Paragnost Eddie en Consulenten

Laat altijd je licht schijnen

Laat altijd je licht schijnen Wat er ook gebeurt in je leven laat altijd je licht schijnen op de situatie waar je inzit. Ja dat is makkelijk praten, jij hebt geen idee waar ik inzit hoor ik dan zeggen.
Wie zegt dat ik dit niet weet en voel?
Wie zegt dat jij alleen door deze fase van je leven heen moet en dat het hard is zeg maar keihard om te doorstaan?
Vele levens lang hebben mensen pijn moeten doorstaan om te komen waar we nu zijn met zijn allen.
Al door de eeuwen heen weten wij dat er gebeurtenissen zijn geweest waar we zijn mishandeld en vernederd door de zelfuitgeroepen grootmachten.
Vorstenhuizen die zelf dood en verderf verspreiden en de katholieke kerk die zoveel moorden op zijn geweten heeft, dat er zovele slachtoffers zijn gevallen in naam van het geloof.

En nog steeds komen er dingen aan het licht die niet/nooit door de beugel konden.
Ook daar zijn we getuige van geweest. In min of meerdere mate waren we getuige van de onmenselijke maat waar mee werd gemeten.
En nog steeds is dit aan de gang onder de mensen. Nog steeds zijn er dingen die het licht niet kunnen verdragen.

Maar toch ondanks de vele moeite die mensen nemen om alles onder het tapijt te vegen komt er licht in deze duistere praktijken.
Het is niet meer tegen te houden. De waarheid achterhaalt altijd de leugen en vroeg of laat komt alles aan het licht.
Dat is nu eenmaal een universele wet en daar kan geen één mens iets aan doen.
Gelukkig maar want de mens maakt veel kapot en ook dingen die niet altijd te herstellen zijn naar de oorspronkelijke staat.
Misschien is dit dan weer juist nodig omdat er vernieuwing mag komen en we weer een stapje verder mogen groeien.

De schepper heeft meer in petto met ons dan we weten en denken. En zo jammer dat we juist de schepper die het zo goed met ons voorheeft de schuld geven van al wat er gebeurt op aarde en in ons eigen bestaan.
En daar ligt ook weer juist de clou . God heeft niets te maken met de manier waarop wij bezig zijn op aarde we hebben een vrije wil meegekregen.

Wij hebben alles meegekregen om er iets moois van te maken en of in elk geval onze lessen met elkaar te doorleven zodat wij weer verder naar het licht toe kunnen groeien.
Maar wat doet de mens? De mens gaat liever het duister in door leugens te verspreiden en door jaloers te zijn op anderen en negatieve energie te verspreiden onder elkaar.
Zodat we elkaar ongelukkig maken en onze ergste nachtmerrie waarheid wordt. Zo komt de mens elkaar tegen in relaties en slaat elkaar om de oren door in een lage trilling te blijven hangen met elkaar.

Dat er ook herkenning is bij elkaar en dat je een diepe verbinding hebt met elkaar is ook een feit.
Je komt elkaar immers weer tegen om oude issues op te lossen zodat je verder kunt met elkaar in harmonie ipv elkaar de loef af te steken en ego gedrag te vertonen.
Want dat is de pijn die voelbaar is bij de mens en die herkenbaar is bij velen op dit moment.

En uiteraard wordt dit doorgeven van ouder op kind, en daardoor zijn er zovele kinderen doelloos aan het zwerven en hangen ze in groepjes op straat en blowen ze zichzelf suf om de pijn niet te hoeven voelen. En deze kinderen willen alleen maar begrepen worden en hun verhaal vertellen.
Maar als de ouders niet willen luisteren en het veel te druk hebben met hun ego gedrag dan zoeken de kinderen hun heil ergens anders.
Soms lukt het om in een ontmoeting met een ander los te komen van deze miserie maar meestal duurt het lang voor deze jongeren een eigen leven kunnen opbouwen zonder zichzelf voortdurend te verdoven.
Het zou niet nodig moeten zijn, maar helaas.

