Paragnost Eddie en Consulenten

Laura’s vragenronde met Lis

lis lisaLaura’s vragenronde
met Lis

Vandaag een interview met Lis, 62 jaar, een late Steenbok en consulent bij Paragnost Eddie & consulenten (box 68).

Veel leesplezier gewenst, reacties zijn welkom.
Hartelijke groet,
Laura (box 23, Paragnost Eddie & consulenten)

“Lis, volgens mijn kaartlegging ben jij geduldig, lief én pittig, analyserend, lekker eigenwijs, laat jij je graag van jouw beste kanten zien, luister jij meestal (!) goed, geef jij jouw vertrouwen als iemand dat werkelijk heeft verdiend, hou jij wel van een uitdaging op z’n tijd en zou jij iets minder kritisch naar jezelf (en eventueel anderen) kunnen kijken. Kun jij mij vertellen wat hiervan klopt en wat niet?”

“Haha, je slaat de spijker op de kop. Maar ik ben alleen maar geduldig als ik zie dat het werkelijk de moeite waard is dat ik mijn energie erin steek, anders is het gauw klaar voor mij. Geen paarlen voor de zwijnen werpen, zonde van mijn tijd, toch? Analyseren doe ik graag omdat ik precies wil weten hoe iets in elkaar steekt. Je krijgt mij ook niet zo gauw van mijn stuk wat dat betreft. Ik zoek net zo lang tot ik het heb gevonden. En eigenwijs ben ik ook wel. Al mijn leven lang zoek ik mijn eigen weg. Is dat eigenwijs of eigen-wijs? Als je mijn vertrouwen hebt, dan heb je mij ook helemaal en ga ik voor je door het vuur. Maar als ik voel dat er iets niet klopt dan graaf ik, of laat ik los. Van uitdagingen hou ik zeker, ik heb het nodig om mijn tanden ergens in te zetten en ik laat meestal niet los eer ik er klaar mee ben en voldoening heb. Kritisch zijn hoort bij de Maagd ‘ascendant’. Aan de ene kant is het soms lastig voor anderen maar omdat ik graag alles goed aflever verlang ik dat ook van anderen. En mijn motto is wel: waarom iets half doen als het ook goed kan. Ik heb dat met alles wel eigenlijk. Ben niet gauw tevreden, hoewel.. Ik heb het touwtje wel een heel stuk laten vieren. Kan makkelijker relativeren ook, beter voor mijn gezondheid. Maar soms inderdaad kan het nog wel eens lastig zijn voor mijzelf en anderen. Verder ben ik heel positief ingesteld en zie ik het leven wondermooi. We krijgen allemaal de kans om er een geschenk van te maken maar dat moeten we wel zelf willen en er iets voor doen. We krijgen het niet allemaal gewoon voorgeschoteld.”

“Wat vind jij leuke vragen om te krijgen tijdens je werk? En met welke vragen kan jij weinig?”

“Eigenlijk zijn alle vragen wel een uitdaging hoor. Ik werk vanuit mijn hart en geen een vraag is mij vreemd. Vragen die gaan over anderen puur uit nieuwsgierigheid, daar ga ik niet op in omdat ik vind dat dit NOT DONE is. Ik ben daar kort en krachtig in.”

“Doe je naast dit werk ook nog andere werkzaamheden?”

“Jazeker. Ik heb ook een praktijk aan huis waarin ik al sinds de jaren negentig als energetisch therapeut werk. Samen met mijn partner geef ik ook healingen op zielsniveau welke een enorm mooie uitwerking hebben op de mensen. Ook ben ik Reiki TeraMai master en geef ik cursussen samen met mijn partner. In januari starten wij weer met nieuwe workshops en cursussen. Bezig bijtje dus!”

“Welke baan zou het slechtst bij jou passen?”

“Een baan waarin ik iemand boven mij zou hebben, daar zou ik absoluut niet tegen kunnen. Daarvoor ben veel te zelfstandig, ik buig voor niemand, alleen voor vader/moeder God en zelfs dat hoeft niet.”

“Over welke vaardigheden zou jij graag willen beschikken?”

“Zonder te overdrijven, ik ben nogal divers en erg handig en dus van vele markten thuis. Ik zou het eigenlijk niet weten?”

“Waar moet jij hard om lachen?”

“Om mijzelf meestal want ik kan ook behoorlijk vreemd uit de hoek komen en zelfspot is mij absoluut niet vreemd. Als ik dan bijvoorbeeld weer eens te lang ergens aan heb gewerkt dan kan ik nogal eens tekeer gaan tegen mijzelf, waarna ik er dan hard om moet lachen omdat ik gelukkig nogal goed kan relativeren.”

