Paragnost Eddie & Consulenten

De kracht van de laurierboom – en succes

De kracht van de laurierboom – en succesSucces…we wensen onszelf en anderen graag succes…succes in een nieuwe job, succes in een nieuwe relatie, succes in de studies…kortom: succes is de vreugde die we ervaren als we een doel bereiken, om het even algemeen te stellen.
Het is onze motivatie om een doel te bereiken die de motor vormt naar succes en vaak is de wens om succes te bereiken zo sterk dat we dit doel willen bereiken ten koste van…onze gezondheid, onze relatie, onze manier van leven, zelfs de risico’s die het met zich meebrengt.
Stel dat je je verbeten vasthoudt aan het doel dat je hebt vooropgesteld…je bent in de ban van je doel en je ziet niet meer wat er in je gezin, met je partner, je kinderen aan de hand is…dan loop het vroeg of laat fout.
Hoe vaak voel je je, als je je doel hebt bereikt, superfantastisch en blijf je dit gevoel vasthouden? Kan je op dit gevoel voldoende teren of loop je alweer warm voor een volgend doel en daarna het volgende en het volgende …tot je je op een dag uitgeput voelt, en jezelf de vraagt begint te stellen: ‘ Wat wil ik nu écht, het klopt niet dat ik mezelf voorbijloop, me uitgeput voel, mijn relatie aan een fijn draadje bengelt, mijn kinderen me als een vreemd persoon behandelen enz….’ Heb je er de voldoening uitgehaald wat je er wou uithalen, of…toch niet?
De wereld waarin we leven oefent continu een druk uit om succes te hebben, succesvol te zijn; het lijkt wel alsof we ons laten verleiden met alle mogelijke dingen die we kunnen krijgen of bereiken…het lijkt wel een norm geworden, een voorwaarde om erbij te horen en je geliefd, gezien en erkend te voelen.
Die dingen komen heel vaak van een heel materialistische visie op het leven.
Kijk eens naar alles wat aan jou voorbijkomt: reclame die als een gigantische lawine over ons heen wordt gegooid: wat is het beeld van de perfecte succesvolle man/ vrouw/ ondernemer/ therapeut enz….
Welk ‘ succesbeeld ‘ wordt in ons ‘ bewustzijn ‘ ingeprent om ervoor te zorgen dat we in die richting gaan denken?
We worden eigenlijk subtiel gedwongen bepaalde succesmodellen als spiegel te zien tegenover alles wat ons kan doen falen en niet bijdraagt tot ons geluk. En dit gaat echt over alle levensthema ‘s. Het succesmodel wordt ons elke dag als een bijna hap-slik- klaar model voorgeschoteld…gevolg: we laten ons leiden door dàt model, en denken minder en minder na of dit model wel datgene is wat met onze ziel resoneert. Geen woord op dit niveau. Succes is succes en heeft bij wijze van niets te maken met aflijning en afstemming op je zielsdoel. Het verlangen naar succes heeft ons in een soort van hypnose gebracht, in slaap gewiegd en het is in die wereld dat veel dromen van succes voorgehouden worden…die ons ‘ royaal’ gegeven wordt.
Velen reizen mee op een spoor waar iemand anders dan jijzelf de wissels bedient. Als je wakker wordt, stap dan maar uit. Als je gebruik maakt van krachtige ingrediënten en ze in de kelk van jouw hart giet, groeien ze in overvloed….welke zijn jouw krachtige ingrediënten als kalmte, respect, bescheidenheid, begrip , fijngevoeligheid….vul jouw eigen lijstje aan. Als je hier gebruik van maakt vindt je eigen heling plaats en daarna die van de wereld waarin je leeft.
Alles wat we bereiken in een open interactie met anderen is een succes. Ervaar jij ook de vreugde, als de liefde die je geeft het hart van de ander verwarmt? Het ware succes is het bereiken van het ideaal dat diep in je hart sluimert. De ontmoeting met je ware identiteit is je doel. Voor iedereen die zijn doel in zichzelf ontdekt, ontvouwt zich de weg, in het volle licht van zijn succes.
De ervaring ervan in de materiële wereld maakt dit zichtbaar voor wie het wil zien, en we worden ons hier allemaal wel bewust van. Als we de weg volgen van het innerlijke en geestelijke succes, dan voegt alles zich als een soepele kleimassa in de handen van de kunstenaar ( die wij allen zijn) en krijgt vorm in overeenstemming met wat we nodig hebben.
Neem het besluit je niet door de wereld te laten ‘ vormen ‘ of ‘ kneden ‘: de macht die je dan uit handen geeft , zal je vormen naar de wetten van de wereld.
Verzaak je hieraan, dan rest nog de ontevredenheid die je dan zal ervaren.
Maak bewuste keuzes, voel of je hart hier volledig achter staat en als dat zo voelt, dan is dit een prachtig teken om het doel van je ZIEL te bereiken. Alles wat onderweg op je pad komt, ook de hindernissen en valkuilen, kan je anders zien nl als kansen, uitdagingen, leermomenten en deze zullen je niet tegenhouden als je vanuit een diepere zielsverbinding weet dat het goed is.
Grijp terug op je innerlijke ingrediënten en laat hen jou verder inspireren. Dit is een weg van je Ziel en geloof het of niet: het Universum werkt altijd met je mee om jouw zielsdoel te realiseren. En dat is een andere kijk op ‘ succes ‘.
Inspirerend ritueel bij een laurierboom ( of in de natuur) : neem een blad papier en pen met je mee.
Zoek een plekje bij een laurierboom ( of een plekje in de natuur) en verbind je met de energie van de plek die jij hebt gekozen.
Over welke ingrediënten beschik je op dit moment en kijk wat hun bijdrage is in je leven en welk ingrediënt (en) ( vb doorzettingsvermogen) wil je eraan toevoegen? Schrijf alles op je blad papier, vouw het papier op en houd het in je hand ter hoogte van je hart. Spreek voor jezelf de boodschap uit ‘ Vanaf heden voeg ik vb doorzettingsvermogen toe aan mijn leven en vertrouw ik op de leiding van mijn hart. ‘ ( gebruik je eigen woorden hiervoor).
Geef je intenties aan de hele wereld, aan de mensen van wie je houdt, aan het universum, aan de bron van alle leven, en voel dankbaarheid. De kracht van dankbaarheid is bijzonder sterk.
Draag het papier bij jou in je portefeuille en denk eraan dat elk goed recept koestering, zorg, aandacht nodig heeft. Herhaal regelmatig dit ritueel en vertrouw op je innerlijke leiding en het Universum.
De weg die jij volgt is wel degelijk jouw Zielsweg…tenzij je nog even de andere ervaring wenst, ook dat heeft dan een doel en kan je een stap dichter komen bij jouw Ziel.
Liefs
Mieke Moon Box 45
www.miekecoigne.com