Paragnost Eddie en Consulenten

Het leven als inwijdingsweg

Het leven als inwijdingswegMisschien ervaar je dit zelf…je vaart een andere koers, je komt dichter en dichter bij jouw Zielsdoel en hierbij daal je steeds dieper ‘ de stof ‘ in om volledig te ‘incarneren’ op aarde?

Nieuwe uitdagingen komen op je levensweg, we lezen het vaak als ‘ challenges ‘, het klinkt wat chiquer, doch laat het me toch maar eenvoudig houden bij … een nieuwe weg, nieuwe mogelijkheden, dewelke gepaard gaan met het maken van keuzes: houden we het veiligheidshalve bij het oude, gekende, of gaan we voor de uitdaging, zoals ik vaker verneem van cliënten….verhuizen, een nieuwe studie aanvatten, een nieuwe baan waarin het hart helemaal blij van wordt….ik luister vaak met adembenemende stilte en aandacht welke veranderingen mijn cliënten in hun leven creëren….het zijn niet zozeer de woorden dan wel de krachtige energie die ik er dwars doorheen voel gaan….met zoveel passie, enthousiasme en liefde en dan zeg ik wel vaker: ‘ Wow, proficiat, dit ga jij hartstikke goed doen, want dit is waarmee jij volledig resoneert….dit klopt volledig ‘.

Weet je wat het mooie hiervan is? Wie je bent en wat jij doet….jij bent nodig! Of je nu een carrière-switch maakt van leerkracht tot bakker, van medium tot tuinier….dit is waar jij de roep van jouw ziel hebt gehoord en waar jij gehoor aan geeft…en hoe de mensen om je heen dit misschien wel heel dwaas of dom mogen vinden, dit is waar jij eerlijke medium mieke verteltkeuzes in maakt of hebt gemaakt. Trouw blijven aan de roep van jouw ziel is zeker in deze tijd de meest bijzondere opgave, net omdat menigeen te maken krijgt met uitgesproken of niet-uitgesproken maar wel energetisch voelbaar, afkeuring/ of toejuiching. Geen van de beide zijn belangrijk voor jou, hoewel het toejuichen van jouw keuzes prettiger voelt ( toch nog dat beetje goedkeuring…) dan te horen/ te voelen dat je naaste omgeving het toch niet eens is met jouw keuzes. Het is dus een hele opgave bij de beide een meer neutrale houding aan te nemen. Uitleggen waarom jij dit zo voelt, laat staan dat jij de stem van jouw ziel volgt, je hart laat spreken, is een onbegonnen zaak, en hoeft eigenlijk niet uitgelegd te worden.

Nogal wat mensen verontschuldigen zich toch bij het maken van keuzes, en blijven met een verkapt schuldgevoel zitten…omdat de naaste omgeving het niet prettig vindt, dat jij vb besloten hebt te vertrekken uit je geboorteland, besloten hebt de relatie met een door hen geliefde schoonzus/-broer….los te laten….onbewust bewust zadelen we elkaar op met een behoorlijk misplaatst schuldgevoel en blijven we elkaar vasthouden in de energie van ‘ lijden ‘, en hebben we net niet meegekregen dat we in de Nieuwe Tijd niet meer hoeven te lijden, dat we karma-issues mogen afwerken en ruimte maken voor meesterschap in het leven? Wat is het nu wat we werkelijk kiezen?
Wat het werk vb betreft….hierover heb ik zelf een uitgesproken visie, altijd al gehad, niets nieuws wat mij betreft, doch ook hier lijkt de hang naar ‘ belangrijkheid ‘ bijna een must, wie bepaalt wat belangrijk is, van wie laten we afhangen of hetgeen jij doet, ik doe, meer of minder belangrijk is?
Ook het stille, kleine werk is groot; het is goed te beseffen dat ook het stille werk(en) achter de schermen waardevol is als het werk(en) dat in de schijnwerpers staat van de buitenwereld.

waarzeggenBlijf met de beide benen goed op de aarde en realiseer je dat het plekje waar jij staat, uniek is.
Op dit plekje mag jij de vrucht van volledig meesterschap dragen, zelfs te midden van je dagelijkse bezigheden, zonder te oordelen wat meer of minder waard is: je huis opruimen, koken, tuinieren….de inwijding van het leven houdt werkelijk alle facetten van het leven is.
Niets of niemand hoeft uitgesloten te worden, want elk stukje hoort erbij.

Wees gewoon jezelf wie je bent en exploreer je eigen mogelijkheden, opdat je zelf een universele inwijder van het leven mag worden.

Een universele inwijder van het leven is absoluut geen heilige, dan wel heel eenvoudig een mens die de universele energie uitstraalt waar hij geacht wordt te zijn/ te staan…of hij nu een bakker, een juwelier, een metser is…het maakt niets uit; het is allemaal even belangrijk en waardevol.

Het allerbelangrijkste is dat jij jezelf volledig accepteert en de weg van volledige incarnatie gaat: volledig mens-worden is de diepste zingeving — de groei begint van daaruit als aarde-mens tot kosmische mens. Voor geïnteresseerden verwijs ik heel graag naar het bijzondere werk van Sonia Bos (+) !

Medium Mieke

www.miekecoigne.com