Paragnost Eddie en Consulenten

Last van de sterke energetische shift

chakraLast van de sterke energetische shift – hoe kan je hier best mee omgaan?

Ik wil heel graag even een blogje wijden voor lezers en cliënten die me de laatste paar maanden, en zeker de afgelopen weken, vragen stellen die betrekking hebben op fysieke , energetische, emotionele klachten.
Zeker voor de meer hooggevoelige mensen wil ik toch een paar handvatten meegeven, te meer, ik ben zelf hoogsensitief en mijn gevoeligheid wordt er niet minder op, ervaar ik. Het is belangrijk om onze hooggevoeligheid tot een hoogbewust omgaan met te ontwikkelen, we kunnen niet ontkennen dat de hooggevoeligheid van volwassenen  toeneemt ( en bij dieren zie ik net hetzelfde) en we hoeven evenmin een select clubje hooggevoeligen versus de niet- gevoeligen op te richten, want dit werkt afgescheidenheid in de hand, hetgeen niet de bedoeling kan zijn. Er zullen wel altijd wel minder gevoelige zielen op aarde vertoeven, doch dit betekent niet dat deze zielen inferieur of harder zouden zijn…. Laat ons dus niet oordelen over wie wel en wie niet en als we echt om het welzijn van anderen geven, laten we elkaar in respect Zijn.
De verschijnselen die door de grote energetische shift ( dat normaliter afneemt over een tweetal weekjes) gemeenschappelijk te herkennen zijn wil ik graag onder de aandacht brengen,
Ook de sterke zonnevlammen- uitbarstingen en de sterke pieken van het aardmagnetisch veld veroorzaken bij de meest gevoelige mensen voor een versterking van deze klachten.

Fysieke klachten:
spierpijnen
pieptonen in de oren
onverklaarbare oorpijn
kaakgewrichten die pijnlijk voelen
stramme gewrichten
afwisselend kou- en warmtegevoelens
hartkloppingen, hartfladderen
misselijkheid
duizeligheid
het gevoel van een ‘ wattenhoofd ‘ te hebben
voor mensen die reeds te kampen hebben met fysieke klachten, kunnen deze ook sterk zijn toegenomen : ik denk aan mensen die te kampen hebben met ‘ fibromyalgie ‘.

Heel wat mensen vertelden me vooral rond de hartstreek vreemde sensaties te voelen, dit heeft vooral te maken met het feit dat het hartchakra zich opent. We maken nu langzaam maar zeker de overgang van leven vanuit de derde chakra ( zonnevlecht) naar de vierde chakra ( hartchakra) waarin we meer en meer vanuit ons hart leven, ons verbinden vanuit onze hartsfrequentie, alsook relaties die meer en meer vanuit een hartsverbonden gevoel toenemen.
UIteraard geef ik altijd als advies mee, bij ongerustheid een arts te raadplegen en ook heel goed voor jezelf te zorgen, want alles wat je ervaart en voelt doe je wel met je fysieke lichaam.

– Drink voldoende zuiver water ( geen kraantjeswater) ( tot 2 liter daags)
– Eet zoveel mogelijk gezonde voeding ( geen kleurstoffen, E- stoffen…) ruim en gevarieerd, groeten, fruit ( vooral noten in diverse soorten)
– Neem tijdig je rust en rust ook tussendoor als je voelt hieraan behoefte te hebben
– Vitamine B12 is heel belangrijk, veel mensen weten niet eens dat ze een chronisch tekort hebben aan B12. ( synthetische vermijden!) Je kan altijd even kijken op
harthttp://www.vitamineb12nu.nl/

http://www.vitamineb12tekort.nl/
– Dagelijks magnesium en hoge dosissen vitamine C

– Elke dag bewegen naar buiten
–  Lichaamsoefeningen: Yoga – Dansen – Chi Nen Chi Qong ….tot sporten ( geen overdaad)
–  Mediteer elke dag 10- 15 minutjes : je kan heel eenvoudig de ademoefening uit Mindfulness doen- gedisciplineerd elke dag – de bodyscan, om heel bewust in aandacht te blijven en verbinding te maken met je lichaam – je kan ook een hartchakrameditatie doen ( en hier vind je genoeg mooie voorbeelden op youtube) – elke dag je energetisch lichaam reinigen en je chakra’s balanceren – je kan ook de kosmische stofzuiger van AE Michaël gebruiken om je chakra’s en alles wat niet in je systeem hoort op te schonen ( en je kan ook nog het tempo van de stofzuiger bepalen: traag – medium of turbo) – zingen opent je hart- en keelchakra en maakt dat je je spanningen loslaat- ( chanten is heel  heilzaam – heel mooie mantra’s zijn te vinden op youtube) – creatief bezig zijn maakt dat je meer uit je hoofd gaat en je intuïtie laat stromen
– Neem een pas op de plaats als je voelt dat er teveel mensen uit je omgeving de aandacht opeisen, of vermijd omgevingen waar je je niet comfortabel voelt , ook mensen kunnen door alle hectiek een behoorlijk pessimistische en negatieve kijk op het leven verspreiden waardoor je je nadien uitgeput en leeg voelt.
– Een krachtige steen dat beschermt en ondersteunt is de MASTER SHAMANITE ; er zijn heus nog meerdere stenen in omloop, doch deze geef ik hier als voorbeeld aan omdat ik hier zelf persoonlijk een heel goed gevoel bij heb.
– Neem regelmatig afstand van tv, radio, internet, gsm, telefoon: we zijn ons er niet echt van bewust hoeveel we opnemen ( energetisch) waardoor ons systeem helemaal ‘ vol ‘ zit, niet alleen aan informatie- instroom, doch ook stralingen van alle apparatuur.
Om het effect van alle stralingen te verzwakken is een TOERMALIJN een heel krachtige steen! Die kan je dragen of bij de plek neerleggen  waar de apparatuur staat . Op fysiek vlak heeft de toermalijn een positieve werking op het immuunsysteem, de rug, de spieren en kan ok de pijnklachten verminderen en beschermen tegen vervuiling en toxinen.