“Met wat ben jij meer bezig dan dat jij eigenlijk zou willen?”

“Soms teveel met pietluttigheden. Ja, Maagd ascendant hè, kan uren zitten te prutsen met iets waarvan ik dan uiteindelijk inzie dat het niet werkt. Maar dan laat ik het ook los. Je moet wel je grenzen kennen en gelukkig ken ik die steeds beter wat sommige dingen betreft.”

“Heb jij een voorbeeld? Is er iemand die voor jou als een goed voorbeeld kan dienen?”

“Nou ja, de mensen waar ik mee leef zoals mijn partner zegt regelmatig zal ik iemand laten komen om die klus te doen. Maar eigenwijs als ik ben zal ik dat zelf wel even doen waardoor natuurlijk alles tegenvalt. De tijd werkt ook niet mee want er zit maar 24 uur in een dag.. dus ja kom altijd tijd tekort. Haha, vervelen heb ik mij nog nooit gedaan, ik heb altijd iets te doen.”

“Wat vind jij leuk aan jouw leeftijd en wat niet?”

“Leuk dat ik eindelijk weet wat ik wel en niet meer wil in het leven. Dat ik wat bezadigder ben geworden en dat ik zo heel blij ben met mijn keuzes van de laatste jaren. Het leven is er alleen maar leuker op geworden en ik ben ook superblij met de verbinding met mijn begeleiders hier op deze aardbol. Zonder de hulp van mijn hemelse vrienden had ik ook dit mooie werk niet kunnen doen en daarom ben ik blij met ze. Ook vind ik het fijn dat ik alles rustiger kan aanschouwen en daardoor heel goed weet en voel wat wel en wat niet werkt. Dat was in mijn jonge jaren wel anders!
En dat ik gelukkig een bescheiden mens ben, maar wel heel goed weet waar de mosterd vandaan komt. Je hoeft mij niets wijs te maken, haha. Mijn hemelse vrienden schudden hun hoofd nog wel eens maar ze vergeven mij gelukkig altijd. Ik zou mij echt geen leven kunnen voorstellen zonder de verbinding die ik voel met God en het hemelrijk.”

“Is er een advies wat jij met regelmaat aan iemand geeft?”

“Ja, blijf met beide benen op de aarde staan en zorg dat je jezelf door niemand onderuit laat trekken, want we zijn hier allemaal om te leren en niemand is meer dan een ander. Het leven is een feest, maar er is niemand die jouw slingers ophangt hè, dus dat moet je altijd zelf doen. Verwacht ook niet dat een ander je gelukkig kan maken want voor je eigen geluk moet je zelf zorgen. Een ander kan slechts een mooie aanvulling zijn in jouw leven maar verwacht niet teveel van anderen, dat geeft alleen maar teleurstelling.”

“Is er als laatste nog iets wat jij zelf kwijt wil?”

“Dat ik hoop dat als ik straks de leeftijd heb bereikt en ‘God het wil’ ik samen met mijn partner nog een mooi leven mag hebben. Ergens waar de zon altijd schijnt en dat we eindelijk ons boek kunnen gaan schrijven. Niet te warm, dat trek ik niet, maar wel uit dit vochtige klimaat weg want ik roest altijd in de herfst/winter. En uiteraard wens ik alle mensen veel wijsheid voor de aankomende periode. De jaren tot en met 2023 worden zwaar en hebben als doel de mensen terug in hun bewustzijn te brengen. Daardoor ontstaat er veel ongeduld, angst, verdriet, jaloezie, afgunst en noem maar op wat er allemaal kan loskomen bij de mensen. Er is zoveel onderdrukt zodat als de deksel eenmaal van de pot gaat, er geen tegenhouden aan is. Daarom wens ik iedereen veel kracht, liefde en licht en blijf vooral heel dicht bij jullie mooie zelf. Wat er ook gebeurt, je bent nooit alleen. Je moet er alleen wel voor openstaan. Vraag vanuit een goed hart en je zal krijgen wat je vraagt. Wees voorzichtig om narigheid over anderen uit te spreken want je zou dat zomaar zelf op je bordje kunnen krijgen. Hou het rustig voor jezelf en tel eens tot tien, dat werkt ook nog wel eens. Ik wens u allen fijne kerstdagen en een mooi uiteinde naar een nieuw begin van 2018.
Warme knuffel,
Elisa-Lis

Dank je wel lieve Laura voor je mooie initiatief. Ik vond het heel leuk om mee te doen met jouw vragenronde en wens ook jou fijne feestdagen en een mooi nieuw 2018.”