Paragnost Eddie & Consulenten

De kracht van innerlijke wijsheid

De kracht van innerlijke wijsheid met Opgestegen Meester Maha Chohan leer je met mededogen de gevoelens van andere mensen te respecteren, zonder jezelf te verliezen in situaties zodat je in je eigen centrum kan blijven en je eigen grenzen te stellen.

Je kan ook in de verbinding met de Maha Chohan je kijk op een situatie te verleggen vanuit een hoger perspectief.

Als je je regelmatig verbindt met de Opgestegen Meester Maha Chohan merk je dat de deur naar innerlijke wijsheid wordt geopend, evengoed in lastige situaties waarin je tegelijk een stapje terug leert te zetten. Je blijft dichter bij jezelf en laat je de essentie van een moeilijke situatie vanuit een hoger perspectief bekijken, ervaren, en zelfs her-evalueren.

Het is eenvoudiger om de kracht vanuit innerlijke wijsheid / intuïtie te gebruiken, zeker in stressvolle situaties.

Deze kracht helpt bij heel gevoelige mensen die zich heel snel richten naar anderen, die heel gemakkelijk de sfeer in een omgeving oppikken en de energie gemakkelijk naar binnen halen, waardoor ze zich verliezen in een energie dewelke niet van hen is. Door regelmatig te mediteren op de krachtige invloed van deze Opgestegen Meester kan je vrij snel het ondersteunend effect ervaren waardoor je gezonde grenzen trekt, je niet verliest in andermans situatie/ gevoelens/ emoties. Zeker voor hulpverleners/ therapeuten, leidinggevenden is de ondersteunende kracht heel heilzaam.

Soms schieten hulpverleners heel gemakkelijk door in hun hulpverlenende functie, de kwaliteiten die als hulpverlener sterk gewaardeerd worden, worden in het overdrijven ervan snel valkuilen. Grenzen worden gemakkelijker verlegd zodat het niet meer duidelijk is wie wat nodig heeft. Je leert verbonden te blijven met je innerlijke wijsheid en de nodige afstand te behouden.

Je kan de lichtwesen-essentie gebruiken als ondersteuning bij situaties waarin je je in beslag voelt genomen, je eigen gevoelens niet helder waarneemt of te ver doorschiet in je gevoeligheid.

Een aantal reflectie vragen kunnen je verder helpen , als voorbereiding op de komende Volle Maan van 30 april ( in Schorpioen)
– Is er een situatie waarin je op dit moment het overzicht, een heldere kijk verloren bent? Kan je vanuit een andere invalshoek naar de situatie kijken? Of beter nog: vanuit verschillende perspectieven? Lukt het je even vanop een ‘ afstand ‘ naar de situatie te kijken? Je kan zelfs letterlijk fysiek op een stoel staan en de situatie voor je geestesoog te halen. Neem rustig de tijd om te kijken, te voelen…gebruik hierbij al je zintuigelijke waarnemingen en maak er notitie van op een blad papier.

– Waar en in welke situatie of bij wie vind je het lastig om jezelf te zijn, jezelf te blijven, jezelf te laten zien? Onderzoek wat er gebeurt in de aanwezigheid van die persoon of die situatie…maak je je klein ( er) , doet die persoon je aan iemand uit het verleden denken? Neem rustig je tijd om naar die situatie te kijken, te voelen, te ervaren en betrek ook hier alle zintuigelijke waarnemingen. Jij kan die persoon niet veranderen, hoe wil jij dit aanpakken, hoe wil jij jezelf laten zien op een manier waarbij jij je masker kan laten zakken? Ontdek je dat dit een projectie is van iemand uit jouw verleden? ( de stem, de naam, de fysieke verschijning van iemand….)

– Voor wie haal jij vaker de kastanjes uit het vuur, voor wie los jij vaker problemen op, voor wie en waarom ontneem je vaker de verantwoordelijkheid van de ander? Vanuit welke gedachte, overtuiging neem jij de verantwoordelijkheid op jouw schouders voor anderen?

– Hoe zou het voelen anderen te ondersteunen/ te begeleiden in het nemen van eigen verantwoordelijkheid én hen hierin te laten groeien?

– Wat voel en denk je hierbij? Wat gaat er allemaal door je heen?

– In welke situatie (s) voel je je gevangen op het vlak van gevoelens, gedachten, zelfbeeld, overtuigingen, verwachtingen, doelen….? Schrijf alles zo gedetailleerd mogelijk uit en onderzoek vanwaar deze vandaan komen. Wat is jouw eerste stap om hierin verandering aan te brengen? Wat heb je nodig? Wie kan jou hier in begeleiden?

Warme groet
Mieke Moon Box 45
www.miekecoigne.com