Veel gehoorde emotionele klachten:
– rusteloos – je voelt dat er iets staat te gebeuren, maar je weet niet wàt
– slecht slapen ( inslapen, doorslapen) en heftige intense dromen, die vaak verwerkingsdromen zijn!
– chagrijnig ( kan natuurlijk ten gevolge van een tekort aan slaap, doch ook zomaar ineens kan je humeur omslaan)
– teruggecatapulteerd worden naar het verleden,  en hierbij diepe emoties voelen , terwijl je dacht dit je dit al lang had verwerkt
– ruzie-achtige stemmingen kunnen snel tot een heus conflict escaleren, zeker nu waar relaties onder een heel grote druk komen te staan!  Relaties kunnen van het ene moment op het andere stoppen ( uiteraard was dit proces al eerder aan de gang en werden pogingen gedaan de relatie toch te doén lukken) : ook al is het moeilijk om te aanvaarden dat de relatie over is, liefde kan ook betekenen elkaar loslaten en elkaar danken voor de tijd samen, en elkaar het beste gunnen.

Last van de sterke energetische shiftBelangrijk in deze periode is om regelmatig naar binnen te keren, innerlijke rust te zoeken bij jezelf, afstand te nemen in contacten, verbindingen die de laatste tijd moeizaam en conflictueus verliepen, om een heldere kijk te krijgen of een contact, een verbinding, een relatie kan herstellen, veranderen, verbeteren, transformeren op hartsniveau.
Ik hoor heel vaak vrouwen die me vertellen zich te willen verbinden met een partner vanuit hun hart en niet meer zozeer vanuit het fysieke plaatje. Ik hoor ook vaak mannen die net hetzelfde verlangen, zich op hun manier uit-drukken doch nog niet goed begrepen worden in hun veranderingsproces. Hierin, vrouwen, hebben mannen jullie nodig om hen te helpen de weg te wijzen naar een hartsvolle verbinding.  Partners gaan er nog te vaak vanuit dat ze elkaar wel begrijpen maar zonder communicatie, zonder wezenlijk contact loop het vroeg of laat fout. Maak tijd voor elkaar, wees in aandacht bij elkaar, ook in stilte-momenten kan je elkaars hart voelen, elkaars liefde voelen stromen. De kracht van hartsverbinding is de enige weg om tot zinvolle en duurzame relaties uit te groeien, al kan niemand voorspellen of het voor het leven is. Dat kan niemand omdat relaties voortdurend in beweging zijn en zolang twee mensen samen in beweging blijven , tot zolang kan dit een mooie dans worden, met alle menselijke ervaringen erbij.
Dat er nu op dit moment een afstand lijkt te zijn onder partners die al een tijd vervreemd en vervlakt leefden, is nu een vrij normaal gegeven…net omdat velen nu terugblikken op zichzelf, op relaties, op werk enz…. neem echt die tijd voor jezelf en gun de ander die ook in process is de tijd en de ruimte om te reflecteren. In relaties ervaart ieder op zich zijn eigen persoonlijke queeste en heeft ook het geboorterecht die op eigen manier, op eigen wijze en in /op eigen tijd te onderzoeken.
Waar nu de angst hoog oploopt om iemand of iets te verliezen is heel begrijpelijk, doch als je vertrouwt op Spirit dat hetgeen nu voor jou het beste geregeld wordt, hoef je iemand of iets niet langer in de greep te houden, vast te houden omdat dit niet langer de weg is, en enkel vanuit een dieper weten voor jezelf te zeggen: Uw wil geschiede.

Draag goed zorg voor jezelf, over een paar dagen krijgen we de volle maan en hoe die verder doorwerkt voor iedereen, waarvan nog niet iedereen zich hiervan bewust is, maar weet dat ‘ inzicht ‘ ook ‘ uitzicht ‘ geeft…er is veel meer tussen hemel en aarde.

Warme hartegroet
Engelenmedium Mieke

www.miekecoigne.com