Door de eeuwen heen proberen mensen elkaar de loef af te steken. En in vroegere tijden ging het er zeer grof aan toe en was een mensenleven niets waard zoals het nu nog steeds in sommige landen en samenlevingen aan de orde van de dag is.
Maar sinds een tijdje zijn we aangeland in het watermantijdperk en daardoor gaan dingen echt veranderen.
Alleen is het wel zo dat eerst het oude kaft van het koren gescheiden mag worden en daarna kunnen we met een schone lei verder.

Dat dit nu gaande is hoef ik niet te vertellen lijkt mij.
We zitten in enorme planetaire tendensen die momenteel echt veel op zijn kop zetten. Dit is vooral momenteel in relaties erg gaande.
Men heeft geen idee wat men nu zou kunnen bewerkstelligen onder elkaar.
We kunnen zeer zeker een mooie groei doormaken met zijn allen als we maar eens oprecht zouden kijken naar wat we eigenlijk aan het doen zijn met elkaar en onszelf.

Eerlijk naar jezelf durven kijken is een vereiste want ja we kunnen wel de ander altijd de zwarte piet toeschuiven maar je bent wel samen in dit spel.
>Hoe kun je ooit verder leren en groeien en bewuster worden als je niet via de spiegel van de ander daarin een stuk herkenning kan vinden?
>Hoe kun je oude patronen los laten als je niet naar elkaar wilt luisteren?
>Hoe kun je jezelf ontwikkelen als je niet samen wilt groeien en elkaar bijstaan in liefde zoals je dat hebt belooft toen je eenmaal samen ging leven.
Zij het in een huwelijk of samenleving?
>Hoe kun je überhaupt zo met jezelf ingenomen zijn dat je denkt dat alles altijd aan de ander ligt?
Er zijn altijd twee actoren in het spel en als je op tijd de signalen herkent en toch maar besluit er niets aan te doen dan kom je meestal bedrogen uit.

Als je denkt ach het zal wel weer overgaan bij hem/haar of het zal een fase zijn en komt wel weer goed.
Of hij/zij heeft een slechte jeugd gehad en of een zware scheiding of is slecht behandelt dan ben jij degene die de weg inslaat van de minste weerstand.
Juist deze signalen die meestal al herkenbaar zijn na een tijdje zijn nodig om de situatie aan te pakken bij de kop.
Daarna kun je de kern gaan zoeken en samen een oplossing vinden.

Als je maar blijft hangen en jezelf door de ander regelmatig op je kop laat zitten omdat je immers zoveel van hem /haar houdt en alles onder het tapijt veegt om de goede orde niet te verstoren, ‘’welke goede orde vraag ik mij dan af’’ dan werk je zelf situaties in de hand die je dan niet meestal niet meer in de hand kan houden.
Daarop volgt dan meestal veel boosheid, agressie, ontgoocheling en kun je elkaar niet meer bereiken om de juiste stappen te zetten.

Grote verwijdering volgt dan en het getouwtrek om de kinderen en de materiele zaken volgt elkaar dan op.
Hoe moeilijk en hoe pijnlijk je situatie dan ook is geworden, door jezelf continu in het licht te blijven zetten wordt het voor jezelf wat draaglijker.
Uiteindelijk zijn de materiele zaken maar dingen die vervangen kunnen worden.

Het gaat in de eerste instantie om de emoties en de zeer pijnlijke ervaringen die voorkomen kunnen worden als je maar luistert naar jezelf en je situatie op het juiste moment goed leert in te schatten.
Al deze pittige lessen kun je samen aangaan als je maar op tijd aan de bel trekt.
En zoals ook vaak gebeurt als de tegenpartij echt absoluut niet wil inzien wat er gaande is en je staat er helemaal alleen in ga dan onmiddellijk hulp zoeken en neem de juiste beslissing voor jezelf.

Maar hoe dan ook zet jezelf en je kinderen als je die hebt en ook je partner voortdurend in het licht en weet dat jij de belangrijkste persoon in het spel bent.
Zonder jou is er niets in je eigen leven.
Dus heb je de plicht om aan jezelf te denken en je leven op de eerste plaats te zetten zodat je voort kan gaan en nieuwe stappen kan zetten in het vervolg op je reis door je leven op aarde.

Wil je er eens met mij over praten, schroom dan niet om te bellen of te chatten.

Warme knuffel,
Elisa-Lis box 68 paragnost-Eddie