Paragnost Eddie & Consulenten

Leven in een levendig lichaam

Leven in een levendig lichaam Leven in een levendig lichaam. Als weg tot ontwaken
Spiritualiteit losgekoppeld van het lichaam…ik merk bij niet weinig mensen dat spiritualiteit voornamelijk geleefd, beleefd en ervaren wordt door middel van kennis, via het hoofd en af en toe met een kleine aanraking van het doorleefd voelen en integreren in het lichaam.
Dat is één van de redenen waarom steeds meer vervreemding ontstaat tegenover het aardse fysieke lichaam tot zelfs afkeer. Seksualiteit wordt bijvoorbeeld als niet-spiritueel neergezet, waardoor je energie verlaagt, je ascentie-proces vertraagt.

Anderen stellen dan toch de vraag hoe het contact met het lichaam hersteld kan worden. Help, ik voel mijn lichaam niet…meer. Als we niet in contact staan met ons lichaam, staan we niet in contact met de aarde. We geraken ont-worteld, en zonder in ons lichaam geworteld te zijn kan er eigenlijk niets worden gedaan. De illusie van spiritueel goed bezig te zijn is een creatie van het denken, het hoofd…lucht…en ja, je kan inderdaad heel veel “kennis “ hebben vergaard. Met kennis imponeer je je omgeving, toon je wat je allemaal kent, het is kennis…en met kennis is helemaal niets verkeerd uiteraard.
Schrijven over onderwerpen vb vanuit hetgeen je bij wijze van literatuurstudie gelezen hebt, IS nog geen teken dat er vanuit een persoonlijke ervaring of ervaringen geschreven wordt. Het is hoogstens informatief, maar is niet per sé doorleefd.

Wanneer je geworteld LEEFT in je lichaam, leef je vanuit jouw BASIS en vanuit jouw basis kan spiritualiteit gestaag groeien.
Jaloezie, hebzucht, bezitsdrang, machtslust…zijn allemaal een gevolg van gebrek aan basis, aan geworteld ZIJN in jouw BASIS.

Door niet geworteld te zijn, is er heel vaak angst, en door angst ontstaat jaloezie, hebzucht, bezitsdrang, machtslust, wantrouwen.

Eigenlijk ligt er aan de basis het niet vertrouwen in zichzelf en hoe kan je de ander vertrouwen als je jezelf niet vertrouwt? Iets wat wel voortdurend van de ander wordt verlangd/ geëist.
Het vertrouwen komt wanneer je diepe wortels in de aarde hebt en dan mag er wat dan ook gebeuren, je wéét dat je overeind blijft en een situatie onder ogen zien. Echt zien, helder zien, zuiver zien.
Dan is het onnodig je vast te klampen aan de ander/anderen.
Niet weinig mensen zijn nog aan het ‘ indalen ‘ in de aarde, lees: in hun aardse lichaam, sommigen ontkennen hun lichaam als een plaats waarin alle ervaringen worden doorleefd én opgeslagen, staan er zelfs niet bij stil hoe automatisch ons lichaam ons dag in dag uit laat leven, inderdaad, het gebeurt automatisch en op automatische piloot.
Je kan zoveel dingen doen om je lichaam te voelen, verbinding te maken met de prachtige creatie die je bent….je hoeft niets extra-ordinairs te doen, je uit te sloven om spierballen te kweken, om een maatje 36 te hebben…want alles wat gepaard gaat met extreem is niet gebaseerd op een gezond evenwichtig goed voor je lichaam zorgen. Ook hier zit over het algemeen heel wat ‘ angst ‘ onder. Angst om niet gezien te worden, angst voor zoveel redenen die dateren vanuit een lang verleden tijd.

