Paragnost Eddie & Consulenten

Kosmische wetten Inleiding

Kosmische wetten InleidingVoor iedereen en overal in de kosmos gelden onfeilbare kosmische wetten. Ik benoem dit vaker in consulten om iedereen die hiervoor openstaat het inzicht te geven dat zich afstemmen op die universele kosmische wetten deel uitmaakt van ons aardse leven.

We bepalen ons leven door de manier waarop we denken, de kracht van onze gedachten, ook al zijn we ons hiervan niet altijd en in alle omstandigheden van bewust. Spirituele groei gaat voor mij over bewust Worden en bewust Zijn, een pad dat nooit stopt dus.

Onze innerlijke programma’s sturen alles wat wij in de buitenwereld ervaren en als het resultaat niet meevalt, ons niet bevalt, kunnen we die innerlijke programma’s veranderen om andere resultaten te bereiken.

Tijd dat we ons dit realiseren, want eerlijk, wij creëren zelf ons eigen leven, elke dag weer opnieuw.

Eigenlijk zijn we geen slachtoffer van toevalligheden of van een samenloop van ongunstige omstandigheden. Niemand is aan het toeval overgeleverd of het slachtoffer van één of ander lot of noodlot. Dit is wat ik helaas heel vaak hoor in gesprekken en vertel dit even verder zodat alweer een valse waarheid verankerd en verinnerlijkt wordt. Zeker als prof. Huppeldepup het gezegd heeft, wel dan zal het zeker de waarheid zijn, want bij titeldragers kijken nog heel wat mensen op.

Iedereen heeft op elk moment hier en nu de mogelijkheid om zijn persoonlijk leven te veranderen door in eerste instantie de gedachten te veranderen…in prof. kringen lezen en horen we : change your mindset oftewel: verander je gedachte, de gedachten die eerder tegen- dan meewerken.

We zijn allemaal scheppers en hoe bewuster we ons hiervan zijn, hoe meer we ook van ons leven kunnen genieten en voor wie die krachtige universele wetten kent, beschikt over de mogelijkheid één en ander en wel onmiddellijk in beweging te brengen.

Bewust zelf-onderzoek of intro-spectie is de sleutel tot verandering.

Is het soms overdreven te zeggen dat alles mogelijk is…tenzij we zelf geloven dat slechts enkele dingen mogelijk zijn en andere dingen weer niet: heeft het niet ergens ook te maken met de beperkingen die we onszelf aanpraten, op basis van eerdere ervaringen of omdat we het ingelepeld werden? En wat we ingelepeld hebben gekregen, hebben we voor waarheid aangenomen. Is het niet?

Als ik de vraag stel aan cliënten: ‘ Wie zegt dat jij dit niet kan ‘ ? dan krijg ik meestal onmiddellijk het antwoord …’ Ja, X of Y zeggen dit, dus …ik begin er maar niet aan ‘ . Jammer, niet? Je wil dus niet afgaan als een gieter, met je kop tegen de muur lopen…anders gezegd: je probeert het niet eens omdat je bang bent ‘ te falen ‘, uitgelachen te worden, kritiek te krijgen.
‘ Wat is het ergste wat er je kan gebeuren ‘ …dit dus.
Maar….goed nieuws: je gaat er niet aan dood…misschien wel dat glorieuze egootje lijdt er onder.

Alles is mogelijk als wij het zelf voor mogelijk houden en als wij geloven dat het mogelijk is. Sommigen zullen zeggen: ‘ Die Mieke is niet van de aarde, heel naïef bovendien ‘ en anderen zullen hoop ik toch even, eventjes stilstaan en nadenken.

Hou jezelf voor ogen dat we op de aarde zijn om ons te ont-wikkelen,, je leest het goed: de wikkels rond ons heen afhalen, toch weer een prachtig woord: ont-wikkelen dat zoveel meer inhoudt en onze verbeelding aanwakkert: zie je nou jezelf als een omwikkelde mummie…dan kan je nu de beslissing nemen jezelf te ontdoen van de impact van jouw mummi- schap. Ik weet niet of dit woord bestaat, het maakt niet uit zelfs. Als je het beeld kan oppikken en voelen wat en hoe dit voor jou voelt, kan je alvast aan je huiswerk beginnen.

Als we echt bereid zijn kennis te maken met de kosmische wetten, die grondig te bestuderen, toe te passen in ons leven, dan kunnen we ons zielenplan met veel meer gemak uitvoeren , ernaar leven.

Het leven is uiteindelijk niets anders dan het realiseren van ons levensplan en dit is een opdracht van onszelf, aan onszelf.

De wereld heeft behoefte aan mensen die zich bewust worden en diegenen die zich nog niet bewust zijn hebben en krijgen het veel moeilijker voor de komende tijd…sommigen zoeken vertwijfeld welk pad ze op moeten gaan en zwerven zowat rond wat het leven niet fijner maakt.

Een volgend blog schrijf ik over de eerste kosmische wet nl de wet van spiritualiteit. Beginnen met het begin, de basis.
Het doel van de komende blogs is enkele inzichten mee te geven die iedereen voor zichzelf kan onderzoeken, op elk levensvlak.
We zijn al eventjes in de Nieuwe Tijd, Aquariustijdperk, waarin we echt kunnen voelen en ervaren dat veranderingen heel snel plaatsvinden, we hebben ook de tijd nodig om die veranderingen echt te doorleven om er niet als een turbo doorheen te gaan, ons lichaam kan die versnellingen en transities niet aan, tenzij we niet willen luisteren naar ons lichaam en toch maar dit proces naar verandering en vernieuwing willen doorduwen, we worden dan wel op een stop gezet. We hebben ons fysiek lichaam en ons lichtlichaam en het afstemmen op de versnelde transformatie vraagt écht meer rust.

Spirituele groei houdt echt zoveel meer en graag geef ik wat meer praktische tips en handvatten mee om spiritualiteit te integreren in je dagelijks leven.

Tot een volgend blog!
Mieke Moon Box 45
www.miekecoigne.com