ze zijn gebaseerd op oude verhalen waarin jij geconditioneerd werd die te geloven…en ja, lieve lezer, we zijn in onze onschuld al die verhalen gaan geloven over onszelf…en velen geloven nog steeds die verhalen, het zijn mentale plaatjes die je dagelijks -tig keer afspeelt en die mag jij nu DELETEN en overschrijven op JOUW MANIER. Met liefde, met zelf-liefde kan alles wat jou nog tegenhoudt voluit te leven en jouw leven te vieren helen en maak jij jouw weg vrij voor jouw leven.

Veel mensen zoeken nu massaal hun toevlucht : lees – toe-vlucht tot snelwerkende oplossingen op de meest bedenkelijke manier ( maar goed: dit zijn dan weer leer-ervaringen) en éénmaal de roes, de ont-nuchtering komt dat die snelwerkende ééndaagse oplossingen toch weer niet geleid hebben tot levenslange gelukzalige bevrijdende leven, gaan de zoekers verder shoppen van de ene beloftevolle snelwerkende oplossing naar de andere. En het kost ook nog eens handenvol geld…zoveel hebben mensen ervoor over: zichzelf in de schulden ( lees: in de nesten) werken om toch maar bevrijd te worden, gelukkig te worden tot verlicht zijn. Maar geloof me: er is géén snelweg naar verlichting, naar geluk , naar bevrijding: het leven leer het wel.

Alles wat gebeurt heeft zijn doel, er gebeurt niets zomaar. Het is nu belangrijk je niet te laten leiden door angst, blijf gefocust op je eigen groei, je eigen bewustwordingsproces en bevrijding van oude vastgeroeste obstakels om voller te leven, vanuit een diepgeworteld VERTROUWEN. Laat je niet afleiden door alles wat je weghoudt van jezelf.
Richt je aandacht op jezelf als een druppel van de oceaan en weet dat je ook die oceaan bent.
Ontwikkel jezelf op die manier als een lichtwezen en ont-doe je van de inhoud van jouw rugzakje met beperkingen, belemmeringen.

DURF de stap te zetten om andere, betere, gezondere keuzes te maken voor jezelf…diegenen die echt van je houden zullen jouw keuzes respecteren…diegenen die je nog graag vasthouden zullen je proberen te overtuigen dat je fout bent, dat je niet weet wat je doet, dat je geen vriend bent, niet trouw, niet eerlijk enz…..
DURF de VOLLE VERANTWOORDELIJKHEID te nemen voor jezelf en je leven.
DURF je volledig voor de LIEFDE en het LICHT in jezelf én anderen open te stellen
LIEFDE wijst je de weg….niet de liefde die sommigen nog begrijpen als fysieke liefde, maar werkelijk hartsverbonden pure zuivere liefde als energie dat elke dag mag stromen van jezelf naar het leven en anderen om je heen.
DURF ook naar jouw SCHADUWKANTEN te kijken en omarm die schaduwkanten, van het moment dat jij die schaduwkanten laat zien , verliezen ze hun kracht en integreer je deze in jou, in waarachtigheid en echtheid.

Als ik nu schrijf om af te ronden dat er geen stilstand is in jouw groei is dat wel degelijk het geval: kijk eens naar een stilstaand meer….is het werkelijk zo dat er onder oppervlakte van het meer geen beweging is, al zie je die niet aan de oppervlakte?
Er zal altijd beweging zijn…ook al voel je je stilstaan: ook het stilstaan heeft een doel en is vaak een teken om even rust te nemen, tijd te nemen, zich terug te trekken….niets pushen, niets forceren….geniet voluit van elk moment dat er leven is, want zolang er leven is, is er HOOP!

Alles wat jij wilt, kan gebeuren want jijzelf bent de SCHEPPER van jouw leven en ook al is ons leven verweven met gebeurtenissen waarover we geen controle hebben, toch kunnen we voor het grootste deel van ons leven zelf de weg uitstippelen die we willen gaan.
Leg jouw weg af met plezier, met vreugde, spelenderwijs en observeer eens hoe kinderen hun weg gaan, oefenen, experimenteren….en toch blijven doorgaan….kijk eens naar de wereld van de dieren…..alleen wij, wij zijn vervreemd geraakt van wie we werkelijk zijn. Wie zijn we echt zonder alle rollen die we spelen?
Wie zijn we echt?
Heel veel liefs
Mieke , Engelenmedium
www.miekecoigne.com