Ga zwemmen, fietsen, wandelen, dans zodanig dat je hele lichaam de dans wordt, schrijf je in voor een cursus yoga, lichaamswerk, tantra, actieve dynamische meditaties van Osho zijn ronduit bevrijdend om te doen…. laat je lichaam regelmatig masseren met natuurlijke oliën, en last but not least: ga bewuster ademen. Zoek hierin jouw weg want er zijn zoveel alternatieven, alleen zijn we wel wat ‘ lui ‘ geworden…net omdat we ons hoofd toch maar blijven volsteken met weten en kennis en er te weinig balans en evenwicht is in lichaamsgerichte ervaringen en leren, studeren.
Laat je lichaam weer leven en voel maar eens hoe je zelf helemaal van kop tot teen echt leeft, van binnenuit.
Een kleine 20 jaar geleden vroeg een goeie vriendin me mee op cursus…bio-energetica. Ik dacht bij mezelf ‘ Hop, ik wil wel eens weten wat dàt nu weer is ‘. Dus vol goeie moed, de eerste sessie….een beetje vreemd, heel nieuw, ik wou dit toch een kans geven. Eigenlijk gaf ik mijn lichaam de kans levendig te worden. Dat was niet wat ik vooropgesteld had, want na al mijn ‘ kennisgerichte ‘ opleidingen in het onderwijs , sociaal en therapeutisch werk, voelde ik me wel helemaal door elkaar gerammeld. Mijn hoofd verloor stilletjes aan de controle omdat mijn lichaam een stem kreeg. En die twee met elkaar verbinden…dat ging niet van een leien dakje. Althans niet wat mezelf betreft. Mijn hoofd wou heel lang de laatste stem hebben. ‘ Ben je gek? Wat doe je nu? Voelen is gevaarlijk! Hou je hoofd koel! Al dat voelen is niet goed, herpak je maar! Eén ding was wél duidelijk: ik had de smaak eindelijk te pakken…en heb me uiteindelijk aangemeld voor de opleiding bio-energetica. Dat is het begin geweest om stapje voor stapje, en met zoveel deskundige begeleiding van lichaamsgerichte therapeuten uit België én Nederland, in mijn lichaam thuis te komen, echt in te dalen en te aarden…het was zeker heel goed voor mijn verdere spirituele groei, omdat ik toch ploeterde om hier op aarde mijn plek te vinden, hier écht aanwezig te zijn. En na zoveel jaren voel ik : ik besta in mijn krachtige wortels én ik durf me ook laten zien in mijn kwetsbaarheid én laat me ook raken in mijn hart. Dat heeft de weg van bio-energetica mijn als basis gebracht, en niet de andere opleidingen , die hebben me heel veel kennis gegeven en ik heb ook kennis nodig , het diepere verlangen te weten, te onderzoeken, ook die kant is heel sterk ontwikkeld…alleen heb ik nu meer en meer de balans tussen weten en voelen.

Leven in een levendig lichaam Wanneer je naar binnengaat in je lichaam, als je tot leven komt in je lichaam, verdwijnen heel veel ‘ problemen ‘ .
Dit is één van de trukjes hoe de samenleving de mens van zichzelf heeft doen ‘ vervreemden ‘. Het heeft je lichaam afgesneden en het enige wat nog behoorlijk functioneert is het hoofd. Je maakt je wel aantrekkelijk als een mooie leuk plaatje, dat is de buitenkant…en wat voel je diep vanbinnen in de binnenkant?
Er is niet echt een gevoelsmatig contact meer met de binnenkant, en als de buitenkant er goed uitziet, maar de binnenkant voelt ‘leeg’, ‘ dood ‘…is het dan geen signaal dat het ook ànders kan?
Je eet…maar wàt eet je en proef je ? je luistert naar muziek…en wàt raakt je? Je vrijt….en hoe verbonden voel je je met jezelf en je partner?

Waar is de vreugde, het plezier van levendige ervaringen in een levendig lichaam?
Jij kan ook vandaag de keuze maken om elke dag lichaamsgerichte dingen te doen…we hebben kennis van onze 7 klassieke chakra ‘s, we weten waarvoor ze staan, welke invloed ze hebben op ons lichaam en geest…je kan ook die kennis vertalen op een actieve manier, zodat die kennis uiteindelijk een levendige ervaring wordt. Dan leef je je energie en werk je mee aan je verdere spirituele transformatie. Ga experimenteren en doe alsof niemand je ziet, uiteindelijk is het jouw leven, jouw lichaam, jouw ervaring.

Haal even je kindertijd terug…en wek je innerlijke kind tot leven. Van het hoofd naar het hart, in beweging. Allons-y .
Veel liefs
Engelenmedium Mieke Box 45
www.miekecoigne.com